Vepřové maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme česnekem, pokapeme olejem a necháme odležet. Slaninu nakrájíme na kostičky,...
více o Závitky se zelím II.
Vejce uvaříme natvrdo a pak nakrájíme na kostičky. Na kostičky nakrájíme i rajčata a salám, sýr nastrouháme najemno. Přidáme nadrobnou nakrájenou...
více o Přesnídávkový rajčatový salát
Vejce uvaříme natvrdo. Oddělíme od sebe žloutky a bílky. Žloutky utřeme s pomazánkovým máslem a taveným sýrem. Přidáme najemno nasekané bílky, salám...
více o Pomazánka
Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme ji vysmahnout. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět, pak kyselé zelí. Promícháme a...
více o Králík (kuře) se zelím
Předem namočený hrách uvaříme. Mezitím nakrájíme na kousky rajče, na plátky jarní cibulku i s natí, oloupeme česnek a nakrájíme ho na plátky. Na pánvi...
více o Veselá hrachová pánev
Kedlubny nakrájíme na menší kostičky, osmažíme na sádle cibulku, přidáme kedlubny, nakrájené listy, sůl, kmín, bujón, podusíme doměkka, nakonec...
více o Kedlubnové zelí II.
Mango oloupejte, z obou stran jádra odřízněte dužinu a tu nakrájejte na tenké podélné plátky.
Na servírovacím talíři smíchejte smíchejte listy salátu...
více o Mango se salátovým podkladem
Z tuňáka slijeme vodu, cibuli nakrájíme na jemno a všechny suroviny dáme do misky. Pořádně promícháme a dochutíme hořčicí, solí a pepřem....
více o Tuňáková pomazánka III.
V hrnci uvaříme noky dle návodu, slijeme a připravíme velký pekáč, který trochu vymastíme máslem a nasypeme noky do pekáče. Ve větší pánvičce...
více o Gnocchi s kuřecím masem a smetanou
Z jablek odkrojíme horní část a vykrojíme jaderník. Potom jablka vydlabeme. Vnitřek potřeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme.
Do mletého masa...
více o Jablka plněná mletým masem
Jablka nakrájíme na kousky, posypeme cukrem a opečeme na 2 plátcích slaniny nakrájených na kostky. 3 plátky slaniny osmažíme s kari, přidáme brambory...
více o Jablka se slaninou a brambory
Brynzu vyšleháme s mlékem a paprikou, dosolíme (pokud je potřeba) a vmícháme nakrájenou pažitku.
Pomazánku mažeme na chléb a podáváme s mlékem (i...
více o Brynzová pomazánka II.
Zelí vyjmeme ze sáčku a propláchneme pomocí cedníku, aby nebylo příliš kyselé. Dáme do kastrůlku a zalijeme horkou vodou, na zelí nedáváme příliš vody...
více o Dušené jemné zelíčko
Maso pikantně osolíme, opepříme, nakrájíme česnek, ciibuli na kolečka. Vložíme do mísy, vše důkladně promícháme a necháme marinovat alespoň 4 hodiny....
více o Hovězí guláš se zelím
Vločky zalijeme horkou vodou, promícháme a necháme odležet. V míse mezitím smícháme cukr s kvasnicemi na kašičku, přidáme vejce a nasekané bylinky....
více o Bylinkové mufinky
V hlubší misce smíchejte rostlinný olej, kečup, sójovou omáčku a med. Přidejte lžíci hořčice a znovu dobře rozmíchejte. Vmíchejte utřený česnek a...
více o Vynikající marináda - nejen na gril
Uvaříme rýži dle návodu na krabici. Do vody přidame kapku oleje. Mezitím nadrobno nakrájíme cibuli a lehce ji osmahneme na oleji. Uvařenou rýži...
více o Nejlepší rýže
Připravíme bramborové těsto: nastrouhané brambory smícháme s vajíčkem a zahustíme moukou, osolíme. Vypracujeme vláčné těsto.
Komu se nechce, může...
více o Bramborové placky s překvapením
Lilek i se slupkou nakrájíme podélně na asi centimetr silné plátky. Pořádně ho osolíme a necháme nejméně hodinu vypotit. Potom osušíme ubrouskem a...
více o Gruzínský lilek
Z mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. Prosetou mouku smícháme se žloutkem, rozehřátým tukem a špetkou soli. Vlijeme připravený kvásek a zpracujeme...
více o Vdolky pečené v troubě
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny. Vmícháme mouku a lehce osolíme. Vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme při 180 °C cca 20 minut.
Korpus...
více o Luxusní pomerančový dort
Prsa lehce naklepeme, osolíme a opepříme (nejlépe čerstvě nadrcený pepř celý). Máslo rozehřejeme, přidáme olej a prsa ve směsi opečeme. Poté je...
více o Ořechová kuřecí prsa s broskvemi
Na nudličky pokrájené maso orestujeme na oleji s kouskem másla. Osolíme, opepříme, přidáme cibuli a promícháme. Zakápneme sojovkou, přidáme na proužky...
více o Kuřecí směs s bramboráčky
Na dně římského hrnce rozmícháme nejlépe rukou kyselé zelí s rajčatovým protlakem zředěným vodou. Množství zelí volíme podle velikosti hrnce. Protlak...
více o Vepřo-knedlo pro lenochy v římském hrnci
Listové těsto rozválíme. Potřeme ho směsí kečupu s prolisovaným česnekem a posypeme kořením na pizzu. Na směs poklademe nejdříve kolečka salámu, poté...
více o Minipizzy - šnečci
Syrový květák nastrouháme, přidáme ostatní suroviny - opatrně vmícháme sníh z bílků.
Těstíčko nabíráme naběračkou a smažíme na oleji placičky.
Příloha...
více o Květákové placičky II.
Cibuli, okurky, rajčata, papriky, vajíčka (uvařená natvrdo) a salám nakrájíme na menší kousky, přidáme podle chuti majonézu, sůl a pepř. Dobře...
více o Letní salát III.
Fazole namočíme - nejlépe přes noc. Uvaříme je podle návodu uvedeného na balíčku.
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, do které přidáme lečo,...
více o Fazolová směs
Uvařená vajíčka natvrdo nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme nastrouhané okurky, nadrobno nakrájenou cibuli a salám. Přidáme sýr, sůl, hořčici a...
více o Celerový salát II.
Vejce uvaříme natvrdo a rozstrouháme je na jemné struhadle. Na jemném struhadle roztrouháme i mrkve a petržel. Cibuli nakrájíme nadrobno. Přidáme...
více o Pomazánka z tuňáka II.
Brambory uvaříme ve slupce - množství záleží podle toho, kolik vás bude, ale min. 1 kg. Necháme vychladnout, vychladlé oloupeme. Vymažeme plech olejem...
více o Pečené brambory s rozmarýnem
Maso si předem připravíme a naložíme z výše uvedených ingrediencí, nejlépe je nechat naložené přes noc v ledničce, před osmažením posypeme solamylem....
více o Kuřecí maso v česnekovém těstíčku
Zeleninu nakrájíme, polejeme zálivkou z bílého jogurtu, prolisovaného česneku a provensálského koření. Osolíme. Promícháme....
více o Provensálský salát
Kuřecí maso, nejlépe z vykostěných stehýnek (event. i prsíčka), rozkrájíme na kousky cca 2x2-3 cm - perly. Osolíme, okořeníme čerstvě nadrceným...
více o Bílé perly Naomi Campbell
Kotlety opláchneme, jemně naklepeme a osolíme. Do olejem vymazaného pekáče rozložíme na kolečka nakrájenou cibuli a žampiony (asi 1/2). Poklademe maso...
více o Kotlety na žampionech s klobáskou
Rozpustíme 3 lžíce másla, přisypeme mouku, mléko, vejce a sůl. Vyšleháme v řídké těstíčko a necháme 1/2 hodiny odležet. Mezitím nadrobno nasekáme...
více o Kořeněné masové palačinky
Kapustové listy spaříme v hrnci po dobu 1-2 minut (nepřiklápíme), po zchladnutí okrájíme velké košťály. Kapustu umeleme, přidáme nastrouhaný sýr,...
více o Kapustové krokety se sýrem
V misce rozmícháme vejce s 1 lžičkou škrobové moučky, osolíme. Přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso, promícháme a necháme alespoň 15 minut...
více o Milovníků kuře s chřestem
V kastrole rozehřejeme olej, vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli a na kostky nakrájené osolené a opepřené maso. Opečeme. Podlijeme vodou a dusíme dokud...
více o Rančerský fazolový hrnec
Vykostěná krůtí prsa upravíme na plát a naklepeme. Okraje odřízneme a semeleme společně s vepřovým masem. Na rozškvařené slanině orestujeme na...
více o Krůtí roláda půvabné komtesy
Pokrájenou cibuli a na plátky nasekaný česnek osmahneme na oleji. Na menší kostky nakrájené tofu opečeme ze všech stran, až do mírného zhnědnutí....
více o Kari tofu s arašídy
Celozrnnou mouku, otruby nebo klíčky, slunečnicová semínka, margarín (nebo olej), droždí tebi - smícháme, přidáme studenou vodu a vypracujeme těsto....
více o The best of - celozrnný jablkový koláč
Maso pokrájíme na nudličky či kostičky dáme do misky, přidáme sůl, pepř, dosti sojové i worchestrové omáčky a řádně promícháme. Mezitím rozpustíme na...
více o Česko-čínská mňamka
Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, naklepeme. Dle chuti osolíme a opepříme. V míse smícháme citrónovou šťávu, škrobovou moučku, 1...
více o Čínský pašík na citronu
Do neosolené studené vody dáme namáčet přebrané fazole a necháme je přikryté máčet na chladném místě přes noc. Druhý den vodu z fazolí slijeme, fazole...
více o Veselé fazole
Květák uvaříme do měkka a necháme vychladnout. Po vychladnutí jej nasekáme nadrobno, vmícháme ostatní suroviny a dáme na 1 hodinu vychladit do lednice...
více o Květáková pomazánka
Oloupanou a na půlkolečka nakrájenou cibuli podusíme na oleji, přidáme na kostičky nakrájenou uzeninku, přisypeme fazole, koření a česnek. Kdo má rád...
více o Fazolová dělovka
Brambory uvaříme ve slupce, horké oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka, která opečeme krátce na rozpáleném oleji. Osolíme, opepříme, přidáme...
více o Brambory s česnekem
Směs: kuřecí prsa nakrájet na kostičky, osolit a dát péci na rozpálený tuk. Když jsou téměř hotová, přidat na jemno pokrájený česnek, tři lžičky Sweet...
více o Sypaný bramborák plněný čínskou směsí