Mleté maso důkladně prohněťte se solí a pepřem. Můžete dochutit i worcesterovou omáčkou. Z masa vytvarujte plošší karbanátky a dobře je upěchujte....
více o Americký hamburger z vyzrálého hovězího
Na malé kousky nakrájíme klobásy, cibuli oloupeme, jemně nakrájíme, přidáme ke klobáskám do mísy. Dále přidáme lučinu, zakysanou smetanu, tavené sýry,...
více o Křenová pomazánka s klobáskami
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme na plech. Dále si nakrájíme cibuli na kolečka a dáme k bramborám na plech. Vše polijeme olejem, posypeme...
více o Brambory "nasladko"
Nejprve si připravíme těsto. Je vhodné, aby všechny ingredience měly při přípravě těsta pokojovou teplotu. Nejprve si smícháme mouku s práškem do...
více o Mini šátečky s jablky
Oddělíme si žloutky od bílků. Smícháme žloudky s cukrem a vyšleháme. Smícháme zbytek ingrediencí ke žloutkům a pořádně promícháme. Z oddělených bílků...
více o Jablečný sen
Nudle jsou většinou balené po takových centimetr a půl vysokých čtvercích. Pro jednoho člověka budete potřebovat 1 a půl toho čtverce. Vložíte...
více o Asijské smažené nudle s křupavým kuřecím
Cukety omyjte, podélně rozpulte a krátce, asi 3 minuty, povařte ve vroucí osolené vodě. Pomocí lžíce vyškrabte ze středu měkkou dužninu se semínky....
více o Cukety plněné španělskými olivami
Oloupanou a drobně nakrájenou cibuli osmažte na oleji dozlatova. Přidejte na maso, osolte, opepřete a pod pokličkou poduste doměkka. Maso nakrájejte...
více o Koláč s kuřecím masem a olivami
Uzený špek na kostičky, dáme do hrnce a na něj cibulku na kostičky, Osmažit do růžova, přidat fazole v plechovce, nechat zhruba 5min. povařit, přidat...
více o Mexická dršťková polévka
Brynzu rozmícháme s máslem, smetanou, žloutkem a přidáme podle svojí chuti pokrájený kopr. Tím máme připravenou náplň, kterou ještě můžeme osolit....
více o Brynzové palačinky
Mrkve oloupejte nebo oškrábejte a nakrájejte na kousky. Fazole nechte okapat v cedníku a ještě je opláchněte z nálevu. Brambory oloupejte a rozpulte....
více o Mrkvová polévka s fazolemi
Brambory a mrkve oškrábeme a nakrájíme na kostičky - mrkve na menší. Dáme si vařit do hrnce vodu (není potřeba hodně, protože na konci přidáme mléko),...
více o Mléčná zelňačka
Z mouky, droždí, cukru, soli, oleje a 200 ml vlažné vody zadělejte v míse těsto a nechte přikryté 15 minut kynout. Pak těsto propracujte nejprve...
více o Křupavé placky s hruškami
Máslo rozehřejte v hrnci a osmažte na něm šalotku nakrájenou na kostičky. Vmíchejte rýži a bobkový list, promíchejte, aby se vše obalilo máslem....
více o Rizoto s hruškami a kaštany
Javorový sirup, ocet, sůl a pepř dobře promíchejte. Do směsi dobře zašlehejte oba druhy oleje.
Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle. Rukolu...
více o Hruškové carpaccio
Zapékací mísu vymažeme sádlem.
Krkovici nakrájíme na středně velké kostky, osolíme, opepříme a vložíme do zapékací mísy. Cibuli nakrájíme na...
více o Prokládané maso
Libový bůček upečeme v troubě dohněda a pak ho celý ponoříme do vařící vody,pak vyndáme a vychladlý nakrájíme na kousky. Do vody dáváme proto,abychom...
více o Bůček v karamelu
Příprava těsta může být na kvásek z pšeničné mouky (viz.Máslový rohlík) nebo smícháme všechny suroviny najednou. Vypracované těsto necháme 30 minut...
více o Grahamový rohlík
Typická křehkost tohoto výrobku je dána vysokým obsahem tuku. Z dobře vypracovaného těsta tvarujeme rohlíky, které po nakynutí sypeme solí a kmínem....
více o Křehký rohlík
Z části mouky, vody a přidáním cukru a droždí vyrobíme kvásek. Po vykynutí přidáme ostatní suroviny a vymísíme středně tuhé elastické těsto. Necháme 1...
více o Sladký rohlík - loupák
Základní postup výroby těsta pro bílé pečivo
Tento sortiment pekařských výrobků připravujeme vždy na kvásek (pekařský omládek) způsobem zamíchání...
více o Máslový rohlík
Z připraveného těsta si odvážíme kousky podle toho, jak mají mít veky hmotnost po upečení.
Takto odvážené kusy těsta stočíme na bochánky, které...
více o Veky na chlebíčky
Plec si očistíme, osolíme a trochu víc než jsme zvyklí i opepříme. V hrnci (pekáčku) si rozpálíme olej a plec do něho dáme osmažit ze všech stran...
více o Česneková plec
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a mírně poprášíme moukou. Plátky pak dáme do vymaštěného pekáčku, poklademe na malé kousky pokrájenými, očištěnými...
více o Krkovička pečená s játry a cibulí
Ve 100 ml vlažného mléka rozpustíme kvasnice a část cukru. Smícháme mouky, sůl, zbylý cukr, přidáme máslo, rozpuštěné kvasnice a začneme zpracovávat....
více o Kaštanové housky
Rýži uvaříme v osolené vodě dle návodu. Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme vejce, osolíme, opepříme(není nutné) a umícháme řídkou...
více o Prominentní rýže
Na oleji necháme osmažit pokrájenou cibuli a kořenovou zeleninu dorůžova. Chléb pokrájíme na kostičky, zalijeme vývarem, necháme nasáknout. Vše dáme...
více o Chlebová pečeně
Očištěný celer uvaříme v osolené vodě (můžeme přidat i ocet) téměř doměkka. Necháme ho zchladnout, pokrájíme na tenké pátky, které pomažeme sýrem a...
více o Celer se sardelovou pastou
Cibuli oloupeme, drobně pokrájíme a na trošce olivového oleje osmažíme. Uzené maso pokrájíme na kostičky, přidáme k cibuli a také opečeme, ke konci...
více o Čočka na kyselo - salát
Začněte nejprve s knedlíky. Pokrájené pečivo v míse přelijte ohřátým mlékem a nechte přikryté asi 10 minut bobtnat.
Půlku drobně nakrájené cibule...
více o Lišky na smetaně s knedlíkem
Dýni oloupeme a zbavíme semínek. Nakrájíme ji na plátky tlusté asi 1cm. Plátky obalujeme v trojobalu jako řízky a usmažíme. Podáváme teplé nebo...
více o Dýňové řízky
Všechny suroviny používáme syrové. Jejich množství závisí na velikosti remosky.
Brambory, cibuli, rajčata a česnek nakrájíme na plátky. Brokolici...
více o Zapečená brokolice do remosky
Omytou čekanku rozebereme, překrájíme a naskládáme na mísu. Prolisovaný česnek s olejem a citronovou šťávou rozmícháme, osolíme, opepříme, osladíme...
více o Čekankový salát s ořechy
Hledala jsem zde na Receptech smažený sýr v těstíčku a k mému překvapení ho nenašla. Vytvořila jsem si tedy vlastní recept - především na to těstíčko ...
více o Smažený sýr v těstíčku
Dýni okrájíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky, podlijeme troškou vody (cca 2dcl),osolíme,ocukrujeme a dáme podusit než dýně změkne.Na sádle...
více o Dýňové zelí
Brynzu dobře promícháme s krupicí, strouhankou, vejci a osolíme. Vypracujeme tuhou, hustou hmotu. Lžící z ní vykrajujeme malé knedlíčky, které...
více o Brynzové noky se špekem
Máslo ušleháme s lučinou, přidáme jogurt. Osolíme a opepříme a vmícháme po lžíci hrášku, mrkve, cibule, rajčete a kapie. Podáváme nejlépe s tmavým...
více o Salát s lučinou
Vše dokonale smícháme dohromady, vlijeme do olejem vymazané a hrubou moukou vysypané formy, vložíme do vyhřáté formy a při cca 175-180 stupních pečeme...
více o Makovec s rybízovým džemem
Na oleji osmahneme zázvor, chilli a římský kmín, až přestane prskat přidáme květákové růžičky a na kostičky nakrájené brambory. Necháme smažit, než...
více o "Moje" kičrí
Z ingrediencí na palačinky si připavíme těsto, které lijeme naběračkou na pánev s rozpáleným olejem a smažíme z obou stran dozlatova. Počet palačinek...
více o Palačinkové řízky s bešamelem
Prsíčka pokrájíme na nudličky, osolíme a opepříme, zprudka osmažíme na pánvi s rozpáleným olejem. Přidáme pokrájenou kápii, cibuli, plátky žampionů a...
více o Kuřecí směs s nakládanou kápií a žampiony
Vejce s jogurtem, česnekem a moukou smícháme, hladké těstíčko ochutíme solí a pepřem a pak do něj namáčíme plátky salámu, které jsme na stranách...
více o Gothaj v jogurtovém těstíčku
Fazole necháme přes noc namočit. Druhý den je uvaříme, scedíme, přidáme dorůžova osmaženou cibuli, mleté ořechy, petrželku, sůl a pepř podle sebe a...
více o Fazole s ořechy
Celer očistíme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka (můžeme dát do vody i trochu octa nebo citronové šťávy). Pak ho nakrájíme na slabší plátky (4 -...
více o Celer s taveným šunkovým sýrem
Maso pokrájíme na slabé nudličky, osolíme a opepříme. Mrkev pokrájíme s pórkem na kolečka. Maso a mrkev dáme společně orestovat do rozpáleného oleje,...
více o Masové nudličky v jasmínové rýži
Do plátků masa uděláme hlubší zářezy - kapsy. Jemně maso naklepeme, osolíme a opepříme.
Papriku pokrájíme na nudličky, žampiony a cibuli na plátky a...
více o Balkánské kapsy
Z uvařených brambor do nichž přidáme horké mléko, kerblík a máslo našleháme pyré. Za šlehání přidáme jedno vejce podruhém, osolíme a opepříme. Vše...
více o Kerblíkové pyré z trouby
Droždí, vejce, cukr a sůl rozkvedláme asi ve 200ml mléka a s moukou vypracujeme těsto hustoty jako na vdolky.
Necháme pomalu vykynout. Na promaštěný...
více o Dnešický rozpek