Z ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které hned rozválíme na obdélník, který celý hojně posypeme cukrem a skořicí. Při smotávání do závinu potíráme...
více o Švýcarky - skořicové šneky
Smíchejte vejce, sýr, sůl, pepř, papriku. Promíchejte a přidejte nahrubo nastrouhaný sýr a zamíchejte. Nakrájené plátky chleba potřete touto směsí a...
více o Sýrový chléb
Do pánve na paellu si nakrájíme na jemno cibuli, česnek, rajčata a papriku, rozdrobíme kostku masoxu a prolijeme olivovým olejem. Pomalu dusíme....
více o Paella s mořskými plody
Na sádle zpěníte jednu cibuli a asi 50 g slaniny. Na tomto základu z obou stran opečeme osolená a opepřená kuřecí stehna, přidáme asi 3 nadrobno...
více o Kuřecí stehna se smetanovo-nivovou omáčkou
Mandle dáme do hrnce s vodou a necháme povařit dokud nevyplavou. Mandle oloupeme a opražíme dohněda, poté je slijeme do hrnku spolu s máslem. Přidáme...
více o Kuřecí kapsy plněné mandlemi
Nachystáme směs masa z ingrediencí. Vedle v misce si připravíme omáčku z hořčice, cibule nasekané na jemno, kečupu, kapky tabasca a pimienta. Nechcete...
více o Americký hamburger
Lilek nakrájíme na zhruba 1 cm tlusté plátky a dáme vypotit. Na pánvičce rozehřejeme olej a na něm pak lilek osmažíme z obou stran.
Mezitím si...
více o Lilek plněný jogurtem
Z vlažného mléka, droždí a trošky mouky zaděláme kvásek. Dále zpracujeme těsto, necháme vykynout a do vykynutého vpracujeme semínka. Opět necháme...
více o Bulky se salámem
Květák očistíme, rozebereme na růžičky a necháme krátce povařit v osolené vodě. Poté slijeme. Na másle necháme zpěnit cibulku a zaprášíme moukou....
více o Zapečený květák se sýrovou omáčkou
Do bramborového těsta zabalíme zelí (nevařit) smíchané s párkem nakrajeným na kostičky. Osolíme a dame péct do trouby zhruba na 10 minut. Po 10...
více o Taštičky plněné zelím
Na másle si zpěníme cibulku, přidáme na jemno nakrájenou slaninu a klobásku a orestujeme. Až pěkně provoní, zalijeme vývarem (cca 1 litr), přidáme...
více o Babiččina zelňačka
Prsíčka nakrájíme na malé kousky a opečeme dozlatova. Mezitím si dáme do trouby plátky toustového chleba a předpečeme. Až bude maso do zlatova dáme...
více o Tousty po Bohdanečsku
Rajčata a cibuli nakrájíme na kousky a dáme vařit se solí do hrnce s vodou (cca půl litru). Až je cibule měkká, přidáme česnek, bazalku a rozmixujeme...
více o Coco-pasta
Kuře rozdělíme na menší části, originálně se kuře dělí na 8 částí, ale doporučuji tak 10 i více, meší části se lépe propékají a je více výborné krusty...
více o Louisianské smažené kuře
Všechno smícháme, konzerva ďábelských toastů může být velká jak chcete, čím větší, tím bude pomazánka pálivější a tmavší, soli dle chuti. Nakonec...
více o Pekelníkova pomazánka
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, zasypeme citronovou kůrou. Osmahneme na oleji, zalijeme vývarem a dusíme do měkka. Podle potřeby...
více o Maso s citrónovou omáčkou
Vše smícháme a dáme přes noc nejlépe v potravinové folii odležet do lednice.
Druhý den z těsta vyválíme 3 - 4 nohavice a plníme strouhanými...
více o Jednoduchý závin, který nezklame
Hovězí maso nakrájené na větší kostky osolíme a opepříme. Na olivovém oleji osmahneme cibulku a přidáme hovězí maso. Jakmile se maso zatáhne,...
více o Hovězí dušené na sladko
V misce pečlivě rozmícháme měkký tvaroh s rozměklým máslem. Postupně za stálého míchání přiléváme pivo. Cibuli a feferonky nasekáme najemno, přidáme...
více o Pivní pomazánka II.
Jemně nastrouhanou mrkev pokapeme citrónovou šťávou a lehce osladíme. Mrkev umícháme s tvarohem do hladka. Pomazánku podle potřeby můžeme zředit...
více o Mrkvová pomazánka V.
Z očištěných jarních cibulek odkrojíme zelenou nať a nakrájíme na tenká kolečka, bílý konec podélně rozpulíme. Máslo rozehřejeme na pánvi, na...
více o Vepřová žebírka na pivu
Rozpalíme asi 3 - 4 lžíce oleje a zpěníme najemno nakrájenou cibulku s česnekem, až začne hnědnout. K cibulce přidáme rajčata i se šťávou a prohřejeme...
více o Arašídová polévka
Čínské zelí nakrájíme na nudličky, posypeme tzaziky, každý podle chuti a polijeme troškou olivového oleje. Pořádně promícháme. Do 1/2 litru vody dáme...
více o Čínské zelí se tzaziky
Tento recept je rodinný, nikde ho nemáme napsaný a celá naše rodina a každý kdo ho kdy chutnal ho miluje. Není to úplná klasika, ale na našem...
více o Speciální bramborový salát s šunkou
Bůček nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Plátky obalíme v hladké mouce a opečeme z obou stran na oleji. Vložíme do pekáčku. Ve zbylém...
více o Bůček trochu jinak
Kapustové listy krátce povaříme v osolené vodě. Okapané listy rozložíme a položíme na ně plátek šunky a sýra. Stočíme do závitku, sepneme párátkem ...
více o Smažené plněné kapustové listy (závitky)
Celer a mrkev najemno pokrájíme (případně nastrouháme). Na másle opražíme cibulku, přidáme celer a mrkev a krátce podusíme. Osolíme, okořeníme,...
více o Celerová polévka V
Máslo s cukrem vymícháme, pak přidáme vejce a zamícháme. Přidáme všechny sypké ingredience a nakonec vmícháme podmáslí, citronovou šťávu a kůru. Pak...
více o Osvěžující citronová bábovka
Máslo utřeme dohladka mixérem, přidáme cukr, vanilkový a mandlový extrakt a zamícháme. Mouku smícháme se solí a přidáme k máslu. Přidáme oříšky a...
více o Mandlovo-pekanové rohlíčky
Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme a přisypeme koření. Cibulku nakrájíme na drobno a společně s rajčaty osmahneme do zlatova. Přidáme šunku...
více o Staročeská omeleta s rajčaty
Nejlépe přes noc naložíme stehýnka do olivového oleje smíchaného s nekrájeným česnekem, solí, pepřem, vegetou. Poté dáme do pekáče, který již nemusíme...
více o Stehýnka na česneku
Formu na chlebíček vymažeme a vysypeme, troubu dáme vyhřát. V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, sodu a sůl. V další míse smícháme máslo s cukrem,...
více o Brusinkovo-pomerančový chlebíček
Brambory oloupeme a v míse rozmačkáme, přidáme tvaroh, najemno nakrájené tvarůžky, vejce sůl, pepř, kmín a zamícháme. Přidáme krupici, množství záleží...
více o Tvarůžkové syrníky
Brambory jemně nastrouháme a smícháme s moukou, krupicí, solí a vejcem. Těsto musí být poddajné aby se dobře válelo, ale nesmí se míchat dlouho, aby...
více o Přesňáky s mákem
Vodu osolíme a přivedeme k varu. Za stálého míchání přidáme mouku a uvaříme hustou kaši. Odstavíme z plotny. Přidáme máslo a dobře vymícháme. Do...
více o Vánoční větrníky
Máslo, cukr, vanilínový cukr, sůl a vejce vymícháme do pěny. Vmícháme kokosovou moučku, nasekané ořechy a rozinky. Postupně přidáme mouku s práškem do...
více o Ořechové keksíky s rozinkami
Lasagne připravíme podle návodu na obalu. Ze špenátu vymačkáme vodu a necháme usušit. V mixéru smícháme tofu, cukr, sojové mléko, česnek, citronovou...
více o Vegánske tofu lasagne se špenátem
Do zadělávačky dáme kvásek, sádlo, cukr a vlažnou vodu. Důkladně promícháme. Přidáme mouku, kterou prosijeme a mezi prosátou mouku přidáme kvasnice,...
více o Bagety s kváskem
1. Vejce rozklepneme a žloutky vyšleháme za postupného pridávání cukru a kousků změklého másla do pěny. Do pěny vmícháme kůru, vanil. cukr, kávu a...
více o Kávová bábovka II
Do malého množství vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme asi lžičku mouky, lžičku cukru a necháme přikryté vzejít na teplém místě. Mouku smícháme...
více o Jablečný koláč z kynutého těsta
Do hrnce vlijeme vodu, přidáme skořici, sůl a přivedeme k varu. Pak přidáme vločky a vaříme asi 3 minuty. Přidáme jablka, rozinky, 1 lžíci sirupu a 1...
více o Zimní ovesná kaše
Pohanku připravíme podle návodu (propláchneme, zalijeme osolenou vodou 1 : 1,5, povaříme 2 - 3 minuty, nesléváme a dáme na cca půl hodiny dojít do...
více o Pohankové bramboráčky (bez BKM a lepku)
Cibuli, ořez z kapra a vnitřnosti vařte ve slané vodě. Po uvaření sceďte, maso oberte a nakrájejte na drobno spolu s vnitřnostmi. Kořenovou zeleninu...
více o Vánoční polévka - Rybí krém s hráškem
Filety z kapra nakrájejte na nudličky. Ze škrobu, vejce, soli a koření vytvořte marinádu, kterou dochutíte např. česnekem, sójovou omáčkou i dalším...
více o Čína z kapra
Kapra důkladně osolte a okořeňte trochou kmínu. Z vejce, škrobu, mouky a mléka vyšlehejte řidší těstíčko. Osolte ho a také nechte chvíli stát, aby...
více o Kapr ve zlatých šupinách
Na menší kousky nakrájeného kapra, osolte a obalte v klasickém trojobalu (mouka, vajíčko, strouhanka). Následně kousky kapra usmažte a nechte na...
více o Pečenáče z kapra
Filety kapra osolte, celer a cibuli nakrájejte na nudličky, česnek na plátky. Zprudka a krátce opečte porce kapra v pánvi z vyžším okrajem. Olej mějte...
více o Dušený kapr na šalvěji
Nasrouhaný sýr, tuk na pečení, mouku a vejce použijte na přípravu těsta, které vložíte na 20 minut do chladu. Marinádu na maso připravíme z...
více o Kapr v sýrovém těstě
Kapra krájejte na porce a osolte. Zeleninu krájejte či strouhejte na nudličky, které krátce blanšírujte (spařte horkou vodou). Asi po minutě sceďte....
více o Kapr se zeleninovou krustou
Filety z kapra nakrájejte na tenké proužky. Jemně nakrájenou cibuli a stejně tak drobně nakrájenou slaninu nejprve trochu osmahněte na pánvi....
více o Pečené kapří ocásky