Nakrájenou cibuli a česnek osmahneme na oleji v pánvi wok, přidáme mořský koktejl, orestujeme a vložíme všechnu zeleninu a ananas nakrájenou na...
více o Mořské ovoce exotika
Sýt Eidam nakrájíme na kostky cca 1 cm, v míse k němu přidáme mletá masa a mraženou zeleninu, česnekovou pastu, koření, vejce a na hrubo nastrouhané...
více o Masový koláč
Zeleninu,vejce, šunku a sýr nakrájíme na kostičky, cibuli na drobno, smíchame s uvařenými těstovinami, ochutíme solí, pepřem a spojíme dresinkem ...
více o Těstovinový salát - výborný
Scedíme a vymačkáme šťávu ze zelí. Salám nakrájíme na nudličky, cibuli a vejce nadrobno, smícháme se zelím a kukuřicí, ochutíme solí, pepřem a spojíme...
více o Zelný salát od beu
Osmahneme cibuli na oleji, poté přidáme papriky a chvíli podusíme. Osolíme, opepříme. Když začne paprika trochu měknout, přidáme na kostičky či...
více o Rychlá, levná čína
Brambory uvaříme ve slupce. Na oleji zpěníme cibuli a když zesklovatí, opečeme na kostky nakrájené krůtí maso, přidáme sůl a černý pepř dle chuti....
více o Zapečené krůtí maso s růžičkovou kapustou
Špagety uvaříme, nasypeme do pekáče, přidáme kousky filé, tvarůžků, paprik a rajčat. Osolíme, přilijeme trochu oleje, zamícháme, v troubě zapečeme....
více o Loštické špagety
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, papriky na proužky. Dáme do kastrolu, mírně podlejeme vodou, osolíme a dusíme, až jsou papriky měkké...
více o Smetanové lečo
Oloupané brambory nakrájíme na na plátky asi 1 cm silné a osolíme. Plátky obalíme v mouce smíchané s paprikou. Můžeme přidat sušený česnek. Lehce z...
více o Křupavé brambory
Nejdříve smícháme hořčici s octem, postupně ostatní přísady a vše dobře vymícháme. Ostrost si upravíme podle chuti. Křen musí být čerstvý, ne...
více o Ďábelská omáčka k masu
1. - brambory nastrouháme a spojíme věsto s tvarohem,vejcem a solí. Tvarujeme menší knedlíčky, obalíme je v hladké mouce a vaříme v mírně osolené vodě...
více o 2 x tvarohové knedlíčky nasladko
Na másle podusit lehce osolenou zeleninu, příp. podlít troškou vody. Do měkké zeleniny vmíchat lžičku/lžíci kečupu (ne víc, slouží jen jako...
více o Dušená mrkev s hráškem
Pohanku uvařit (např. propláchnout, uvéstdo varu v dostatečném množství vody, vypnout, nechat v teple cca 20 min. dojít, potom slít případně zbylou...
více o Pohankový prejt
Hrášek slít a nechat okapat, osolit, zakápnout citrónovou šťávou a vmíchat podle chuti majolku (s množstvím opatrně - hrášek pustí ještě vodu)....
více o Hráškový salát
Brambory najemno nastrouhat, krupky propláchnout a nechat důkladně vykapat. Smíchat s ostatními přísadami. Ze vzniklého těsta tvořit placičky, ty...
více o Smaženky kroupové
Připravíme si dostatečně velký kus alobalu, nejlépe dvojitý nebo ten silnější (na grilování). Bramborové hranolky (ne ty předsmažené!) dáme do misky,...
více o Maďarské Geri v alobalu
Z kostí a ostatních přísad uvaříme polévku, tak jak je každý zvyklý. Jako vložku do polévky ale použijeme klasické halušky (jako např. na brynzové...
více o Polévka z vepřových kostí s haluškami
Dáme do pekárny, program "těsto", po ukončení vyndáme, utvoříme dva knedlíky, necháme ještě kynout asi 10 minut (než se nám uvaří voda).
Vaříme 20-25...
více o Perfektní knedlíky v domácí pekárně
Fazolky nakrájíme na kousky (nebo použijeme mražené), zalejeme vodou tak, aby byla těsně pod fazolkami, osolíme, přidáme pepř a uvaříme do měkka. Na...
více o Fazolkový prívarok
Na olivovém oleji s máslem posmažíme do sklovata na měsíčky nakrájenou cibuli a na proužky nakrájenou mrkev a petržel, přidáme filé, česnek a papriku...
více o Filé na zelenině II.
Cibuli oloupene a nakrájíme na proužky a poklademe do pekáčku. Křidélka omyjeme, osolíme a opepříme a klademe na cibuli. Vše podlijeme asi 1/2 lahve...
více o Kuřecí křidélka na pivě
Nejdříve uděláme kvásek (droždí, lžička cukru, lžička mouky, 4 lžíce vlažného mléka - promíchat a nechat 10 min. v teple) a mezitím, než kvásek...
více o Plněné rohlíčky z bramborového těsta
Větší pláty alobalu pomažeme olejem. Na každý položíme osolenou porci ryby, kterou opepříme a posypeme drceným česnekem (stroužky rozmáčkneme plochou...
více o Sumeček Pangasius pečený v alobalu
Brambory oškrábeme a nastrouháme na okurkovém struhadle s většími otvory.
Pečlivě vymačkáme vodu a slijeme ji.
Do brambor vmícháme 1 lžíci škrobu a...
více o Rösti - smažená nebo pečená příloha
Na másle orestujeme cibuli, přidáme ostatní suroviny, chvíli podusíme a nalejeme je do pekáčku na kuře. Pečeme ve střední troubě doměkka....
více o Kuře Mexiko
Jablka nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme mouku, zamícháme a necháme 2 hodiny odležet.
Pak přidáme vejce, špetku soli, promícháme. Lžící...
více o Jablkové knedlíčky III.
Mimo cibule a okurky vše našleháme ve šlehači. Pak cibuli a okurek nastrouháme a přidáme do tatarky. Necháme chvíli rozležet....
více o Lehká tatarská omáčka
Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, které trošku naklepeme, osolíme a opepříme. V talíři namícháme směs hladké mouky a papriky (já udělám vždycky směs...
více o Vepřové plátky v alobalu
Maso naložíme na kratší dobu do jogurtu. Pak přidáme sůl a dusíme pod pokličkou. Na oleji osmažíme cibuli, papriku, rajčata a přidáme koření. Vše...
více o Hovězí maso Khorma
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Očistíme a nadrobno nakrájíme zeleninu, cibuli a česnek. Dáme do vody, přidáme houby, pepř a kmín a dáme...
více o Pařeznická bramboračka
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, vložíme na plátky nakrájené maso, okmínujeme, osolíme, opepříme a necháme asi minutu restovat. Nalijeme horký...
více o Chlapské vepřové
V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidáme nové koření, pepř, bobkové listy a podusíme. Vložíme maso, zalijeme...
více o Králík na zakysané smetaně
Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme na sádle zesklovatět, přidáme maso, orestujeme. Nalejeme kečup, přidáme koření, houby, masox a Moravanku. Vše...
více o Hodslavská řezanka
Do vody dáme na kostky nakrájený chléb a vaříme se solí, kmínem, kořenovou zeleninou a předem namočenými houbami. Na pánvičce necháme zesklovatět...
více o Kyselo (polévka)
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme z obou stran česnekem. Obalíme v hladké mouce smíchané se sladkou paprikou a silně zamáčkneme. Pečeme...
více o Jiříkova pomsta
Sušené houby namočíme aspoň na 30 minut do vody. Maso nakrájíme na kousky (jako na guláš), špek na kostičlky a klobásy na kolečka. Hlávkové zelí...
více o Polský bigos
Řízky naklepeme, potřeme česnekem smíchaným se solí a plnotučnou hořčicí z obou stran. Dáme na rozpálený olej a na vrchní straně posypeme oregánem. Po...
více o Kuřecí řízky II.
Brambory nakrájíme na kostky, maso také. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, česnek, zeleninu nakrájenou na kostky, lečo, slaninu a klobásy. Osolíme...
více o Živánská
Smícháme všechny ingredience a pokryjeme jimi kousky kuřete. Necháme marinovat nejlépe přes noc v lednici.
Nejdříve vše podusíme v kastrolu a poté...
více o Tandoori kuře
Květák omyjeme a rozebereme na růžičky. Uvaříme je téměř doměkka v osolené vodě. Nasekáme a přidáme žemle (předem nakrájené a namočené v mléce), sůl,...
více o Květákové krokety II.
Zeleninu podusíme v osolené vodě doměkka, scedíme a nakrájíme nadrobno. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, rozšleháme a...
více o Zeleninové krokety
Oloupané brambory nastrouháme najemno, osolíme, opepříme, přidáme vejce, mouku a sýr. Maso naklepeme, osolíme a opepříme a zprudka opečeme na pánvi po...
více o Řízečky v košilce
Kachnu omyjeme, osušíme a posypeme zvenku i uvnitř solí a kmínem. Položíme prsíčky vzhůru do suchého pekáče. Musí bý buď kovový nebo skleněný a mít...
více o Kachna bez práce
Upečte v troubě baklažány, hřebíček a pepř nasucho až do změknutí, kdy jdou lehce propíchnout s vidličkou (při pečení můžete potřít olejem nebo vodou)...
více o Chorvatský Ajvar
Pro výrobu potřebujete mleté skopové a hovězí maso zhruba půl na půl, není to podstatné a každý si recept upravuje podle chuti. Maso smíchejte s...
více o Pljeskavica
Dejte všechny přísady do velkého mísy a hnětete dobře maso a koření dohromady. Dejte chladit na 2 hodiny do ledničky a pak vyjměte a promíchejte dobře...
více o Čevabčiči na chorvatský způsob
Rýži můžeme uvařit ve vodě klasickým způsobem nebo ji dáme do parního hrnce do spodní misky a budeme ji dělat společně se zeleninou dle návodu tzn. 25...
více o Rizoto s krevetami z parního hrnce
Plátky panenky naklepeme, nikoli však paličkou, ale jen pěstí či vmáčkeme rukou, okořeníme, osolíme a poklademe na pánev s trochou rozehřátého oleje....
více o Medailonky z panenky na pivě
Koleno vykostíme podélným řezem, kůži očistíme, posolíme, potřeme rozetřeným česnekem se solí. Pevně svineme a převážeme nití, aby se koleno...
více o Vepřové koleno na pivě