Na pánvičku klademe tenké plátky slaniny, na ně porce osolené ryby, kterou poklademe tenkými plátky másla a pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut. Potom...
více o Kapr (nejen) pečený se sýrem
Máslo, cukr, sůl a vejce smícháme, přidáme mouku, znovou promícháme a přidáme mandle i lupínky. Z dobře propracovaného těsta vyválíme obdélník vysoký...
více o Cookies-mandlové
Kuře nasolíme den před plněním a pečením. Rozšleháme žloutek s mlékem. Křížaly si pokrájíme na větší kousky a s rozinkami je v mléku necháme asi 1 - 2...
více o Kuře s nasládlou nádivkou z křížal
Kuře si nasolíme den před plněním. Rolíky pokrájíme na malé kostičky a dáme zvlhčit do misky s mlékem a vejcem, zamícháme. Jablko hrubě postrouháme...
více o Kuře s jablečno-křenovou nádivkou
Maso pokrájíme na plátky. Po krajích plátky nařežeme, aby se nezkroutily při smažení. Naklepeme je a nasolíme, pak je potřeme rozetřeným (nastrouhaným...
více o Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Umyté osušené holuby osolíme, dáme je na máslem vymazaný pekáč, podlijeme vodou a pečeme. Během pečení je podléváme vlastní šťávou. Podáváme s dušenou...
více o Pečený holub
Na másle opečeme na kostičky nakrájená játra a drobně nakrájenou cibuli. Podle chuti osolíme, opepříme, zakápneme citr. šťávou, promícháme se...
více o Játra na ananasu
Okurku oloupeme nebo řádně omyjeme a necháme se slupkou. Nastrouháme ji na hrubém nebo plátkovém struhadle do misky, trošku posolíme a necháme cca 3...
více o Okurkový salát-sladkokyselý
Okurku oloupeme, pokud máme chemicky neošetřenou, zvlastní zahrady, tak nemusíme. Nastrouháme jí na plátky nebo pokrájíme na kostičky (nestrouháme...
více o Okurkový salát se zakysankou
Vařené brambory, uzeninu, papriku si pokrájíme na kostičky. Česnek si pokrájíme na malé nudličky nebo ho nastrouháme. Vše ochutíme solí nebo...
více o Uzeninové brambory s česnekem-zapékané
Houby si přes noc namočíme do hrnku s vodou. Pak je scedíme a pokrájíme. Cibuli si drobně pokrájíme a na sádle orestujeme dozlatova. Uvařené těstoviny...
více o Houbové flíčky-zapečené
Jablko nastrouháme do misky (klidně i se slupkou), přidáme vejce, mléko, cukr, sůl a zamícháme. Pak přidáváme mouku - tolik, aby vznikla kašovitá,...
více o Jablečné (mini) palačinky
Kuřecí maso pokrájíme na kousky, pórek na kolečka dáme do misky, osolíme, posypeme kari, zakápneme cca 2 lžícemi oleje a necháme odležet alespoň 2...
více o Kuře ,,MACO“
Z bílků a špetky soli si vyšleháme tuhý sníh, do kterého zlehka vmícháme cukr, mouku se špetkou kypřidla, zchladlé rozpuštěné máslo a nastrouhanou...
více o Bílkový MARGOT hřbet
Maso si pokrájíme na plátky, naklepeme, osolíme je a opepříme. Mouku si důkladně rozmícháme v rozšlehaných vejcích s mlékem,přidáme šunku, hrášek a...
více o Vepřové řízky v pařízském těstíčku
Množství záleží na počtu strávníků. Na naložení 40 dkg masa použijeme cca 1 větší pórek, lžičku kari a dvě lžíce oleje, sůl dle Vaší chuti. Pórek...
více o Nejen kuřecí s kari a pórkem - minutka
Květák rozebereme na růžičky. Vložíme do osolené (okmínované) vody a necháme chvilku povařit. Nevaříme dlouho, aby nebyl příliš měkký, měl by ještě ...
více o Smažený obalovaný květák
Připravíme si klasické palačinky,doporučuji z polohrubé mouky. Potom si uděláme špenát - na másle zpěníme cibuli, přidáme na kostky nakrájený špenát,...
více o Výborné palačinky naslano
Do větší mísy dáme hrubou mouku, vajíčko, rozdrobené droží, na droždí trochu cukru, potom teplou vodu (ne vařící!), sůl a nakonec na kostky...
více o Levný houskový knedlík
Bůček si pokrájíme na plátky asi 1 cm silné. Játra pokrájíme na plátky o malinko slabší. Plátky nasolíme, nakmínujeme a dáme do pekáče s troškou vody...
více o Pečený bůček s játry na kmíně
Panenku si očistíme, pokrájíme na plátky, lehce naklepeme (stačí rukou), osolíme, opepříme, okmínujeme a dáme na pánev s troškou rozpáleného oleje...
více o Vepřová panenka se žampiony-minutka
Pomazánkové máslo a zakysanou smetanu smícháme dohromady, aby směs byla hladká. Přidáme drobně nasekané olivy, prolisovaný česnek a ochutíme pepřem,...
více o Pomazánka ze zelených oliv
Připravíme si kvásek (rozdrobené droždí zalijeme trochou vlažného mléka se špetkou cukru), mouku dáme do mísy a přidáme kvásek, vejce, mléko,...
více o Slaný závin s vinnou klobásou
Množství surovin záleží na počtu strávníků. Majoránka a paprika (množství) je psaná zhruba na 40 dkg masa. Maso si pokrájíme na nudličky (kostičky),...
více o Myslivecká směs
Na másle uděláme z mouky jíšku, zalijeme vodou a přidáme oloupané, umyté brambory nakrájené na větší kousky, nové koření, bobkový list, sůl a vegetu ...
více o Brambory na kyselo III.
Rýži uvaříme v osolené vodě podle návodu na krabici.
Nakrájíme zeleninu (záleží, jakou máte rádi) a smícháme ji s tuňákem z konzervy (olej nebo šťávu...
více o Rýžový salát s tuňákem
Bagetu (veku) nakrájíme na plátky, které potřeme máslem. Hermelín nakrájíme na plátky a poklademe jimi namazané plátky bagety. Nakonec dozdobíme...
více o Hermelínové chlebíčky
V kastrolu si rozehřejeme máslo a s moukou zaděláme jíšku. Zalijeme převařenou vodou a řádně rozmícháme aby nebyli hrutky. Vhodíme bujon. Po...
více o Bramboračka podle mě
Na velké hluboké pánvi osmahneme cibulku, poté přidáme česnek a mleté maso, které vařečkou rozmělníme a čekáme, až se rozpadne na drobné kousky a...
více o Ajťácké Chilli con carne
Do důlku v mouce rozdrobíme droždí, přidáme cukr, část mléka a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme vlažný rozpuštěný tuk, zbylé mléko, žloutky, sůl a...
více o Barevná párková buchta (závin) s mrkví
Mouku si nasypeme do mísy, uděláme důlek, přidáme droždí, cukr, část mléka a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme ostatní ingredience a vypracujeme...
více o Škvarkové tyčinky
**Originál:** Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme vývarem a povaříme. Ve smetaně "rozkvrdláme" žloutky a společně s čerstvě...
více o 2x křenová omáčka se smetanou
Tak v půl litru vody do měka uvaříme tak 3/4 pórku, 3 brambory, půlku cibule a bujón. Po té rozmixujeme a zředíme vodou dle libosti, do požadované...
více o Krémová pórková polévka II.
V misce spolu promíchejte mouku, pivo a koření na řídké těstíčko. Dejte asi na 30 minut do ledničky. V pánvi rozpalte olej na střední teplotu. Kousky...
více o Ryba v pivním těstíčku podle Viléma Vrabce
Do mísy nasypeme mouku, uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru, zalijeme troškou mléka a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme...
více o Buchty (bochánky) s uzeným masem
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku. Zalijeme vodou a vmícháme povidla. Přidáme citronovou kůru a skořici. Kdo chce, může přidat trochu...
více o Povidlová omáčka s uzeným masem
Množství surovin záleží na počtu strávníků. Na jednu kapsu potřebujeme cca 6 koleček Poličanu a 0,5 cm plátek Nivy (velikosti malých zápalek). Do...
více o Kapsy s poličanem a nivou
Množství surovin záleží na počtu strávníků. Panenku si nakrájíme na plátky. Pokud máme plátky silnější, jemně je naklepeme. Plátky okořeníme z obou...
více o Kořeněná panenka ve slanině
Pokud nemáme mandle loupané, tak si je v kastrolku s vařící vodou necháme chvilku spařit, pak scedíme a ještě teplé je vyloupeme. Nevaříme je dlouho,...
více o Mandle pražené v troubě
Umytý brzlík vaříme asi 5 minut ve vroucí osolené vodě. Potom z něj stáhneme blánu a odstraníme žilky. Podáváme s hořčicí, nastrouhaným křenem nebo...
více o Vařený brzlík
Umyté a osušené maso nakrájíme na větší kostky. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme červenou papriku, připravené maso, osolíme,...
více o Telecí maso na paprice
Šalotku nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji. Přidáme oloupané a na kostky nakrajené brambory, promícháme. Rajčata rozmačkáme vidličkou a přidáme...
více o Jemná polévka z brambor a rajčat
V misce uděláme zálivku z oleje,citronové šťávy, bazalky, česneku, rozmarýnu, bíleho pepře a petrželky. Vložíme 3 porce lososa a necháme odležet 1...
více o Losos pečený v alobalu na másle s bylinkami
Maso dáme vařit do vody společně s chilli, česnekem, solí a uvaříme doměkka, vybereme z vývaru - ten si dáme stranou a vychlazené maso nakrájíme...
více o Salát prsatého muže
**Nádivka: **Nakrájíme 6 starších rohlíků, nebo přiměřené množství veky či toustového chleba. Přelijeme mlékem, rozpuštěným máslem a přidáme 3 žloutky...
více o Pečené kuře s nádivkou podle Kumbála
Bůček zbavíme kůže a odkrojíme vrchní prorostlou část, ze které si vyškvaříme škvarečky (masové žvýkačky). Během škvaření si nakrájíme zbytek masa na...
více o Guláš s červenou řepou