Pomeranče omyjeme a ze 4 plodů odřízneme vršek. Odstraníme dužinu a šťávu zachytíme. Slupky uložíme do chladničky. Dužinu vylisujeme. Ze zbylých...
více o Zmrzlina v pomeranči
Kuře omyjeme, naporcujeme, posypeme kořenící solí a dáme na olej do pekáčku. Vložíme do trouby. Oškrábeme brambory a nakrájíme je na plátky. Druhý...
více o Kuře od Renaty na šlehačce
Filé omyjeme, osušíme a šikmo nakrájíme na zhruba 6 cm široké kusy. Pokapeme citronovu šťávou, posolíme a necháme 20 minut odležet. Očistíme a...
více o Smažené rybí filé se zelím
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. 1/2 bramborových plátků rozložíme do většího pekáče.
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a...
více o Horký masovo-bramborový hrnec
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, osolíme a povaříme. Do vychladlého bešamelu vmícháme nastrouhaný sýr, žloutky, sníh...
více o Sýrový nákyp se smetanou
Oloupané brambory nařežeme na plátky a osušíme v utěrce. Na dvou lžících oleje je za stálého obracení asi 12 minut opékáme. Poté je osolíme a opepříme...
více o Hamburské rybí prsty
Rybíz přebereme, opláchneme a okapaný ho vidličkou obereme a posypeme lžící mouky. Do pěny ušleháme máslo, cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Jak se...
více o Rybízová bublanina s krémem
Kedlubny oloupeme a rozpůlíme. Jednu nastrouháme nahrubo a druhou nakrájíme na malé kousky. Na rozpáleném oleji orestujeme na kostičky nakrájenou...
více o Kedlubnová polévka
Na středním ohni vyvaříme víno do poloviny původního množství, přidáme smetanu a metličkou pečlivě ušleháme a opět zvolna vyvaříme do poloviny...
více o Omáčka z plísňového sýra
Očištěné mrkve nakrájíme na tyčinky. Maso opláchneme, kůži odkrojíme a plátky ještě přepůlíme. Vejce rozšleháme se solí a pepřem. Maso obalíme ve...
více o Ševcovský řízek na zelenině
Na kostičky nakrájenou slaninu orestujeme na másle. Na jemné proužky nakrájené papriky smícháme s 3/4 opečené slaniny a kysaným zelím. Maso opláchneme...
více o Závitky z hovězího masa
Opereme a osušíme tymián. Snítku necháme na ozdobení, zbylý nasekáme. Maso osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji opečeme doměkka. Červené zelí...
více o Kuřecí prsíčka se zelím
Maso omyjeme, osušíme a potřeme solí a pepřem. Pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) asi 1 1/4 hodiny. Občas podlijeme....
více o Vepřová pečeně se špenátem
Asi hodinu před servírováním očistíme a omyjeme jahody. Plody osušíme, otrháme okvětní lístky a rozpůlíme. Poté pokapeme jahody javorovým sirupem a...
více o Jahodový pohár se šlehačkou
Pórek očistíme, opereme a nakrájíme na kousky. Povaříme jej ve 300 ml osolené vody přibližně 8 minut. Necháme okapat a vývar si zachytíme. Mezitím...
více o Dušené rybí filé v hořčičné omáčce
Pečivo namočíme do studené vody. Zelí očistíme a košťál vyřízneme. Potom vložíme zelí do vařící osolené vody a postupně opatrně utrhneme 8 vnějších...
více o Zelné závitky s mletým masem
Hroznové víno opereme pod tekoucí vodou a otrháme od stopek. Mandarinky oloupeme, rozdělíme na dílky, které rozkrájíme na kostičky. Broskve necháme...
více o Pohár pro labužníky
Dortovou formu vymažeme a vysypeme moukou. Našleháme žloutky s polovinou cukru, postupně přiléváme 3-4 lžíce vařící vody a šleháme do husté pěny. Z...
více o Jemný ovocný dezert
Nejprve si připravíme pařížskou šlehačku. Ve 200 ml smetany rozmícháme kakao a za stálého míchání přivedeme k varu. Odstavíme a dáme do chladničky...
více o Čokoládový pohár
Na kousky nakrájené čerstvé houby (nebo sušené a předem namočené houby) dáme do vroucího osoleného zeleninového vývaru nebo osolené vody. Přidáme kmín...
více o Kulajda