Na másle osmažíme cibulku, až zesklovatí, přidáme tři nastrouhané kedlubny, chvíli necháme restovat, osolíme a zalejeme vodou. Povaříme a až budou...
více o Rychlá kedlubnová polévka
Do papiňáku malý hrneček rýže, mléko, voda, špetku soli. 10 minut nechat posyčet, nechat 5 minut postát, otevřít a kvedlačkou rozmíchat, podle potřeby...
více o Rýžová kaše
Rybu omyjte, odstraňte kůži a vykostěte ji. Maso osušte papírovou utěrkou. Nakrájejte na stejnoměrné špalíčky. Z mouky, vejce a vody či piva pak...
více o Fish & chips
Na oleji asi 5–7 minut smažte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Rajčata omyjte, spařte vodou a oloupejte. Máte-li konzervovaná rajčata, tento krok...
více o Rajčatová polévka & sýrové minisendviče
Ve směsi z poloviny vína, oleje a hořčice nechte marinovat asi 30 minut maso.
Zbylý olej rozehřejte a osmažte na něm očištěnou a na kostky nakrájenou...
více o Medailonky v zelenině
Jazyky omyjeme, v tlakovém hrnci rozpustíme sádlo, přidáme na kostičky nakrájený špek a jazyky orestujeme.
Posléze jazyky vyndáme a necháme odpočinout...
více o Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem
Maso osolíme, vložíme do papiňáků s kořením a mírně podlijeme vodou (asi 2 dl).
Dusíme cca 20 minut. Poté do vývaru přidáme obě smetany a rozšleháme....
více o Kuřecí na paprice
Troubu předehřejte na 240 °C.
Kůžičku na mase nakrojte šikmými řezy. Zakápněte olejem, potřete solí, pepřem, fenyklem a muškátovým oříškem. Maso...
více o Pikantní vepřová pečínka
Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, orestujeme na oleji; přidáme sůl, kari a vodu a dusíme do měkka - přibližně půl hodiny.
Maso pak už jen smícháme s...
více o Kuřecí rizoto na kari
Brambory na kostky dáme vařit do vývaru.
Přidáme oloupaná prolisovaná rajčata, protlak, bobkový list, bazalku a povaříme
Polévku zahustíme jíškou a...
více o Rajčatová polévka
Příprava:
1. Na přípravu náplně necháme meruňky dobře okapat na sítku.
2. Na přípravu těsta smícháme v míse mouku, kypřicí prášek a sůl. Přidáme cukr,...
více o Meruňkový koláč s drobenkou
Mrkve oloupejte a nakrájejte na plátky. V mírně osolené vodě povařte asi čtyři minuty, aby mrkev zvláčněla. Řepu nakrájejte na tenké plátky, těsto...
více o Zeleninový koláč dle časopisu F.O.O.D.
Do hrnce se zesíleným dnem nebo speciálního hrnce na vaření mléka vlijte mléko a vsypte vločky. Lehce osolte a za občasného míchání přiveďte k varu....
více o Mléčná ovesná kaše
Přichystáme si čistou sklenici se šroubovacím uzávěrem, na dno naskládáme trošku kopru a hříbky. Přisypeme dle chuti sůl, pepř, kmín, naskládáme...
více o Houby nakládané v oleji na koprové peřince
Den předem namočené fazole dáme vařit. Já používám takové ty flekaté. Jakmile jsou měkké, na pánvi na oleji asi 5 minut osmažíme nahrubo nastrouhaný...
více o Fazolová polévka s noky
Těsto:
Zpracujeme hladké těsto, které se nelepí, necháme kynout na teplém místě cca 60 min.
Po vykynutí vyválíme 1 cm silné těsto a vykrajujeme...
více o Pečené donuty
1.) Opláchnut a očistit kuře, osušit, potřít povoleným máslem, osolit a posypat estragonem.
2.) Bylinky vmíchat do 1/2 ricotty, lehce osolit a naplnit...
více o Kuře na estragonu
Uvaříme si těstoviny, ty smícháme se všemi ingrediencemi a dáme zapéct. Na vrch ke konci pečení nasypeme sýr. Celé se to peče cca 15-20 minut...
více o Zapečené těstoviny po italsku
Cuketu si oloupeme a nastrouháme na struhadle (menší velikost). Slijeme přebytečnou vodu a přidáme vajíčko, mouku a zbytek ingrediencí.
Smažíme ve...
více o Cuketové placičky mnoha variací
Cuketu si omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Odložíme. Na těstíčko smícháme mouku, koření, mléko, vejce a sůl. Vše smícháme. Těsto by mělo být...
více o Cuketa v županu
Hned na začátku si troubu rozehřejeme na 200 °C Brambory budeme dělat se slupkou. Takže si omyjeme brambory. Pečlivě, kartáčkem, nebo drátěnkou. Zase...
více o Pečené brambory I.
Vejce vyšleháme s cukrem a zašleháme do pěny mléko s olejem a rozpuštěným vanilkovým cukrem a pak mouku smíchanou se solí a kakaem. Těsto rozetřeme na...
více o Řezy maďarského virtuosa Jancsiho
Namočíme fazolky a necháme přes noc ve vodě.
Rajčátka, papriky,cibulku,česnek a slaninu nakrájíme na drobno.
Můžeme v tlakovém /cca 35minut/ nebo v...
více o Fazolky od holky
Citron ostrouhejte a šťávu vymačkejte, oloupaný zázvor nadrobno nakrájejte. Kůru, šťávu a zázvor promíchejte se 2 lžícemi oleje a skořicí. Do této...
více o Grilovaný candát na rajčatech
Opláchnutý celer zbavte tuhých vláken (stáhněte je po délce stvolu špičkou nože) a nakrájejte jej na plátky. Oloupané brambory nakrájejte na kostičky....
více o Celerová polévka s rybou
Vezmeme si mísu a smícháme v ní výše zmíněné ingredince (stehýnka vkládáme až nakonec). Takto připravenou mísu vložíme do ledničky a necháme ji...
více o Medová kuřecí stehýnka
Kapustu nakrájejte nadrobno stejně jako oloupanou cibuli, česnek, brambory, celer a mrkev. Na rozehřátém oleji osmažte všechnu zeleninu včetně brambor...
více o Krémová kapustová polévka
Dužninu melounu nakrájejte na velké kostky a zbavte případných zrníček. Oloupanou okurku nakrájejte rovněž na kostky a obojí rozmixujte s pomerančovou...
více o Studená melounovookurková polévka
V míse smícháme mouku se špetkou soli, cukrem a droždím, přidáme vejce, tekuté vlažné máslo a mlékem zaděláme těsto, jež necháme v teple pod fólií...
více o Meruňkové řezy na plech
Na rozehřáté pánvi potřené olejem restujeme doměkka fazolové lusky s pokrájenými žampiony, přidáme kmín a bylinky, podle potřeby podléváme trochou...
více o Fazolková „smaženice“ Institutu Kompliment
Krůtí maso nasucho osmahnout na pánvi, dochutit solí a pepřem.
Do mísy okapané červené fazole, celé bílé fazole, 2-3 stroužky česneku (dle chuti),...
více o Fazolový salát s mletým masem
1) Sušenky vložte do plastového sáčku a najemno rozdrťte válečkem (případně je rozmixujte). Dejte do mísy spolu s moukou, solí, máslem, cukrem a...
více o Borůvkový koláč s krémem z bílé čokolády
Cibulku osmahmene, přidáme houby a dusíme do změknutí, osolíme, opepříme, kmín.
Housku namočíme do mléka aby změkla, pak si přidáme krupičku, žloutky,...
více o Houbák
Nadrobno nakrájená rajčata zalijeme 300 ml vody. Lehce osolíme, okořeníme, opepříme a dáme vařit. Po 20 minutách přidáme do polévky smetanu a vše...
více o Rajčatová polévka Institutu Kompliment
Nakrájejte lilek, cibule a rajčata na kostičky, papriky na proužky, tři stroužky česneku na jemné plátky. Cukety rozkrojte podél a nakrájejte na...
více o Ratatouille III.
Namočíme do vody 1/2 kg datlí a necháme je přes noc stát. Pak je uvaříme v páře a prolisujeme. Přidáme litr mléka, 3 vejce a sůl. Upečeme v paštikovém...
více o Paštika z datlí
1) Mouku smícháme s práškovou hořčicí a ve směsi stejnoměrně obalíme kuřecí stehna. Ve velkém kastrolu rozehřejeme slunečnicový olej a máslo a zprudka...
více o Dušené kuře po anglicku
Kousky kuřete obalíme v mouce ochucené pepřem a solí a opékáme zhruba 4 minuty na velké pánvi se silným dnem a vyšším okrajem na oleji po obou...
více o Kuřecí frikasé
Žloutek, máslo a smetanu utřeme do hladka. Přidáme špetku soli a hladkou mouku. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme 1 hodinu odpočinout. Na...
více o Kremrolky
Historicky první recept, který obsahuje gnocchi, špenát a kozí sýr! :) Pokud máte chuť na něco zdravého, rychlého a chutného, čtěte dál.
Nejprve dáme...
více o Gnocchi se špenátem a kozím sýrem
Maso si nakrájíme na kostičky a naložíme ho do marinády (olej, sladká paprika, grilovací koření, koření na drůbež, bylinková sůl, pepř a trochu kečupu...
více o Salát s kuřecími kousky
Játra očistíme a odblaníme. Na pánvi osmahneme cibulku, česnek, bylinky a koření. Necháme chvilinku provonět. Přidáme játra - osmahneme do hněda (při...
více o Domácí paštika z kuřecích jater