Mleté maso si ochutíme solí, pepřem, majoránkou a česnekem dle chuti (jako na sekanou), přidáme vejce a na zahuštění trošku strouhanky (asi 3lžíce),...
více o Mletá roláda s hermelínem
Na pomaštěnou folii dáme polovinu směsi z mletého masa, šlehačky, solamylu, soli, pepře. Potřeme hořčicí, nandáme osolená nebo okořeněná vejce, která...
více o Plněná sekaná z bůčku
Panenku podélně rozřízneme, vetřeme do ní česnek se solí a necháme 24hodin proležet v chladu. Mleté maso ochutíme kořením na mletá masa, promícháme,...
více o Zabijačková panenka
Formu na srnčí hřbet vyložíme pečicím papírem a ten poklademe celý slaninou. Z mletého masa, žemlí rozmočených v mléce, pokrájené cibule a mortadely,...
více o Sekaná podle Itala
Maso smícháme s rozetřeným česnekem, pokrájenou cibulí, vajíčkem, solí, pepřem(kořením) a rozmočenou žemlí v mléce, pořádně propracujeme a vytvoříme...
více o Sekaná v županu
Brambory nakrájíme nadrobno a vložíme do vroucí osolené vody. Bylinky podusíme na trošce másla asi 4 min. K poloměkkým bramborám vložíme bylinky a...
více o Zelená polévka – zaklechtanka
Kopřivy zalijeme vroucí vodou, osolíme a vaříme asi 10 min. V podmáslí rozšleháme mouku a zalijeme do vývaru. Provaříme dalších 10 min. Dochutíme...
více o Kopřivačka nakyselo
Těstoviny uvaříme dle návodu, scedíme a přeléváme na talířích omáčkou.
Omáčka: Na třech lžících oleje orestujeme cibuli dozlatova. Na cibuli dáme...
více o Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou
Kuře vykostíme, nakrájíme na menší kousky, vše smícháme dohromady (vodu z čínské směsi a vodu z Bonduelle tam nedáváme), ochutíme dle svého gusta a je...
více o Těstovinový salát s kuřetem, luxusní
V troubě na oleji (nebo nasucho) opečeme na kostičky pokrájenou bagetu. V pánvi rozehřejeme olej s máslem, dáme česnek a necháme zesklovatět, pak...
více o Bagetový (chlebový) salát
Okurku nastrouháme nahrubo a smícháme ji s utřeným česnekem a najemno posekaným koprem. Přidáme tvaroh, jogurt, majonézu a promícháme. Připravíme si...
více o Stehýnka s tvarohovým tzatziki
Maso pokrájíme na kostky, papriku na čtverečky a střídavě napichujeme na špejli. Sůl, pepř a oregano smícháme s olejem a špízy směsí potřeme. Necháme...
více o Paprikové (nejen) jehněčí špízy s tzatziki
Jeden pomeranč nakrájíme na plátky, z druhého okrájíme spirálky kůry a vymačkáme šťávu. Ryby očistíme, položíme na vymaštěný alobal, potřeme...
více o Rybička na pomerančích
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Maso silně opepříme, na pánvi s olejem prudce opečeme a přendáme do pekáčku. Pokrájenou cibuli a česnek přidáme k...
více o Kuře ve vínové omáčce
Do prsou nařízneme kapsy, osolíme a opepříme. Piniové oříšky nasucho opečeme a necháme vychladnout. Lístky bazalky posekáme. Česnek pokrájíme na slabé...
více o Plněná prsa v parmské šunce na rajčatech
Psra pokrájíme na širší nudličky, lusky pokrájíme na proužky, bambusové výhonky scedíme, pokrájíme a propláchneme. Na pánvi rozpálíme olej a kuřecí...
více o Kuřecí pánev s buráky
**Nádivka:** Šunku nakrájíme na tenké nudličky, sýr nastrouháme nahrubo, bylinky nasekáme najemno, přidáme 5 lžic smetany a dochutíme solí a pepřem....
více o Nadívaná kuřecí, kachní nebo krůtí prsa
Maso pokrájíme, osolíme, opepříme a na oleji zprudka orestujeme nejprve hovězí maso, které zaprášíme mletou paprikou, krátce osmahneme, podlijeme...
více o Guláš s rajčaty
Krůtu očistíme a svrchu i zevnitř dobře nasolíme, posypeme kmínem a necháme přes noc v chladu proležet. Veku pokrájíme nadrobno, zalijeme mlékem, pak...
více o Nadívaná krůta s dýní a křenem
Oloupanou cibuli přepůlíme, očištěnou mrkev s celerem pokrájíme nahrubo a s kořením a krůtími prsíčky vaříme zvolna v osolené vodě doměkka (průběžně...
více o Pošírovaná krůtí prsa s tuňákovou omáčkou
Krůtí prsa očistíme, pokrájíme na tenké nudličky, osolíme, opepříme, ochutíme zázvorem, zakápneme olejem a necháme v chladu hodinu proležet. Pak maso...
více o Ovocný salát s krůtím masem
Stehna očistíme, stáhneme kůži, maso pokrájíme na kostičky, osolíme, opepříme, pokapeme olejem, promícháme. Cibuli pokrájíme a na trošce oleje necháme...
více o Krůtí gulášek
Plát masa si potřeme z obou stran olejem, osolíme, opepříme. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno a na másle orestujeme. Pak k ní vlijeme osolená,...
více o Kančí roláda
Jelení steak očistíme a lehce naklepeme (stačí rukou). Do mísy nalijeme 100 ml oleje, přidáme špetku soli, polovinu bylinek, bobkových listů a...
více o Steaky s povidlovou omáčkou
Nejprve si připravíme nádivku: játra pokrájíme a spolu s nakrájenou cibulí orestujeme na másle. Rohlíky pokrájíme, navlhčíme v mléce, vymačkáme a...
více o Nadívané křepelky po anglicku
Z mouky, droždí, lžíce cukru, dvou lžic mouky necháme vzejít kvásek. Do mísy vysypeme zbylou mouku, přidáme žloutky, cukr, máslo se sádlem, smetanu,...
více o Posvícenské koláčky
Z ingrediencí na těsto si vypracujeme hladké nelepivé těsto, které si dáme na 1/2 hodiny do chladničky. Pak z něj vyválíme plát, kterým vyložíme dno i...
více o Tvarohový dortík
Těstoviny uvaříme do měkka. Na olivovém oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku, orestujeme kuřecí nudličky (kostky), podlijeme vodou ...
více o Zapékané špagety s kuřecím masem (božské)
Nakrájenou kýtu, sůl, koření, víno a citronovou šťávu promícháme a necháme přes noc marinovat. Pak maso vyjmeme a na oleji prudce orestujeme,...
více o Kančí guláš II
Stehna prošpikujeme slaninou, osolíme, zalijeme vínem, přidáme jalovec a necháme uležet přes noc v chladu. Pak stehna rozložíme na máslo do pekáčku,...
více o Pečená zaječí stehna
Očištěnou cibuli, mrkev a celer nasekáme nadrobno. Cibuli, polovinu mrkve a celeru orestujeme na másle. Kostičky masa přisypeme k zelenině, zalijeme...
více o Jelení vývar s knedlíčky
Špenát spaříme ve vroucí osolené vodě a necháme okapat. Plát masa naklepeme přes folii a osolíme, rozložíme na něj slaninu a špenát, do středu dáme...
více o Dančí roláda s vejci
Srnčí kýtu odblaníme, nakrájíme na tenké plátky, naklepeme. Česnek, paštiku, bylinky promícháme a trošku osolíme. Touto směsí potřeme řízky z obou...
více o Srnčí řízky s paštikou
Srnčí a vepřové maso očistíme a najemno umeleme. Slaninu, okurky a rohlíky pokrájíme na malé kostičky. Rohlíky navlhčíme mlékem a přidáme spolu se...
více o Zvěřinový nářez
Mrkev, cibuli, celer očistíme a posekáme nadrobno. Vepřové i telecí maso pokrájíme na kostičky, smícháme s olejem a přidáme k zelenině. Do směsi...
více o Křepelky v nádivce
Panenku očistíme, nasolíme(trošku více než jste zvyklí), opepříme a ze všech stran opečeme na rozpáleném oleji. Panenku vyndáme a do výpeku přidáme 3 ...
více o Panenka v česnekovo-sýrové krustě
Čočku uvaříme ve vodě. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a česnek dozlatova. Přidáme uvařenou čočku, zalijeme vínem, přidáme vegetu a necháme...
více o Čočkový salát s kukuřicí
Smícháme mouku a sůl, přidáme máslo a uděláme tzv. drobenku. Poté přidáme vodu a vypracujeme těsto, které odložíme na cca 30 min do ledničky. Poté...
více o Zeleninový koláč (quiche)
Z uvedených přísad vypracujeme těsto a necháme je chvíli v chladu odpočinout. Těsto rozválíme a opatrně jím potáhneme zadní strany velkých polévkových...
více o Plněná velikonoční vajíčka
Mouku prosijeme a promícháme s práškem do perníku, máslo s cukrem utřeme do pěny, přidáme vejce, strouhaný zázvor, med, vodu a vše pomalu promísíme se...
více o Zázvorový chlebíček
Plátky masa rozklepeme hranou ruky. Na každý plátek masa položíme plátek slaniny a čtvrtku kyselé okurky a cibule, srolujeme tak, aby náplň nevypadla...
více o Hovězí na víně
Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr a trochu mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do mísy prosijeme mouku, přidáme cukr...
více o Vdolky s povidly a šlehačkou
Změklé máslo, cukr, tvaroh a vejce utřeme v míse.
Pak přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a rozinky, které jsme namočili v rumu. Těsto nalijeme...
více o Tvarohový beránek
Oba cukry vyšleháme s vejci, přidáme mouku, sůl, mléko a vymícháme řídké těsto. Nalijeme jej na vymazaný plech a posypeme jablky. Pečeme v troubě...
více o Jablečný trhanec
Mouku prosijeme a odložíme stranou. Do šlehače rozklepneme vejce a bílky šleháme do pěny asi 1 minutu. Pak přidáme vínny kámen a zas šleháme. Postupně...
více o Andělský koláč
Hladkou mouku smícháme s jemně nasekanou pažitkou, část pažitky si necháme stranou. Filet (osolíme) obalíme ve směsi pažitky a mouky. Osmahneme na...
více o Zlatá rybka nejen pro děti
Na oleji orestujeme na nudličky nakrájenou zeleninu a brambory. Zalijeme vodou, osolíme a přidáme koření. Zvlášť ve vodě uvaříme překrájené zelí i s...
více o Polévka s červenou řepou
Veškeré suroviny nakrájíme nadrobno a smícháme. Sůl a pepř dáme dle chuti. Někdy dávám majonézu napůl s bílým jogurtem, je to lehčí a taky moc dobré....
více o Salát všehochuť