Hned na začátku si troubu rozehřejeme na 200 °C Brambory budeme dělat se slupkou. Takže si omyjeme brambory. Pečlivě, kartáčkem, nebo drátěnkou. Zase... více o Pečené brambory I.
Vejce vyšleháme s cukrem a zašleháme do pěny mléko s olejem a rozpuštěným vanilkovým cukrem a pak mouku smíchanou se solí a kakaem. Těsto rozetřeme na... více o Řezy maďarského virtuosa Jancsiho
Namočíme fazolky a necháme přes noc ve vodě. Rajčátka, papriky,cibulku,česnek a slaninu nakrájíme na drobno. Můžeme v tlakovém /cca 35minut/ nebo v... více o Fazolky od holky
Citron ostrouhejte a šťávu vymačkejte, oloupaný zázvor nadrobno nakrájejte. Kůru, šťávu a zázvor promíchejte se 2 lžícemi oleje a skořicí. Do této... více o Grilovaný candát na rajčatech
Opláchnutý celer zbavte tuhých vláken (stáhněte je po délce stvolu špičkou nože) a nakrájejte jej na plátky. Oloupané brambory nakrájejte na kostičky.... více o Celerová polévka s rybou
Vezmeme si mísu a smícháme v ní výše zmíněné ingredince (stehýnka vkládáme až nakonec). Takto připravenou mísu vložíme do ledničky a necháme ji... více o Medová kuřecí stehýnka
Nakrájíme cherry rajčátka na půlky. Do bílého jogurtu přidáme kapku octu a olivového oleje, špetku soli, pepř, lehce pokapeme citronovou šťávou a... více o Rajčatový salát s bazalkou Institutu kompliment
Kapustu nakrájejte nadrobno stejně jako oloupanou cibuli, česnek, brambory, celer a mrkev. Na rozehřátém oleji osmažte všechnu zeleninu včetně brambor... více o Krémová kapustová polévka
Dužninu melounu nakrájejte na velké kostky a zbavte případných zrníček. Oloupanou okurku nakrájejte rovněž na kostky a obojí rozmixujte s pomerančovou... více o Studená melounovookurková polévka
V míse smícháme mouku se špetkou soli, cukrem a droždím, přidáme vejce, tekuté vlažné máslo a mlékem zaděláme těsto, jež necháme v teple pod fólií... více o Meruňkové řezy na plech
Na rozehřáté pánvi potřené olejem restujeme doměkka fazolové lusky s pokrájenými žampiony, přidáme kmín a bylinky, podle potřeby podléváme trochou... více o Fazolková „smaženice“ Institutu Kompliment
Chřest operte, spodní třetiny oloupejte a dřevnaté konce odkrojte. Stonky nakrájejte na kousky. Mrkev očistěte, lehce oškrábejte a pokrájejte na tenké... více o Kuře s chřestem v alobalu Institutu Kompliment
Krůtí maso nasucho osmahnout na pánvi, dochutit solí a pepřem. Do mísy okapané červené fazole, celé bílé fazole, 2-3 stroužky česneku (dle chuti),... více o Fazolový salát s mletým masem
Jednu cibuli nakrájet najemno, ostatní cibule na půlkolečka. Dva stroužky česneku rozmačkat, tři nakrájet najemno. Do mísy si dát maso, najemno... více o Krůtí sekaná s hořčičnou omáčkou a pečenými brambory
Krůtí maso jsem si zbavila kůže, řádně ho oplácla a obalila v bambově soli. Do pečící nádoby jsem si vložila na hrubo nakrouhanou kořenovou zeleninu,... více o Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou
Nakrájíme cibuli a na trošce oleje ji osmahneme spolu s česnekem. Přidáme fazole a nakrájenou mrkev. Promícháme a zalijeme 1,5 l – 2 l vody (záleží,... více o Italská polévka Minestrone Institutu Kompliment
1) Sušenky vložte do plastového sáčku a najemno rozdrťte válečkem (případně je rozmixujte). Dejte do mísy spolu s moukou, solí, máslem, cukrem a... více o Borůvkový koláč s krémem z bílé čokolády
Cibulku osmahmene, přidáme houby a dusíme do změknutí, osolíme, opepříme, kmín. Housku namočíme do mléka aby změkla, pak si přidáme krupičku, žloutky,... více o Houbák
Nadrobno nakrájená rajčata zalijeme 300 ml vody. Lehce osolíme, okořeníme, opepříme a dáme vařit. Po 20 minutách přidáme do polévky smetanu a vše... více o Rajčatová polévka Institutu Kompliment
Nakrájejte lilek, cibule a rajčata na kostičky, papriky na proužky, tři stroužky česneku na jemné plátky. Cukety rozkrojte podél a nakrájejte na... více o Ratatouille III.
Namočíme do vody 1/2 kg datlí a necháme je přes noc stát. Pak je uvaříme v páře a prolisujeme. Přidáme litr mléka, 3 vejce a sůl. Upečeme v paštikovém... více o Paštika z datlí
1) Mouku smícháme s práškovou hořčicí a ve směsi stejnoměrně obalíme kuřecí stehna. Ve velkém kastrolu rozehřejeme slunečnicový olej a máslo a zprudka... více o Dušené kuře po anglicku
Kousky kuřete obalíme v mouce ochucené pepřem a solí a opékáme zhruba 4 minuty na velké pánvi se silným dnem a vyšším okrajem na oleji po obou... více o Kuřecí frikasé
Žloutek, máslo a smetanu utřeme do hladka. Přidáme špetku soli a hladkou mouku. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme 1 hodinu odpočinout. Na... více o Kremrolky
Historicky první recept, který obsahuje gnocchi, špenát a kozí sýr! :) Pokud máte chuť na něco zdravého, rychlého a chutného, čtěte dál. Nejprve dáme... více o Gnocchi se špenátem a kozím sýrem
Maso si nakrájíme na kostičky a naložíme ho do marinády (olej, sladká paprika, grilovací koření, koření na drůbež, bylinková sůl, pepř a trochu kečupu... více o Salát s kuřecími kousky
Játra očistíme a odblaníme. Na pánvi osmahneme cibulku, česnek, bylinky a koření. Necháme chvilinku provonět. Přidáme játra - osmahneme do hněda (při... více o Domácí paštika z kuřecích jater
Oškrábané brambory uvaříme ve slané vodě do měkka. Na talíři posypeme nastrouhaným tvarohem a polijeme rozpuštěným máslem. Zapíjíme kefírem nebo... více o Brambory s tvarohem našich babiček
Polovinu brambor uvaříme ve slupce, oloupeme a romačkáme. Těsně před vytvořením těsta zbylé brambory najemno nastrouháme a odlijeme z nich přebytečnou... více o Bosáky II.
Okurku oloupejte a rozřízněte ji napůl. Zbavte jadérek a polovinu pokrájejte na malé kostičky. Poduste na másle s posekaným koprem a špetkou soli a... více o Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.
Plát masa naplňte směsí másla, petrželky, rýže a hrášku. Pak jej osolte, stočte jako roládu a pečte zakryté na sádle, v troubě předehřáté na 180 °C za... více o Telecí hrudí plněné risi-pisi
Brambory vydrhneme, omyjeme a necháme vařit 15 – 20 minut v osolené vroucí vodě do změknutí. Necháme zchladnout a pak je překrojíme. Šunku osmahneme a... více o Salát z nových brambor s cherry rajčátky
Kuře omyjeme a rozdělíme na části. (stehýnka, prsíčka). Předehřejeme troubu na 200°C. Maso osolíme, okmínujeme, posypeme mletou paprikou a... více o Nejlehčí pečené kuře a brambory
Na oleji nejprve zprudka opečte ze všech stran maso. Vyndejte a na zbylém tuku opečte cibuli a česnek, asi 10 minut, aby se zelenina nezabarvila. Maso... více o Vepřové na pomerančích
Na másle orestujete porek, ale ne moc do tmava. Přidáte hrášek a hned zalijete vývarem. Vývaru ne moc, aby polévka nebyla moc řídká. Vařit zhruba jen... více o Hráškový krém s krutony
Dáme si vařit rýži s curry kořením, bazalkou a provensálským, nezapomeneme osolit. Vaříme cca 15 minut. Nakrájíme si kuřecí maso, stačí půl prsa na... více o Curry rizoto s kuřecím masem a rajčátky
Troubu předehřejte na 200 °C. V kastrolu svařte 250 ml vody s máslem a solí. Přisypte mouku a vařečkou míchejte na středním plameni těsto tak dlouho,... více o Malinové profiterolky
Oloupané mrkve rozkrojte po délce na čtvrtky. Cukr nechte rozpustit na pánvičce a mrkve obalte ve vzniklém karamelu. Zalijte pomerančovou šťávou a... více o Medová karotka s kuskusem
Dužninu nakrájejte na tenké plátky. Mozzarellu nechte okapat ze syrovátky a natrhejte ji na kousky velikosti sousta. Opláchnutý a očištěný fenykl... více o Italský melounový salát s mozzarellou
Troubu předehřejte na 200 °C. Z mouky, soli, vajec, cukru, mléka a vanilky ušlehejte těstíčko, ručně nebo v robotu. V ohnivzdorné formě nechte na... více o Delikátní clafoutis
Brambory oloupeme a dáme vařit do osolené vody. Mezitím si nakrájíme z vepřové panenky 3 medailonky (silnější plátek, který ve středu nařízneme,... více o Vepřová panenka na pepři, mrkvové chipsy, šťouchané brambory
Dáme vařit těstoviny, které uvaříme v osolené vodě a scedíme studenou vodou. Rajčata nakrájíme na hrubo, šunku na proužky, cibuli na jemno, stroužky... více o Smetanová pasta (těstoviny) s rajčaty a šunkou
Ingredience vložíme do nádoby pekárny takto: voda, olej, ocet, obě mouky a do jednoho rohu cukr a do druhého sůl. Doprostřed uděláme v mouce důlek a... více o Kmínový pšenično-žitný chléb
1. Vykrájíme z masa šlachy a nakrájíme ho na kostičky. 2. Vložíme do misky osolíme a přidáme vybrané koření. 3. Vložíme do lednice a necháme to tam... více o Nakládané maso na pánvi
**(Obr. 1)** Do mísy dejte mouku, krupičku, 2 žloutky a obě vejce, lžičku soli, 150 ml vody a olivový olej. Vypracujte hladké vláčné těsto,... více o Ravioly s ricottou
Tato omáčka je vhodná ke grilovanému masu a je velmi rychlá :-) V misce smícháme veškeré přísady s prolisovaným česnekem. Necháme chvilku odležet v... více o Brazilská omáčka
Maso osolte a opepřete a zprudka osmažte tak, aby zůstalo šťavnaté. Ještě teplé pokrájejte na kousky a promíchejte s rukolou nebo natrhanými lístky... více o Domácí gyros
Brambory si nastrouháme na hrubo,přidáme jen prolisovaný česnek a zamícháme. Na pánev dáme olej a necháme pořádně rozpálit.Pak po celém dně pánve... více o Bramboráky trochu jinak
V míse ušleháme cukr s máslem, vmícháme vejce. Poté přidáme ostatní ingredience. Poté vlijeme do formy a pečeme na 180 stupňů. Pečeme přibližně 30... více o Ořišková bábovka s kandovaným ovocem
Přísady dáme do skleněné mísy. Přiléváme pivo, dokud nezískáme červenou kašovitou masu. Přidáme maso, které chceme marinovat. Důkladně jej obalíme a... více o Cillo marináda