Na pánev s trochou rozpáleného oleje dáme osolený a opepřený rybí filet (vyšší je lepší).K němu přidáme hned i pokrájenou slaninu a cibuli.Vše smažíme...
více o Ryba se slaninou a cibulí
Formu na biskupský chlebíček si vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. V hlubokém talíři si rozmícháme žloutky s mlékem a každý plátek chleba v něm...
více o Květákovo-toustový chlebíček
Do kotlet si prořízneme hlubší kapsy. Do každé kapsy vložíme plátek šunky a plátek sýru. Kapsu zavřeme, osolíme a opepříme, okraj můžeme zajistit...
více o Vepřové Cordon Bleu
Mraženou směs podusíme cca 10 minut na páře. Mezitím si oloupeme brambory a s rajčaty je nakrájíme na kostičky. Připravíme si zapékací misku, do které...
více o Zapečené brambory s čínskou směsí
Mrkev, celer a petržel si očistíme, pokrájíme na plátky. Na rozpuštěném másle s olejem si zeleninu orestujeme dorůžova, ke konci restování přidáme i...
více o Zeleninová česnečka s kroupami
Mrkev a celer si nahrubo nastrouháme a dáme orestovat spolu s vločkami na rozehřátý olej s máslem dorůžova. Pak přidáme očištěný malý květák rozebraný...
více o Květákovo-vločková polévka s vejcem
Na dno pekáčku dáme pokrájenou cibuli, sušené houby a proužky anglické slaniny (nahrubo překrájím plátky), na to rozložíme porce králíka, osolíme,...
více o Králík pečený v omáčce
Maso zakapeme citronem a necháme minimálně půl hodiny odležet. Osolíme, opepříme a zprudka ze všech stran opečeme na oleji.
Olej scedíme, zakapeme...
více o Kuřecí prsa na citronu
Avokádo vyděláme ze slupky a rozmačkáme, přidáme jemně nastrouhanou Nivu a ostatní suroviny. Mažeme na bagety nebo tousty rozpůlené, osmažené na...
více o Avokádový krém
Tento recept kdysi dávno objevila moje maminka v nějakém kuchařském časopise a uchytil se, můj partner již nechce jinou úpravu.
Základ je v marinádě,...
více o Rychle, zdravě a chutně losos
Plech na pečení vymažeme máslem (případně použijeme pečící papír). Syrové neloupané brambory krájíme na plátky silné asi 7 mm a klademe na plech....
více o Zapečené brambory s mozzarellou a rajčaty
Recept je vhodný pro nekuchaře, kteří si umí uvařit maximálně čaj a ještě ho připálí.
Přítel odjel na pár dní pryč, takže jsem se rozhodla navařit to,...
více o Polévka pro nezadané
Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme kynout minimálně 1 hodinu. Po vykynutí těsto přeneseme na velký plech, pomazaný olivovým...
více o Italská focaccia podle mojí tchyně
Celé kuře nebo jen kuřecí prsní řízky vložíme do papiňáku do vody, přidáme sůl, pepř, bobkový list, dost tymiánu, případně i nové koření a asi dvě...
více o Polévka Thajáno
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Umeleme nebo nastrouháme, přidáme sůl, vejce, krupici, solamyl a vypracujeme těsto. Pokud je těsto...
více o Bramborová roláda s povidly
Šunkové plátky položíme vedle sebe, potřeme pomerančovou šťávou a opepříme.
Šlehačku dotuha ušleháme, osolíme a opatrně vmícháme majonézu. Oloupeme...
více o Šunkové rolky Waldorf
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Umeleme nebo nastrouháme, přidáme sůl, vejce, mouku a krupici a vypracujeme těsto. Pomocí mouky...
více o Bramborové knedlíky se švestkami
V troše teplé vody rozmícháme lžíci mouky, lžičku cukru a rozdrobené kvasnice. Přikryjeme a na teplém místě necháme vzejít. Do mísy prosijeme mouku,...
více o Slaný dort I
Mouku, vejce, olej, cukr, sůl, rozdrobené kvasnice (nemusíme zadělávat kvásek) smícháme dohromady, přiléváme vlažnou vodu podle potřeby a vypracujeme...
více o Chlebová bábovka s rozmarýnem
1. Houby pokrájíme a na másle podusíme doměkka.
2. Přidáme hrášek, šunku a petrželku a okořeníme. Vmícháme vejce, usmažíme.
3. Na polovinu plátků sýra...
více o Sýrové řízky plněné houbami
Těstoviny uvaříme dle návodu v mírně osolené s troškou oleje. Po uvaření je scedíme, rozdělíme na talíře, posypeme nastrouhaným perníkem a moučkovým...
více o Perníkové těstoviny
Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, pokrájíme na větší kusy a pokapeme citronovou šťávou. Rýži propereme ve studené vodě a uvaříme s mlékem (dle...
více o Rýžovo-jablečný nákyp
Tortellini uvaříme v osolené vodě jen na půl (mají-li se vařit 10 minut, vaříme 5 minut), slijeme, propláchneme studenou vodou a v míse smíchame se...
více o Slavnostní zapečené tortellini
Do mísy přesijeme mouku, přidáme sůl a cukr. V kastrolku rozehřejeme vodu s olejem do varu. Vsypeme dovnitř mouku a vše hněteme pomocí vařečky do...
více o Churros (čti "čuros")
Rozinky si předem necháme nabobtnat v rumu. Připravíme si kvásek z droždí a části mléka a cukru. Máslo utřeme s cukrem a žloutky do husté pěny. Mouku...
více o Bochánek - třený
Kuřecí stehna opatrně vykostíme, tak abychom neporušili kůži. Přes folii lehce naklepeme, osolíme a opepříme.
Do mísy dáme mleté maso, vejce, jemně...
více o Kuřecí stehna s mletým masem
Rohlíky (nejlépe z druhého dne) podélně rozkrojíme, ale nedokrojíme. Z rohlíků opatrně vyndáme vnitřky a místo nich dáme náplň. Pak rohlíky opět...
více o Plněné rohlíky jako jednohubky
Žloutky si vyšleháme s cukrem do pěny. Pak vmícháme olej, vodu, přisypeme kakao s moukou a kypřidlem do perníku,promícháme a nakonec zlehka vmícháme...
více o Rychlá perníková roláda
Do vymazané zapékací mísy (pekáčku) nasypeme vrstvu pokrájené cibule - 600 g. Na cibuli položíme silnější plátky masa (nejméně 2 cm), které dobře...
více o Cibulové hovězí
Srdce opláchneme a vaříme v osolené vodě s menší částí cibule a 2 bobkovými listy doměkka. Pak srdce nakrájíme na slabé nudličky a vývar přecedíme....
více o Srdce na smetaně
Opláchnuté maso vložíme do hrnce zalijeme vodou, osolíme a vaříme. Po chvilce přidáme kořenovou zeleninu a cibuli. Měkké maso obereme z kostí a spolu...
více o Králičí haše
Uzené maso si uvaříme doměkka ve slané vodě. Pak odkostíme, maso pokrájíme a vývar přecedíme.
Kroupy si uvaříme zvlášť ve slané vodě doměkka,scedíme....
více o Uzená polévka s kroupami
Brambory uvaříme doměkka ve slané vodě,scedíme a rozmačkáme je (rozmixujeme) s trochou horkého mléka a kouskem másla (nemusí být). Do takto připravené...
více o Nastavovaná kaše
Omyté řízky si nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Na pánvi si dáme roztavit máslo nebo olivový olej, na kterém řízky na malém ohni lehce...
více o Kečupové řízečky à la Daniel
Na pánvi osmahneme dozlatova cibulku na oleji. Mezitím smícháme v míse mleté maso s trochou rýže a vejcem. Přidáme sůl, mletou papriku a pepř....
více o Plněné papriky s rajskou omáčkou
Plátky naklepejte a osolte (ne moc - slanina i Niva jsou dost slané). Přichystejte si čtyři kousky alobalu na zabalení. Alobal potřete olejem, aby se...
více o Vepřové maso v alobalu
Papriky, rajčata a salátovou okurku nakrájíme na menší kusy a vložíme do mixéru.
Přidáme česnek, sůl, pepř, cukr, lístky bazalky, kousky broskve,...
více o Gaspacho s pestem koriandr
Uzené maso povaříme. Do vývaru dáme vařit brambory na kostičky do měkka s libečkem.
V menší nádobě zpěníme na oleji cibulku, přidáme česnek, sladkou...
více o Fazolová gulášovka s uzeným masem
Kuřecí křídla si očistíme, konce křídel odsekneme a mezi klouby kůži nařízneme, aby se nám při pečení křídla nezvedala a byla stejnoměrně opečená....
více o Obalovaná česneková křidélka
Těstoviny si uvaříme dle návodu v mírně osolené vodě s trochou oleje.
Uvařené těstoviny scedíme,nandáme na talíře, posypeme mákem, cukrem, polijeme...
více o Sladké nudle s mákem
Rozmražené krevety dejte na pánev a rozprostřete po celé pánvi. Asi po 5 minutách přidejte rozšlehaná vajíčka, která si předem připravíte do hrnečku....
více o Krevety ve vajíčku
1. Okurku nakrájíme na kostičky nebo na plátky. Dáme ji do mísy, smícháme s bazalkou, olejem, octem, sojovou omáčkou a solí.
2. Pořádně promícháme a...
více o Salát z okurek
Švestky rozpůlíme, odstraníme pecky a nakrájíme na menší kusy. Kuskus zalijeme horkou vodou a necháme pod pokličkou bobtnat.
Do kastrůlku vlijeme...
více o Vůně orientu
Nejprve uvaříme maso s očištěnou zeleninou (mrkev, celer a petržel nakrájíme na menší kusy). Můžete použít jakékoli kuřecí maso - prsní řízky,...
více o Kuřecí rizoto
1 - Mouku nasypeme do mísy, přidáme jedno vejce a promícháme. Dále přidáme změklé máslo, 25g cukru, sůl a vypracujeme hladké těsto. Nedrží-li těsto u...
více o Alsaský jablečný koláč
Tofu nastrouháme. V pánvi orestujeme na oleji česnek a cibulku. Po změknutí přidáme krájená rajčata a lehce osolíme a opepříme. Nastrouhané tofu...
více o Tofu pomodoro
**Postup:**
- maso očistíme a nakrájíme na cca 200g kusy, osolíme, opepříme bílým pepřem
- do červeného vína přidáme rozdrcený (namletý) jalovec a do...
více o Kančí svíčková se šípkovou omáčkou