Srnčí kýtu odblaníme, nakrájíme na tenké plátky, naklepeme. Česnek, paštiku, bylinky promícháme a trošku osolíme. Touto směsí potřeme řízky z obou...
více o Srnčí řízky s paštikou
Srnčí a vepřové maso očistíme a najemno umeleme. Slaninu, okurky a rohlíky pokrájíme na malé kostičky. Rohlíky navlhčíme mlékem a přidáme spolu se...
více o Zvěřinový nářez
Mrkev, cibuli, celer očistíme a posekáme nadrobno. Vepřové i telecí maso pokrájíme na kostičky, smícháme s olejem a přidáme k zelenině. Do směsi...
více o Křepelky v nádivce
Panenku očistíme, nasolíme(trošku více než jste zvyklí), opepříme a ze všech stran opečeme na rozpáleném oleji. Panenku vyndáme a do výpeku přidáme 3 ...
více o Panenka v česnekovo-sýrové krustě
Čočku uvaříme ve vodě. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a česnek dozlatova. Přidáme uvařenou čočku, zalijeme vínem, přidáme vegetu a necháme...
více o Čočkový salát s kukuřicí
Smícháme mouku a sůl, přidáme máslo a uděláme tzv. drobenku. Poté přidáme vodu a vypracujeme těsto, které odložíme na cca 30 min do ledničky. Poté...
více o Zeleninový koláč (quiche)
Z uvedených přísad vypracujeme těsto a necháme je chvíli v chladu odpočinout. Těsto rozválíme a opatrně jím potáhneme zadní strany velkých polévkových...
více o Plněná velikonoční vajíčka
Mouku prosijeme a promícháme s práškem do perníku, máslo s cukrem utřeme do pěny, přidáme vejce, strouhaný zázvor, med, vodu a vše pomalu promísíme se...
více o Zázvorový chlebíček
Plátky masa rozklepeme hranou ruky. Na každý plátek masa položíme plátek slaniny a čtvrtku kyselé okurky a cibule, srolujeme tak, aby náplň nevypadla...
více o Hovězí na víně
Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr a trochu mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do mísy prosijeme mouku, přidáme cukr...
více o Vdolky s povidly a šlehačkou
Změklé máslo, cukr, tvaroh a vejce utřeme v míse.
Pak přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a rozinky, které jsme namočili v rumu. Těsto nalijeme...
více o Tvarohový beránek
Oba cukry vyšleháme s vejci, přidáme mouku, sůl, mléko a vymícháme řídké těsto. Nalijeme jej na vymazaný plech a posypeme jablky. Pečeme v troubě...
více o Jablečný trhanec
Mouku prosijeme a odložíme stranou. Do šlehače rozklepneme vejce a bílky šleháme do pěny asi 1 minutu. Pak přidáme vínny kámen a zas šleháme. Postupně...
více o Andělský koláč
Hladkou mouku smícháme s jemně nasekanou pažitkou, část pažitky si necháme stranou. Filet (osolíme) obalíme ve směsi pažitky a mouky. Osmahneme na...
více o Zlatá rybka nejen pro děti
Na oleji orestujeme na nudličky nakrájenou zeleninu a brambory. Zalijeme vodou, osolíme a přidáme koření. Zvlášť ve vodě uvaříme překrájené zelí i s...
více o Polévka s červenou řepou
Veškeré suroviny nakrájíme nadrobno a smícháme. Sůl a pepř dáme dle chuti. Někdy dávám majonézu napůl s bílým jogurtem, je to lehčí a taky moc dobré....
více o Salát všehochuť
Maso se sušenou směsí a kořením dáme vařit do studené vody na 15 minut. Pak maso obereme, přidáme zpět do vody společně se zeleninou a špenátem a...
více o Kuřecí polévka s jatýrky a špenátem
Cibuli zpěníme na oleji, přidáme mleté maso. Když je maso opečené, přidáme vodu (horkou), sůl, koření, sýr a povaříme až je sýr roztavený. Potom...
více o Pórková polévka s mletým masem
Předehřejeme si troubu na 180 stupňů, formu vyložíme papírem na pečení. Ořechy na pánvi opečeme asi 8 min., nebo dokud lehce nezhnědnou a necháme...
více o Božský mrkvový koláč
Uvařenou cizrnu doměkka dáme do mixeru s ostatními ingrediencemi a rozmixujeme dohladka .Podle chuti přidáme chilli nebo další koření....
více o Hummus II.
Řízky pokrájíme na malé kostičky, stejně tak salám a cibuli. Vše smícháme, vmícháme lečo, brambory nastrouhané jako na placky, vsypeme solamyl,...
více o Kuřecí placičky Bianca
Baklažány se nasucho upečou v troubě, až slupka zhnědne, skoro zčerná, po vychladnutí se oloupou a nahrubo nasekají. Na oleji se osmaží do růžova...
více o Kaviár z baklažánu podle mamky
Oloupané brambory, předem namočené houby a vymačkané zelí zalijeme trochou studené vody a uvaříme do měkka. Z tuku, cibule a mouky připravíme jíšku,...
více o Polévka postaru, zvaná černá
Omyté brambory ve slupce rozpůlíme, upečeme na vymazaném plechu a před podáváním řeznou stranu potřeme rozetřeným česnekem.
Omáčka: smícháme tvaroh,...
více o Pečené brambory s tvarohovou omáčkou
Z mléka odebereme asi 1 dl a zbytek dáme vařit s vanilkou. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zašleháme do něj polovinu cukru (lze zahustit i trochou...
více o Lačná pýcha z oblasti Hlinska
Do kotlet prořízneme kapsy, pak jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Žampiony očistíme, pokrájíme na plátky a dáme orestovat na pánev s 3 lžícemi...
více o Vepřové kapsy pod sýrovou peřinou
Očištěný, oloupaný celer uvaříme v osolené vodě, scedíme, necháme okapat a rozkrájíme na plátky. Naskládáme do zapékací misky vymazané máslem a...
více o Zapečený celer se sýrem
Zbytky masa, škvarků nebo uzeného bůčku se umelou na masovém strojku (případně pokrájí na menší kousky), pak se promíchají s krupicí a zalijí vývarem ...
více o Mrzák
Maso naklepeme, opepříme, osolíme a poprášíme moukou. Řízky opékáme na másle po obou stranách asi 4 minuty, pak vyjmeme a uložíme v teple. Papriku i...
více o Řízky ve smetanové omáčce
Ze 2 lžic mouky, lžičky cukru, droždí, a části mléka připravíme kvásek, který necháme vzejít. Pak zapracujeme zbylé ingredience a necháme v teple asi...
více o Kynuté řezy se smetanou a hroznovým vínem
Mouku promícháme s droždím a cukry. Zaděláme mlékem, špetkou soli a rozpuštěným máslem. Dobře prohněteme a dáme na 30 minut kynout. Švestky...
více o Koláč s mřížkami z marcipánu
Mleté maso ochutíme troškou soli a černým pepřem. Klobásku si nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu a na ni vložíme mleté...
více o Mšenský plněný bramborák
Změklé máslo utřeme s cukrem a špetkou soli do pěny, vmícháme vejce, mouku s práškem do pečiva a rozinky s nastrouhanou kůrou z citronu. Oloupaná a na...
více o Křehký jablkový koláč s meruňkovou polevou
Kuře pokrájíme na porce, osolíme a obalíme v těstíčku, připraveném z vajec, mouky, mléka, hrášku, šunky a soli-dle chuti. Hned po obalení smažíme v...
více o Kuře smažené v pařížském těstíčku
Vepřová játra, slaninu a cibuli nakrájíme na slabé plátky. Na rozpálenou pánev dáme anglickou slaninu (je-li libová, přidáme lžíci oleje) a necháme ji...
více o (nejen) Vepřová játra na cibuli a slanině
Uvaříme rýži v osolené vodě - nerozvařit.
Mezitím na pánvi a olivovém oleji začneme dusit zmraženou čínskou zeleninu, kterou podlijeme zeleninovým...
více o Královské lehké rizoto
Mouku s kypřidlem, solí, polovinou ořechů a cukrem smícháme. Vejce rozšleháme ve 400 ml podmáslí a vmícháme do směsi. Směs vlijeme do pekáčku,...
více o Špaldový koláč s podmáslím
Na lžíci másla necháme zesklovatět najemno pokrájenou cibuli. Přisypeme mrkev, lehce jí opečeme, osolíme, podlijeme vodou(3 dcl) a přiklopenou dusíme...
více o Mrkev po bengálsku
Celer oloupeme, pokrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka, scedíme a necháme vychladnout a oschnout. Knedlík pokrájíme na kostky....
více o Knedlík s vejci a celerem
Bulvy celeru oloupeme a nakrájíme na plátky široké asi 1 cm. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme ji, přidáme do ní ocet a celer v ní uvaříme téměř doměkka...
více o Obalovaný celer s hořčičným dipem
Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý položíme plátek šunky a ementálu, posypeme lístky oregana a přeložíme napůl. Okraje masa k sobě...
více o Cordon Bleu - telecí
Pokrájené zelí uvaříme ve slané vodě s kmínem a scedíme. V kastrolu na sádle dozlatova osmažíme pokrájenou cibuli, do které vmícháme zelí. Mleté maso...
více o Uherské zelí
Nakrájíme si mozzarellu, rajčata i avokádo. Na talíř střídavě pokládáme plátky avokáda, rajčat, mozzarelly a bazalkových lístkú. Zakapeme olejem,...
více o Lehký salát s mozzarellou a avokádem
V tlakovém hrnci rozehřejeme trošku oleje, osmažíme na něm pokrájený bůček, který jsme poprášili moukou s pokrájenou cibulí a rozporcovaným kuřetem ...
více o Kuře s bůčkem na žampionech
Očištěnou pečeni osolíme, dáme do pekáče s olejem, obložíme drobně pokrájenou cibulí a vložíme do vyhřáté trouby na 160 stupňů. Pečeme za občasného...
více o Vepřová pečeně s dušeným zelím a jablky
Z prsou uděláme 4 plátky(řízky), jemně naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe lístky šalvěje, stočíme a obalíme slaninou. Můžeme převázat nití. Rolky...
více o Drůbeží řízky se šalvějí
Z mouky, mléka a špetky soli ušleháme husté těstíčko, do něhož ponoříme každý tvarůžek a pomalu osmažíme na rozpáleném oleji, až zezlátnou. Hotové...
více o Loštické ,,lívanečky,,
Maso pokrájíme na kostičky, osolíme, okořeníme, napícháme na jehlu a osmažíme na oleji.
**Omáčka:** tvarůžky pokrájíme (nebo rozmixujeme), rozpustíme...
více o Kuřecí špíz v tvarůžkové košilce
Do cedníku dejte kousek plátna a nalijte jogurt. Nechte stát asi 15 minut. Pak dejte jogurt do mísy, vmíchejte škrob a zamíchejte do hladka. Kolínka...
více o Řecká kolínka se špenátem