Vařené brambory ve slupce necháme zchladnout, oloupeme, nastrouháme do mísy, osolíme, přidáme vejce, promícháme a přidáváme mouku dle potřeby. Těsto...
více o Bramborové noky s dušeným špenátem
Cibuli zlehka osmahneme na másle. Přidáme protlak (a cukr) a necháme chvilinku společně 'bublat'. Přilijeme vodu nebo vývar, přidáme tymián, skořici a...
více o Luxusní rajská omáčka
Pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata na másle s olejem. Pak ji zaprášíme moukou, přidáme nesekený nebo nastrouhaný česnek a za stálého míchání...
více o Jednoduchá špenátová polévka se sýrem
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme vodu, olej, promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý...
více o Jahodová roláda - rychle a chutně
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na nudličky (lze pokrájet i na medailonky), osolíme, okořeníme a na trošce oleje za občasného promíchání osmažíme...
více o Masové nudličky se sýrovým přelivem
V míse si vyšleháme žloutky s cukry do pěny, přilijeme smetanu, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem (lze použít i prášek do perníku), těsto můžeme...
více o Bábovka s rebarborou - šlehačková
Bílý chřest oloupeme. Na polévku stačí úlomky, špičky chřestu nejsou nutné. Chřest vozím z Mělníka.
Připravíme si vodu na vaření. Potřebujeme jí tolik...
více o Chřestová polévka III.
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej s vodou, promícháme a poté zašleháme i mouku s kypřidlem a kakaem. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh...
více o "Míša" roláda
Do misky si dáme lučinu (lze použít i mascarpone), kterou smícháme s uzeným lososem, solí a pepřem. Dle požadované hustoty přimícháváme smetanu a...
více o Jednoduchá lososová pomazánka z Lučiny
Listová těsta rozválíme na pomoučněném stole na slabé pláty. Jeden o velikosti klasického nízkého plechu a druhý o něco víc, tak, aby nám okraje...
více o Jednoduché karamelové řezy
Nejprve si připravíme větší misku, na kterou dáme síto. Do síta rozprostřeme čistou utěrku. V druhé misce si smícháme 2 bílé jogurty (2 x 500 ml) a...
více o Domácí bylinková lučina
Korpus: žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej s vodou, promícháme a přisypeme mouku s kypřidlem. Vše ještě jednou dobře promícháme a nakonec...
více o Smetanové řezy s ovocem
Začneme tím, že si hezky vyšleháme smetanu.
Tu pak přidáme do misky, kde jsme si smíchali tvaroh, zakysanou smetanu, a oba cukry. Šlehačku vmíchávejte...
více o Tiramisu pro děti dle Ládi Hrušky
Žloutky v míse vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme cappuccino, olej, vodu a promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem, promícháme a nakonec zlehka...
více o Jednoduché cappuccino řezy
Na rozpuštěném másle s olejem necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, ke které následně přidáme pokrájené žampiony (hlívu) a dále smažíme doměkka....
více o Chlebová polévka se žampiony (hlívou)
Maso pokrájíme buď na plátky, které naklepeme a po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nezkroutily, nebo ho pokrájíme na kostky či nudličky....
více o Přírodní maso se žampionovým přelivem
Nejlépe bezpeckový, červený meloun si rozkrojíme a lžící vydlabeme jeho obsah. Pokud má pecky, je žádoucí je odstranit. Připravené kousky melouna pak...
více o Melounová zmrzlina dle Ládi Hrušky
Do mísy nastrouháme Margotku na hrubém struhadle. Přidáme vejce, smetanu, olej, cukr a mouku s kypřidlem. Vše dobře promícháme, nalijeme do...
více o Buchta Margot "píchaná"
Smetanu vyšleháme s cukrem a cappuccinem téměř dotuha, přidáme mascarpone (lze použít i tvaroh nebo smetanovou domácí lučinu) a vše došleháme na...
více o Cappuccino poháry
Nadrobno pokrájený uzený špek necháme na pánvi nebo v kastrolu vysmažit. Přidáme na silnější plátky pokrájené žampiony a osmažíme je dozlatova za...
více o Jednoduché smetanové žampiony na špeku
Lučinu a pomazánkové máslo dáme do mísy a vyšleháme dohladka. Pak přidáme drobně pokrájenou okurku, kterou jsme nejprve oloupali, podélně rozkrojili a...
více o Jednoduchá vajíčková pomazánka s okurkou
Kuře očistíme, naporcujeme (můžeme péct i v celku) a osolíme. Porce kuřete dáme do pekáčku na pokrájenou cibuli a celer (cca 600 gramů), případně i...
více o Celerové kuře
Roláda: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vodu a olej, promícháme, vmícháme mouku (případně i kakao) s kypřidlem, dobře promícháme a nakonec...
více o Banánová roláda s margotkou
Vychlazené banány oloupeme, dáme na mřížku, aby mohly okapávát a částečně oschnout a pokapeme je citronovou nebo pomerančovou šťávou, která nám...
více o Banány v čokoládě se smetanovým krémem
Vyšleháme žloutky s cukrem, poté přidáváme vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakao. Nakonec přimícháme sníh z bílků. Těsto rozdělíme na dvě...
více o Pingui řezy
Listové těsto:
Jeden plát listového těsta (rozložený na pečícím papíře) potřeme vodou po celém povrchu. Poté na něj rozprostřeme druhý plát těsta a...
více o Rychlý ananasový dezert
Láďa Hruška předvedl v tv jak na domácí máslo. Příprava je více než snadná a výsledek stojí opravdu za to!
Smetanu si musíme v první řadě pořádně...
více o Domácí máslo dle Ládi Hrušky
Smetanu vyšleháme do šlehačky, z bílků a špetky soli vyšleháme také tuhý sníh, a zvlášť vyšleháme i žloutky s cukrem.
Začneme tím, že do našlehaných...
více o Ruská zmrzlina dle Ládi Hrušky
Kuřecí řízky očistíme, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme trochu oleje a zprudka maso ze všech stran osmažíme. Maso vyndáme na talíř, do výpeku...
více o Bylinkové kuřecí řízky na zelenině
1. Předehřejeme troubu na 180 stupňů a vymažeme formu o průměru 23 cm.
2. Máslo s mlékem dáme do malého kastrůlku a zahříváme, dokud se máslo...
více o Kakaový dort s mandarinkami a marcipánem
1. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Lehce vmícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy o průměru 24 cm a...
více o Jadran dort
Korpus:
Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme cukr, žloutky a olej, ručně přimícháme mouku a kakao. Nalijeme do vymazané formy a zvolna upečeme....
více o Šlehačkový dort s banány
Osolené a okořeněné kuře můžeme upéct celé nebo naporcované, případně upečeme stehna či čtvrtky. Pečeme doměkka a dolatova, v pekáči s pokrájenou...
více o Kuře se špenátovou omáčkou
Na oleji osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, pak přidáme na plátky pokrájené houby, které za občasného promíchání smažíme na středním plameni....
více o Houbovo-smetanové špecle
Oloupané brambory pokrájíme na plátky. Polovinou plátků vyložíme (i přes sebe) dno vymazaného pekáčku. Omytý a okapaný špenát naskládáme na vrstvu...
více o Gratinované brambory (nejen) se špenátem
Do mouky vmícháme prášek do pečiva, přidáme cukr a špetku soli.
V rendlíčku si rozpustíme máslo, zasypeme kakaem a zalijeme pivem.
Vejce vyšleháme,...
více o Pivní čokoládový dort dle Ládi Hrušky
Uvařené těstoviny dle návodu scedíme a dáme do mísy (nebo pokrájené vařené oloupané brambory). Přidáme vepřové nebo hovězí maso ve vlastní šťávě,...
více o Zapečené těstoviny / brambory s masem
Brambory pokrájíme na slabé plátky. Polovinou plátků vyložíme dno tukem vymazaného pekáčku. Na brambory nasypeme pokrájené kapustičky s klobásou,...
více o Gratinované brambory (nejen) s kapustou
Brambory pokrájíme na plátky. Polovinou plátků zaplníme dno máslem nebo olejem vymazaného pekáčku, na které nasypeme trochu čerstvě nasekaného...
více o Gratinované brambory (nejen) s fenyklem