Housky nakrojíme podél (ne jako na mazání), pak nakrájíme na tenké plátky a dáme do mísy. Pokapeme mlékem. Přidáme vejce, sůl a kdo používá tak může ...
více o Semmel knodel (knedlík)
Na pánvičce rozpustíme tuk, pak do rozpáleného vložíme osolené a grilovacím kořením posypané kousky ryby. Zmírníme oheň a pečeme dozlatova z obou...
více o Lahodný pangasius
Na pánvičce rozpustíme kousek másla, přidáme plátky (kousky) uzeného lososa a rozklepneme vejce. Trošku osolíme (pozor, losos je slaný), opepříme a...
více o Hemenex s uzeným lososem
Kuře naporcujeme na menší kousky (mohou se použít místo kuřete křidélka nebo špalíky), z ingrediencí připravíme marinádu. Směs by neměla být úplně...
více o Kuřátko nejen pro návštěvy
Játra opláchneme, očistíme a nakrájíme na nudličky, zakápneme 2 lžičkami oleje a promícháme s provensálským kořením, případně sojovou omáčkou....
více o Provensálská kuřecí jatýrka
Brambory oloupeme a nastrouháme na plátkovém struhadle. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka, cibuli na půlkolečka. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a...
více o Lehké francouzské brambory
Na oleji opečeme z obou stran nožičky a vyjmeme je. Na malé kousky nakrájený celer dáme do výpeku a krátce osmažíme. Celer i s výpekem dáme do pekáčku...
více o Kuřecí nožičky s rozmarýnovým knedlíkem
Droždí rozmícháme ve vlažném mléce a s troškou cukru necháme vykynout kvásek. Z kvásku a ostatních přísad zaděláme těsto a necháme vykynout. Těsto...
více o Ovocný šnek
Srdíčka nakrájíme na kousky. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a srdíčka rychle opražíme. Přidáme mletou papriku, hořčici, protlak, osolíme...
více o Krůtí srdíčka s noky
Na dno zapékací mísy položíme kousky másla, na to nakrájené 3 cibule na půlkolečka. Kuřecí prsa trošku seřízneme, osolíme a opepříme a poklademe na...
více o Kuřecí prsa s Poličankou
Do hrnce nebo pekáčku dám na dno tuk (máslem vymažu), položím na to osolené, opepřené a opaprikované maso vcelku, zasypu veškerou nakrájenou zeleninou...
více o Dušené hovězí na zelenině "Šup do hrnce"
Mrkev očistíme a nakrájíme na kostky. Rajčata nasypeme do hrnce, přilijeme horký zeleninový vývar, přidáme mrkev a vaříme, dokud mrkev nezměkne (10-15...
více o Sytá zeleninová polévka
Maso rozkrojíme na 4 plátky. Vložíme na pekáč, posolíme a podlijeme vodou. Pečeme po obou stranách na 200 °C asi hodinu. Zatím na talířek nastrouháme...
více o Krkovička na celeru
Z uvedených surovin se zpracuje těsto. 100% tuk se do něho nastrouhá, aby se lépe zpracovalo. Těsto se nenechá kynout a hned se rozválí na pomoučený...
více o Nekynuté koláčky II.
Květák jemně nasekáme. Ušleháme žloutky s mlékem a moukou, přidáme květák, sůl, strouhaný muškátový oříšek a na nudličky nakrájenou šunku. Dobře...
více o Květákové placičky se šunkou
Do vývaru z uzeného masa nakrájíme na kostky oloupané, omyté brambory, přidáme sůl, kmín, nakrájený, omytý šťovík a vaříme, dokud nejsou brambory...
více o Bílý boršč mojí babičky
Všechny ingredience smícháme v misce. Mezitím rozpálíme vyšší vrstvu oleje na pánvičce, pečlivě ve směsi obalíme plátky chleba a zprudka osmažíme po...
více o Sýrová prasečinka
Maso v osolené vodě uvaříme do měkka spolu s divokým kořením, cibulí a kořenovou zeleninou. Přecedíme a maso na drobno nakrájíme. Na másle osmažíme...
více o Pajšl na smetaně
Ze sádla a mouky uděláme jíšku, přidáme do ní bobkový list a nové koření. Rozředíme vývarem z ovaru, vmícháme naškrábaný mozeček, osolíme, opepříme,...
více o Mozečková omáčka k ovaru
Těstoviny uvaříme a slijeme. Na větší pánvi orestujeme drůbeží maso. K masu přidáme zeleninu, sýr, bazalku a vývar nebo vodu. Chvilku podusíme,...
více o Těstoviny se sýrovou omáčkou IV.
Kuře osolíme, okmínujeme, dovnitř nacpeme malá jablíčka zbavená jádřinců, podlijeme vodou a necháme 20 minut péci v troubě na 250 °C (přikryté), pak...
více o Kuře a la husa II.
Ředkvičky opláchneme, zbavíme kořínků ještě ve svazku, jednotlivé ředkvičky pak ze svazku ukroutíme a vhodíme do mixéru. V hrnečku rozpustíme ve vodě ...
více o Blesk – ředkvičkový salát
Omyté brambory uvaříme v osolené vodě cca 15 min., slijeme a necháme vychladnout. Potom je oloupeme, překrájíme na silnější plátky a promícháme s...
více o Salát s kyselými okurkami
Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku. Když zezlátne, přidáme na kousky nakrájené maso a orestujeme, až se maso pěkně zatáhne. Osolíme,...
více o Vepřové po kremžsku
Do robotu nalijeme mléko, mírně osolíme a opepříme, rozšleháme a pak přiléváme olej a stále šleháme, dokud směs nezhoustne.
Používá se všude tam, kde...
více o Majonéza bez vajec
Do žloutků vmícháme hořčici a sůl, postupně přikapáváme olej, až směs zhoustne. Dále přidáme ocet či citronovou šťávu a cukr. Dobře promícháme....
více o Domácí majonéza II.
Nožky osolíme, potřeme česnekem a okmínujeme. V pekáči podlijeme vodou - můžeme i trochou piva, přiklopíme víkem, pomalu pečeme - asi 2 hodiny. Pak...
více o Pečené nožičky
Do zadělávací mísy (či domácí pekárny) nasypeme všechny sypké suroviny, promícháme je, do důlku rozdrobíme droždí, přidáme trošku cukru, vlahé mléko,...
více o Pečivo - Dalamánky se semínky
Hovězí maso nakrájíme na středně velké kousky, zprudka opečeme na oleji, osolíme, podlijeme vodou a necháme podusit. Když je maso skoro měkké, přidáme...
více o Rychlá, ale dobrá svíčková
Fazolové lusky vaříme ve slané vodě cca 8 minut. Scedíme, ihned propláchneme studenou vodou pro zachování barvy. Připravíme si plátky anglické slaniny...
více o Fazolové lusky - balíček
Do hrnce vylijeme 3 podmáslí a přidáme stejné množství vody - doporučuji vodou vypláchnout krabičku od podmáslí - je to úspornější a přesně vím, kolik...
více o Koprová polévka - mňam
Vše nalijeme a nasypeme do formy dle pořadí a vložíme do pekárny, program nastavíme na Těsto. (Pokud se nám zdá těsto lepivé, nebo suché, přidáme...
více o Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny
Připravíme si dva chrnce a uvaříme sójové maso a houby podle postupu na sáčku, FIX rozmícháme v 400 ml vody. Slijeme vody ze sójového masa a hub. Na...
více o Rychlá čína se sojovým masem
Do mísy dáme mouku se solí. Přidáme rozdrobené droždí a cukr. Postupně přiléváme asi 600 ml vlažné vody a suroviny propracováváme, hněteme v hladké a...
více o Chlebový věnec
Na osmaženou cibulku dáme hrubě pokrájené brambory, koření dle chuti a asi 2 minuty mícháme. Přidáme kysané zelí, vodu, uzavřeme a necháme 15 minut ...
více o Brambory se zelím v papiňáku
Ze všech surovin vytvoříme na vále hladké, vláčné těsto, které necháme do druhého dne odpočinout v chladu, zabalené. Potom jej plníme nastrouhanými...
více o Výtečné těsto štrůdl
Pstruhy očistíme. Sůl smícháme s pepřem ve lžíci oleje a touto směsí potřeme ryby. Pak je obalíme v mouce a osmažíme na pánvi s máslem a olejem z obou...
více o Pstruh s mandlemi II.
Čočku přebereme, opláchneme na sítku, nasypeme do hrnce, zalijeme studenou vodou asi 3 cm nad čočku a přivedeme k varu. Přidáme najemno nakrájenou...
více o Čočková polévka se sušenými švestkami
V kastrolku připravíme marinádu. Zahřejeme máslo a přidáme k němu všechny zmíněné ingredience. Vznikne nám pikantní máslová marináda s chutí limetky a...
více o Senzační krevety
Na másle necháme zpěnit cibuli do sklovata a poté pokrájený přidáme česnek a žampiony. Po chvíli přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, cuketu a...
více o Anglická červená polévka
Cizrnu namočíme na 12 hodin a uvaříme. Scedíme. Uvaříme těstoviny al dente. Dobře necháme okapat. Smícháme cizrnu s těstovinami, přidáme na jemné...
více o Cizrnový salát s pórkem
Suroviny do nádoby vkládáme v pořadí, jak je psáno, program sprint. Po upečení se klasicky chleba nechá vychladnout na mřížce.
Dá se koupit chlebové...
více o Rychlochleba
Kuřecí stehna osolíme. Lehce nadzvedneme kůži a osolíme i pod ní a také vetřeme trochu plnotučné hořčice. 1 jablko nakrájíme na tenké plátky a vložíme...
více o Pečené kuře s tvarůžky a jablky
Porce makrely osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem (na 1 makrelu cca 3 stroužky), opaprikujeme. Takto připravenou makrelu naplníme plátky...
více o Pečená makrela se slaninou a cibulí
Uzené kuře a vepřovou plec uvaříme v tlakovém hrnci s kořenovou zeleninou. Po vychladnutí pokrájíme nadrobno, přidáme nadrobno nakrájenou anglickou...
více o Velikonoční nádivka s uzeným kuřetem
Nejdříve dáme vařit vodu na těstoviny a připravíme je "al dente". Chilli papričku nakrájíme na malé kousky a dáme do rozpáleného oleje. Přidáme na...
více o Argentinské nudle
Zeleninu pokrájíme na menší kousky a podusíme na másle doměkka. Necháme trochu vychladit. Přidáme salám, sýr, mléko, vajíčka a mouku. Osolíme,...
více o Zeleninové opečenky
Příprava těsta: do mísy dáme hladkou mouku. Do hrníčku dáme 2 lžičky mouky, cukr, rozdrobené droždí a trochu mléka a uděláme kvásek. Než kvásek vykyne...
více o Domácí plněné bagety
V hrnku smícháme vodu, solamyl, sojovou omáčku, ocet, cukr, podravku a sůl. Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme obsah hrnku za stálého míchání a dle...
více o Rychlá sladkokyselá omáčka
Na másle osmahnu nadrobno nakrájený pórek, na kostičky pokrájenou mrkev a petržel, a několik kousků celeru (já ho v polévce jen vyvařím a pak vyndám -...
více o Bramboračka s ovesnými vločkami