Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme olej a vodu, mouku s kakaem a kypřidlem a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do kulaté formy (20...
více o Dort s čokoládovým krémem
Smetanu vyšleháme do tuha. Margotku nastrouháme do mísy, přidáme vanilkový cukr, zakysanou smetanu a vše dobře promícháme. Poté vmícháme šlehačku,...
více o Banánový krém - poháry, dezerty, dorty...
Kuře naporcujeme (můžeme nechat i celé) a maso potřeme česnekovou pastou, kterou si připravíme ze čtyřech stroužků česneku utřených se solí. Necháme...
více o Česnekové kuře na houbách
Smetanu vyšleháme do tuha s polovinou moučkového cukru. Pokud použijeme smetanu s nižším obsahem tuku, můžeme přidat do smetany ztužovač, aby smetana...
více o Čokoládový krém II.
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme olej, vodu, aroma, mouku s kypřidlem, dobře promícháme a nakonec vmícháme zlehka i vyšlehaný sníh z bílků...
více o Jahodový koláč (buchta) s tvarohovým krémem
PIŠKOT: Vymažeme a vysypeme plech na piškot hrubou moukou a ještě lépe kokosem. Do mísy se žloutky přidáme cukr a kokosový olej. Nachystáme si mouku a...
více o Ananasové řezy s vůní kokosu
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přimícháme olej, vodu, aroma, mouku s kypřidlem a nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vymazaný...
více o Báječné ovocné řezy - krémeš
Na kousku másla osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme na plátky pokrájené žampiony a na kostičky pokrájenou slaninu. Za občasného promíchání...
více o Žampionová polévka se sýrem
Dávkování: 1 hrneček = 200 ml; 1 lžíce = vrchovatá polévková lžíce
V jedné míse si připravíme sypkou směs - smícháme mouku, kakao, kypřící prášek a...
více o Krtkův dort - dobrý korpus
Nejprve začneme s barevnými fazolemi. Buď si fazole namočíme 1 den dopředu nebo musíme vařit v tlakovém hrnci cca 2 hodiny, aby fazole změkly. Pokud...
více o Fazolovo-rajčatová polévka
Maso nakrájíme na plátky (naklepeme) nebo kostky, osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a dáme osmažit dozlatova na dosklovata osmaženou cibuli na oleji...
více o Celerové hovězí s tymiánem
Želatinu připravíme dle návodu. Buď si uděláme sladkokyselý nálev (podobně jako na okurkový salát, jen o něco kyselejší) nebo použijeme nálev ze...
více o Křenové závitky v rosolu (aspiku)
Z mouky, prášku do pečiva, másla a Nivy uděláme drobenku, do které přidáme žloutek a smetanu. Vypracujeme hladké těsto, které necháme cca hodinu...
více o Nivové sušenky (slané cukroví)
Mleté maso smícháme s protlakem, cibulí, solí, pepřem, kari, vejcem. Ze směsi vytvoříme mokrou rukou šištičky, které zabalíme do plátků šunky. Ty pak...
více o Šunkové roládky s mletým masem - zapečené
Ze žloutků a cukru vyšleháme pěnu, do které přidáme cukr, olej, vodu, opět prošleháme, přidáme mouku s kypřidlem a kakaem, dobře promícháme a nakonec...
více o Dvoubarevný roládový pařížský dort
Celer a brambory nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme najemno. Citron omyjeme a okrájíme z něj proužky kůry, z poloviny citronu vymačkáme šťávu.
V...
více o Celerová krémová polévka
Korpus: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme aroma, olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků, těsto...
více o Jahodovo-smetanové řezy
Králíka vyskládáme do pekáče a osolíme. V misce smícháme rozpuštěné máslo, hořčici, papriku a grilovací koření a králíčka tím potřeme. Polovinu zbytku...
více o Králíček na smetaně a hořčici
Na másle a oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, pak přidáme orestovat slaninu s rozmačkaným česnekem, dále drobně pokrájené žampiony, které...
více o Žampionové kuličky (krokety)
Do pekáčku dáme pokrájenou cibuli, máslo, nasolené naporcované kuřecí díly nebo stehna, předvařené houby a tymián. Pečeme cca 30 minut zakryté, pak...
více o Houbové kuře na tymiánu
Utřeme pět žloutků a moučkový cukr, po trošce přidáváme vodu a olej. Poté přisypeme mouku s práškem do pečiva a ušlehaný sníh z bílků. Upečeme (180 °C...
více o Zákusek se sušenkami Lotus
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme tuhý...
více o "POLÁRKA" vanilkové řezy
1. Očištěné kuřecí maso nakrájíme na nudličky, naložíme do olivového oleje a hořčice se solí a pepřem. Necháme chvíli odležet v lednici.
2. Orestujeme...
více o Kuřecí nudličky po sedlčansku
Množství ingrediencí je na 1 koláčovou formu o ø 24 cm.
Z mouky, másla, mléka, vejce a soli vypracujte hladké těsto. Zabalte do fólie a chlaďte 2...
více o Lotrinský koláč
Porce králíka nasolíme, dáme do pekáče s máslem, pokrájenou cibulí, česnekem a žampiony, posypeme kořením, poklademe plátky špeku, zaklopíme a necháme...
více o Bylinkový králík na žampionech
Do mísy nasypeme mouku se solí a citronovou kůrou, uprostřed uděláme důlek, do něj nasypeme cukry, rozdrobíme droždí, přilijeme polovinu mléka, trochu...
více o Jablečný koláč se smetanovou polevou
Nakrájíme cibuli na malé kostičky, poté vložíme do hrnce s rozpáleným olejem a smažíme dozlatova. Mezitím zalijeme sóju cca 0,7 l zeleninového bujónu....
více o Vegetariánský guláš
Začneme tím, že si v mléce uvaříme pudink, do kterého přidáme vanilkový cukr a moučkový cukr. Do hotového pudinku přidáme žloutek a smetanu, vše...
více o Vynikající vanilková zmrzlina
V hrnci si rozehřeji máslo a zpěním cibulku. Nakrájím si dýni na malé kostičky. Dělám z dýně Hokaido, ta se nemusí ani loupat. Odstraním semínka. Na...
více o Dýňová polévka podle Anet
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky.
V misce si připravíme worchester, sůl a pepř a smícháme s masem.
Na pánev nalijeme kapku oleje (jen aby zakryla...
více o Kuřecí nudličky v pepřové omáčce
Těsto: vejce vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej, smetanu a mouku s práškem do pečiva. Vše dobře promícháme, nalijeme do připraveného plechu,...
více o Smetanový koláč s meruňkami a žmolenkou
Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme aroma, smetanu, máslo, kokos, mouku s práškem do pečiva a dobře promícháme. Do připravené bábovkové formy...
více o Kokosová bábovka ze šlehačky
Maliny dáme do kastrolu, přidáme 100 ml vody a za občasného zamíchání necháme cca 10 minut podusit.
Pak přecedíme a propasírujeme, šťávu doplníme do...
více o Malinový pudink
Plech vyložíme pečící papírem.
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, aroma, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec zlehka...
více o Báječná (nejen) broskvová roláda
Korpus: žloutky utřeme s cukrem do pěny, vmícháme olej, vodu a polohrubou mouku s práškem do pečiva. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků, těsto...
více o Ostružinový dort (řez) se smetanovým krémem
1) Rozmixujeme broskve.
2) Ušleháme z bílků sníh a postupně do něj zašleháme polovinu cukru.
3) K rozmixovaným broskvím zatřeme zbylý cukr a sníh. Do...
více o Broskvová mňamka
Květák uvaříme, asi 5 minut, poté rozdělíme na růžičky a vložíme do zapékací mísy, osolíme a opepříme.
Smetanu rozmícháme se zapékací směsí například...
více o Zapečený květák se sýrem
Veškeré uvedené ingredience si připravíme hodinu až dvě před samotným pečením, aby získaly pokojovou teplotu.
Sušenky rozdrtíme válečkem nebo v...
více o Cheesecake čokoládový
Cibuli a žampiony nasekejte najemno (nejlépe za použití kuchyňského robota).
V hrnci rozpalte olej a dejte na něj houby a cibuli. Duste, dokud se...
více o Jemný žampionový krém
Recept na českou klasickou zmrzlinu, Míšu!
Smetanu ušleháme do tuha, poté přidáme cukr, tvaroh a jogurt.
Směs nalejeme do formiček nebo do plastové...
více o Domácí tvarohový Míša
Brambory oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky. Dáme do pekáčku vymazaného máslem nebo olejem, přidáme mraženou zeleninu - nemusí být mochovská, ale...
více o Francouzské brambory - bez vaření
Do hrnce nalijeme 2,5 cm vody, kterou zahřejeme tak, aby ode dna stoupaly bublinky.
Do žáruvzdorné mísy dáme máslo, rozklepneme vejce a posolíme. Mísu...
více o Vláčná míchaná vejce
Pokud máte čas, naložte den před vařením kuřecí prsa do halali - kuřecí prsa vložíme do hrnce a zalijeme halali i s nálevem. Pokud se chystáte rovnou...
více o Blesková "svíčková" z kuřecích prsou
Čokoládu vsypeme do oslazené smetany, za stálého míchání přivedeme k varu a pak necháme vychladnout.
Čokoládovou smetanu vlijeme do šlehače, přidáme...
více o Pařížský krém
Nejprve si nadrobno rozkrájíme cibuli a dáme dozlatova smažit. Když cibule začne hnědnout, přidáme kousky kuřecího masa, které osolíme, opepříme a...
více o Maminčino kuře na paprice