Arašídy v karamelu nahrubo pomeleme. Smetanu vyšleháme do husta se ztužovačem. Přidáme arašídy, džem, likér a opatrně, ale pořádně promícháme....
více o Dezert "Hadzi Emin"
Z bílků ušleháme sníh, postupně zašleháme cukr. Do tuhého sněhu zašleháme žloutky a zlehka vmícháme mouku s práškem. Vlejeme na vymazaný plech a...
více o Řezy Lambada II.
Slepici uvaříme ve vodě se solí, novým kořením, hřebíčky a zeleninou do měkka. Rýži uvaříme ve slané vodě, scedíme a necháme odkapat. Slepici vyjmeme...
více o Slepičí polévka s banány
Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme postupně sníh z bílků a mouku s práškem, kakaem a čokoládou. Rozdělíme na 2 části a každou zvlášť na plechu...
více o Čokoládové řezy III.
Korpus na dort potřeme jahodovým džemem a zalijeme uvařeným jahodovým pudinkem. Na to rozložíme jahody a pokapeme jahodovým sirupem. Necháme...
více o Jahodový dort II.
Rozpustit v ohni čokoládu a šlehačku, přidat likér a ihned podávat s krájeným, nebo celým ovocem (kiwi, ananas, jahody, kanadské borůvky atd.). Je...
více o Fondue z toblerone
Utřeme žloutky s mletým cukrem a vodou do pěny. Pak přidáme mouku a sníh.
Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě...
více o Jahodové řezy IV.
Žloutky utřeme s cukrem a olejem do pěny, pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko a nakonec vmícháme sníh z bílků.
Těsto nalijeme na...
více o Řezy s jablky, ořechy a smetanou
Na pánvi na oleji do zlatova orestujete naplátky nakrájenou cibuli, do té přidáte na kolečka nakrájený česnek. Když chytne lehounce zlatou barvu,...
více o Božské kuře
Smícháme všechny ingredience kromě šlehačky a vytvoříme pastu. Kotlety nařízneme, jako kdyby jsme je chtěly nakrájet na porce, ale nedokrojíme, takže...
více o Fanouškovy kotlety
Z mouky, vajec, oleje, soli vymícháme těsto a půl hodiny chladíme v chladničce.
Rozškvaříme na kostky nakrájenou slaninu, opražíme na ní 1 cibuli,...
více o Špenátový závin
Droždí rozdrobte do hrnku, přidejte mléko s trochou soli, v míse smíchejte mouku, cukr, bílý jogurt a vejce, vlijte vzešlé droždí a vařečkou zpracujte...
více o Pražský koláč
Jablka očistíme a nakrájíme na malé kousky. Přidáme 50 g cukru a 50 ml vody a dusíme asi 15 minut. Necháme vychladnout. Mouku smícháme se zbytkem...
více o Polštářky s jablkovým kompotem
Žloutky se utřou s cukrem do pěny, přidají se vanilková zrníčka (pokud nemám lusk, dávám vanilkový cukr) a za stálého míchání se přilije šlehačka....
více o Crème Brûlée
Těstoviny uvaříme, scedíme, propláchneme vodou a necháme okapat.
Hrášek vložíme do vařící osolené vody a zhruba 5 min. blanšírujeme. I ten necháme...
více o Zapékané těstoviny s rajskou omáčkou
Kuřecí čtvrty osolíme, vložíme do pekáčku, zalijeme poměrně velkým množstvím vody (tak 1,5 - 2 hrnky) a přidáme také nakrájenou cibuli. Upečeme do...
více o Alenčino rizoto
Bílky oddělíme od žloutků. Z bílků a 2 lžic vody ušleháme sníh, přidáme 50 g cukru, sůl a vanilkový cukr. Potom vmícháme žloutky. Smícháme mouku,...
více o Osvěžující ovocný dort
Plátky masa naklepeme, osolíme a okořeníme podle chuti. Potřeme taveným sýrem, poklademe plátky šunky (slaniny) a sýra. Na to ještě pokrájené žampiony...
více o Smetanové závitky
Rybu naporcujeme, pokapeme citronovou šťávou a okořeníme jen zlehka kořenim na ryby, aby nám to nepřebylo chuť ryby. Obalíme v mouce a zlehka...
více o Kapr na smetanovo-balzamikové omáčce
Smícháním všech ingrediencí kromě šlehačky vytvoříme již zmíněnou pastu. Kotlety nařízneme, asi tak 1 cm plátky, ale nedokrojíme do konce, takže nám...
více o Kotlety sváteční
Piškoty namažeme z ploché strany zavařeninou a vyložíme jimi dno mísy. Můžeme je lehce pokapat šťávou z kompotu. Ušleháme si šlehačku do tuha a...
více o Pudinkové osvěžení
Troubu předhřejeme na 200 °C (plynová stupeň 3-4). Bílky do tuha vyšleháme s 50 g práškového cukru a s 1 vanilkovým cukrem. Po jednom přimícháme...
více o Broskvový dort
Z mouky, másla, moučkového cukru, vejce a soli rychle vypracujeme těsto. Zabalené do fólie chladíme 1 hodinu. Vyložíme jím zavírací formu o průměru 24...
více o Tvarohový koláč s rumovými rozinkami
Piškoty jemně rozdrobíme válečkem. Rozpustíme máslo a v míse ho utřeme s rozdrobenými piškoty. Piškotovou hmotu vložíme do dortové formy a vytvoříme...
více o Malinový dort
Smetanu, sůl, pepř zahřejeme v hrnci na mírném ohni, přidáme žloutek a hořčici a metličkou vyšleháme. Přisypeme sýr a za stálého míchání vaříme 5 min....
více o Makarony s horčičnou omáčkou
Fazole mungo uvaříme a scedíme (pozor na rozvaření, jsou uvařené rychle). Na oleji opražíme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený celer a na kolečka...
více o Zelenina na kari II.
Smísíme přísady na těsto a dáme na 30 minut do chladu. Potom z něho vyřízneme dva kruhové pláty s průměrem 26 cm a upečeme. Jeden z nich ještě teplý...
více o Šlehačkový dort s vínem
Celer uvaříme ve slané vodě do měkka, necháme vychladnout a nakrájíme na malé kostičky. V míse smícháme majonézu, citronovou šťávu, koření a polovinu...
více o Koktejl z krabího masa
Kostky osolíme, opepříme a zprudka osmahneme na oleji, aby se maso zatáhlo. Přendáme do pekáčku, hustě zasypeme porkem nakrájeným na kolečka, posypeme...
více o Vepřové zapečené s pórkem
Rozmícháme vejce, mouku, sůl a necháme 10 min odstát. Vmícháme nahrubo nastrouhaná jablka, šťávu a postupně upečeme na oleji z obou stran 4 omelety....
více o Zapékané omelety
Maliny namočíme do alkoholu a necháme marinovat přes noc. Druhý den vymažeme 20 cm kulatou dortovou formu, dno pokryjeme pečícím papírem. Předehřejeme...
více o Čokoládové nebe krále Erika
Rozehřejte troubu na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. 6 formiček na suflé (nebo hrnečků s rovnými stěnami) o objemu 200 ml vymastěte máslem a vysypte...
více o Horké čokoládové suflé
Nakrájenou šunku, máslo, mletou papriku (podle chuti), sůl a pepř rozmixujeme. Postupně přiléváme smetanu, až vznikne pěna, do které zamícháme na...
více o Brynzový dort
Na čokoládovou vrstvu přiveďte k varu smetanu, odstavte, přidejte čokoládu a přilijte alkohol. Vymíchejte dohladka. Zatímco čokoláda chladne,...
více o Kapučínový dort
Na dno zapékací nádoby vhodné do mikrovlnné trouby rozložte rybu, pórek i petržel a promíchejte je rukama či lžící. Nalijte polovinu šlehačky a pět...
více o Zapečená uzená makrela na smetaně
Filé osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 5 minut odležet. Na suché pánvi opražíme do růžova kokos, necháme vychladnout, přimícháme...
více o Filé v kokosovém kabátku
Těsto rozválíme na obdélník, potřeme náplní, stočíme do rolády a nakrájíme na kousky široké asi 4 cm. Uložíme je těsně vedle sebe do vymazaného pekáče...
více o Bramboroví šneci
Uvaříme do měkka brambory v celku a ve slupce.
Na tuku osmahneme cibulku přidáme na drobno nakrájený párek, maso a zelí, opékáme na pánvičce. Nakonec...
více o Francouzské brambory trochu jinak
Lososa nakrájíme na menší kousky a třikrát na jemno umeleme. Přidáme sůl, pepř, šťávu, smetanu a sekaný kopr. Vše spolu promícháme na pěnu. Dvěma...
více o Halušky z lososa v rajčatové omáčce
Nudle připravíme podle návodu. Slijeme necháme okapat. Na pánev dáme rozpustit máslo, přidáme slité žampiony, zakápneme asi lžící vína a stejné...
více o Kari nudle
Filety omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme 30 minut v chladu rozležet. Mrkev a celer očistíme a omyjeme, nakrájíme na jemné...
více o Losos ve smetanové omáčce
Čokoládu rozlámeme na malé kousky. Při mírné teplotě ji rozpustíme ve smetaně s likérem. Nevaříme! Směs nalijeme do mísy, přikryjeme průsvitnou fólií...
více o Bílá čokoládová pěna
Máslo, 80 g cukru, aroma, půl balíčku vanil. cukru vyšleháme do pěny, vmícháme po jednom vejce, přidáme mouku s práškem do pečiva, 30 g škrobu a mleté...
více o Višňový dort s vaječným koňakem
Z mouky, nakrájeného nebo nastrouhaného studeného másla a studené smetany vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme alespoň...
více o Šlehačkové cukroví
Brambory oškrábeme, nakrájíme na tenké plátky do zapékací misky, osolíme, zalijeme smetanou, promícháme a při 250 °C pečeme v troubě, dokud smetana na...
více o Bramborová fantazie s tuňákovou čepicí
Těstoviny uvařime dle návodu.
Šunku nakrájíme na kostičky a nasucho orestujeme na pánvi. Přídáme konzervu rajčat a protlak a dusíme do změknutí rajčat...
více o Šunkovosmetanová omáčka na těstoviny
Troubu předehřejete na 200 °C. Těsto položte na lehce pomoučněnou pracovní plochu a odkrojte rohy tak, abyste získali kruh o něco větší, než je forma...
více o Koláč s čokoládovým hedvábným krémem
Tento moučník získal jméno podle každoročního cyklistického závodu Paříž - Brest. Pokud máte doma nadšeného cyklistu, vřele doporučuji upéct na oslavu...
více o Věnec Paříž - Brest
Žloutky s cukrem utřeme do pěny, zašleháme olej, přisypeme mouku, kakao a prášek do pečiva. Nakonec vmícháme mléko a sníh z bílků.
Těsto nalijeme do...
více o Harlekýn s pařížskou šlehačkou
Rozinky namočíme do rumu a přidáme trošku vody, přivedeme k varu a necháme vychladnout, pak je scedíne. Dortovou formu vymažeme máslem, vyložíme...
více o Tvarohový nepečený dort