Ušleháme změklé máslo s cukrem, přidáme vejce,citronovou kůru, kardamon a sůl.
Mouku promícháme s práškem do pečiva a zapracujeme do ušlehané hmoty.
Z...
více o Sušenky špaldové
Takto využívám knedle co zbudou od oběda.
Knedle nakrájíme na 0,5 cm plátky a potřeme taveným smetanovým sýrem. Mezi dvě potřené knedle dáme kolečko...
více o Plněné knedle ve vajíčku
Na oleji si osmažíme dosklovata cibuli, ke které dáme osmažit pokrájenou slaninu, kostičky osoleného a opepřeného kuřete, přidáme nastrouhaný česnek,...
více o Kuřecí směs v bramborové kaši
Množství záleží na počtu strávníků:
Oloupané vařené brambory nastrouháme najemno, slabě zaprášíme solamylem, jemně osolíme, přidáme vejce a dle...
více o Bramborové knedlíky plněné prejtem
Na oleji dorůžova orestujeme hrubě nastrouhanou očištěnou zeleninu a na malé kostičky pokrájený salám. Vše zalijeme cca litrem vývaru(nebo vodou s...
více o Jednoduchá kroupová polévka se salámem
Maso:
Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na tenké kousky,osolíme a opepříme.Na rozpálené pánvi zprudka osmažíme.
Zelenina:
Zelí nastrouháme,zbytek...
více o Tortilly s kuřecím masem a zeleninou
Máslo a rybu používáme zhruba v množství 100g másla na 150g rybího masa.
Uzenou rybu zbavíme kůže a kostí, cibuli oloupeme a obojí dáme do mixeru....
více o Máslová pěna s uzenou rybou
Kotlety ze stran nakrojíme, aby se nám při smažení nezkroutily, naklepeme je, osolíme, opepříme a potřeme z obou stran hořčicí smíchanou s rozetřeným...
více o Hořčičné kotlety na tompě
Cibule oloupeme, pokrájíme a osmažíme na oleji dozlatova.
Jitrnici vymačkáme ze střívka, rozmačkáme vidličkou a na rozpálené teflonové pánvi za...
více o Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou
Jemně pokrájenou cibulku osmažíme dozlatova na sádle nebo oleji. Na cibulku vymačkáme jelito (prejt) ze střívka, rozmačkáme vidličkou a necháme dobře...
více o Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)
Maso omyjte, zbavte blan a nakrájejte na nudličky. Osolte a opepřete. Nechte odležet. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka, žampiony...
více o Svíčková Stroganoff
Roštěnky na okraji nakrojte, naklepejte, osolte, opepřete a poprašte hladkou moukou. Orestujte po obou stranách na rozpáleném sádle a nechte stranou....
více o Roštěnky Esterházy dle časopisu F.O.O.D.
Kuře očistěte, důkladně opláchněte a naporcujte na čtyři díly (samozřejmě bez křídel!). Lehce poprašte moukou a na hlubší pánvi v rozpáleném oleji...
více o Kuře Marengo dle časopisu F.O.O.D.
Očištěnou mrkev rozpůlíme a nakrájíme na tenší plátky (půlměsíčky), které posléze ozestujeme na másle. Přidáme podravku a kmín a krátce opékame než si...
více o Kuřecí nudličky s mrkví
Kuřecí prsa prokrojením snížíme o polovinu, takže z jednoho prsa budeme mít dva řízky, nebo prso nakrájíme na více menších plátků. Maso osolíme a...
více o Prsíčka v zeleninovém kabátku
Žebra, skelety... opláchneme a dáme do hrnce společně s kořením a zeleninou, přilijeme vodu, osolíme nebo přidáme kostku bujonu a dáme vařit do...
více o Masový vývar s petrželovými noky
Jako první si uvaříme dobrou silnou černou kávu a necháme vychladnout.
Do mísy prosejeme mouku, kakao, prášek do pečiva a sodu. Změklé máslo utřeme s...
více o Kakaovo-kávový moučník
Mouku, sůl, mléko a vejce spolu prošlehejte a zpracujte v těsto. Na másle osmažte cibuli. Přimíchejte ji spolu se sekanými bylinkami a uzeninou do...
více o Špenátové balíčky
Troubu předehřejte na 180 °C. Na pánvi v tuku z vyškvařeného bůčku osmažte dozlatova jemně pokrájený pórek a na plátky nakrájenou cibuli. Uvařené...
více o Koláč Cholera
Brokolici nakrájíme,přidáme sůl, bujon a dáme tak na 10 minut vařit. Rozmixujeme a přidáme podravku. Za stálého míchání přidáme sýr a necháme ho...
více o brokolicová polévka se sýrem
Mouky smícháme v míse, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, nasypeme cukr a nalijeme část mléka. Trochu mléko zamícháme a necháme...
více o Kynuté pletýnky - smažené
Očištěná drůbeží játra dáme orestovat na drobně pokrájenou a osmaženou cibulku, jemně osolíme a opepříme a přilijeme vývar. Vaříme cca 10-15 minut....
více o Játrová omáčka - snadno a rychle
Na sádle osmažíme drobně pokrájenou cibuli, kterou zaprášíme hladkou moukou, necháme jí zpěnit a zrůžovět. Jelito vymačkáme ze střívka, promícháme s...
více o Prdelačka z jelítka - jíšková
Fazole namočíme na dvě hodiny do studené vody, pak je uvaříme doměkka, a scedíme. Kroupy připravíme stejným způsobem.
Na trošce oleje osmažíme drobně...
více o Fazole s kroupami a slaninou
Naklepané řízky osolíme, opepříme,ochutíme.Obalíme je v mandlích.Na pánev rozpálíme olej a postupně přidáváme řízečky....
více o Řízky obalené v mandlích
Brambory omyjeme a i se slupkou nakrájíme na plátky a povaříme v osolené vodě.
Máslem vymažeme plech, rozložíme povařené brambory, nakrájená rajčata a...
více o Okoun po italsku
JÁTRA: Očištěná játra nakrájíme na kostičky. Dále si na kostičky nakrájíme cibuli, kterou poté dáme na rozpálený olej a počkáme až zesklovatí. Přidáme...
více o Drůbeží játra se zeleninovou rýží
Na sádle orestujeme cibuli na kostičky. Na to dáme naklepané osolené a opepřené vepřové maso a orestujeme. Přidáme houby, masox a veškeré koření a...
více o Vepřové maso na houbách
Třetinu uvařených makarónů uložíme do olejem vymazané nádoby na zapékání.
Rajčata vložíme na 1 minutu do vroucí vody, vyjmeme a prudce zchladíme ve...
více o Zapékané makarony s rajčaty
Rozpálit olivový olej na pánvi na mírném ohni, mírně opéct na drobno nakrájenou cibuli. Přidat kuřecí kousky, lehce osmažit. Vmíchat česnek, kari,...
více o Curry kuře
Na světlé těsto prosejeme mouku se sodou, kořením a moučkovým cukrem. Přidáme vejce, med, nakrájené máslo a spracujeme těsto. To necháme v chladu asi...
více o Dvoubarevné perníkové sušenky
Z krajíce vykrojíme střídku.Kůrku nerozkrojujeme!
Na střídku namažeme sýry.
Na rozpálený olej dáme kůrku. (HLÍDÁME ABY STŘÍDKA S KŮRKOU SEDĚLY)
Do...
více o Chlebové Očko
Avokáda rozpůlíme, vyjmeme jádro, vydlabeme lžičkou dužinu, kterou potom vidličkou rozmačkáme. Celer jemně nastrouháme a smícháme ho s citronovou...
více o Plněné avokádo
Papriku podélně rozřízneme a zbavíme ji semen. Obě poloviny naplníme čerstvým sýrem. Ředkvičky omyjeme a nakrájíme je na kousky. Osolíme je a ozdobíme...
více o Paprika plněná čerstvým sýrem
Čočku přes noc namočíme a pak ji ve vodě ochucené tymiánem uvaříme doměkka. Vodu slijeme a čočku osolíme. Smícháme ji s červenou řepou nakrájenou na...
více o Čočka s červenou řepou
Rozehřejte ve velkém hrnci olej a osmažte na něm chilli papričky. Vyjměte je a v oleji orestujte nakrájené šalotky, česnek a petržel. Přidejte...
více o Severoafrická cizrnová polévka
V hrnci rozehřejte polovinu oleje a osmažte na něm papriku, cibuli, česnek a mrkev. Vlijte víno, nechte asi pět minut odvařit, pak vlijte vývar....
více o Ostrá papriková krémová polévka
Špenát nadrobno nakrájejte (zmražený nechte napřed povolit). Fenykl rozkrojte na čtvrtiny, seřízněte košťál a nakrájejte na proužky. V hrnci...
více o Perský špenátový krém
Bazalku opláchněte, otrhejte lístky, promíchejte je se 40 ml oleje a špetkou soli, dejte do mrazáku zchladit a pak rozmixujte na ochucený olej (směs v...
více o Polévka s kapustou, celerem a fenyklem
Nejdříve povařím asi 5 minut všechny vnitřnosti a pak vodu sliji a vnitřnosti properu. Dám do druhé vody, přidám veškeré koření, cibuli, česnek,...
více o Pajšl - plíčky na smetaně
Troubu předehřejte na 200 °C. Olej rozehřejte ve velké pánvi a osmažte na něm na slabé plátky nakrájenou cuketu, cibulku a na kostičky nakrájený lilek...
více o Slaný koláč se špenátem a kozím sýrem
Zaděláme kvásek (já roztírám droždí na kašičku s cukrem a poté přidávám další suroviny), přidáme do mísy s moukou, solí, kmínem octem, vodou a...
více o Dalamánky z chlebové mouky
Salám nakrájíme na malé kostičky, dáme do misky. 2 cibule nadrobno nakrájíme a přidáme do misky k nakrájenému salámu. Uvaříme 2 vajíčka natvrdo, lehce...
více o Švejkův salát domácí
1. Do mísy prosijte mouku a utvořte v ní důlek. Rozmíchejte vejce, vodu,olej, sůl a citronovou šťávu a vlijte do důlku. Hmotu začněte zpracovávat od...
více o Tažený štrůdl (závin)
Čínské zelí a cibuli nakrájíme na drobno, dáme do větší mísy, přidáme všechny ingredience a pořádně promícháme. Podáváme vychlazené buď samostatně,...
více o Salát z čínského zelí s kysanou smetanou