Kuřecí stehna nakrájejte na kousky o velikosti sousta. Osolte a opepřete. V hluboké pánvi rozehřejte trochu oleje a orestujte. Maso vyjměte, přidejte...
více o Kuřecí párty koláčky
V pánvi rozpustíme kousek másla, na kterém necháme zesklovatět cibuli, pak přidáme na plátky pokrájené žampiony a společně s nasekanými bylinkami (dle...
více o Hermelín / Camembert v listovém těstě
Cibuli oloupeme, pokrájíme (na kostičky nebo plátky) a osmažíme na trošce oleje dozlatova. Nepřesmažit, aby nezhořkla! Brambory pokrájíme na slabé...
více o Gratinované brambory (nejen) s cibulkou
Kuřecí maso si nakrájíme na kostičky a osmahneme na tuku. Přidáme k tomu sterilovanou zeleninovou směs, Láďa Hruška doporučil přímo směs s názvem...
více o Svíčková dle Ládi Hrušky
Do vymazaného pekáčku naskládáme vrstvu na plátky slabě pokrájených brambor, které posypeme nesekaným česnekem, rozmarýnem, na slabé nudličky...
více o Gratinované brambory (nejen) s česnekem
Hermelín nakrájíme na drobné kousky a dáme do mascarpone, které jsme rozmíchali se smetanou. Osolíme, opepříme, přidáme rozetřený česnek, jemně...
více o Chlebíčky s hermelínovou pomazánkou
Korpus: vejce, kefír, cukr, olej, kakao, mouku a kypřidla dáme do mísy a vše dobře vyšleháme na hladké těsto, které nalijeme do vymazaného a moukou...
více o Míša řezy - jen dvě vejce: po našem
Postup si pamatuji z tv, kde ho předvedl inspektor Láďa Hruška, je to více než snadné. Připravíme si již koupený korpus a dáme stranou. Smetanu,...
více o Třepací fofr dort dle Ládi Hrušky
Jeden z top receptů co Láďa Hruška předvedl, ocení ho jistě skoro každá domácnost! Postup je více než jednoduchý, smetanu vyšlehat, potom tvaroh...
více o Domácí pribiňák dle Ládi Hrušky
Smetanu ušleháme a smícháme ji s jogurty. Osolíme a ještě jednou promícháme. Na hrnec postavíme cedník a na něj dáme kus látky. Poté látku přelijeme...
více o Sýr à la Lučina od Ládi Hrušky
Uzeného lososa natrháme na malé kousky nebo rozmixujeme. Mascarpone osolíme, dle chuti přidáme kopr (cca 1 lžíce) a pokud chceme mít pomazánku lehce...
více o Lososová pomazánka s koprem
V misce smícháme osolený tvaroh a sladkou papriku. Přidáme jemně pokrájenou očištěnou papriku a dle požadované hustoty přidáváme smetanu. Pokud...
více o Budapešťské šunkové (sýrové) závitky
Jogurt smícháme se šlehačkou a solí. Šlehačku (33% - 40%) nešleháme, jen jí k jogurtu přilijeme. Vše nalijeme do většího cedníku vyloženého čistou...
více o Domácí lučina - smetanová
Ořechy v troubě nebo na suché pánvi opražte a nasekejte na kousky. Cukrářské piškoty nadrobte a smíchejte s ořechy. Naplňte skleničky ořechovou směsí,...
více o Limetková pěna s ořechy
Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Uprostřed plátky potřeme cottage sýrem, posypeme křenem a poklademe jablky. Maso s náplní pak pevně...
více o Cottage křenové závitky (měšce) s jablkem
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a jemně posypeme paprikou. Na plátky masa dáme hrstku zelí, na kterou položíme rozkrojenou klobásu a pevně...
více o Masové závitky (nejen) se zelím
1.Ovoce omyjte a nastrouhejte kůru.
2. Pak vymačkejte šťávu a smíchejte s kůrou
3. Ve šťávě pak rozmíchejte cukr.
4. Přidejte smetanu a šlehejte do...
více o Pomerančová zmrzlina
Ve šlehači chvíli šleháme tvaroh se změklým máslem.
Přidáme tavený sýr.Za stálého šlehání přilijeme smetanu.
Jak se to spojí, pomalu přiléváme lák z...
více o Budapešťanda
Vlažné mléko ve větším hrnci dobře rozmícháme s cukry, solí, rozdrobeným droždím, moukou a rumem. Dochutit můžeme i citronovou kůrou či skořicí. Vše...
více o Lívanečky po našem - kynuté
Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, nasypeme cukr, přilijeme cca polovinu vlažného (ne horkého) mléka a...
více o Banánové knedlíky
Ovocná vrstva: pokud budeme používat čerstvé ovoce, můžeme ho na dno sklenic (pohárů) dát celé drobné nebo pokrájené, případně zlehka rozmačkané a...
více o Jahodový (ovocný) pohár
Mango oloupejte a nakrájejte na kousky. Rozmixujte na pyré a vmíchejte cukr. Všlehejte mléko i sušené mléko. Smetanu našlehejte a vmíchejte. Tuto...
více o Mangová smetanová zmrzlina
1. Předehřejte troubu na 190°C.
2. Dejte povařit čerstvý chřest (cca 3-5 minut) a pak schlaďte studenou vodou, slaninu opečte na pánvi (cca 1 minutu)...
více o Lotrinský quiche
Na rozpáleném oleji osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Maso pokrájíme na plátky nebo kostky, opepříme a jen velmi málo osolíme. Maso přidáme k...
více o Halali-smetanová omáčka po našem
Vejce nastrouháme na hrubém struhadle do mísy, přidáme tvaroh, majolku (nebo zakysanku), jemně pokrájené zelí, čerstvě nasekanou petrželku, osolíme,...
více o Salát z pekingského zelí
Máslová pěna: změklé máslo vyšleháme s rozmixovanou nebo jemně pomletou šunkou (lze použít i kvalitní šunkový salám). Dle slanosti šunky osolíme,...
více o 2x šunková pěna (pomazánka)
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme aroma dle chuti (není nutné), olej a vodu, promícháme a přisypeme mouku s kypřidlem. Opět...
více o Ananasové řezy "Piña Colada"
Nastrouhaná jablka smícháme se žloutky, cukrem, skořicí, citronovou kůrou, olejem a šlehačkou. Pak přisypeme mouku s kypřidlem, dobře promícháme a...
více o Jablečná bábovka - vláčná
Na těsto vyšleháme vejce, cukr a van. cukr do hustého krému. Mouku smícháme s kypřícím práškem, solí a přesejeme do mísy s krémem. Přidáme máslo a...
více o Jogurtovo-banánová buchta
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli s pokrájenou slaninou dorůžova. Přidáme pokrájené osolené a opepřené maso a osmažíme dozlatova. Přisypeme na...
více o Guláš s václavkami
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme hladkou mouku a usmažíme. Do zásmažky vlijeme plechovku fazolí a přidáme 250 ml vody. Přivedeme k varu, přidáme...
více o Rychlá fazolová polévka se smetanou
Karbanátkovou směs umícháme klasickým způsobem z uvedených ingrediencí nebo si ji uděláme tak, jak ji máme rádi. Mokrou rukou z ní uděláme placičky,...
více o Brambory s karbanátky na smetaně - pečené
Nastrouhaná jablka smícháme s pudinkem, nasypeme rovnoměrně na plech vyložený pečícím papírem, dlaněmi udusáme a zalijeme těstem. Pečeme ve vyhřáté...
více o Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
Hluboký plech vyložíme pečícím papírem a rozprostřeme na něj hrubě nebo na plátky nastrouhaná jablka smíchaná s trochou vanilkového pudinku (pokud...
více o Jablečný krémový sen - řez
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, po stranách nakrojíme, obalíme v mouce a zprudka osmažíme na oleji z obou stran dozlatova. Pekáček dobře...
více o Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli a cuketu, pak přidáme bylinky dle chuti (čerstvé nebo sušené) a česnek a ještě krátce osmažíme. Přidáme dvě...
více o 2x cuketovo-smetanová omáčka
Korpus:
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vodu s olejem, promícháme, přisypeme mouku, skořici a kypřidlo, vše ještě řádně promícháme, těsto...
více o Dort (nejen) s hroznovým vínem
Do pekáče dáme pokrájenou cibuli a rozmáčknutý česnek, přidáme bylinky, máslo a pokrájené uzené maso. Na to rozložíme porce osoleného kuřete a vložíme...
více o Bylinkové kuře s uzeným masem na smetaně
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vodu, olej, mouku s kakaem a kypřidlem a vše dobře promícháme. Nakonec přidáme vyšlehaný sníh z bílků....
více o Kokosové řezy - krémové s polevou
Na trošce rozpáleného tuku osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme maso, osolíme a za občasného promíchání také osmažíme. Zaprášíme kari...
více o Dušená kari z dýně v mletém mase
Brambory a dýni pokrájíme na kostky, zalijeme vodou, osolíme, přidáme nožem rozmáčknutý česnek, rozmarýn a tymián a uvaříme doměkka. Vodu pak slijeme,...
více o Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami
Očištěný celer s dýní pokrájíme na kostky, zalijeme vodou, citronovou šťávou, osolíme a dáme vařit doměkka. Do hrnce dle chuti můžeme přidat i česnek...
více o Celerovo-dýňové pyré (kaše)
Omegu (Ivu) nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Přidáme mouku, promícháme a zalijeme smetanou. Vše propracujeme v hladké nelepivé těsto, které...
více o Švestkové (třešňové) šátečky s tvarohem
Název si steak vysloužil podle francouzského spisovatele Françoise-Reného Chateaubrianda, který jím odstartoval éru krvavých steaků.
Brambory uvařte...
více o Steak Chateaubriand
Do misky dáme lučinu, přidáme čerstvě nastrouhaný zázvor s česnekem, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Podle toho, jakou chceme mít hustotu dipu,...
více o Česnekovo-zázvorový dip (zálivka)