Hrášek trošku podlijeme vodou, osolíme, přidáme tymián a podusíme 5 minut. Pak vodu slijeme a hrášek necháme vychladnout. Vejce rozšleháme s mlékem a...
více o Chlebové placky s hráškem
Z ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme 15 minut odpočinout, pak ho vtlačíme do vymazané koláčové (dortové) formy (cca 25 cm), uděláme i vyšší...
více o Koláč ze slaných tyčinek (preclíků)
Vykoštěné koleno pokrájíme mřížkou, do které vetřeme česnek, hořčici, sůl, pepř, kmín a papriku. Koleno srolujeme a převážeme provázkem, vložíme do...
více o Vepřové koleno na černém pivě
Brambory umyjeme, dáme na plech, upečeme a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na kostky, rozškvaříme, přidáme cibuli nakrájenou na drobno a...
více o Plněné pečené brambory II.
Kuře rozporcujeme na menší díly, osolíme a opepříme, cibuli nakrájíme.
Do pekáče dáme rozporcované kuře, cibuli, moravanku (já trošku zeleninu...
více o Kuře a la HAIN
Lilek nakrájet na kolečka a možno vypotit. Zapnout troubu na cca 200 stupňů. Oloupat brambory a nakrájet na kolečka, spíše tenčí. Do zapékací mísy ...
více o Zapečený lilek s anglickou slaninou
Každou z kuřecích paliček třikrát příčně nakrojíme. Smícháme sojovku, med, olivový olej a hořčici. Ve směsi důkladně obalíme kuřecí paličky a necháme...
více o Pečené kuřecí paličky
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a obalíme v hladké mouce. Vložíme na rozehřátý olej a opečeme z obou stran, podlijeme troškou vody...
více o Vepřové řízky po moravsku
Nastříhanou naklíčenou řeřichu smícháme s lučinou, citronovou šťávou a hořčicí, osolíme a opepříme. Plátky lososa potřeme ochucenou lučinou,...
více o Nevařené závitky z uzeného lososa
Rohlíky si pokrájíme na kostičky, dáme do větší mísy a zakapeme je mlékem. Brokolici povaříme ve slané vodě - 5 minut bohatě stačí, zcedíme, nahrubo...
více o Brokolicová nádivka
Rohlíky pokrájíme na zhruba centimetrové plátky a ty namočíme v rozšlehaném vejci s kořením a solí - dle chuti. Prudce po obou stranách osmažíme na...
více o Smažené jednohubky
Z vepřové panenky nakrájíme špalíky, které lehce osolíme a opepříme a zabalíme po obvodu do anglické slaniny. Spíchneme je párátkem aby na špalíku...
více o Vepřová panenka v kabátku
Řepu uvaříme(v tlak. hrnci 30 - 40 min. podle velikosti), přelejeme stud. vodou, po vychladnutí oloupeme, nastrouháme na struhadle s většími slzami. V...
více o Červená řepa na slanině
Z mouky, Hery, mléka a soli vypracujeme těsto a necháme 45 minut odpočívat v chladu. Na plech dáme pečící papír, anebo vymažeme tukem. Těsto rozdělíme...
více o Jablkové řezy s mákem
Nakrájíme slaninku na malé kousky, dáme do hrnce, až slaninka pustí trošku tuku přidáme cibulku na drobno nakrájenou. Cibule musí být mírně do červena...
více o Indiánská jednoduchá polévka
Kuře očistíme, omyjeme, nasolíme (i uvnitř!) a necháme do druhého dne proležet v lednici. Pak ho posadíme na stojánek, na nejnižší mřížku v předehřáté...
více o Kuře jako grilované
Těsto rozválíme na plát, nakrájíme ho na proužky široké 1,5 cm, každý proužek namotáme na trubičku určenou k pečení kremrolí, namotané trubičky dáme...
více o Nivové kremrole
Mouku smícháme s mlékem a žlouky, přidáme nasekanou petrželku opepříme a osolíme. Do těsta přidáme rohlíky pokrájené na kostičky a zlehka přimícháme...
více o Výborné hrníčkové knedle
Uvaříme vejce na tvrdo, máslo, majolku, sýr, hořčici rozmícháme, přidáme pokrájená vejce, osolíme, opepříme, dle chuti česnek a vymícháme pomazánku....
více o Dort pro chlapy
Kuře omyjeme a nasolíme. Připravíme si nádivku: změklé máslo utřeme a postupně k němu přimícháme 1 celé vejce a 3 žloutky, nakrájené žemle zvlhčené...
více o Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou
Fazolky očistíme (nebo použijeme mražené) a vložíme do kastrolu. Podlijeme trochou vody a podusíme. Po změknutí přidáme kousek másla, osolíme a...
více o Fazolky s volským okem
V pánvi rozpustíme máslo. Přidáme kukuřici a pórek pokrájený na kolečka. Osolíme, dochutíme solí a provensálským kořením. Směs promícháme, pánev...
více o Vejce s kukuřicí a pórkem
Na pánvi si rozehřejeme olej a po celé ploše rozložíme na plátky nakrájenou šunku, kterou propečeme. Navrch rozklepneme vejce a bez míchání je...
více o Vejce se šunkou ala Hemenex
V pánvi rozehřejeme sádlo, na kterém orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Houby očistíme, nakrájíme na plátky a přidáme do pánve s cibulkou. Osolíme...
více o Vejce s houbami a sýrem
Na oleji lehce orestujeme česnek. Přidáme okapanou kapii smíchanou se sýrem. Promícháme a zalijeme rozšlehanými vejci. Za stálého míchání vše...
více o Vejce s nakládanou kapií
Rybu po obou stranách natřeme pastou z utřeného česneku se solí a okořeníme grilovacím kořením. Na másle pečeme tak dlouho, aby filé zůstalo buď v...
více o Ryba se zeleninou
Rajčata, papriku, jablka a sýr nakrájíme na kousky. Osolíme, opepříme a smícháme s jogurtem. Před podáváním vychladíme.
Rychlý a úžasný. Dobrou chuť....
více o Letní salát IV.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a solí, přidáme mléko a máslo a vypracujeme těsto. Těsto rozválíme a položíme na vymazaný a vysypaný plech....
více o Nekynuté rychlé těsto na pizzu
Těstoviny uvaříme podle návodu. Do mísy dáme česnek, ořechy, rajčata, olej, bazalku a všechno promícháme. Přidáme tofu rozmačkané na kaši a lžící...
více o Oříškovo-rajčatové penne s tofu
**Bylinková směs:** zamíchejte vejce, citronovou šťávu, bylinky, česnek, sůl a strouhanku dle hustoty. Pečeni nakrájejte na plátky, nařízněte okraje...
více o Vepřová pečeně v bylinkové krustě
Papriky zbavte semen, pokrájejte na kostičky. Brambory oloupejte, pokrájejte na kousky a na 3 lžících oleje osmažte ze všech stran do zlatova. Špagety...
více o Těstovinový salát se špenátem a bramborami
Sýr nastrouhejte na jemno. Bílky ušlehejte se solí do tuhého sněhu a přimíchejte k němu sýr. Podle potřeby zahustěte hmotu strouhankou. Lžičkou tvořte...
více o Sýrové nočky sypané paprikou
Penne rigate uvaříme v osolené vodě podle návodu. Cuketu nakrájíme na plátky a širší nudličky, brokolici rozdrobíme nebo okrájíme na drobné růžičky a...
více o Boží penne rigate
Z ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které hned rozválíme na obdélník, který celý hojně posypeme cukrem a skořicí. Při smotávání do závinu potíráme...
více o Švýcarky - skořicové šneky
Smíchejte vejce, sýr, sůl, pepř, papriku. Promíchejte a přidejte nahrubo nastrouhaný sýr a zamíchejte. Nakrájené plátky chleba potřete touto směsí a...
více o Sýrový chléb
Do pánve na paellu si nakrájíme na jemno cibuli, česnek, rajčata a papriku, rozdrobíme kostku masoxu a prolijeme olivovým olejem. Pomalu dusíme....
více o Paella s mořskými plody
Na sádle zpěníte jednu cibuli a asi 50 g slaniny. Na tomto základu z obou stran opečeme osolená a opepřená kuřecí stehna, přidáme asi 3 nadrobno...
více o Kuřecí stehna se smetanovo-nivovou omáčkou
Mandle dáme do hrnce s vodou a necháme povařit dokud nevyplavou. Mandle oloupeme a opražíme dohněda, poté je slijeme do hrnku spolu s máslem. Přidáme...
více o Kuřecí kapsy plněné mandlemi
Nachystáme směs masa z ingrediencí. Vedle v misce si připravíme omáčku z hořčice, cibule nasekané na jemno, kečupu, kapky tabasca a pimienta. Nechcete...
více o Americký hamburger
Lilek nakrájíme na zhruba 1 cm tlusté plátky a dáme vypotit. Na pánvičce rozehřejeme olej a na něm pak lilek osmažíme z obou stran.
Mezitím si...
více o Lilek plněný jogurtem
Z vlažného mléka, droždí a trošky mouky zaděláme kvásek. Dále zpracujeme těsto, necháme vykynout a do vykynutého vpracujeme semínka. Opět necháme...
více o Bulky se salámem
Květák očistíme, rozebereme na růžičky a necháme krátce povařit v osolené vodě. Poté slijeme. Na másle necháme zpěnit cibulku a zaprášíme moukou....
více o Zapečený květák se sýrovou omáčkou
Do bramborového těsta zabalíme zelí (nevařit) smíchané s párkem nakrajeným na kostičky. Osolíme a dame péct do trouby zhruba na 10 minut. Po 10...
více o Taštičky plněné zelím
Na másle si zpěníme cibulku, přidáme na jemno nakrájenou slaninu a klobásku a orestujeme. Až pěkně provoní, zalijeme vývarem (cca 1 litr), přidáme...
více o Babiččina zelňačka
Prsíčka nakrájíme na malé kousky a opečeme dozlatova. Mezitím si dáme do trouby plátky toustového chleba a předpečeme. Až bude maso do zlatova dáme...
více o Tousty po Bohdanečsku
Rajčata a cibuli nakrájíme na kousky a dáme vařit se solí do hrnce s vodou (cca půl litru). Až je cibule měkká, přidáme česnek, bazalku a rozmixujeme...
více o Coco-pasta
Kuře rozdělíme na menší části, originálně se kuře dělí na 8 částí, ale doporučuji tak 10 i více, meší části se lépe propékají a je více výborné krusty...
více o Louisianské smažené kuře
Všechno smícháme, konzerva ďábelských toastů může být velká jak chcete, čím větší, tím bude pomazánka pálivější a tmavší, soli dle chuti. Nakonec...
více o Pekelníkova pomazánka
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, zasypeme citronovou kůrou. Osmahneme na oleji, zalijeme vývarem a dusíme do měkka. Podle potřeby...
více o Maso s citrónovou omáčkou