Fazolky nakrájíme na 3 cm kousky a společně s pepřem, bobkovým listem a solí uvaříme do poloměkka. Potom přidáme na kostky nakrájené brambory a...
více o Fazolková polévka na kyselo
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme. Přidáme asi 1,5 dl mléka,...
více o Šišky s jahodovou pěnou
Vepřové maso naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme. Horní stranu pomažeme plnotučnou hořčicí, pokladme kysané zelí a doprostřed dáme párek....
více o Vepřové závitky se zelím
Na pánvi orestujeme cibuli, přidáme pokrájené krabí tyčinky (každou rozdělit na 4 ks). Vyloupané ořechy rozdrtíme na hrubší kousky pomocí obráceného...
více o Krabí tyčinky s ořechy a parmazánem
V hrnci v teplé místnosti necháme zkysnout čerstvé mléko (nikoliv trvanlivé). Optimální doba kysání je 2,5-3 dny. Zkysané mléko dáme na mírně teplou...
více o Bramborová kyselá polévka
Z mléka, vejce, mouky, soli, kakaa a cukru ušleháme těsto na palačinky a na pánvi je opečeme do zlatova.
Tvaroh, citronovou kůru, cukr, rozinky a...
více o Zapečené kakaové palačinky
Podusíme zelí nakrájené na nudličky se solí, octem, kmínem, provensálským kořením, ke konci přidáme nastrouhanou mrkev, na porci cca půl mrkve....
více o Zapečené zelí s brambory
Hovězí maso uvaříme doměkka s divokým kořením a solí. Vývar slijeme a uvaříme v něm na kostičky nakrájené brambory s kmínem. K uvařeným brambor8m...
více o Flondace II.
Uvařené brambory nastrouháme.
S vejci, máslem a hrubou moukou vypracujeme tužší těsto, jako na bramborové placky. To vyválíme, rozdělíme na dílky a...
více o Brdlajs
Plátky krkovičky osolíme, opepříme a posypeme paprikou, naskládáme do pekáčku, přidáme lžíci sádla.
Cibuli a česnek pokrájíme na plátky a zasypeme tím...
více o Krkovička na pivu
Z prsou nakrájíme tenké plátky masa, naklepeme. Každý plátek osolíme, okořeníme, potřeme hořčicí a poklademe slaninou. Nakonec dáme do středu oříšek...
více o Kuřecí balíčky se slaninou
Z mléka a dětské krupičky uvaříme "krupicovou kaši", ale měla by mít téměř tuhou konzisteci. Necháme vychladnout.
Salám i okurky najemno nastrouháme,...
více o Vlašský salát II.
Do mísy nakrájíme rohlík, zalijeme vínem, necháme nasáknout a rozmělníme vidličkou. Žampionům vylomíme nožičky a klobouky oloupeme.
K rohlíku do mísy...
více o Schované žampiony
Červenou řepu uvaříme do měkka. Necháme vychladnout a nastrouháme na hrubém struhadle.
Na másle osmažíme na drobno nakrájenou cibuli, vložíme...
více o Červená řepa na smetaně
Vykynuté těsto na vále rozdělíme a vytvarujeme tvary podle chuti.
Necháme chvíli dokynout a pak potřeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě do zlatova....
více o Celozrnné dalamánky
Pekárna na program těsto. Vykynuté těsto vyndáme na vál. Rozkrojíme na 2 části a každý díl vyválíme na placku. Potřeme kečupem s česnekem, solí a...
více o Pizza chléb po našem
Celé kuře dáme přes noc marinovat do citronové šťávy. Vyndáme a kuře zevnitř okořeníme a potřeme česnekem.Dáme na pekáč s osmahnutou slaninou a...
více o Citronové kuře Márty
Brambory uvařme ve slupce do měkka, po vychladnutí nakrájíme na kostky spolu s čínským zelím.
Na pánvi na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a...
více o Bramborový salát pikant
Na vále smícháme suroviny (na těsto) a vypracujeme pěkné hladké těsto. Rozdělíme ho na 2-4 díly, podle toho, kolik chceme nohavic.
Uvařený a vychladlý...
více o "Nacpánek" - závin
Vejce rozkvedláme, osolíme, opepříme, nalijeme je na rozehřátou pánev, do nich poskládáme kolečka rajčat a usmažíme omeletu.
Tu pak rozdělíme na 4...
více o Dědovy topinky
Kapustičky uvaříme do poloměkka ve slané vodě. Orestujeme cibuli spolu s anglickou slaninou nakrájenou na kostičky, přidáme vařené kapustičky a...
více o Růžičková kapusta
Zaděláme na těsto, necháme hodinku vykynout na teplém místě. Z těsta "uplácáme" bagetky (či malé housky, stočené rohlíky), před potřením vejcem je...
více o Těsto na bagetky, housky...
Kýty naklepeme, osolíme a okořeníme grilovacím kořením, zprudka je opečeme na oleji, hotové kýty vyndáme a na zbylém oleji z kýt osmažíme kuřecí játra...
více o Míšina čvachtačka
Smícháme tvaroh se šťávou ze sardinek, zakápneme citronovou šťávou. Rybičky rozmačkáme na kašičku a smícháme s tvarohem, nakrájenou cibulí, osolíme a...
více o Moje nej pomazánka
Napřed umeleme maso, které smícháme s na kostičky nakrájenou bílou cibulí, natí, solí a pepřem. Ze směsi děláme placičky nebo karbanátky, které...
více o Kuřecí fašírka s houbami
Na olivovém oleji osmahneme na velké kousky nakrájenou cibuli, vyjmeme, krátce osmahneme celer a papriku.
Maso obalíme v mouce se solí a pepřem,...
více o Hovězí daube
Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme, přidáme ostatní suroviny, a připravíme marinádu. Maso pokrájené na nudličky marinujeme 48 hodin....
více o Hovězí na tymiánu
Uvaříme brambory s kmínem a solí do měkka a nakrájíme na kostičky, kroupy uvaříme v osolené vodě. Slaninu uškvaříme.
Vše smícháme a dokořeníme...
více o Hunc
Cottage a jogurt smícháte s ostatními ingrediencemi, přidáte zelené bylinky, salát natrháte a rozdělíte do misek, pokapete dresingem.
Je třeba ihned...
více o Senzační ledový salát II.
Plátky slaniny pomalu opékejte na suché pánvi, když se zkroutí a jsou krásně zlaté, vyndejte je na ubrousek, nechte vychladnout a pak je nalámejte na...
více o Senzační ledový salát I.
Kuřecí prsa a játra nakrájíme na stejnoměrné kousky. Zvlášť je orestujeme v malém množství oleje, smícháme dohromady, osolíme a opepříme, necháme...
více o Senzační obrácené kuře
Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme asi na půl centimetrové plátky, které postříkáme citrónovou šťávou.
Tuk ušleháme s cukrem, postupně...
více o Pikantní jablečný koláč
Květák uvaříme v dostatečně osolené a okmínované vodě, pečlivě necháme okapat a nadrobno nakrájíme. V míse ho smícháme s cornflakes, cibulkou,...
více o Senzační květákové placičky
Připravíme těsto na palačinky, necháme cca 20 min. odpočinout. Palačinky smažíme na oleji či jiném tuku, jak jsme zvyklí.
**Připravíme špenát:**...
více o Zapečené palačinky se špenátem a sýrem
Uvařené nudle (špagety) smíchame s vajíčky, osolíme, opepříme, přidáme bylinky a jemně zamícháme. Na rozpálenou panev s olejem pak vylijeme obsah a...
více o Tatínkova omeleta
Zralé avokádo (tedy měkké) rozkrojíme na polovinu vyndáme pecku. Vidličkou rozdlabeme o okraj misky.
Poté nakrájíme rajčata na co nejmenší kousky,...
více o Avokádová pomazánka II.
Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova.
Přidáme nasekaný česnek, protlak a krátce osmahneme....
více o Pikantní cizrna
Listové těsto necháme rozmrazit, vyválíme dvě placky jako na štrůdl. Mleté maso smícháme s nakrájenou cibulí, nakrájené rohlíky namočíme v mléce, a...
více o Závin z mletého masa
Tresku z obou stran osolíme a vyskládáme na olejem vymazanou pečící mísu. Posypeme grilovacím kořením, bazalkou a na kolečka nakrájeným pórkem. Dáme...
více o Pečená treska se smetanou a pórkem
Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na vepřovém sádle do zlatohněda. Pak k ní přidáme maso nakrájené na kostky o velikosti asi 2x2 cm, osolíme,...
více o Pravý segedínský guláš
Na vále uhněteme těsto, tvoříme placičky a klademe na plech.
Plech nemusíme vymašťovat, těsto mastné.
Pečeme do zlatova. V půli pečení placičky...
více o Škvarkové placky rodinné
Hovězí maso a slaninu (uzené maso) pokrájejte na kostičky a uvařte do poloměkka v osolené vodě. Přidejte na kostičky pokrájenou mrkev, brambory a...
více o Boršč bez zelí
Brambory nastrouháme na hrubém struhadle do hlubší mísy, přidáme mouku, sůl a opatrně protřeseme tak, aby brambory byly obalené v mouce - nesmí se...
více o Bramborový třesanec
Umytou a osušenou rybu nakrájet na kostičky 3x3 cm, zbavit červeného masa. Promíchat citronovou šťávu, olej, hořčici, cukr, sůl a pepř, šlehat,...
více o Marinovaný kapr II.
Z mléka, vejce, mouky, soli a cukru ušleháme těsto na palačinky a na pánvi je opečeme do zlatova.
Pomažeme je nutellou, stočíme a ozdobíme pařížskou...
více o Palačinky s nutellou a čoko šlehačkou
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, přidáme pepř, sůl, kari a solamyl. Vše promícháme a orestujeme na rozpálenem oleji. Dle chuti přidáme...
více o Kuře na kari IV.
Játra umeleme, přidáme větší množství utřeného česneku, osolíme, opepříme a zahustíme strouhankou. Necháme hmotu uležet v lednici 2 hodiny. Pak...
více o Játrburger
Brambory a celer nastrouháme jako na bramboráky, přidáme rozšlehaná vejce, mouku, mléko, sůl a česnek. Vymícháme těsto.
Do horkého tuku děláme lžicí...
více o Celeráky