Maso naklepeme, osolíme a opečeme z obou stran na pánvi.
Vyjmeme a na výpeku opečeme nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájená rajčata a papriky...
více o Zapékané debrecínské masíčko
Kuře nakrájíme na menší kostky a naložíme do sojové omáčky, pepře, vegety a soli (nejméně na 2 hodiny). Žampiony rozčtvrtíme a na másle osmahneme....
více o Kuřecí rychlík
Náplň: podusíme pórek do poloměkka s troškou soli, scedíme vodu, přidáme najemno nakrájený salám nebo šunku. Těsto rozprostřeme na plech a chvilku...
více o Pórkový koláč III.
Na pekáček vytřený olejem nasypeme polovinu česneku nakrájeného na plátky, polovinu na kolečka nakrájených rajčat, plátky masa, osolíme, opepříme,...
více o Zapékané hovězí maso
Na vál nasypeme trochu mouky a do středu vytlačíme důlek. Přidáme droždí, trochu mléka, cukr a vymícháme lehké těsto. Necháme chvilku vykynout. Poté...
více o Drážďanská vánoční štola
Králíka si naporcujeme, osolíme, opepříme a popaprikujeme.
Na pánvi si rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu. Když je skoro hotová, přidáme ke...
více o Pikantní králík
Brambory oloupeme, uvaříme, scedíme a vodu z vaření odložíme. Necháme je vychladnout. Droždí rozpustíme ve vlažném mléce. Do mísy dáme mouku se solí,...
více o Slaninový koláč
Ve vlažném mléce rozpustíme droždí a cukr. Přidáme k mouce a spolu s vejcem, olejem, solí a ořechy vypracujeme těsto. Necháme 30 minut kynout. Na...
více o Makový koláč s posypkou
Tvaroh smícháme s moukou, vejcem, solí, polovinou sekaného kopru a vypracujeme těsto, které necháme 10 min. odstát. Potom přivedeme k varu vodu se...
více o Cikánské halušky
Nenaklepané kuřecí maso nakrájíme na kostky a smícháme s kořením, sójovou omáčkou, lžící oleje a prolisovaným česnekem. Necháme hodinu odstát....
více o Kuřecí prsa se zeleninou a žampiony
Mouku, vejce, mléko, tuk a trošku soli zamícháme. Vznikne řídké těstíčko, do kterého přidáme na kostičky nakrájená jablka (nestrouháme!). Plech...
více o Kožlanské placky bez cukru
Kuře bez kůže rozdělíme na malé kousky. Do varné misky nebo pekáčku dáme, šťávu z citrónu, nakrájené cibulky a žampiony, med, sojovou omáčku,...
více o Kuře v marinádě
Řízky naklepeme, osolíme, posypeme pepřem a chilli ( koření podle chuti). Na pánev dáme rozpálit olej a řízky rychle osmažíme. Po osmažení řízky,...
více o Zapékané mexické plátky
Rohlíky nebo housky nakrájíme na kostičky a dáme do mísy, cibulku nakrájíme a osmažíme na oleji do zlatova.
Až cibulka trochu vychladne, tak nalejeme...
více o Hildiny rakouské knedlíky
Omyjeme 1 kg stehýnek, osolíme a trochu posypeme grilovacím kořením.
Do kastrolku nalijeme pivo a cca 2 lžíce oleje. Přidáme grilovací koření, dle...
více o Marinovaná stehýnka po vesnicku
Okurky a cibuli nakrájíme na kolečka, smícháme se solí a necháme stát 2 hodiny. Potom z nich rukama vymačkáme vodu, přidáme nálev a plníme do...
více o Americké okurky
Vodu s máslem a solí uvedeme do varu, vsypeme najednou všechnu mouku a za stálého míchání vytvoříme kompaktní odpalované těsto. Po prochladnutí do něj...
více o Švestkový věnec
Z mrkviček odložíme 4 pěkné, malé. Cibuli pokrájíme nadrobno a zpěníme na másle. Zalijeme vývarem a přidáme mrkvičku, zakryjeme a na středním plameni...
více o Slavnostní mrkvičková polévka s medem
Vytlačíme klobásu a z klobásové směsi děláme knedlíčky (průměr asi 2,5 cm), které na oleji opečeme ze všech stran. Přidáme na tenká kolečka nakrájenou...
více o Klobásové knedlíčky
Smícháme maso, 1 nadrobno nakrájenou cibuli, namočenou a vymačkanou žemli, vejce, hořčici a dobře promícháme. Osolíme, opepříme. Zformujeme 8...
více o Super karbanátky
Pohanku propláchnu na sítku, zaleji vodou, 2 minuty povařím a šoupnu do ložnice pod peřinu a už se nestarám. To můžete udělat klidně ráno, než jdete...
více o Pohanková pomazánka
Ve vlažném mléce klasicky nechat nakynout droždí s kostkou cukru. Do mísy od robota dám mouku, sůl, zamíchám, pak vejce a kvásek. Nedělám ho v celém...
více o Houskové knedlíky v pekáči
Vodu, ocet, cukr a cukerín svaříme a za horka jej naléváme na okurky v litrových sklenicích, do kterých jsme na dno dali dle chuti cibuli, mrkev, kopr...
více o Nálev na "Znojemské okurky"
Bramborák: brambory nastrouháme na jemné nudličky, necháme ustát a vodu slejeme, přidáme mléko, prosátou hladkou mouku, vejce, koření a vše důkladně...
více o Labužnický bramborák
Maso nakrájíme na hrubší nudličky, smícháme se všemi ingrediencemi (kromě oleje) a necháme 2-3 dny v ledničce odležet. Pak smažíme na oleji jako...
více o Švej-žu-žu po česku
Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, posolíme, posypeme červenou paprikou, obalíme v mouce a osmažíme na rozpáleném oleji.
Potom plátky naskládáme na...
více o Kýta v sýrovém oblečku
Kvásek: smícháme teplejší mléko, kvasnice, špetku cukru a necháme kvasit (asi 15 min.).
Těsto: mouku, máslo, sůl a kvásek vymícháme v tužší těsto (tak...
více o Rohlíčky banketky
Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Brokolici nakrájíme na malé kousky a uvaříme v osolené vodě. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a na...
více o Zapečená brokolice s těstovinami
Rozpálíme gril. Oloupeme a prolisujeme česnek, přidáme bylinky, olej, sůl a pepř. Klobásy podélně nařízneme, né však až do konce a potřeme vnitřní...
více o Schované grilované klobásy
Přísady dáme do domácí pekárny a necháme vypracovat a vykynout těsto.
Vyndáme, rozdělíme asi na 8 kousků a upleteme housky.
Necháme 20 minut kynout,...
více o Tmavé housky pro domácí pekárnu
Do mísy prosijeme mouku, přidáme rozdrolené droždí, olivový olej, sůl a teplou vodu. Promícháme a na pomoučeném vále důkladně, cca 10 minut,...
více o Chléb Ciabatta s černými olivami
Chleba peču v malé domácí pekárně QUIGG CBM2000 nebo Clatronic BBA 2594, což je úplně nenáročné a velmi jednoduché.
Do nádoby naliji nejdříve vodu,...
více o Chléb bezlepkový pro domácí pekárnu
Na dno nádoby v troubě nasypu vločky, zaleji vařící vodou a nechám trochu vychladnout.
Přidám máslo, med, melasu a vejce pak mouku a suché ingredience...
více o Babiččin perník pro domácí pekárnu
Do vařícího vývaru vložíme nastrouhané syrové brambory, chvilku povaříme. Pak zalijeme smetanou smíchanou se žloutky a ochutíme, přidáme bylinky....
více o Francouzská bramboračka
Stehna vykostíme, mírně naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí, posypeme chilli paprikou nebo červenou paprikou, obalíme v mouce a na rozpáleném oleji...
více o Pikantní stehýnka
Na proužky si nakrájíme cibulku, na kostičky krabí prsty a papriku. Na rozpáleném oleji, nejlépe olivovém orestujeme do zlatova cibulku, přidáme...
více o Krabí těstoviny
Králíka naporcujeme, osolíme, dáme do pekáče. Cibuli nasekáme nahrubo a posypeme králíka, přidáme lžíci másla. Podlejeme vodou a pečeme přikryté za...
více o Králík na másle a cibuli
Maso nakrájíme na kostky, o něco málo větší než na guláš a osmažíme do červena na sádle. V tom samém tuku zasmažíme cibule nakrájené na hrubé proužky,...
více o Srbské "selské maso"
Rajčata spaříme a oloupeme. Rozškvaříme kostičky slaniny (nebo jiného tuku), opražíme kolečka papriky, přidáme kousky rajčat, osolíme a lehce podusíme...
více o Rybí filé Budapešť
Tuk s cukrek ušleháme, přidáme rozpuštěnou čokoládu a pak po jednom postupně vejce. Do vzniklé hmoty zamícháme hladkou mouku s přáškem do pečiva, sůl,...
více o Jablečná buchta s ořechy
Zelí najemno nakrouháme. Cibuli nasekáme najemno. Oloupaná jablka nastrouháme. Zálivku dobře rozmícháme, aby se cukr rozpustil (tomu pomůže horká voda...
více o Zelný salát s worchestrem
Nastrouháme vychladlé, uvařené brambory, přidáme utřený cukr se žloutky, dále přidáme sůl, skořici, 2 zakysané smetany, mouku a nakonec vyšlehaný sníh...
více o Sladké bramborové placky
Mouku prosijeme do mísy, smícháme z droždím a přimícháme všechny ostatní suroviny kromě slunečnicových semínek. Vypracujeme hladké těsto, které...
více o Dietní tvarohový chléb
Mouku prosijeme a promícháme se všemi ostatními přísadami. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme v teple kynout cca 30 minut. Poté těsto vyválíme na...
více o Tvarohový skvrnitý koláč
Jablka a cukety nastrouháme nahrubo, osolíme a podusíme ve vlastní šťávě, až z toho máme pyré. Česnek nastrouháme. Všechny ingredience bez petržele...
více o Pikantní lutika tety Milice
Menší neoloupané cukety podélně nakrájíme na plátky, posolíme a po hodině slijeme šťávu. Pak je naložíme do marinády z oleje, sojové omáčky, česneku,...
více o Cukety na grilu tety Milice
Všechnu zeleninu nakrájíme na malé kousky (kromě rajčat), vložíme do vařícího vývaru a vaříme do změknutí zeleniny. Přidáme světlou jíšku (z másla a...
více o Boršč se sýrem
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme očištěné a nákrájené houby, na kostky nakrájený brambor a na kousky nakrájenou papriku. Osolíme, opepříme...
více o Houbový guláš na smetaně
Brambory uvaříme ve slupce, po uvaření oloupáme a necháme vychladnout. Kuřecí prsní řízky nakrájíme na proužky, jemně poprášíme grilovacím kořením....
více o Tajné brambory s kuřetem, žampiony a koprem