• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Sůl

Sůl

Podobné ingredience

  • Alpská bylinná sůl
  • Bylinková sůl
  • Celerová sůl
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Bůček v karamelu

Bůček v karamelu

Libový bůček upečeme v troubě dohněda a pak ho celý ponoříme do vařící vody,pak vyndáme a vychladlý nakrájíme na kousky. Do vody dáváme proto,abychom... více o Bůček v karamelu

120 minut
Grahamový rohlík

Grahamový rohlík

Příprava těsta může být na kvásek z pšeničné mouky (viz.Máslový rohlík) nebo smícháme všechny suroviny najednou. Vypracované těsto necháme 30 minut... více o Grahamový rohlík

120 minut
Křehký rohlík

Křehký rohlík

Typická křehkost tohoto výrobku je dána vysokým obsahem tuku. Z dobře vypracovaného těsta tvarujeme rohlíky, které po nakynutí sypeme solí a kmínem.... více o Křehký rohlík

120 minut
Sladký rohlík - loupák

Sladký rohlík - loupák

Z části mouky, vody a přidáním cukru a droždí vyrobíme kvásek. Po vykynutí přidáme ostatní suroviny a vymísíme středně tuhé elastické těsto. Necháme 1... více o Sladký rohlík - loupák

2 minut
Máslový rohlík

Máslový rohlík

Základní postup výroby těsta pro bílé pečivo Tento sortiment pekařských výrobků připravujeme vždy na kvásek (pekařský omládek) způsobem zamíchání... více o Máslový rohlík

120 minut
Veky na chlebíčky

Veky na chlebíčky

Z připraveného těsta si odvážíme kousky podle toho, jak mají mít veky hmotnost po upečení. Takto odvážené kusy těsta stočíme na bochánky, které... více o Veky na chlebíčky

Česneková plec

Česneková plec

Plec si očistíme, osolíme a trochu víc než jsme zvyklí i opepříme. V hrnci (pekáčku) si rozpálíme olej a plec do něho dáme osmažit ze všech stran... více o Česneková plec

Krkovička pečená s játry a cibulí

Krkovička pečená s játry a cibulí

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a mírně poprášíme moukou. Plátky pak dáme do vymaštěného pekáčku, poklademe na malé kousky pokrájenými, očištěnými... více o Krkovička pečená s játry a cibulí

Kaštanové housky

Kaštanové housky

Ve 100 ml vlažného mléka rozpustíme kvasnice a část cukru. Smícháme mouky, sůl, zbylý cukr, přidáme máslo, rozpuštěné kvasnice a začneme zpracovávat.... více o Kaštanové housky

Prominentní rýže

Prominentní rýže

Rýži uvaříme v osolené vodě dle návodu. Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme vejce, osolíme, opepříme(není nutné) a umícháme řídkou... více o Prominentní rýže

Chlebová pečeně

Chlebová pečeně

Na oleji necháme osmažit pokrájenou cibuli a kořenovou zeleninu dorůžova. Chléb pokrájíme na kostičky, zalijeme vývarem, necháme nasáknout. Vše dáme... více o Chlebová pečeně

Celer se sardelovou pastou

Celer se sardelovou pastou

Očištěný celer uvaříme v osolené vodě (můžeme přidat i ocet) téměř doměkka. Necháme ho zchladnout, pokrájíme na tenké pátky, které pomažeme sýrem a... více o Celer se sardelovou pastou

Čočka na kyselo - salát

Čočka na kyselo - salát

Cibuli oloupeme, drobně pokrájíme a na trošce olivového oleje osmažíme. Uzené maso pokrájíme na kostičky, přidáme k cibuli a také opečeme, ke konci... více o Čočka na kyselo - salát

45 minut
Lišky na smetaně s knedlíkem

Lišky na smetaně s knedlíkem

Začněte nejprve s knedlíky. Pokrájené pečivo v míse přelijte ohřátým mlékem a nechte přikryté asi 10 minut bobtnat. Půlku drobně nakrájené cibule... více o Lišky na smetaně s knedlíkem

30 minut
Dýňové řízky

Dýňové řízky

Dýni oloupeme a zbavíme semínek. Nakrájíme ji na plátky tlusté asi 1cm. Plátky obalujeme v trojobalu jako řízky a usmažíme. Podáváme teplé nebo... více o Dýňové řízky

90 minut
Zapečená brokolice do remosky

Zapečená brokolice do remosky

Všechny suroviny používáme syrové. Jejich množství závisí na velikosti remosky. Brambory, cibuli, rajčata a česnek nakrájíme na plátky. Brokolici... více o Zapečená brokolice do remosky

Čekankový salát s ořechy

Čekankový salát s ořechy

Omytou čekanku rozebereme, překrájíme a naskládáme na mísu. Prolisovaný česnek s olejem a citronovou šťávou rozmícháme, osolíme, opepříme, osladíme... více o Čekankový salát s ořechy

Smažený sýr v těstíčku

Smažený sýr v těstíčku

Hledala jsem zde na Receptech smažený sýr v těstíčku a k mému překvapení ho nenašla. Vytvořila jsem si tedy vlastní recept - především na to těstíčko ... více o Smažený sýr v těstíčku

120 minut
Dýňové zelí

Dýňové zelí

Dýni okrájíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky, podlijeme troškou vody (cca 2dcl),osolíme,ocukrujeme a dáme podusit než dýně změkne.Na sádle... více o Dýňové zelí

Brynzové noky se špekem

Brynzové noky se špekem

Brynzu dobře promícháme s krupicí, strouhankou, vejci a osolíme. Vypracujeme tuhou, hustou hmotu. Lžící z ní vykrajujeme malé knedlíčky, které... více o Brynzové noky se špekem

Salát s lučinou

Salát s lučinou

Máslo ušleháme s lučinou, přidáme jogurt. Osolíme a opepříme a vmícháme po lžíci hrášku, mrkve, cibule, rajčete a kapie. Podáváme nejlépe s tmavým... více o Salát s lučinou

Krůtí prsa se sýrovou omáčkou a opečenou zeleninou

Krůtí prsa se sýrovou omáčkou a…

Krůtí prsa naklepeme, okořeníme, potřeme česnekem a smažíme na pánvi. Papriku nakrájíme na kousky dáme na pánev s kapkou oleje a opékáme. Do ohřáté... více o Krůtí prsa se sýrovou omáčkou a opečenou zeleninou

60 minut
Makovec s rybízovým džemem

Makovec s rybízovým džemem

Vše dokonale smícháme dohromady, vlijeme do olejem vymazané a hrubou moukou vysypané formy, vložíme do vyhřáté formy a při cca 175-180 stupních pečeme... více o Makovec s rybízovým džemem

40 minut
"Moje" kičrí

"Moje" kičrí

Na oleji osmahneme zázvor, chilli a římský kmín, až přestane prskat přidáme květákové růžičky a na kostičky nakrájené brambory. Necháme smažit, než... více o "Moje" kičrí

50 minut
Slaný hruškový závin s gorgonzolou a ořechy

Slaný hruškový závin s gorgonzolou a…

Ve 100 ml vlažné vody rozpustíme kvasnice a cukr, necháme stát cca 20 minut. V míse smícháme mouku se solí, přidáme kvásek a začneme zpracovávat.... více o Slaný hruškový závin s gorgonzolou a ořechy

Palačinkové řízky s bešamelem

Palačinkové řízky s bešamelem

Z ingrediencí na palačinky si připavíme těsto, které lijeme naběračkou na pánev s rozpáleným olejem a smažíme z obou stran dozlatova. Počet palačinek... více o Palačinkové řízky s bešamelem

Kuřecí směs s nakládanou kápií a žampiony

Kuřecí směs s nakládanou kápií a…

Prsíčka pokrájíme na nudličky, osolíme a opepříme, zprudka osmažíme na pánvi s rozpáleným olejem. Přidáme pokrájenou kápii, cibuli, plátky žampionů a... více o Kuřecí směs s nakládanou kápií a žampiony

Gothaj v jogurtovém těstíčku

Gothaj v jogurtovém těstíčku

Vejce s jogurtem, česnekem a moukou smícháme, hladké těstíčko ochutíme solí a pepřem a pak do něj namáčíme plátky salámu, které jsme na stranách... více o Gothaj v jogurtovém těstíčku

Fazole s ořechy

Fazole s ořechy

Fazole necháme přes noc namočit. Druhý den je uvaříme, scedíme, přidáme dorůžova osmaženou cibuli, mleté ořechy, petrželku, sůl a pepř podle sebe a... více o Fazole s ořechy

Celer s taveným šunkovým sýrem

Celer s taveným šunkovým sýrem

Celer očistíme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka (můžeme dát do vody i trochu octa nebo citronové šťávy). Pak ho nakrájíme na slabší plátky (4 -... více o Celer s taveným šunkovým sýrem

Masové nudličky v jasmínové rýži

Masové nudličky v jasmínové rýži

Maso pokrájíme na slabé nudličky, osolíme a opepříme. Mrkev pokrájíme s pórkem na kolečka. Maso a mrkev dáme společně orestovat do rozpáleného oleje,... více o Masové nudličky v jasmínové rýži

Balkánské kapsy

Balkánské kapsy

Do plátků masa uděláme hlubší zářezy - kapsy. Jemně maso naklepeme, osolíme a opepříme. Papriku pokrájíme na nudličky, žampiony a cibuli na plátky a... více o Balkánské kapsy

Kerblíkové pyré z trouby

Kerblíkové pyré z trouby

Z uvařených brambor do nichž přidáme horké mléko, kerblík a máslo našleháme pyré. Za šlehání přidáme jedno vejce podruhém, osolíme a opepříme. Vše... více o Kerblíkové pyré z trouby

Dnešický rozpek

Dnešický rozpek

Droždí, vejce, cukr a sůl rozkvedláme asi ve 200ml mléka a s moukou vypracujeme těsto hustoty jako na vdolky. Necháme pomalu vykynout. Na promaštěný... více o Dnešický rozpek

Pohankové noky

Pohankové noky

Pohanku umeleme na mixeru na mouku. Přidáme pšeničnou mouku, krupici, sójovou mouku, vejce, sůl a koření, popř. trochu vody a vypracujeme těsto. Z... více o Pohankové noky

Jáhlové škubánky

Jáhlové škubánky

Jáhly namočíme na 2 hodiny do studené vody a uvaříme. Do horkých jáhel utvoříme několik důlků obrácenou stranou vařečky, vsypeme mouku a sůl a necháme... více o Jáhlové škubánky

Chlupaté knedlíky se žitnou moukou

Chlupaté knedlíky se žitnou moukou

Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přebytečnou vodu vymačkáme, zapracujeme mouku s bílkem a se solí. Lžící tvarujeme menší... více o Chlupaté knedlíky se žitnou moukou

Plněné papriky Varna

Plněné papriky Varna

Papriky zbavíme semen, z odříznutých víček odstraníme stopky a dobře omyjeme. Sýr rozmačkáme a sícháme s vejci a petrželovou natí. Nesolíme. Na pánvi... více o Plněné papriky Varna

Fazolky zapečené

Fazolky zapečené

Fazolky uvaříme do měkka v osolené vodě, uvařené pokrájíme. Cibuli drobně nakrájíme a osmahneme na oleji. Přidáme sladkou papriku a rajský protlak a... více o Fazolky zapečené

Fazolky ze zázvorem

Fazolky ze zázvorem

Očištěné fazolky opereme, necháme okapat (zmrazené necháme rozmrazit a okapat). Na pánvi rozpálíme olej a vložíme na plátky nakrájený 1 stroužek... více o Fazolky ze zázvorem

Smažená mrkev s omáčkou

Smažená mrkev s omáčkou

Mrkev očistíme, omyjeme a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Nakrájíme po délce na plátky o tloušce asi 8mm. Obalíme jako řízek a smažíme do růžova.... více o Smažená mrkev s omáčkou

Vegetariánská "jaternicová" polévka

Vegetariánská "jaternicová" polévka

Asi třetinu pohanky pomeleme na mixéru na pohankovou mouku nebo roztlučeme v hmoždíři i s novým kořením. Zbylou pohanku namočíme na 1 hodinu do... více o Vegetariánská "jaternicová" polévka

Zapečené vaječné toasty

Zapečené vaječné toasty

Množství dle počtu strávníků. Zapékací misky, plech nebo pekáč dobře vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno naskládáme toastový chléb. Vejce... více o Zapečené vaječné toasty

Polévka z tykve

Polévka z tykve

Tykev očistíme a nakrájíme na kostičky o hraně cca 1cm. Jemně nakrájenou cibuli osmažíme do sklovita na oleji, zapražíme paprikou a přelejeme 1 1/4 l... více o Polévka z tykve

Pórková polévka s pohankou

Pórková polévka s pohankou

Na oleji osmahneme pórek, nakrájený na příčné proužky i se zelenou tužší částí. Kousek jemnéjší bílo-žluté části pórku si ponecháme stranou na zdobení... více o Pórková polévka s pohankou

Polévka z pampelišky - smetanky

Polévka z pampelišky - smetanky

Kořen pampelišky sbíráme od časného jara do konce dubna nebo pak až od poloviny října do zámrazu. V ostatních obdobích roku je kořen hořký a tuhý.... více o Polévka z pampelišky - smetanky

Špenátová polévka s rýží Natural (Egypt)

Špenátová polévka s rýží Natural …

Na oleji osmažíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené špenátové listy nebo rozmrazený špenát a lehce osmahneme. Přidáme 1 1/4 l vody, 2 hodiny... více o Špenátová polévka s rýží Natural (Egypt)

Jemná petrželová polévka s drožďovými knedlíčky

Jemná petrželová polévka s drožďovými…

Nejprve si připravíme těsto na knedlíčky a necháme jej 15 minut odležet. Mleté ovesné vločky (meleme nejlépe v mixéru) lehce opražíme na sucho na... více o Jemná petrželová polévka s drožďovými knedlíčky

Lehký banánový koláč

Lehký banánový koláč

Troubu zahřejeme na 220. V misce rozmačkáme banány a přidáme 4 lžíce vody.V jiné misce třeme máslo s cukrem,až získáme bílý krém.Přidáme rozšlehaná... více o Lehký banánový koláč

25 minut
Staročeská polévka

Staročeská polévka

Do studené osolené vody dáme propláchnuté krupky a dáme vařit. Přidáme oloupané,nakrájené brambory na malé kostky a vaříme za občasného míchání cca 20... více o Staročeská polévka

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • ...
  • 380
  • Další stránka

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Poslední sledované recepty

113
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
96
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
82
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
73
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
55
Kuřecí polévka s droby a quinoou
Kuřecí polévka s droby a…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Festival ve Varech je u konce: TOP momenty ze zakončení! Slzy hrdinky Bartoškové a »Kleopatra« Ramba

Festival ve Varech je u konce: TOP momenty ze zakončení! Slzy hrdinky Bartoškové a »Kleopatra« Ramba

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Nedávno navštívené recepty:

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a kiwi Makrely na roštu Tuňáková pomazánka
Strouhaný koláč Kuřecí maso v pikantní kokosové omáčce Kuřecí maso na kari
Tarhoňa II. Houskový knedlík s celozrnnou moukou Perníčky V.
Těstoviny s kuřecím masem a nivou (zapečené) Cuketové špagety Peříčkový řez

Další doporučené ingredience:

Strouhaný křen Strouhaný parmazán Středozemní dressing Střídka Studená voda
Studentská pečeť Suchar Suché sherry Suchý led Suchý salám
Sultánky Sumach Sunar Sunarka Suroviny na oblohu
Sushi rýže Sušená cibule Sušená jablka Sušená máta Sušená nať
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Sůl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact