Vepřové plátky naklepeme, posypeme kořením, na každý plátek masa položíme dva plátky debrecínky, pevně zavineme. Do zapékací misky dáme pokrájený špek...
více o Debrecínské závitky
Kopřivy: použijeme pouze listy, které opláchneme, vhodíme na pár vteřiv spařit do vroucí vody, ihned zchladíme, scedíme a drobně nasekáme.
Syrové...
více o Kopřivové bramboráčky
Příprava kopřiv: Z kopřiv použijeme jen listy, které vypereme a hodíme na pár vteřin spařit do vroucí vody. Pak ihned zchladíme, vyždímeme a jemně...
více o Bramborovo-kopřivové placky
Na másle (oleji) si orestujeme dorůžova nastrouhanou zeleninu. Ke konci smažení přidáme krátce orestovat i nudličky salámu a česnek. Vše pak zaprášíme...
více o Uzeninová polévka s vejcem
Zapékací mističku si vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a dno i boky vyložíme slaninou. Vařené oloupané brambory pokrájíme na plátky a poklademe na...
více o Zapečený bramborovo-ředkvičkový hermelín
Kvásek z minulého pečení přikrmím hmotnostně stejným množstvím vody a žitné mouky, krmení opakuji 3x s odstupem asi 12 hodin (protože přes den nejsem...
více o Kváskový chleba základní
Zapékací mísu si vymažeme máslem(sádlem) a vyložíme plátky slaniny - i boky mísy.
Vařené oloupané brambory rozmixujeme společně se žloutky, máslem,...
více o Bramborová bašta - zapečená :-)
Všechny suché ingredience smícháme dohromady a poté přidáme vejce, olej a omáčky.
Ideální na kuřecí, ale dobré i s vepřovým.
Přeji Dobrou chuť!...
více o Vynikající marináda na maso
Slaninu nakrájíme na kostičky a osmahneme na ni nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené houby, brambory nakrájené na kostičky, rozkrájené papriky a...
více o Bramborový guláš se smetanou
Ředkvičky očistíme, pokrájíme na plátky (měsíčky) a v rozpáleném oleji osmažíme dozlatova, při smažení občas promícháme. Osmažené ředkvičky vyndáme...
více o Smažené ředkvičky
Vařená vejce si pokrájíme na kostičky. Okurky, cibuli a salám pokrájíme nadrobno. Vše smícháme spolu s majolkou, dochutíme solí a pepřem dle potřeby,...
více o Vajíčkový salát se salámem
Turistický salám oloupeme a pomeleme (rozmixujeme), pak přidáme měkký sýr, který se salámem smícháme. Vejce nastrouháme a přidáme spolu s majolkou k...
více o Turistická pomazánka
Lučinu, sýry a majonézu utřeme. Přidáme najemno nastrouhaná vejce, šunku a pórek. Promícháme, osolíme a opepříme. Posypeme nasekanou pažitkou nebo...
více o Pórková pomazánka se šunkou
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Plátky masa obalíme v hladké mouce . Na pánev dáme lžíci oleje, maso...
více o Kuřecí prsa na pórku
Nejprve si dáme uvařit vajíčka. Ředkvičky a okurky nastrouháme na hrubém struhadle, přidame nasekanou pažitku, dále prolisovaný česnek, tavený sýr,...
více o Ředkvičková pomazánka s okurkami
Mleté maso si vložíme do mísy, vložíme vejce, sůl, pepř, strouhanku a vše promícháme. Hotovou směs vložíme do lednice.
Kořenovou zeleninu si oloupeme...
více o Rajská omáčka od Verunky
Do hrnce dáme 1 lžíci sádla a zpěníme si na něm cibulku nakrájenou na jemno s vymačkaným česnekem a na kostičky nakrájenou anglickou slaninou....
více o Břeclavská česnečka
**Nálev:** vepřové maso nakrájíme na kostičky a naložíme do nálevu, který připravíme z oleje, žloutků a Solamylu. Necháme přes noc uležet.
*...
více o Soté z vepřového masa
Těsto rozválíme a naskládáme na něj plátky šunky a salámu. Na menším množství tuku zpěníme pokrájenou cibulku, rozklepneme vejce, osolíme, okořeníme a...
více o Burda štrůdl
Uzeninu s cibulí umeleme na masovém mlýnku, přidáme ostatní ingredience a promícháme. Podáváme s topinkami nebo toasty obložené cibulí a rajčaty.
Na...
více o Falešný tatarák z uzeniny
Králíka rozporcujeme, osolíme, prošpikujeme a dáme do pekáče.
Přidáme nakrájenou cibuli,česnek a pokmínujeme. Můžeme přidat trochu másla a podlijeme....
více o Pečený králík- jednoduše a chutně
Buřty a cibuli rozemeleme na masovém mlýnku, přidáme paštiku, smetanu, nasekanou petrželku a nasekané bylinky (pažitku, tymián, majoránku atd.). ...
více o Buřtová pěna s bylinkami
Do těsta připraveného smícháním vajec, mléka, mouky, prášku do pečiva, plátků česneku, muškátového oříšku a soli přidáme na plátky nakrájené ředkvičky...
více o Lívance s ředkvičkami
Vyšleháme těsto z vajec, mléka, prášku do pečiva a mouky, okořeníme muškátovým oříškem, osolíme a vmícháme nadrobno nasekané mladé kopřivy. Po obou...
více o Kopřivové lívance
Nastruoháme na velkém struhadle kořenovou zeleninu (mrkev,celer, kedlubnu, petžel). V hrnci si rozpustíme máslo, na něj přidáme nastrouhanou zeleninu,...
více o Zeleninová polévka s krupicovými noky
Uzené maso uvaříme, nakrájíme na kostičky, odložíme si 0,2l vývaru. Smícháme mleté maso, nadrobno nakrájené housky, uzené maso, rozšlehaná vajíčka,...
více o Hovězí roládky s velikonoční hlavičkou
Z rohlíků odebereme kůrku, nakrájíme na plátky a zalijme smetanou. Prochladlé brambory dáme do mísy, důkladně rozšťoucháme a necháme úplně vychladnout...
více o Majoránkové karbanátky
Omyté ředkvičky nakrájíme na tenká kolečka, nať nasekáme nadrobno, přidáme na kolečka nakrájené párky, zakysanou smetanu, majolku a nakrájená vejce...
více o Vajíčkový salát s ředkvičkami
Brynzu dobře promícháme s pomazánkovým máslem, přidáme majolku, kolečka ředkviček i nadrobno posekanou ředkvičkovou nať. Přisolíme. Nejlepší podávat...
více o Bryndzová pomazánka s ředkvičkami
Očištěný celer nakrájíme na kostečky, vložíme do vařicí mírně osolené a citronem okyselené vody, znovu přivedeme do varu a vaříme 15 minut. Pak šťávu...
více o Celer na podmáslí
Brokolici uvaříme v dobře osolené vodě. Vejce rozšleháme s octem a do směsi zašleháme 1 PL vývaru z brokolice. Brokolici scedíme a vložíme do nahřáté...
více o Brokolice z Quercy
Do misky vyklopíme tvaroh z vaničky, přidáme trojúhelníček sýra a majonézu (množství dle chuti). Přidáme nasekanou petrželku, nakrájenou zeleninu,...
více o Výborná tvarohová pomazánka
1. Dala jsme si uvařit brambory a po uvaření je nakrájela na kostičky.
2. Cibulku jsem trošku osmažila a zalila ji vodou.
3. Poté jsem přidala lžičku...
více o Bramborovo-okurkový salát
SVAČINOVÁ: Apetito rozetřeme s pomazánkovým máslem a přimícháme šunku, cibuli a bylinky. Osolíme, opepříme.
Podáváme s pečivem, nebo mažeme na...
více o Pomazánky Apetito
Tukem vymažte terinovou pečicí formu o rozměrech 30 x 11 cm. Mouku prosejte do mísy a důkladně promíchejte s droždím. Přidejte oba cukry, špetku soli,...
více o Šnekový beránek
Umletou směs mas dejte do mísy k pokrájené žemli, namočené v mléce a rozmělněné. Přidejte olej, vejce, sůl a koření a začněte vypracovávat vláčnou...
více o Plněná sekaná pečeně II.
Smíchejte sypké součásti, v jiné misce si utřete máslo s cukrem, přidejte vejce a do toho postupně vmíchejte sypkou směs, nakonec přidejte čokoládu....
více o Čokoládové sušenky
Jednotlivé díly králíka osolíme, opepříme a obalíme v klasickém trojobalu, ale pouze z jedné strany. Na pekáč poskládáme neobalenou stranou dolů....
více o Poloobalovaný králík
Z červené řepy ukroutíme listy, nic neokrajujeme a dáme vařit do vody. Až je řepa vařená, tak stáhneme ze zdroje tepla a přelijeme studenou vodou....
více o Růžová polévka z červené řepy
Do vařícího mléka za stálého míchání zavaříme krupici, přidáme máslo, osolíme, případně okořeníme pepřem, vypneme sporák vmícháme žloutky a přidáme...
více o Vajíčková krupice s pažitkou
Na rozpuštěném másle s olejem si orestujeme nastrouhanou zeleninu s kořením dorůžova. Ke konci smažení přidáme i pokrájenou hlívu, kterou také...
více o Hlíva na kořenové zelenině se smetanou
Vývar z ovaru necháme vychladnout a přebytečný tuk odebereme. Pak vývar opět přivedeme k varu, přidáme pokrájenou zeleninu na nudličky (hranolky),...
více o Ovarová polévka se zeleninou
Uzené stehýnko si dáme uvařit doměkka, pak vyndáme, necháme zchladnout, sundáme kůži, maso obereme od kostí a pokrájíme na menší kousky. Vývar...
více o Polévka z uzeného stehýnka
Na 2 lžících másla opečeme gnocchi dokřupava.
Očistíme a omyjeme celer a cibulku, nakrájíme na jemné plátky. Podusíme na 2 lžících másla.
Gorgonzolu...
více o Gnocchi se sýrovou omáčkou
Mouku a rozmarýn, sůl a pepř dejte do sáčku a dobře promíchejte. Vložte maso nakrájené na medailonky a obalte ve směsi. Na velké pánvi rozpalte olej a...
více o Rozmarýnové medailonky
Rozehřejte troubu na 190 °C. Na třech lžících oleje opečte cibuli a česnek lehce dorůžova. Přidejte rajčata, osolte a nechte 10 minut probublávat....
více o Zapečené kuře na rajčatech
Palmarín, práškový cukr, vanilkový cukor, vaječné žloutky a kůru z citronu vymícháme do pěny, přidáme mouku s přimíchaným práškem do pečiva a mléko,...
více o Řezy s černým rybízem
Do kuřecích prsou udělat kapsu a naplnit pokrájenými tvarůžky. Kapsu uzavřeme párátkem, osolíme, opepříme a prudce opečene na oleji. Podlijeme pivem a...
více o Kuřecí prsíčka s tvarůžky
Kořenovou zeleninu nahrubo nastrouháme a krátce na másle orestujeme. Zalijeme vývarem nebo vodou a přidáme bujon. Krátce povaříme a zavaříme nočky....
více o Jarní polévka s krupicovými nočky