**Náplň:** všechny suroviny pokrájíme na kostičky (kromě sýra). Pokrájená vejce dáme do mísy a utřeme ručním šlehačem s máslem, postupně přidáváme...
více o Sýrová roláda V.
Rýži uvaříme zvlášť klasickým způsobem. Na oleji osmažíme salám na kostičky nakrájený, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, okurky, kapii, hrášek,...
více o Bohničína
Nakrájené kůžičky rozvaříme ve vodě. Den předem namočené fazole uvaříme do měkka a smícháme s rozvařenými kůžičkami. Osolíme. Na sádle opečeme skopové...
více o Cassoulet
Hlávkový salát rozdělíme, vypereme, vymačkáme vodu a nakrájíme na menší proužky. Z másla a mouky uvaříme zlatavou jíšku. Přidáme salát, lehce osmažíme...
více o Salátová omáčka
Brambory nakrájíme na kolečka a uvaříme je. Pak je osmažíme na oleji. Rýži uvaříme. Maso nakrájíme na plátky, osolíme a obalíme ve strouhance, pak...
více o Alimantanský sen
Uvařené těstoviny smícháme nakrájenými rajčaty a olivami, Nivou, kukuřicí a dvěma vejci. Posolíme, dochutíme a zapečeme v troubě. Na rozehřátém másle...
více o Těstoviny Helenka
Fazole propláchneme, přidáme na drobno nasekaného tuňáka, rajčata na kostičky a cibuli na malé kostičky. Zalijeme dobře promíchanou zálivkou,...
více o Fazolový salát s tuňákem
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1 vejce, vymícháme a přidáme...
více o Amolety z kynutého těsta
Rajčata, cibuli a salám nakrájíme, osolíme, opepříme a přidáme majonézu (2 malé krabičky). Promícháme a dáme vychladit.
Podáváme s pečivem....
více o Jednoduchý rajčatový salát
Na zesklovatělou cibulku dáme nakrájenou brokolici (celou, nejen hlavičky), zalijeme vodou, přidáme koření a česnek nakrájený na plátky. Přidáme na...
více o Brokolicová kari polévka
Maso jemně naklepeme, okořeníme a obalíme v mouce. Na oleji opékáme asi 3 minuty z každé strany. Osolíme a udržujeme teplé. Papriky nakrájíme na...
více o Vepřový plátek s paprikami
Maso osolíme a prošpikujeme proužky slaniny. Vložíme do pekáče s olejem a pečeme při 250 °C. Otáčíme a po chvilce přidáme nakrájenou na kostičky...
více o Hovězí pečeně s rychlo knedliky
Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, větší kusy zelí překrájíme. Jednu cibuli osmažíme na na polovině tuku, opečeme maso, osolíme, okořeníme...
více o Segedínský guláš maďarské babičky
Nikoliv běžný, chuťově však vynikající rychlý pokrm.
Nejprve si klasickým způsobem a podle své chuti připravíme špenát: viz např. recept "Dušený...
více o Topinky se špenátem
Umytý salát natrháme do mísy a přelijeme smetanou, do které jsme zamíchali cukr, ocet a sůl, na zředění můžeme použít kapku mléka, nebo podmáslí, ale...
více o Ledový salát se smetanou
Kuře nejprve uvaříte na polévku, ale pozor, ne do naprostého změknutí... (aby se nerozpadlo). Pak jej vyjmete, vložíte do zapékací mísy s trochou...
více o Nadívaný vrabec
Cibuli nakrájíme na drobno a orestujeme na oleji. Přidáme na kostičky nakrájené papriky a maso a opékáme asi 5 minut. Vsypeme rýži a necháme ji...
více o Rýžový dort s krůtím masem
Do plátu umytého a osušeného masa vetřeme sůl a pepř, stočíme do rolády a převážeme. Na pekáč dáme trochu oleje a maso ze všech stran opečeme....
více o Pivní roláda
Přísady na těsto smícháme, vyložíme jím okrouhlou formu s okrajem, propícháme vidličkou. Dno a okraje z těsta potřeme hořčicí, vyložíme plátky sýra,...
více o Francouzský hořčičný dort
Z mouky, droždí, cukru, soli, skořice, kardamonu a citronové kůry připravíme kynuté těsto, do kterého vmícháme rozinky. Necháme 45 minut kynout. Potom...
více o Rozinkové žemličky
Necháme rozmočit střídku veky v mléce a spolu s nadrobno nasekanou petrželkou, cibulí, česnekem, kořením a vejcem přidáme k mletému masu a dobře...
více o Albondigas - Španělsko
Nastrouháme hermelíny, přidáme tavený sýr, máslo a smetanu utřenou do pěny, a potom vše zamícháme. Přimícháme na tenoučké nudličky nakrájenou šunku,...
více o Hermelínová pomazánka s česnekem
Stehenní řízky osolíme, opepříme a orestujeme na pánvi. Potom je vložíme do vymaštěného pekáčku, na každý řízek naneseme vrchovatou lžíci jemně...
více o Kuřecí lahůdka
Kuřecí prsíčka rozřízneme tak, jako bychom chtěli udělat 2 tenčí řízky, ale nedořízneme, rozevřeme, jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý plát...
více o Rolky s uzeným lososem
Do misky dáme majolku, najemno nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, celé balení nízkotučných sýrů, pak nadrobno, velice nadrobno nakrájíme tvarůžky,...
více o Pikantní pomazánka ze zrajících sýrů
Smíchat, plnit do tlačenkového papíru, vařit 2 hodiny. Po půl hodinách obracet, za studena krájet. (Pokud nejsou vajíčka, umím to trochu ošidit, dám o...
více o Mortadela
Uvařené brambory oloupeme, necháme vychladnout a pak je nahrubo nastrouháme. Vmícháme nakrájenou cibuli, tvaroh, vejce, škrobovou moučku a sůl. Placky...
více o Bramborové placky s tvarohem
Bagety rozkrojíme a potřeme česnekem. Celou papriku dáme do trouby a pečeme asi 10 minut středně. Po 10 minutách vytáhneme papriku z trouby,...
více o Sendviče
Brambory uvařím ve vodě po dobu 20 minut, dokud nezměknou, mezitím si na pánvičce na cibulce osmažím vysočinu a přidám tak 2 velké polévkové lžíce...
více o Zapečená mňamka s lutěnicí
V hrnci rozehřejeme olej, osmažíme na něm do zlatova cibulku, přidáme utřený česnek a krátce osmahneme. Přilijeme vývar a uvedeme do varu. Pak přidáme...
více o Polévka z bílých fazolí
Mražené kalamáry necháme rozmrazit, chlazené i rozmražené v každém případě prohlédneme a pokud nejsou očištění, tak je očistíme a to tak, že je pod...
více o Los Calamares con arroz
Rohlík sladký patří do skupiny jemného pečiva pro vysoký obsah cukru a tuku. Je to sortiment sladkého pečiva vhodný ke snídani nebo dětem na...
více o Sladký rohlík
Kuřecí prsa uvaříme v asi litru vody se třemi lžícemi Podravky.
Na trošce oleje orestujeme cibuli, až začne zlátnout, přidáme pokrájené brambory a...
více o Polévka alá svíčková
200 ml kompotové šťávy smícháme se skořicí a solamylem, necháme přejít varem, aby zprůsvitněla a zhoustla. Vmícháme vypeckované třešně a likér (pro...
více o Mátové palačinky s třešněmi
Na mísu rozdělíme salátová srdíčka, oloupané avokádo nakrájené na plátky, okurku na plátky a promícháme. Na lžíci oleje opékáme klobásky nakrájené na...
více o Horký salát
Žemle rozkrojíme a dáme opéct dozlatova. Smícháme česnek se čtvrtkou másla a bazalkou a potřeme upečené žemle. Rajčatům sloupneme dužinu, nakrájíme je...
více o Bruschetta
Do mísy dáme nakrájená rajčata (na plátky), nakrájenou cibuli (na kostičky), přidáme prolisovaný česnek. Osolíme, opepříme, dáme trochu octa, trochu...
více o Rajčatový salát
Do mísy nakrájíme čínské zelí, rajčata, papriku, okurku a ředkvičky.
Vše osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a promícháme....
více o Zeleninový salát II.
Játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na plátky. Ty obalíme v trojobalu a důkladně osmahneme z obou stran na oleji. Poté osolíme a opepříme.
Podáváme...
více o Játra jako řízek
Osmahneme slaninu, přidáme cibuli, do tmava osmažit, posypat kmínem, přidat česnek, kapustu, zalít 3/4 l vody, přidat masox. Po uvaření kapustičky...
více o Zimní polévka s kapustičkami
Těstoviny vložíme do mírně osolené vroucí vody a vaříme podle návodu několik minut. Cibulku nakrájíme nadrobno a restujeme na rozpáleném oleji. Až je...
více o Leniččiny špagety
Z přísad kromě kapusty vymícháme hmotu. Kapustu spaříme a necháme pak vychladnout. Poté s ní vyložíme formu na dort a pak vložíme připravené maso, ale...
více o Masový dort
Brambory se oloupou a nakrájí na kostičky, vaječné bílky také, žloutky se rozdrobí. Osolíme, opepříme, přidáme kostičky sterilované zeleniny, olivy ...
více o Ensaladilla rusa
Připravíme si kvásek z mléka, droždí a 1 lžičky cukru. Smícháme mouku, sůl, cukr, vejce, nakrájené máslo, kvásek a mléko dle potřeby. Vypracujeme...
více o Závin jako bábovka
Maso po obvodu několikrát nakrojíme. Naklepeme, osolíme a obalíme v mouce. Vložíme na rozehřátý olej a opečeme po obou stranách. Řízky vyjmeme, na...
více o Kuřecí řízky na pepři
Do cca 1,5 litru slané vody dáme vařit houby a kroupy. Na pánvi osmažíme slaninu na kostičky, na drobno nakrájenou cibuli orestujeme do růžova a...
více o Mrvenica
Do mísy rozdrobím droždí, přidám sůl, rozmíchám, až se droždí rozpustí, přidám prosátou mouku, sádlo, vlažné mléko, žloutky a vypracuji vláčné těsto,...
více o Karásci
Z ingrediencí vytvoříme hladké těstíčko. Nivu nakrájíme na hranolky, cibuli na tenká kolečka. Na každé kolečko salámu položíme nivu, cibuli, přehneme,...
více o Tajemství v těstíčku
V mouce vytvoříme důlek, rozdrobíme droždí, pocukrujeme, zalijeme trochou vlažné vody a necháme "ožít". Pak dodáme ocet, sůl, kmín a zbytek vody a...
více o Zelák
Maso na sekanou připravíme obvyklým způsobem. Z půlky hlávky zelí ostrým nožem vyřízneme vnitřní listy tak, aby nám vznikla jakási miska. Vytřeme ji...
více o Neobvyklá sekaná