Brambory oloupme, nakrájíme na silnější plátky a necháme krátce povařit v osolené vodě, aby nám trochu změkly. Brokolici rozdělíme na menší kousky a...
více o Zapečená brokolice s bramborem a šunkou
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor. Potom utvoříme válečky a 15 min...
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Na olivovém oleji zpěníme cibulku. Přidáme oškrábané a na kostičky nakrájené brambory a pokrájenou cuketu.
Poté přidáme kari koření, sůl, zalijeme...
více o Báječná cuketová polévka
Kuřecí stehenní řízky nakrájím na kostičky, osmažím na pánvi bez tuku, osolím a přidám česnekové koření. Když začne maso zlátnout, přidám žampiony a...
více o Kuřecí maso se žampiony, špenátem a noky
Srdíčka očistíme a napícháme na špejle, které jsme si předtím rozlomili na polovinu. Osolíme, opepříme a přendáme na plech vymazaný olivovým olejem,...
více o Pečená kuřecí srdíčka
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme mouku a opražíme. Zalijeme vodou a rozvaříme. Přidáme na silnější nudličky nastrouhané kedlubny a...
více o Kedlubnová polévka III.
Špekáčky nakrájíme na kostičky a dáme do zapékací misky. Nakrájíme papriku a rajčata tak, abychom měli od každého asi plnou hrst, přidáme na vrch ke...
více o Rychlé "lečo" II.
Mouku smícháme s práškem do pečiva, prosijeme a osolíme .Přidáme měkký tvaroh a na kousky pokrájený tuk a vypracujeme vláčné těsto. Těsto vyválíme na...
více o Tvarohové polštářky
Sardinky v misce vidličkou rozšťoucháme, přidáme najemno nakrájenou cibulku, nastrouhané kyselé okurky, vejce na kostičky, lehce osolíme, opepříme a...
více o Rybí pomazánka od maminy
Do mísy dáme hrubou mouku, rozklepneme vejce, do mísy dáme žloutek, a bílek rozšleháme šlehačem na sníh. Sníh přidáme do mísy k těstu, přidáme mléko,...
více o Lívanečky s jablečno-mandarinkovým pyré
Kachničku jsem den předem nasolila, potřela pomádou (smícháme: lehce rozpuštěný med, šťávu z 1 pomeranče, špetku pepře a červené papriky, roztlučený...
více o Kachna s medovo-pomerančovou pomádkou
Syrové a vařené brambory nastrouháme, přidáme vajíčko, mouku, sůl a olej, řádně promícháme. Přidáme na kostičky nakrájené rohlíky. Namočenýma rukama...
více o Bavorský knedlík
Pohanku nasypeme do vroucí vody a necháme dojít nejlépe pod dekou. Scedíme a přidáme ji k mletému masu. Pak přidáme pokrájenou cibulku, utřený česnek,...
více o Pohankové karbanátky
Na pánev dáme olej a cibulku osmahneme do sklovita. Přidáme zeleninu, trochu soli a koření. Lehce podusíme. Do pekáče vsypeme pohanku, na ní,...
více o Zapékaná pohanka s kyselým zelím
Z uvedených surovin a cibule nakrájené na drobno vypracujeme hladkou směs, ze které podle libosti tvoříme buď kuličky, nebo placičky, a smažíme je na...
více o Švédské kuličky ala IKEA
Brambory, cuketu, cibuli a uzeninu nakrájíme na plátky. Zapékací mísu vymažeme tukem. Dno mísy vyložíme anglickou slaninou, na ni poklademe plátky...
více o Zapečená cuketa s brambory
Filety necháme rozmrazit, na másle zpěníme menší množství cibule (stačí jen půlka menší cibule) a poklademe citrónem zakapané a osolené filety....
více o Rychlá a výborná ryba
Kdo si musí créme fraîche vyrobit podomácku, musí začít následujícím krokem den dopředu: do kelímku šlehačky přidáme 2 lžíce podmáslí, zamícháme a...
více o Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč
Představím zde velmi jednoduchý a fantastický recept na roastbeef (nebo chcete-li: rostbíf), upravený podle ne zcela všední metody vaření při nízké...
více o "Low Temperature" - Roastbeef
Maso omyjeme a osušíme a zbavíme blan, v hlubokém talíři či v míse smícháme olej s přiměřeným množstvím pepřového koření, přiložíme maso a rovnoměrně...
více o Anglická léčka
Do pečící formy klademe brambory nakrájené na plátky (syrové) až vytvoří souvislou vrstvu, osolíme a okmínujeme. Dostatečně poklademe salámem a...
více o Francouzské brambory - nejlepší recept
Jemně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovita na 2 lžících oleje, přidáme omyté, na kousky pokrájené drůbky. Osmažíme, přilejeme trochu vývaru a víno,...
více o Pomazánka z drůbků
Nejdříve připravíme tofu nakrájením na malé kostičky cca půl centimetrové. Takto nakrájené tofu necháme marinovat minimálně ve dvou lžících sojové...
více o Tofu rizotko
Příprava koření: v mixéru mixujeme všechno koření 2 min., až je vše velice dobře smícháno, nebo utřeme vše přes jemnější síto. Používáme 30 g koření...
více o Dokonalý sendvič na 100 chutí
Do 7 litrového hrnce dáme do 3/4 vody do toho nasypeme fazole, veškeré koření a masox, scezenou řepu, nakrájené brambory, rozmělněnou mleté maso a...
více o Rychlý boršč
Omyté a očištěné pórky nakrájíme na tenké plátky. Naložená rajčata vyjmeme z konzervy a necháme okapat. Máme-li rajčata čerstvá, krátce je protáhneme...
více o Polévka pro pány
Maso zprudka opečeme v rozpálené troubě jen co chytne barvu (cca 1/2 hodiny). Současně opečeme všechnu neloupanou, na polovic rozkrojenou cibuli,...
více o Falešná želví polévka - hovězí
Na sádle krátce osmahneme cibuli, která je pokrájená na drobno a přidáme vepřové maso pokrájené na větší kostky. Maso restujeme, tak dlouho, až nám...
více o Vepřové kostky se sýrovou omáčkou
Sojový granulát uvaříme v osolené vodě, scedíme ho. V hrnci na trošce oleje smažíme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme k ní na tenčí plátky nakrájené...
více o Zdravější sekaná
Nudle uvaříme v osolené vodě. Scedíme a necháme odkapat. V hrnci rozpustíme máslo, vložíme těstoviny a promícháme. Přidáme tvaroh a cukr podle chuti,...
více o Nudle s tvarohem
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na kostičky, přidáme nakrájenou cibuli a vejce uvařené natvrdo, dále hrášek a nakrájené olivy. Kdo má...
více o Bramborový salát tak trochu jinak
Do jednotlivých porcí úzkým nožem prořízneme otvor, do kterého natlačíme asi jako palec velký kus ztuhlého másla. Okraje otvoru dobře přitlačíme (příp...
více o Kyjevský kotlet - původní recept
Na nálev smícháme ve velké míse všechny uvedené suroviny. Sýry pokrájíme na kostky a opatrně "přehodíme v nálevu". Přendáme do zavařovací sklenice s...
více o Nakládané sýry - směs
Nejdříve z trošky mléka, cukru a kvasnic uděláme kvásek. Zaděláme těsto z mouky, žloutku kvásku a trochou soli. Na hrubém struhadle postrouháme...
více o Šátečky - bezkonkurenční
Na růžičky rozebraný květák uvaříme v osolené vodě do skoro měkka a pak scedíme. Eidam a uvařené brambory nakrájíme na větší kostky, vejce rozšleháme...
více o Květák rychleji
Okrájená jablka zbavená jadřinců nakrájíme na větší kostičky a nasypeme je do hrnce s rozehřátým máslem, přidáme k nim i napůlené švestky či blumy,...
více o Koláč "Dobrota"
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé kousky roztrhaný bobkový list,...
více o Avignonský Rumpsteak s cibulí
Některým lidem se může zdát příprava řízků tak jednoduchá a jasná, že jeho recept je zbytečné zveřejňovat či rozvádět, věřte ovšem, že řízek není jako...
více o "Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař
Kuřecí prsa naklepeme natenko a poté z jedné strany ještě několikrát (proti vláknům) nařízneme, skoro jako bychom chtěli nakrájet nudličky, akorát, že...
více o 1001 noc
Nejprve dáme rozinky namočit do trochy rumu. V míse dobře promíchame mléko, veškeré žloutky, trochu soli, cukr a mouku. Z bíku (se špetkou soli)...
více o Alpský Kaiserschmarrn
Čtyři vejce uvaříme natvrdo. Mleté maso dáme do větší mísy a dobře propracujeme se zbylými 2 vejci, solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Rohlíky...
více o Skotská vejce II.
Maso nakrájíme na jemné nudličky a zprudka opečeme na oleji s máslem. Osolíme, opepříme. Přidáme papriku nakrájenou na proužky a žampiony na plátky a...
více o Stroganov *** II.
Očištěné pstruhy mírně osolíme a pokapeme po celé ploše šťávou z jednoho citronu (podle toho, jak to máte rádi). Pstruha dle velikosti naplníme nivou...
více o Pstruh plněný vlašskými ořechy a nivou
Pekáč pořádně vymažeme máslem a na dno položíme ještě 2-3 tenké plátky másla. Každý kousek masa několikrát propíchneme vidličkou, z obou stran osolíme...
více o Kotlety na másle s jablky
Řízky rozdělíme na menší řízečky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na tuku krátce opečeme z obou stran a zalijeme asi 1/4 l...
více o Drůbeží řízečky se smetanou
Plech vymastíme olejem a posypeme kořením na ryby nejprve na plech a pak ještě rybu. Rybu rozpůlíme na 1/2. Vložíme na cca 30 minut do trouby....
více o Filé s dobrou omáčkou
Z uvedených surovin zaděláme polotuhé vláčné těsto a necháme vykynout. Během kynutí si můžeme přpravit nádivku ze svařeného cukru a dalších...
více o Česká maková vánočka
Filety z kapra dobře osolíme z obou stran, položíme kůží dolů a necháme minimálně 3 hodiny odležet. Pak z obou stran potřeme rozetřeným česnekem a...
více o Pravý staročeský smažený kapr