Nejprve nakrájíme syrové brambory a rozmixujeme je na kaši.
Přidáme hladkou mouku a smícháme.
Osolíme a uhněteme těsto.
připravíme si hrnec s vařicí...
více o Halušky podle Daniely
dát voskový papír na plech a zapnout troubu statické teplo 160°.
Piskot bilý-Do mísy a nebo do slehace vejce, mouku a cukr, šlehat až se všecko pěkně...
více o Narozeninovy dort
Lososa mírně osolit, lehce pokapat citronem, vložit do vymazaného pekáčku. Zakysanou smetanu smíchat s cibulkou na jemno nakrájenou, pepřem a...
více o Losos s vůní kopru
Pokrájet maso na kostky a pomixovat s petrželí, vejcem, parmezánem, vekou namočenou v mléce a soli (thermomix - 1 min rychlost 6) dokud z toho není...
více o Krůtí salám
Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka, cibulku osmahneme, přidáme uzeninu a osmažíme. Poté do pekáčku vyskládáme po dně brambory,...
více o Zapečené brambory se zelím
Prsíčka nakrájíme na menší kousky, posypeme dostatečně rozmarýnem, lehce osolíme. Na rozehřáté pánvi s oliv. olejem necháme orestovat česnek a necháme...
více o Kuřecí prsa na rozmarýnu, bilém víně a medu
Cibulku na proužky osmahneme, přidáme cukr a necháme zrůžovět, osolíme, opepříme, přidáme maso a osmahneme zprudka do běla. Přidáme cuketu na proužky...
více o Kuřecí směs s cuketou
Mouku se solí prosijeme, uchystáme kvásek z trošky vlažného mléka, cukru a čerstvého droždí nebo přidáme přímo do mouky suché droždí, cukr a pořádně...
více o Výborné domácí pečivo
Předehřejeme troubu na cca 180 stupňů, čtvrtky omyjeme a osušíme. Řádně osolené a opepřené je s kapkou vody a plátkem másla pečeme cca 20 min v...
více o Nedělní kuře pro dva
1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Koláčovou formu vymažeme tukem, vysypeme strouhankou.
2. Jablka omyjeme, rozčtvrtíme, vykrájíme jádřince a oloupeme....
více o Koláč naruby II.
Na rozklepané nasolené a opepřené maso dáme plátek sýra, plátek šunky a rozprostřeme kolečka pórku. Maso úhledně zabalíme do rolády a zafixujeme...
více o Kuřecí roláda s houbami a pórkem
Švestky spolu s červeným vínem vložíme do kastrůlku, zakryjeme a necháme 2 hodiny macerovat. Přidáme cukr, skořici, 10 minut povaříme a necháme...
více o Babiččina krkovička se švestkami
Kapustu si uvaříme v osolené vodě, scedíme a nahrubo pokrájíme. Těstoviny uvaříme dle návodu, scedíme a promícháme s kapustou. Špek nadrobno pokrájíme...
více o Kapustové těstoviny s uzeným
Na mírném ohni, v hluboké panvi rozehřejeme olej. Kuřecí prsíčka rozkrojíme na plátky (kdo chce může na nudličky, osolíme, opepříme a dáme péci na...
více o Rokforová omáčka
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme ve studené vodě a oloupeme. Podélně rozpůlíme, vyjmeme žloutky a rozetřeme je s máslem a smetanovým sýrem. Osolíme,...
více o Vejce plněná smetanovým sýrem
Mrkev, cibuli a česnek očistíme. Cuketu pouze opláchneme. Vše nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme zbývající ingredience, vše důkladně promícháme...
více o Cuketový nákyp IV.
Oloupeme mrkev a nakrajíme ji na půlky.
Potom ji dáme vařit na 35 - 40 min, dokud nezměkne. Po uvaření necháme vodu v kastrolu spolu s mrkví....
více o Studený krém z mrkve
Nejprve si připravíme náplň, kterou je vlastně houbová smaženice: na másle orestujeme jemně pokrájenou cibuli, přidáme pokrájené houby a necháme je...
více o Houbové ranečky
Maso očistěte a jemně naklepejte, osolte. Smíchejte ingredience na marinádu, kotlety touto směsí potřete a nechte alespoň půl hodinky stát.
Máslo...
více o Jehněčí kotlety s mátou
V hrnci rozehřejeme máslo. Posekané bylinky na něm krátce zpěníme. Přidáme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou naředíme vývarem, rozmícháme a krátce...
více o Bylinková polévka
Hlívu očistíme a nakrájíme na kousky. Na pánvi rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme hlívu a orestujeme ji. Směs lehce...
více o Zapečená hlíva s nivou
Špek si pokrájejte na slabé plátky a na rozpálené pánvi nechte vyškvařit. Pak přidejte pokrájenou cibuli na plátky a nechte ji orestovat dozlatova....
více o Játra ze selete - raz, dva
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladit a oloupeme. Prolisujeme na kostičky. Mrkev a petržel nastrouháme najemno a pórek nakrájíme na co...
více o Bramborový salát podle mě
Změklé máslo umícháme s vejci, přidáme tvaroh, sůl, zahustíme moukou a zapracujeme do hladkého těsta. Uválíme na silnější váleček a odkrajujeme kousky...
více o Švestkové knedlíky z tvarohového těsta
Mleté maso umeleme a přidáme sójovku, pepř, drcený kmín, koření na mletá masa, malinko soli, vejce. To propracujeme a vše osmahneme na cibuli....
více o Tortilla plněná mletým masem II.
Kuře si vykostíme, plát masa z něj si posolíme a uprostřed, po celé délce nandáme nádivku. Přes nádivku přehneme okraje plátu (ty se budou kousek...
více o Kuřecí roláda s nádivkou
Husu alespoň 12 hodin před pečením důkladně nasolíme (i uvnitř) a necháme proležet v chladu. Pak jí celou omyjeme v mléce, vložíme do ní jablka, dáme...
více o Grobská husa
V trošce mléka rozmícháme droždí, přidáme trošku mouky, lžičku cukru a necháme v teple vzejít kvásek. Mouku, sůl, zbytek mléka a cukru, kvásek, vejce,...
více o Priadkový koláč
Fazole necháme přes noc nabobtnat ve studené vodě. Druhý den je v čerstvé vodě dáme vařit (nesolíme). Kroupy nasypeme do hrnce se studenou vodou,...
více o Šarišská polévka s kroupami
Kýtu, papriky, sýry pokrájíme na kousky (kostičky), slaninu na čtverečky. Připravené suroviny střídavě napichujeme na navlhčené, zaostřené špejle a...
více o Liptovský špíz
Cibuli, cibulky, papriku i cuketu očistíme. Polovinu cibule, cibulky, cukety a papriky pokrájíme na malé kousky. Roštěnky naklepeme a zprudka na oleji...
více o Popradská roštěnka
Ze všeho nejdřívě zapneme troubu, aby se nám vyhřála a současně do ní vložíme plech, já jsem dala hlubší, co používám na řezy, mezitím vyšleháme...
více o Maxi palačinka
Těstoviny uvaříme dle návodu. V menším rendlíku uvaříme houby s menším množstvím vody, okořeníme kmínem. Vedle na pánvičce si na oleji osmažíme...
více o Zapečené těstoviny co dům dal
Brambory nakrájíme na kolečka, naskládáme do vymazaného pekáčku, připravíme si do misky směs(smetana, vejce, sůl, koření, česnek, cibule nakrájená na...
více o Zapečené brambory se šunkou a sýrem
Dáme vařit čočku, zchladíme pod studenou vodou, necháme okapat. Nakrájíme si zavináče včetně naložené cibule, přidáme krájené kyselé okurky a...
více o Čočkový salát s rybičkou
Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě na skus, scedíme a promícháme s olejem a ovocem. Pak přidáme horký uvařený pudink a zamícháme.
Směs dáme do...
více o Zapečené těstoviny s pudinkem
Mléko nalijeme do kastrolu, přidáme špetku soli a přivedeme k varu. Vsypeme do něj polentu a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí (10 min.)....
více o Kukuřičná kaše s meruňkami
Kuřecí prsa pokrájíme na kousky stejně velké jako kousky ananasu, osolíme je a opepříme. Na špejli napichujeme střídavě maso a ananas. V misce si...
více o Kuřecí špízy s ananasem a kokosem
Opláchnutá a osušená prsa pokrájíme na menší medailonky, potom lehce naklepeme, posypeme kořením a z obou stran opečeme na oleji. Uložíme v teple.
Do...
více o Kuře s jablky a karamelem
Houby namočíme na 20 minut do 2 dl vlažné vody. Droždí rozdrobíme do mléka se špetkou cukru a lžičkou mouky na teplém místě necháme vzejít kvásek....
více o Houbové pletýnky
V misce rozmícháme tvaroh, přidáme na malé kostičky pokrájené jablko, zakapeme citronovou šťávou, přidáme jemně nastrouhaný ementál, křen, sůl, pepř a...
více o Sýrová pomazánka s jablky
Svíčkovou nakrájejte na 4 silnější kousky, které dobře osolte a hojně opepřete. Po stranách bifteky omotejte dvěma plátky slaniny a utáhněte provázkem...
více o Biftek s Bernskou omáčkou
Houby nakrájíme na kousky a podusíme na cibulce spolu s česnekem (nešetříme) a kořením asi 20 min. Zvlášť ušleháme v míse těstíčko z vajec, mouky,...
více o Houbové placičky
Řízky naklepeme a osolíme. V nádobě si připravíme těstíčko z mouky, vejce a mléka, mírně posolíme, řízky v něm namočíme a hned pozvolna smažíme...
více o Pařížský kuřecí řízek
Houby očistíme a nakrájíme na kousky, slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli a chilli papričky nasekáme na jemno, rajče spaříme, oloupeme a pokrájíme,...
více o Houbové chilli
Bílé víno rozšleháme s vejci, osolíme, přidáme olej a postupně zahušťujeme moukou až vznikne těstíčko, konzistencí podobné kapání do polévky. V...
více o Kapr smažený ve vinném těstíčku
Celerová směs: na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli s nastrouhaným celerem. Přidáme sůl, prolisovaný česnek a speciální koření na ryby,...
více o Pstruh s celerovou směsí
Rohlíky pokrájíme na kostičky, přidáme utřený česnek, majoránku, sůl, pepř, rozehřáté máslo, vejce, trochu mléka a rukama pořádně promačkáme. Bůček...
více o Plněný bůček studený
Cuketu a brambory oloupeme a nastrouháme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, přidáme vejce, sladkou papriku, dle potřeby osolíme, dle...
více o Cuketové placky
Na plátku másla a troše oleje osmahneme cibulku do zlatova spolu s mrkví, aby se pustila barva, zalijeme vodou, přidáme k povaření kuře a všechno...
více o Cuketový krém (polévka)