Oloupané brambory nakrájíme na kostky a dáme je vařit do osolené vody. Přidáme cibuli vcelku, nakrájený česnek a koření. Když brambory změknou,...
více o Flondace
Do papiňáku dáme vařit omyté jazyky s bobkovým listem,novým kořením, 1-2 lžičkami soli, 3 kuličkami pepře a mraženou zeleninou. Po uvaření vyjmeme...
více o Jazyková svíčková
Bůček uvaříme v papiňáku spolu s bobkovým listem, novým kořením, masoxem, solí a pepřem. Uvařený, ještě dost teplý bůček potřeme pikantní směsí,...
více o Studený pikantní bůček
Droždí rozmícháme v hrníčku s cukrem, až se úplně rozpustí. Do mísy vsypeme mouku, přilijeme droždí, olej, sůl a vodu a vypracujeme těsto. Necháme asi...
více o Georgias pizza
Uvaříme si vajíčka na tvrdo, brambory ve slupce a uchováme na teplém místě. Třeba v předehřáté troubě. V hrnci ohřejeme mléko a rozpustíme v něm...
více o Nové brambory s lehkou bylinkovou omáčkou
Kotlety vykostíme, naklepeme, mírně osolíme a na 1-2 dny necháme naložené v marinádě. Potom je zprudka opečeme po obou stranách, dolijeme zbytek...
více o Vepřoví žraloci
Kuřecí řízky naklepeme, mírně osolíme, potřeme rozetřeným česnekem, posypeme kari kořením a necháme v ledničce asi hodinu uležet. Potom je nakrájíme...
více o Smažené kokosové nudličky
Vypracujeme těsto bez vykynutí. Vykrájíme větší kolečka, která rozkrojíme na čtvrtiny, naplníme nádivkou a zavineme. Před pečením potíráme rozšlehaným...
více o Bratislavské rohlíčky II.
Na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, necháme mírně zezlátnout. Poté zasypeme mletou paprikou, přisypeme kuličky pepře a chviličku osmahneme,...
více o Dobré dušené maso
Dáme si vařit rýži v osolené vodě. Na cibulce osmahneme maso, osolíme a opepříme, dokud nezhnědne a rozdrobí se.
Květák rozdělíme na růžice a povaříme...
více o Zapékaný květák s rýží
Namočíme si houby. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Dáme vařit do vody. Když jsou brambory téměř měkké, přidáme nepropláchnuté zelí,...
více o Poctivá zelňačka
Špagety uvaříme dle návodu. Brokolici rozdělíme na malé růžičky. Brokolici lehce osmahneme na másle, podlijeme troškou vody a posypeme polévkovým...
více o Rychlé špagety s brokolicí
Svaříme vodu s cukrem, octem, a solí, trošku odebereme a necháme vychladnout, do toho pak vmícháme hořčici, přilijeme ke zbylému nálevu a opět...
více o Okurkové "paličky"
Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na plátky. Maso lehce naklepeme, případně nakrojíme okraje, aby se maso nekroutilo. V misce smícháme dijonskou...
více o Dijonské cibulové řízky
V první řadě dáme římský hrnec namočit dle návodu k použití. Než se hrnec řádně namočí, tak jednotlivá stehna opláchneme a v kloubu rozpůlíme. Cibuli...
více o Kuře na cibuli v římském hrnci
Ti, co majú pekárnu vědí, že první se dává tekutina a potom následují všechny sypké ingredience. Slunečnice, sezam, lněné semínko se dává ihned,...
více o Výživný chléb pro domácí pekárnu
Do nádoby z pekárničky vyklepneme vejce, přidáme mléko nebo vodu, špetku soli, cukr a vanilkový cukr, rozpuštěný tuk, citrónovou šťávu a kůru....
více o Citrónová bábovka
Na oleji orestujeme cibuli společně s ředkvičkami nakrájenými na tenké plátky, zalijeme vejci, která jsme trochu osolili, opepřili, přidáme česnek a...
více o Ředkvičková topinka
Řízky pokrájíme na malé kousky a opečeme na rozpáleném oleji dozlatova - nesolíme! Na litinové plotýnce necháme přepálit 4 lžičky mletého pepře (moc...
více o Kuře „pepř a sůl“
Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na oleji, přidáme salám nakrájený na kostičky a opečeme, přidáme celou skleničku leča, houby, okořeníme,...
více o Směs na špagety i rizoto
Na pánvi zprudka opečeme osolené a opepřené plátky masa, ty vyjmeme a osmahneme 2 cibule, přidáme nakrájené 2 papriky, po chvíli přidáme předem...
více o Zapečené brambory s masem
Z mouky, soli a vody uvaříme hustou kukuřičnou kaši, necháme ji vychladnout.
Z vychladlé kaše lžící vykrajujeme větší halušky, které smažíme v oleji...
více o Bryndzové škorce
Rohlíky rozkrájíme na menší kusy, namočíme do vody a nasáté dobře vymačkáme. Na desce smísíme těsto z rohlíků, mouky, vajec, špetky soli, vyválíme na...
více o Pirohy z rohlíků
Z přísad vypracujeme kynuté těsto, husté jako na pizzu. Zapracujeme do něj bazalku a necháme vykynout. Na trošce oleje krátce opečeme na kostičky...
více o Zeleninoví šneci
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a jemně nastrouháme. Přidáme špenát, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme. Tvoříme malé karbanátky, které...
více o Špenátové placičky
Maso rozkrojíme na plát, naklepeme, osolíme. Na oleji opečeme asi 5 min. nasekaný česnek a na drobné kostičky nakrájenou papriku. Odstavíme, přidáme...
více o Krůtí roláda III.
Na pánev dáme maso, nakrájenou cibuli, česnek, na kostičky nakrájenou papriku a opékáme asi 5 minut. Rajčata zbavíme semen, nakrájíme na kostičky,...
více o Chilli placky
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, rozložíme na misu, přičemž je dobře potřeme marinádou, kterou jsme pripravili z octa, soli, prolisovaného česneku,...
více o Orientální řízky
Přísady na marinádu smícháme. Řízky naklepeme a vložíme do marinády. Necháme v chladničce odležet 1-2 dny. Občas překládáme, aby všude byla marináda....
více o Mňam, mňam masko
Na trošce oleje podusíme špenát, dokud se nevydusí voda. Přidáme prolisovaný česnek, semena, smetanu, pepř a nakrájenou Nivu. Mícháme na slabém ohni,...
více o Špenátový závin II.
Rajčata, cibuli a neoloupaná vyčištěná jablka nakrájíme a za občasného míchání rozdusíme. Rozdušenou zeleninu rozmixujeme, přidáme cukr, sůl, ocet a...
více o Domácí kečup
Smícháme koření s 1 lžící oleje, přidáme maso, pořádně promícháme a odstavíme na pár hodin do lednice. Pak na zbylém oleji zasmažíme cibulku, zalejeme...
více o Zapékané šopské špízy
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nahrubo nastrouhané kedlubny, okořeníme a dusíme, můžeme trochu podlít. Zahustíme troškou mouky, přidáme drcený...
více o Kedlubnová dobrota
Rajčata nakrájíme na menší dílky, šalotku nadrobno, sýr na kostičky, bazalku natrháme, jemně vše promícháme a vmícháme smetanu s pepřem, necháme...
více o Rajčatový salát s fetou
Hovězí uvaříme do měkka (z vývaru uděláme polévku). Vychladlá vejce jemně nastrouháme a zamícháme do nich ocet a cukr, aby z toho byla kašička, kterou...
více o Hovězí s vaječnou omáčkou
Nálev svaříme a necháme vychladnout. Okurky nastrouháme na kolečka, cibuli drobně nakrájíme, přidáme strouhaný křen, promícháme, zalijeme nálevem a...
více o Sterilovaný okurkový salát II.
Plecko nakrájíme na plátky, rozklepeme, osolíme, posypeme paprikou a kmínem. Na každý plátek položíme klobásku, kterou jsme podélně nakrájeli na tenčí...
více o Závitky se zelím
4 plátky krkovice lehce poklepeme, velmi málo osolíme a opepříme, protože směsi koření už sůl a pepř obsahují. Marináda: v misce smícháme grilovaní...
více o Grilovaná krkovice s česnekovou omáčkou
Sýr, majonézu a lisovaný česnek smícháme dohromady. Na pánvi necháme rozpustit kousek másla a krátce orestujeme žampiony nakrájené na plátky, osolíme....
více o Žampionová česneková pomazánka
Na pánvi rozpálíme olej, orestujeme cukínu a salám nakrájené na kousky a zalijeme vejci, ve kterých jsme rozmělnili tavený sýr, přidali trochu sladké...
více o Omeletka pro dva
Lilky oloupeme, nakrájíme nastojato na 10-12 plátků velikosti plátků masa na ptáčky. Plátky z prvních řezů nakrájíme na kostičky a použijeme ji na...
více o Kebab v baklažánech
Z magi, worchestru a kari uděláme marinádu, do které naložíme kuřecí maso (nejlépe přes noc). Na troše oleje a cibulce maso udusíme, zvlášť na sádle...
více o Babiččin mls
Fazole namočíme aspoň na 2 hodinky do vody, pak je v tlakovém hrnci uvaříme doměkka spolu s vývarem z uzeného, česnekem, bobkovým listem, novým...
více o Uzená fazolačka
Salám a párky nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme na jemno nakrájenou cibuli, česnek, housky rozmočené v mléce. Dále přidáme hořčici, chilli...
více o Falešná sekaná
Filé uvaříme v osolené vodě, s přidáním octa a bobkového listu 10 minut. Necháme vychladnout. Pak vidličkou rozmačkáme, přidáme nastrouhanou syrovou...
více o Pomazánka z rybího filé
Brambory a slaninku nakrájíme na silnější plátky, kuřecí prsa a papriku na kostičky. Slaninku a kuře opečeme na pánvi. Pekáč vymažeme asi polovinou...
více o Zapečená kuřecí mňamka
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na kostky. Až se maso zatáhne, opepříme, osolíme, okmínujeme a podlejeme vodou a dusíme....
více o Hovězí s kedlubny
Bůček pomeleme, přidáme vegetu, kari koření, trochu soli a pepře, vpracujeme šlehačku.
Uděláme dvě šišky a necháme do druhého dne v lednici.
Šišky...
více o Kořeněný bůček
Plátky krkovice naklepeme, osolíme, z jedné strany potřeme hořčicí, posypeme ďábelským kořením a obalíme v mouce, kterou jsme smíchali se solamylem (1...
více o Maminčina krkovička