Množství surovin záleží na počtu porcí. Paprika, broskve a ananas jsou přibližně v poměru 1:1, pórku o něco méně. Maso a smetanu dle libosti.
Maso i...
více o Kuřecí frikaso
V míse smícháme mouku s kypřícím práškem. Přidáme vejce, jablka nastrouhaná nahrubo, špetku soli, vanilkový cukr a rum. Z těchto surovin vypracujeme...
více o Jablkové koblihy
Kuře uvaříme v osolené vodě s kořením doměkka. Maso zbavíme kostí a kůží, pokrájíme ho na větší kusy.
Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli,...
více o Kuře v křenové omáčce
Filety osolíme a dáme do misky s pokrájenými bylinkami, zakápneme olejem a necháme odpočinout (2-3 hodiny).
Pak filety lehce opečeme na oleji a...
více o Pangasius se sušenými rajčaty a paprikami
Filety osolíme, opepříme, obalíme v mouce a osmažíme na oleji. Cibuli najemno pokrájíme, česnek pokrájíme na slabé plátky a obojí orestujeme na másle,...
více o Pangasius na listovém špenátu se smetanou
Filety osolíme obalíme v mouce, rozšlehaném vejci s mlékem a ve strouhance smíchané s pokrájenou pažitkou, estragonem a citronovým tymiánem.
Smažíme...
více o Pangasius v bylinkovém mantlu
Množství ingrediencí záleží na počtu strávníků.
Z omytého citronu si najemno nastrouháme kůru, kterou smícháme se strouhankou určenou k obalování...
více o Citronový pangasius
Droždí rozdrobíme, smícháme s vlažnou vodou, cukrem a trochou mouky a necháme vzejít kvásek. Jakmile vyběhne, přidáme mouku, sůl, olej, vše dobře...
více o Pizza na sladko
Kotlety naklepeme, nařízneme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a opečeme na pánvi s olejem z obou stran. Osmažené kotlety dáme do pekáčku.
Hrušky...
více o Kotlety s hruškami
Kuřecí prsa nakrájíme na dlouhé špalíky a dáme na pánev, kde jsme na oleji zpěnili jemně nakrájenou cibulku. Osolíme a opečeme prudce ze všech stran....
více o Kuřecí prsa na zázvoru
Králíka osolíme, opepříme a na másle v troubě pečeme asi půl hodiny - podléváme. Pak maso potřeme hořčicí obložíme ho očištěnou a pokrájenou zeleninou...
více o Králík v zelenině s hořčicí
Porce králíka nasolíme. V pekáčku rozehřejeme máslo na kterém orestujeme slaninu, kuličky pepře, tymián s bobkovým listem. Do pekáčku dáme porce...
více o Králík po francouzsku
Porce osoleného kuřete rozložíme do vymaštěného pekáčku (nebo na pečící papír), potřeme je směsí a zapečeme 20 minut v předehřáté troubě. Pak porce...
více o Kuře s makovou nasládlou kůrčičkou
Na rozehřátém másle osmahneme očištěné a pokrájené žampiony, přidáme rozetřený česnek a mouku, orestujeme, zalijeme vínem, osolíme, opepříme a dusíme...
více o Houbové ragú
Na rozehřátém másle opečeme předvařené krevetky a pokrájené surimi tyčinky, zalijeme je kokosovou smetanou, osolíme, opepříme, přidáme špetku kůry z...
více o Ragú z krevetek a surimi
Všechny suroviny smícháme v hladkou hmotu, popřípadě přisypeme trošku strouhanky. Do pekáčku položíme šišku z mletého masa a podlijeme vodou.
Pečeme...
více o Sekaná pečeně s paprikou
Drobně pokrájenou cibuli a malé kostičky slaniny lehce zpěníme na oleji, přidáme hrášek a víno a dusíme do měkka, ale ne dlouho, hrášek by zešedl a...
více o Hráškové pyré se slaninou
Karotku i pastinák pokrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě. Vývar slijeme do jiné nádoby.
K zelenině přidáme nastrouhanou kůru, vše propasírujeme...
více o Karotkové pyré s pastinákem
Batáty omyjeme a pečeme v troubě 50 minut při 160 °C. Pak je rozpůlíme a opatrně vydlabeme, aby jsme neporušili slupku.
Dužinu dobře ušleháme s máslem...
více o Pyré za sladkých brambor (batáty)
Kostky brambor a šalotky povaříme v osolené vodě. Po 8 minutách doplníme růžičky brokolice a dovaříme. Vývar slijeme, přidáme máslo, necháme lehce...
více o Bramborové pyré s brokolicí
Smícháme jogurt, mouku, prášek, vejce a sůl a zředíme mlékem na hustotu lívancového těsta. Necháme chvíli odstát a na oleji smažíme lívanečky. Mažeme...
více o Jogurtové lívance
Vepřové plátky naklepeme, nařízneme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a drceným kmínem, zakápneme olejem a necháme odležet (hodina stačí)....
více o Vepřové plátky s šunkovými závitky
Brambory oloupeme, nastrouháme, přidáme vejce, sůl, mouku a vymícháme nelepivé těsto, ze kterého uděláme válečky (v průměru asi 1,5 cm), které nožem...
více o Bramborové noky s houbovou omáčkou
Žloutky ušleháme s cukrem a olejem, přidáme škrob, pudingové prášky, prášek do pečiva, citronovou kůru, vanilkový cukr a osolíme. Nakonec přidáme sníh...
více o Bábovka bez mouky
Paprikám seřízneme vršky, očistíme je od semínek a potřeme je celé olejem (i seřízlé vršky). Dáme je do pekáčku a v předehřáté troubě pečeme asi 20...
více o Výborné plněné papriky
Sáček s čočkou namočíme na půl hodinky do vody, poté vaříme se solí do změknutí. Přidáme jíšku z másla a mouky, česnek a zalijeme zhruba 1 dcl smetany...
více o Jemná čočková polévka
Kuřecí prsa nařežeme na řízky priměřené tloušťky. Zlehka vyklepeme z jedné strany. Osolíme mírně, opepříme, přidáme tymian – vše z obou stran řízků....
více o Kuřecí kapsa First class
Všechny přísady dáme do mísy, přidáme vykynutý kvásek a hnětačem zaděláme nelepivé těsto, které necháme skoro 2 hodiny kynout. Rozválíme si těsto na...
více o Falešný trdelník
Okurku jemně nakrájíte. Lučinu utřete s česnekem, solí a pepřem. Přidejte nakrájenou okurku a nechte hodinu odležet. Pita chléb krátce protřete v...
více o Libanonský chléb (á la tzaziky)
Uvaříme špagety ve slané vodě, scedíme, pokapeme olivovým olejem a zamícháme. Na pánev dáme máslo a necháme ho roztát, pak do něj dáme na kolečka...
více o Špagety Albor Royale S.A.R.
Do pekáče dáme zelí, na to pokrájené maso, osolíme, okmínujeme, zasypeme asi 2 kávové lžičky sladké papriky a 2 kávové lžičky pálivé papriky. Do vody...
více o Troubový segedinský guláš
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, smícháme s kořením fajitas a necháme přes noc uležet (nebo alespoň na pár hodin). Druhý den dáme tortilly ohřát...
více o Mexické fajitas
Kuřecí maso nakrájíme na velmi tenké plátky asi 5 cm dlouhé. Dáme do misky, osolíme a opepříme. Přidáme na větší kusy nakrájenou cibuli, česnek a...
více o Čína po pudlovsku
Krkovici nakrájíme na dvoucentimetrové plátky a prokrojíme do nich kapsu. Krkovici zlehka naklepeme a dáme pozor, abychom ji nepotrhali. Kapsu zevnitř...
více o Krkovice plněná kysaným zelím
Z droždí, cukru a trošky mouky necháme vykynout kvásek. Žloutky rozšleháme v oleji, přidáme mléko, sůl, mouku a kvásek. Uhněteme těsto a rozdělíme je...
více o Koláče tety Vlastičky
Karotku oloupeme, jemně nastrouháme a promícháme s ostatními přísadami kromě jogurtu. Rozehřejeme trošku oleje na pánvi a z karotkové hmoty vytváříme...
více o Mrkvové placičky s jogurtem
Cibule oloupeme, nakrájíme na kolečka tak 5 - 7 cm tlusté. Vejce rozšleháme s mlékem a troškou soli, přidáme sýr a mouku podle hustoty tak, aby...
více o Smažené cibulky
Ve vlažné vodě rozdrobíme droždí a přidáme špetku cukru. Necháme chvilku pracovat. V míse rozmícháme mouku se solí, přidáme droždí a deset minut...
více o Těsto na pizzu z grahamové mouky
Mouku smícháme s pepřem a majoránkou, játra překrájíme na půlky. Jednotlivé kousky obalíme v mouce s kořením, zavineme do plátků slaniny, naskládáme...
více o Zapečená (nejen) krůtí játra
Kotlety po obvodu nakrojíme, osolíme, opepříme a krátce opečeme na grilu (jen zatáhnout). Ostatní ingredience smícháme, touto směsí kotlety potřeme,...
více o Myslivcovy půlnoční kotlety
Z jablek odstraníme jádřince a společně s cibulkou nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozehřejeme polovinu másla, jablka a cibulku na něm osmahneme a...
více o Berlínská játra
Uvaříme brambory a nahrubo rozšťoucháme.
Mezitím uvaříme osolenou vodu s kmínem a vegetou. Rozmícháme mouku s vodou a vlijeme. Promícháme za varu, aby...
více o Klechtanka z Bolatic
V mléce rozkvedláme žloutky, cukr, sůl a za stálého míchání přidáme mouku. Pak tuhý sníh z bílků s borůvkami. Na tukem vymaštěném lívanečníku pečeme...
více o Borůvkové lívance
V míse smícháme mouku, kypřící prášek, parmazán, cukr, koření, žloutky a olej. Z bílků s větší špetkou soli vyšleháme tuhý sníh. Vše opatrně...
více o Rajčatové muffiny
Špalíky panenky(3cm)okořeníme, obalíme slaninou a upevníme jí párátkem. Orestujeme na pánvi, vyjmeme do pekáčku. Do pánve přidáme brambory, které jsme...
více o Flambovaná vepřová panenka v kabátku
Brambory oloupeme a nahrubo rozmačkáme. Přidáme je do mísy s moukou, ve které jsme udělali důlek, rozdrobili do něj droždí se špetkou cukru a zalili...
více o Bramborové placky pečené v kuse
Řepu oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme na máslo se šalotkou, taktéž nakrájenou na kolečka. Pak zalijeme pomerančovým džusem, přidáme koření a dáme...
více o Červená řepa jako příloha