Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme osoleným mlékem a necháme nasáknout. Přidáme mouku. Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky přidáme do těsta a... více o Knedlíky z hrníčku
Zeleninu (okurku, papriky a rajčata) očistíme a pokrájíme na středně velké kousky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky nebo ho nasekáme a... více o Zeleninový salát s česnekem
Vychlazenou smetanu vyšleháme dotuha. Pomazánkové máslo ochutíme solí a křenem (česnekem). Množství křenu (česneku) podle jeho síly. Řádně promícháme... více o Smetanovo-křenová nebo česneková pochoutka - pomazánka
Kuře očistíme a nasolíme (i uvnitř). Pomleté nebo drobně pokrájené rohlíky dáme do mísy, přidáme neloupanou mladou cuketu, hrubě nastrouhanou,... více o Kuře s cuketovou nádivkou
Stehna očistíme, nasolíme a dáme do pekáčku s máslem a pokrájenou cibulí péct za občasného podlití a přelití výpekem. Po 30-ti minutách pečení přidáme... více o Zeleninová stehýnka - zdravě a chutně
Nejprve si připravíme marinádu. Do misky nalijeme olej, přidáme křen, křenovou hořčici, rajčatový protlak, sůl, pepř a majoránku (takové univerzální... více o Restované vepřové v křenové marinádě a česneku
Na jednotlivé plátky nakapeme pár kapek citronu, posypeme trochu solí a pepřem, na 1 plátek nalijeme 1 lžíci oleje a necháme 15 minut odležet. Poté... více o Úžasné kuřecí plátky
Nejdříve si smícháme všechny tekuté ingredience a vyšleháme metličkou. Poté přidáme směs z mouky, cukru, prášku do pečiva, soli a pudinkového prášku.... více o Muffiny z bílou čokoládou
Smíchejte mouku, prášek do pečiva, sodu a sůl a odstavte. Ve velké míse smíchejte rozpuštěný tuk (vlažný!), cukr, vejce a vanilku. Postupně přidávejte... více o Cookies z ovesných vloček
Maso pokrájíme na kostky, posypeme kořením, osolíme a pokapeme olejem. Dobře promícháme. Pórek pokrájíme na kolečka a střídavě na grilovací jehly... více o Kořeněné špízy s pórkem
Maso jemně naklepeme, na stranách nařízneme, osolíme a opepříme, potřeme olejem, zaprášíme kari kořením a necháme alespoň hodinu proležet. Pak plátky... více o Kari plátky s cuketou a rajčaty
Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtinky, které následně nakrájíme na asi 2-4mm tenké plátky. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na plátky, pórek... více o Brambory jako hlavní chod
Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji. Přidáme cuketu, kterou jsme zbavili slupky a jadérek a nakrájeli na menší kostičky. Dále do hrnce vložíme... více o Cuketové špagety
Játra očistíme. Vepřová játra pokrájíme na slabé plátky, drůbeží necháme vcelku. Játra posypeme kořením, zakápneme olejem a dáme do misky odležet do... více o Játrové špízy (kořeněná játra) - smažená nebo na gril
Cuketu pokrájíme na slabé plátky a dáme na minutku povařit do slané vody, pak scedíme a dáme do mísy. Spařená, oloupaná rajčata pokrájíme a přidáme k... více o Cuketovo-rajčatový salát s přírodním sýrem
Zelí rozkrájíme na čtvrtky, odstraníme košťály, propereme, usušíme a nakrájíme na větší čtverhranné plátky. V pánvi rozpálíme olej a přidáme nadrobno... více o Pikantní sladkokyselé zelí
Jemně nasekanou cibuli zpěníme na másle a polovinu si dáme stranou. Do druhé poloviny přidáme jemně nasekaný pórek, rozinky, mandle, hřebíček, pepř a... více o Rýže na kari
V pánvi uděláme smažená míchaná vejce a odložíme stranou. Poté osmažíme jemně nasekaneou cibulku s pórkem, šunku a kuřecí maso a přidáme smažená vejce... více o Klasická kantonská rýže
**JÁTRA:** Játra nakrájíme na středně velké plátky, nařízneme, aby se nekroutila, opepříme, potřeme 2 rozetřenými stroužky česneku (bez soli) a... více o Pečená vepřová játra s pikantní omáčkou
Maso nakrájíme na kostičky, hodíme do vývaru a zavaříme. Přidáme nakrájenou šunku a bambusové výhonky (kedlubnu), pepř, ocet, cukr a sůl a vaříme, až... více o Pekingská polévka
Maso nakrájíme na tenké plátky, vložíme do misky a přidáme sůl, cukr, zázvor, ocet a rozšlehané vejce. Dáme do lednice na 20 minut odležet. Vývar... více o Korejská pórková polévka
Do osoleného vývaru přidáme ocet, sójovou omáčku, chilli, nadrobno nakrájený pórek a na plátky nakrájená kuřecí prsa (která jsme vyndavi z původně... více o Ostrá kyselá slepičí polévka
Na oleji zpěníme třený česnek a nadrobno nasekanou cibuli, přidáme na menší kousky nakrájená rajčata, protlak a koření a lehce zředíme vodou (1-2 dcl)... více o Chilli omáčka II.
Brambory oloupeme, uvaříme - ne úplně doměkka a nakrájíme na kostky cca 2x2 cm. Na oleji zpěníme třený česnek, jemně nasekaný pórek/jarní cibulku,... více o Malajské brambory s česnekem
Brambory uvaříme ve slupce (stačí bohatě 20 minut), oloupeme, nakrájíme do tvaru hranolek (nebo protlačíme přes hranolkové sítko) do pekáče. Brambory... více o Zapékané sýrové brambory
Oloupané a drobně pokrájené brambory zalijeme co nejmenším množstvím osolené vody a uvaříme je doměkka. Pokud máme teflonový hrnec, brambory můžeme... více o Koprová polévka - light
Kapustu očistíme, pokrájíme na nudličky a dáme orestovat do hrnce s rozehřátým máslem s olejem. Až kapusta restováním povadne, zaprášíme jí moukou a... více o Rychlá kapustová polévka
Brambory oloupeme, drobně pokrájíme, dáme vařit do osolené vody společně s očištěnými a pokrájenými fazolkami doměkka. K uvařeným bramborám a fazolkám... více o Smetanová koprová polévka s fazolkami a vejcem
Mladé cukety omyjeme a pokrájíme na slabé plátky. Cukety neloupeme. Na oleji, ve větší pánvi nebo kastrolu necháme zesklovatět drobně pokrájenou... více o Cuketová směs - bezmasá
Eidam a salám nastrouháme najemno, vložíme do mísy, smícháme s vejcem a kořením. Kdyby vajíčko nestačilo, můžeme přidat další tak, aby směs držela na... více o Zapečená veka
Nejprve připravíme omáčku. Prošleháme majonézu se smetanami, hořčicí, paprikou a chilli. Vmícháme pažitku a dochutíme solí. V lednici necháme cca 30... více o Smažené cibulové kroužky
Nastrouhanou mrkev společně s plátky řapíkatého celeru(nebo nastrouhaného kořenového) a jemně pokrájeným salámem orestujeme na lžíci másla. Pak... více o Rychlá uzeninová polévka s rýží
Jsou to takové francouzské brambory v anglickém kabátě:-), jinak jídlo, co dům dal. Uvařte brambory skoro do měkka (nebo použijte zbytek vařených z... více o Páj s brambory, šunkou a zeleninou
Na jemno nastrouhané zelí prosolíme a necháme asi 1 hodinu vypotit. Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle do zlatova, přidáme zelí, přibližně lžičku... více o Flíčky se zelím
Mrkev nakrájejte na malé kostičky. Rozehřejte máslo, mrkev na něm poduste cca 5 minut bez vody - pouští šťávu, takže když budete míchat, nemůže se... více o Dušená mrkev s džusem, bez jíšky
Papriky nakrájíme na nudličky a promícháme je s jemně nasekaným česnekem a pórkem, nakrájeným na tenká kolečka. Salát zalijeme jogurtem, osolíme,... více o Pórkový salát s jogurtem
Kuskus uvaříme dle návodu na přípravu a necháme ho vychladnout. Kuřecí prsa nakrájíme na malé kostičky, dle chuti osolíme a okořeníme paprikou a... více o Kuskusový salát s jogurtem
Tři prostředně velké vařené brambory postrouhat na struhadle, přidáme syrový žloutek, olej, hořčici. Do směsi postrouhat malou cibuli a přidat lžičku... více o Bramborová pomazánka na chlebíčky
Žampiony očistíme, sloupneme slupky z hlaviček, popřípadě zkrátíme nožky a nakrájíme na plátky. Cukety omyjeme a i se slupkou nakrájíme na plátky.... více o Žampiony s koprem a cuketou
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Mezitím si zvlášť uvaříme kroupy do měkka. Na sádle (v mém případě na olivovém oleji) si orestuje... více o Zapečené kroupy s brambory a žampiony
Česnek prolisujeme. Vejce rozšleháme se smetanou, přidáme bylinky, česnek a ochutíme solí a pepřem. Rajčata nakrájíme na plátky, rybí filety omyjeme,... více o Zapečený pangas s rajčaty a bylinkovým krémem
**Krok 1**: Z přísad připravíme hladké těsto, ze kterého usmažíme na oleji klasické palačinky. Necháme je vychladnout. **Krok 2**: Zatímco palačinky... více o Palačinkový Dort s ovocem
Pangasia necháme trochu povolit a otřeme od vody. Plátky ryby pokapeme citronovou šťávu, posolíme, potřeme rozetřeným česnekem a posypeme bylinkami. ... více o Pangasius v sýrovém kabátku
Mrkev nastrouháme na jemno, pažitku(kterou nešteříme) nasekáme a přidáme do lučiny, kterou jsme smíchali se zakysanou smetanou. Dle chuti osolíme. Pro... více o Mrkvová-pažitková pomazánka
Baklažány umyjeme, nakrájíme na cca 1 cm silné plátky a posolíme. Necháme asi 1 hodinu stát, až se "vypotí" hořká šťáva. Mezi tím si připravíme... více o Smažený baklažán (tykvička) s rajčaty (bulharská kuchyně)
Pórek nakrájíme nadrobno, mrkev najemno nastrouháme. Smícháme s tvarohem a jogurtem, osolíme, okořeníme. Podáváme s tmavým chlebem.... více o Lehká tvarohová pomazánka
Utřeme máslo se žloutky, špetkou soli, přidáme tvaroh a mouku, ochutíme citronovou šťávou, kůrou a kurkumou. (Kurkuma je pro barvu a lepší odbourání... více o Babiččiny citronové jablkáčky
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Květák omyjeme a rozdělíme na jednotlivé růžičky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na půlkolečka. Kuřecí prsa... více o Zapečené brambory s kuřecím masem a květákem
Nejprve připravíme dresing - ingredience smícháme a dáme odležet do ledničky. Poté nachystáme náplň - zeleninu a sýr pokrájíme na malé kousky. Maso... více o Tortilly s kuřecím masem
Brambory nastrouháme na hrubém struhadle. Na pánev nalijeme olej a dáme nastrouhané brambory, pořádně přitlačíme aby se brambory spojily, osolíme a... více o Rychlé bramboráky