Uvařte zelí s kmínem. V druhém kastrolku uvařte brambory, bobkový list, sůl, pepř, sušené houby, nové koření, kmín a bylinky. Až brambory změknou,...
více o Valašská kyselica II
Maso nakrájejte na kousky velikosti sousta. Očištěné pórky podélně nařízněte a ještě dobře propláchněte, nakrájete na asi 1,5cm kolečka a střídavě s...
více o Chřestovo-hráškový salát s japonskými špízy
Na plátku (lžíci) másla nebo kousku pokrájeného špeku osmažíme cibulku.
K cibulce přidáme pokrájené, krátce předvařené a okapané houby, orestujeme,...
více o Houbová smaženice s vejci
Na pánvi s troškou oleje orestujeme hrubě nakrájenou cibuli do sklovata, přidáme na kousky nakrájené maso, které jsme osolili, opepřili, okořenili...
více o Pikantní gyros v housce
Zpracované těsto vytvarujte jako kouli a zabalené ve fólii nechte alespoň 10 minut odpočívat v chladu. Chřestu oloupejte spodní část stonků a tuhé...
více o Slaný chřestový koláč
Přikryté těsto nechte hodinu v chladu odpočívat. Uzené maso a oloupanou šalotku nakrájejte nadrobno. Polovinu cibulky osmažte v rozehřátém oleji,...
více o Domácí tortellini s chřestem
-uvařit sáček rýže
-spařit jednotlivé listy kapusty
-rýži promíchat s vajíčkem a syrovým mletým masem - směs
-přidat do směsi pochutiny (sůl,pepř,...
více o Turecké knedlíky v cibulové omáčce
Na oleji osmažit cibuli do zlatova. Přidat kostičky masa osolit opepřit očesnekovat a dusit ve vlastní šťávě. Pokud se připéká doléváme horkou vodu....
více o Špagety se špenátem II.
Rýži uvaříme ve vodě se špetkou soli a lžící cukru doměkka. Necháme zchladnout. Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem dotuha, trochu necháme na...
více o Ovocná smetanová rýže
Základní verze: Okurku oloupeme a pokrájíme na malé kostičky. Dáme do mísy, dle chuti osolíme a opepříme, přidáme tvaroh, posekaný čerstvý kopr a...
více o Okurkovo-tvarohový salát s koprem
Uzeninu pokrájíme na slabé nudličky a nasucho v rozpálené pánvi orestujeme dozlatova. Nudličky necháme vychladit (bez vysmaženého tuku).
Majolku s...
více o Bramborový salát s osmaženou uzeninou
Omyté salátové listy dáme do mísy a zalijeme smetanou, kterou předtím smícháme se solí, pepřem, citrónovou šťávou a dle chuti přidáme cukr. Nakonec ...
více o Hlávkový salát se smetanou
Kuře omyjeme studenou vodou, osušíme, rozdělíme na osm porcí a vykostíme. Maso osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Cuketu, mrkev a celer...
více o Kuře v zeleninové omáčce II.
Buřty oloupeme, nakrájíme podélně na tenké nudličky a v pánvi s rozehřátým olejem usmažíme dokřupava . Ledový salát nakrájíme na tenké nudličky a...
více o Ledový salát s buřtíkovými nudličkami
Scedíme nálev z tuňáka. Nakrájíme cibuli a nasekáme petrželku. Tuňáka, bramborovou kaši, cibuli, vejce a petrželku dáme do mísy a promícháme. ...
více o Tuňákové karbanátky
**Nádivka:** Rohlík, salám (Vysočina nebo Turista), Nivu, vejce a mléko ochutíme pepřem a vše dobře promícháme. Všechny ingredience můžeme společně...
více o Nadívané kapsy - minutka
Buřty oloupeme a nakrájíme na kolečka. Přidáme k nim sterilované houby, na dílky nakrájená rajčata a na kolečka nakrájenoumladou cibuli. Podle chuti...
více o Buřtový salát s houbami
Ve středním kastrolu rozehřejte olej. Přidejte cibulku, papriku, rajčata, česnek a cuketu a opékejte za stálého míchání 5 minut. Už dále nevařte, ale...
více o Jimův kořeněný kuskus
V hrnci rozpálíme olej a osmahneme cibulku do sklovata. Přidáme fazolky a krátce orestujeme. Podlijeme troškou vody, přidáme ocet a cukr a dusíme do...
více o Fazolky na kyselo
**Dresink: ** majonézu, hořčici, kečup a sladkou paprika dohladka vymícháme. Podle hustoty přidáme okurkový nálev. Osolíme, opepříme přidáme ...
více o Salát se švýcarským dresinkem
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata spaříme ve vařící vodě, oloupeme a nakrájíme na...
více o Vepřové maso s paprikou a rajčaty
Krůtí maso nakrájíme na kousky. Ve větší míse smícháme bílé (nebo růžové víno), hořčici, marmeládu, olej a asi lžíci kari. Osolíme a opepříme. Do...
více o Žluté krůtí pod peřinou
Do studeného mléka přidáme vejce, moučkový cukr, sůl, šťávu z citrónu a kakao. Za stálého šlehání přidáme prosetou mouku a šleháme tak dlouho, až se...
více o Kakaové palačinky
Na oleji orestujeme drobně pokrájený špek s cibulí dozlatova. Přidáme pokrájené, osolené a opepřené maso. Orestujeme ho, zaprášíme moukou (cca 2...
více o Guláš s houbami a zázvorem
Žloutky vyšleháme s cukry do husté pěny. Přidáme tvaroh, rum, mouku s kypřidlem a řádně promícháme. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, který...
více o Tvarohovo-čokoládová bábovka
Mleté maso dáme do mísy, přidáme jemně pokrájenou cibuli, dijonskou hořčici, vejce, sůl a pepř. Vše dobře promícháme a dle potřeby zahustíme...
více o Dijonské karbanátky
V hrnci necháme rozehřát máslo. Na něm necháme zesklovatět na jemno nakrájenou cibuli, přidáme mrkev kterou na struhadle nastrouháme, posmažíme než...
více o Chudá polévka
Oloupané brambory si nakrájíme na čtvrtky a uvaříme je (né úpně). Pak brambory scedíme a opečeme je do zlatova na másle v pánvičce. Osmažíme si...
více o Brambůrky na másle
Nejprve si připravíme koření, smícháme kapku oleje, podravku, kmín, prolisovaný česnek a grilovací nebo koření na pečené maso. Pak si nařízneme kůži...
více o Zelí z trouby
Máslo utřeme do pěny. Přidáme tvaroh, paštiku podle potřeby smetanu a vymícháme hladkou pomazánku. Potom přidáme nastrouhaný a překrojený pórek. ...
více o Paštiková pomazánka s tvarohem
Troubu rozpalte na 180 °C. Každou řepu osolte hrubozrnnou mořskou solí a zabalte zvlášť do balíčku z pečicího papíru spolu se snítkou tymiánu a...
více o Carpaccio z červené řepy a mangoldu
Chobotnici vložte do vroucí vody a mírným varem vařte doměkka (trvá to od 40 do 60 minut). Až je hotová, slijte vodu, odkrojte jednotlivá chapadla a...
více o Grilované chobotnice na rukolovém salátu
Máslo rozpusťte na střední teplotu, přidejte mouku, promíchejte a poté za stálého míchání vlijte mléko tak, aby se neutvořily žmolky. Dochuťte...
více o Suflé Gran Moravia
Troubu předehřejte na 175 °C. Ve velké míse spolu promíchejte mouku, sodu, sůl a koření. Dejte stranou.
V jiné míse nejlépe elektrickými metlami...
více o Jemný jablečný dort s ovocným krémem
Nejprve si uděláme těsto na palačinky z mouky, mléka a vajec, přidáme sůl. Na rozpálenou pánev postupně natíráme zlehka olej a palačinky z těsta...
více o Palačinky plněné sojovou směsí
Nejdříve rozinky namočíme v rumu.
**Tvarohová náplň:** máslo utřeme s tvarohem přidáme žloutky, moučkový a vanilkový cukr, nastrouháme citrónovou...
více o Vdolečky z Hané
1) Na oleji zpěníme cibulku. Na zpěněnou cibulku přidáme kuřecí prsíčka nakrájené na kostičky. Prsa orestujeme, podlijeme vodou a necháme dusit asi 30...
více o Chanso omáčka na špagety
Vepřové plátky naklepeme, strany nařízneme, aby se při smažení plátky nezkroutily, osolíme, jemně opepříme a posypeme kmínem - na jednu porci cca 1...
více o Kmínové přírodní maso - minutka
Cibuli a špek orestujeme dozlatova, přidáme krátce orestovat i protlak, vmícháme předvařené houby, pokrájenou papriku, česnek, cukr a zalijeme částí...
více o Houbový guláš na špeku s paprikou
Na oleji orestujeme pokrájenou mrkev s celerem, zaprášíme moukou a paprikou, promícháme a zalijeme vývarem nebo vodou s bujonem. Přidáme nastrouhaný...
více o Debrecínská polévka
Na pánvi si rozehřejeme olej a dáme smažit osolené a opepřené file. Z každé strany opečeme zhruba 3-5 min. Poté file vyndáme a necháme na teplém místě...
více o Rybí file se sýrovou omáčkou
Nakrájíme maso na kostky, osolíme, opepříme. Smažíme na oleji. Když je maso hotové, nasypeme kari, pak přilijeme smetanu a po čase i hrášek (tak, aby...
více o Gnocchi s kari a hráškem
Na drobno nakrájenou cibulku zpěníme na oleji. Přidáme na kostky nakrájené vepřové maso a zprudka orestujeme. Po zatáhnutí jej posypeme sladkou...
více o Omáčka na špagety od babičky
Bílky ušlehejte dotuha a dejte stranou. V misce ušlehejte žloutky s moukou, solí a pivem. Vmíchejte sýr a česnek a opatrně zatřete sníh z bílků....
více o Kosmatice naslano
Očištěným kotletkám nařízněte okraje, aby se při opékání nekroutily. V pánvi rozehřejte olej a kotletky z obou stran opečte dozlatova. Vyjměte, do...
více o Kotletky na třešních a bezinkovém sirupu
Nejprve si necháme vzejít kvásek z vlažného mléka, cukru, trošky mouky a droždí. Poté přidáme majonézu, sůl, zbylou mouku a těsto propracujeme. Na...
více o Slaný krokodýl z majonézového těsta