Troubu vyhřejeme a vymažeme si menší čtvercový plech. Všechny suroviny kromě čokolády a ořechú dokonale smícháme, až pak přidáme zbylé suroviny. Těsto...
více o Ořechové blondie
Těsto zpracovat na vále, udělat bochánek a nechat do rána odpočinout v lednici. Pak rozválet, nakrájet proužky a navinovat na trubičky (kremrole)....
více o Jednoduché těsto na kremrole
Troubu vyhřejeme. V míse smícháme mouku, sůl, prášek do pečiva a skořici. V další míse smícháme olej, cukr, vejce, vanilku a postupně přidáváme směs s...
více o Jablečno-ořechový koláč
Okurky, kapary a bylinky nasekáme nadrobno. Namleté hovězí maso smícháme se všemi ingediencemi. Ochutíme olejem, solí a pepřem....
více o Francouzský tatarák
Kečup dobře promícháme se sójovou omáčkou, octem a medem. Do omáčky přidáme pepř a mletou papriku, vše důkladně promícháme. Chilli papričky omyjeme,...
více o Ďábelská omáčka
**Krok 1: **Na trošce oleje zesklovatíme nahrubo nakrájenou cibuli‚ zalijeme vývarem připraveným z bujónu a masoxu‚ přidáme na plátky nakrájený...
více o Sýrová cibulačka
Olivy rozmixujeme, změklé máslo metličkou prošleháme s rozmixovanými olivami, osolíme a ještě prošleháme. Natíráme na bagetky a podáváme třeba k vínu...
více o Olivové máslo
Drůbeží sekanou necháme rozmrazit, pak všechny suroviny spolu smícháme, vyšleháme nejlépe rukou. Směs masa necháme odležet do druhého dne. 2.den na...
více o Základ pro roládu z mletého masa či sekanou
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na třikrát, zpracovaným sádlem,...
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Maso nakrájíme na malé kousky, smícháme s olejem, solamylem, kořením dle chuti, dosolíme a necháme marinovat.
Potom opečeme na trošce oleje, přidáme...
více o Rychlovka z instantních nudlí
V uvedeném pořadí dáme ingredience do pekárny. Zapneme program Příprava těsta. Pohlídáme hustotu těsta! Po skončení programu vytvarujeme delší šišku...
více o Párty chlebík s přídavkem chlebové směsi
V uvedeném pořadí dáme ingredience do pekárny. Zapneme program Příprava těsta. Pohlídáme hustotu těsta.
Po skončení programu vytvarujeme 3 - 4 bagety,...
více o Bagety s přídavkem chlebové směsi
Jarní cibulky očistíme a opereme. Zelenou část nakrájíme na kolečka, bílou část nasekáme najemno a opečeme na oleji. Přidáme brusinky, zalijeme 400 ml...
více o Ovocný kuskusový salát
Rozehřejeme olivový olej na teflonové pánvi a orestujeme na něm na kostičky nakrájenou cibulku. Přidáme žampiony, kousky brokolice a podlijeme troškou...
více o Rýžové nudle s brokolicí a žampiony
Maso nakrájíme na tenčí nudličky, cibuli překrojíme napůl a nakrájíme na velmi tenké plátky (můžeme ještě překrojit napůl), žampiony nakrájíme také na...
více o Rychlé a levné rizoto
Z ingrediencí uděláme těsto. Vypláchneme 4 hrnky studenou vodou a naplníme je do poloviny těstem. Pak dáme hrnky s těstem "vařit" na 4 minuty do...
více o Knedlíky z mikrovlnky II
Česnek prolisujeme nebo utřeme a přidáme do 1,5 litrů vody. Dodáme sůl, kmín, všechno koření, sádlo Brick a brambory nakrájené na kostky a vaříme...
více o Česneková polévka V.
Na sádle Brick orestujeme cibuli dozlatova, přidáme sladkou a pálivou papriku a zalijeme vodou. Do vody dáme maso, osolíme, opepříme a okmínujeme....
více o Hovězí perkelt s galuškami
Vepřovou krkovičku podélně rozkrojíme na polovinu a svážeme do válečků. Osolíme, opepříme a na sádle zprudka opečeme do zlatova. Maso vyjmeme a ve...
více o Krkovička v česnekovém sádle
Do mouky vmícháme žloutky, ocet, sůl, plátky sádla Brick a několik lžic vody. Vypracujeme v hladké těsto, které necháme odpočinout. Těsto rozdělíme na...
více o Jablečné řezy se sádlem
Z uvedených surovin zpracujte těsto a nechte ho v chladu odpočinout. Pomeranče oloupejte, pečlivě zbavte zbytků bílé kůry a rozdělte na kousky po 2...
více o Pomerančové knedlíky
Pórek podélně rozřízněte a dobře propláchněte. Pak ho nakrájejte na plátky. Rajčata také opláchněte a nakrájejte na plátky. Do zapékací mísy nebo...
více o Rajčata zapečená s pórkem
1. Předehřát troubu na 180°C.
2. Dohromady prosít mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. Dát stranou.
3. V další míse vyšlehat ručním šlehačem...
více o Vanilkový dortík - cupcake
Oškrábané brambory rozpůlíme nožem a vykrajujeme jím opatrně tenké lupínky. Vložíme je do teplé hodně slané vody na pár minut, aby byly tvárnější....
více o Bramborové růžičky
1. směs opékejte na oleji dozlatohněda. Přidejte druhou směs a duste až je čočka měkká, dokončete 3 lžícemi posekané zelené petrželky, 1 lžící...
více o Arménská čočková polévka
Tofu nakrájíme na hrubší proužky. Všechny ingredience kromě tofu spolu smícháme, takhle vytvoříme marinádu na tofu, do které tofu úplně ponoříme a...
více o Pečené tofu s citrónovou marinádou
Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Pekáč nebo zapékací mísu vymažeme máslem, na máslo rozložíme maso, zalijeme smetanou tak, aby maso bylo ponořené...
více o Zapečená kýta se sýrem a hranolkami
V trošce oleje osmahneme cibulku, do ní přidáme půlku houbového masoxu, kapku soli, na jemno nastrouhané brambory a zasmažíme a zasypeme moukou....
více o Bramborová polévka s houbami a uzeninou
Na másle osmahneme na plátky nakrájené žampióny, na nudličky nakrájený pórek a kmín. Po chvíli přidáme krupici a opět chvíli pražíme. Zalijeme vývarem...
více o Žampiónová polévka s pórkem
Vše zaděláme na těsto a necháme vykynout. Po vykynutí pleteme housky, položíme na plech a necháme ještě cca 30 - 40 min. kynout, pak potíráme...
více o Vynikající domácí housky
Kuře vykostěte a maso pokrájejte na menší kousky. Omyté a očištěné cukety nastrouhejte na hrubém struhadle, poduste na másle, přidejte sůl, pepř,...
více o Kuře se sýrem a ořechy
Mouku a prášek do pečiva prosijeme do mísy, přidáme citrónovou a pomerančovou kůru, vejce, sůl, kousky másla, cukr a smetanu. Přísady smícháme a...
více o Mandlový koláč
Do domácí pekárny vložíme nejdříve tekuté suroviny, poté sypké ingredience. Pekárnu nastavíme na program velmi kynutý chléb - celková délka pečení cca...
více o Nadýchaný chleba
Kuřecí stehýnka částečně vykostíme. Do kastrolu vložíme máslo, na proužky nakrájenou cibuli a slaninu. Zlehka osmahneme, přidame kuřecí stehýnka,...
více o Kuřecí stehýnka na starofrancouzký způsob
Nakrajíme cibuli na kolečka a rozebebereme je na díly. Potom si připravíme mísu a nasypeme do ní hrnek mouky. Po té přidáme vejce a sůl, pepř....
více o Lambordy
Kuskus připravíme dle návodu na obalu, je lepší použít silný masový vývar místo osolené vody.
Pokrájenou zeleninu (lze použít i mraženou směs) dle...
více o Zeleninový kuskus s gyros kostkami
Listové těsto rozválíme na tenkou placku a rozdělíme na čtyři díly. Na každý díl položíme hermelín, na něj dáme očištěné a na plátky nakrájené...
více o Hermelín v listovém těstě
Do osolené vody dáme vařit propranou rýži. Mezitím si nakrájíme cibuli nadrobno, stroužky česneku stejně tak (já osobně nepoužívám lis na česnek),...
více o Nejlepší levné rizoto
Do mističky dáme asi 16 dkg hrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci vody, špetku soli a rozmícháme...
více o Domácí nudle do polévky
Brambory uvaříme dohromady s vejci. Mezi tím si nakrájíme na kolečka oloupaný gothaj. Nachystáme hlubší pekáč, který vymažeme olejem nebo sádlem. (Já...
více o Francouzské brambory od mé maminky
Postup: 1. Mléko ohřejeme, tak aby bylo vlažné. 2. Zaděláme kvásek: do mléka přisypeme cukr, sůl, trochu hl. mouky vše zamícháme a přidáme kvasnice....
více o Celozrnné pečivo (bezvaječné)
No oleji necháme zesklovatět na jemno pokrájenou cibulku (v hrnci, ve kterém budeme vařit). Z kukuřiček a žampionů slijeme nálev (nepotřebujeme) a...
více o Kukuřičky na smetaně
Cibulku nakrájenou na jemno si osmahneme na oleji do zlatova. Na dno pekáčku nalijeme trochu oleje.
Oloupané brambory, uzené a mladou mrkev pokrájíme...
více o Francouzské brambůrky - moc dobré
Mléko smícháme s rozdrobeným droždím, lžící mouky a lžící cukru a necháme vzejít kvásek. Smícháme mouku a prášek do pečiva, přidáme vejce, změklé...
více o Kynuté nekynuté šátečky
Ovesné vločky, mléko, cukr, sůl a vejce dáme do mixéru a umixujeme hladkou hmotu (podle potřeby můžeme přidat vločky nebo mléko, aby vznikla mírně...
více o Dietní palačinky
Čočku dáme minimálně 2 hodiny předem do vody (nejlépe přes noc) tak, aby nad čočkou byly zpočátku max. 2 cm vody (trochu nabobtná, ale stále musí být...
více o Čočka úplně jinak