Třešně opláchněte, zbavte stopek a vypeckujte. V kastrolu rozehřejte olej třešně na něm krátce osmažte. Vsypte rýži, osolte a opepřete, promíchejte,...
více o Třešňové rizoto
Stranou si dejte 6 lžic hroznové šťávy, zbylou svařte s 1 lžící citronové kůry, hřebíčky a skořicí. Přidejte třešně (višně) a svařte. Odloženou šťávu...
více o Studená třešňová polévka s makovými nočky
1. Droždí nechte vzejít v troše vlažné vody nebo mléka se špetkou cukru. Ve velké míse promíchejte vzešlé droždí s moukou a solí. Pokud používáte...
více o Základní těsto na pizzu
Mouku se solí prosejte do mísy. Uprostřed udělejte důlek a vyklepněte do něj vejce. Postupně přilévejte směs mléka a vody a míchejte metlou, až...
více o Palačinky s jahodovým rozvarem
V teflonovém kastrůlku rozpustíme máslo a přidáme tresku (předem rozmrazíme). Vařečkou tresku rozmnělníme na malékousíčky, přidáme sůl, kmín a...
více o Ryba na kmíně
Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, zabalíme a dáme do lednice na 30 minut.
Brambory rozmačkáme, olivy (vypeckované) nakrájíme na kolečka....
více o Slaný bramborový koláč se sýrem a olivami
Rybičky v oleji a v tomaťe vykostíme (nemusíme) a rozmačkáme vidličkou. Olej z rybiček přilijeme, tomatu nedáváme. Přidáme na kostky nakrájená vejce a...
více o Rybí pomazánka od babičky
Nakrájenou cibuli zpěníme na olivouvém oleji, přidáme nakrájenou cuketu a papriky, osolíme,opepříme, přidáme kari koření a cukr. Mírně osmahneme a pak...
více o Cuketa na orientální způsob
Na pánvi připravíme do měkka nakrájená kuřecí prsa s cibulkou, osolíme, přidáme oloupaná rajčata a sýr. Ochutíme kořením.
Můžeme podávat s těstovinami...
více o Sýrová omáčka s rajčaty a kuřecím masem
Květák rozdělíme na jednotlivé růžičky a uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Rozpustíme si máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou...
více o Zapékaný květák s bešamelem
Kotlety nařízneme ke kosti, tak aby vznikla kapsa. Maso osolíme a opepříme na povrchu i v kapse. Pak do kapsy vkládáme tenké plátky moravské klobásy,...
více o Moravská kapsička
Kuře naporcujeme na 6 dílů, osolíme, opepříme a opaprikujeme. Část másla rozhřejeme s olejem a porce kuřete osmahneme ze všech stran dočervena. Maso...
více o Kuře hanácké selky
Šunku a sýr nakrájíme na kostky a rozdělíme do 4 zapékacích misek. Do každé misky rozklepneme jedno vejce. Smetanu, strouhaný sýr a 2 žloutky...
více o Vaječné mističky se šunkou
Dáme si mouku,rozmícháme v ní sůl,do vlažné vody kvasnice plus cukr-zamícháme a postupně lejeme do mouky a děláme těsto,které pořádně uhněteme.Až máme...
více o Pravé italské těsto na pizzu
Kuřecí prsa očistíme, osušíme a naplocho 2X prořízneme(jako kdyby jsme chtěli udělat dvě kapsy). Celá prsa i zářezy posypeme lehce kořením a osolíme....
více o Kořeněná prsíčka v kabátku
Nejprve si nakrájíme brambory na malé kostičky a poté je necháme vařit, trochu déle, než normální brambory. Poté slejeme vodu a brambory rozšťoucháme...
více o Šťouchané brambory s překvapením
Vepřové maso očistíme a dáme do rozpáleného tlakového hrnce opéct NASUCHO ze VŠECH stran dozlatova. Po vložení do hrnce se maso na dno přilepí, po...
více o Vepřovka z papiňáku
Z očištěného ledového salátu si necháme 4 celé listy, zbytek pokrájíme na nudličky.
Zakysanou smetanu zředíme dle potřeby smetanou (nebo mlékem) a...
více o Ledový salát s česnekovo-koprovou smetanou
Ledový salát pokrájíme na nudličky, cherry rajčátka přepůlíme, zakysanou smetanu zředíme dle potřeby smetanou a ochutíme jí solí, pepřem a octem....
více o Ledový salát s cherry rajčátky a smetanou
Očištěnou vychlazenou zeleninu pokrájíme na kousky, sýr nastrouháme na hrubém struhadle a jogurt ochutíme solí, pepřem a promícháme. Trochu sýru...
více o Zeleninovo-sýrový salát s jogurtem
Očištěné kedlubny a mrkev nakrájíme na stejnoměrné kostičky, stejně tak i maso ( množství dle chuti), vložíme do tlakového hrnce, zalijeme dostatečným...
více o Dušené kedlubny s mrkví
Kuřecí srdíčka očistíme a opláchneme. Na pánev si dáme slaninu a děláme ji do té doby než pustí tuk. Poté přidáme cibuli a také i česnek, osmahneme...
více o kuřecí srdíčka
Množství kterékoli z ingrediencí je možné upravit podle počtu osob nebo podle chuti.
Špagety vaříme 10min v osolené vodě (je možno přidat trochu...
více o Mumíní zapečené těstovinky
Kotlety naklepejte, tukové okraje nařízněte, aby se při přípravě nekroutily. U kosti špičkou nože několikrát kotletu propíchněte, aby se dobře...
více o Grilovaná kotleta s polentou
Slaninu vyškvařte v hrnci, přidejte zelí, kmín a vodu a poduste doměkka. Vepřové uvařte zvlášť (má-li kůžičku, jako třeba koleno, tím lépe) a v závěru...
více o Zelňačka s fazolemi II.
Přísady na těsto promíchejte a spojte zhruba 1 lžící vody. Dobře prohněťte, na lehce moukou poprášené ploše tence rozválejte. Z těsta nakrájejte...
více o Nudlové taštičky s hruškovo-sýrovou náplní
Nové brambory uvaříme, necháme vychladnout a oloupeme. Nakrajíme na kostičky. Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, salám, natvrdo uvařená vajíčka a...
více o Letní, lehký bramborový salát
Porce králičího masa osolte, opepřete, potřete hořčicí a obalte v mouce (množství hořčice se nebojte, vařením se obrousí její ostrost). Pak je rychle...
více o Králík na hořčici II
Zapalte oheň v grilu a nechte ho dojít do stadia řeřavých uhlíků. Roštěnky důkladně potřete olejem a poprašte směsí soli, chilli a pepře. Dobře ji na...
více o Steak z roštěnce s bylinkovým máslem
Na salát Caesar si nejprve připravíme dresink. V mixéru rozmixujeme ančovičky se strouhaným parmezánem a trochu vody. Když se ančovičky rozmixují,...
více o Caesar salát
Zapalte oheň v grilu a nechte ho dojít do stadia řeřavých uhlíků. Kuřecí prsíčka důkladně potřete olejem, osolte, opepřete a posypte pomerančovou...
více o Kuřecí prsa na švestkách
Nejprve spolu svařte pomerančovou šťávu, balzamikový ocet, kmín a pepř v kastrůlku na mírném plameni asi 30 minut, až směs zhoustne jako sirup....
více o Vepřový špíz s jablky
Zapalte oheň v grilu a nechte dojít do stadia řeřavých uhlíků. Metitím očistěte porce kachny od přebytečného tuku a pomerančovou šťávu, víno, koření a...
více o Grilovaná kachna na pomerančích
Zapalte oheň v grilu a nechte dojít do stadia řeřavých uhlíků. Ryby potřete olejem, dobře osolte a opepřete. Do břišní dutiny vložte několik plátků...
více o Okoun se salátem ve středomořském stylu
Zapalte oheň v grilu a nechte dojít do stadia řeřavých uhlíků. Půlky broskví potřete olejem, osolte a opepřete a řeznou plochou dolů položte na gril....
více o Šťavnatý salát s grilovaným ovocem
Den předem vložte králičí stehna do pekáčku s mořskou solí a maso jí obalte. Přikryjte potravinářskou fólií a dejte do ledničky. Před přípravou pak...
více o Králičí stehna pečená velmi pomalu
Rybí maso a cuketu nakrájejte na větší kostky a oloupanou šalotku na třetiny. Na grilovací jehly střídavě napichujte rybí maso, cukety, krevety a...
více o Rybí špíz s krevetami
Rajčata dejte asi na dvacet minut do mrazáku. Pak je nakrájejte na co nejtenčí plátky. Přidejte pokrájený celer a hoblinky parmazánu. Ve sklenici...
více o Rajčatové carpaccio
Brambory oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a prosolíme je. Na pánvi rozehřejeme olej a brambory uhladíme do placky, kterou z jedné strany...
více o Bramborové placky VIII.
Slaninu a cibuli nadrobno pokrájíme a na kousku másla orestujeme. Přidáme odblaněná a na malé kousky nakrájená játra, podusíme je, osolíme a opepříme...
více o Vepřové kotlety plněné drůbežími játry
Čerstvé žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Na kousku másla orestujeme jarní cibulku s plátky žampionů, osolíme, opepříme, přidáme petrželku a...
více o Pstruh s žampiony
Brzlík nechte odležet minimálně 6 hodin (raději déle, ideálně přes noc) v octové vodě (nejlépe z povařeného rýžového octa, který není tak kyselý). Pak...
více o Shin Din Pho (mořský ďas po sečuánsku)
V hrnci na másle a na malém plameni osmažte cibuli. Přidejte brokolici a brambory a zalijte vývarem. Vařte, až jsou brambory a brokolice měkké.
Potom...
více o Brokolicová polévka se smetanou
Ještě teplou cizrnu rozmixujte, případně pomelte na masovém mlýnku. Na olivovém oleji osmažte cibulku dozlatova, nechte ji vychladnout a přimíchejte...
více o Jedlé pexeso
Na tuňákovou pomazánku utřete změklé máslo s vařeným žloutkem. Vmíchejte tvarohový sýr a okapané maso tuňáka. Ochuťte solí a citronovou šťávou....
více o Obložené žemle
Kuřecí žaludky pečlivě očistíme a uvaříme doměkka. Po vychladnutí nakrájíme na proužky.
Na tuku osmažíme cibulku do středně hnědého odstínu, přidáme...
více o Dršťková polévka z kuřecích žaludků
Rajčata pokrájíme na kousky, cibuli najemno, vejce a okurku na kostičky. Vše dáme do misky, osolíme, opepříme dle chuti a dáme vychladit. Podáváme s...
více o Rajský salát - light