• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Šalotka

Šalotka

Podobné ingredience

  • Banánová šalotka
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Bramborové pyré s brokolicí

Bramborové pyré s brokolicí

Kostky brambor a šalotky povaříme v osolené vodě. Po 8 minutách doplníme růžičky brokolice a dovaříme. Vývar slijeme, přidáme máslo, necháme lehce... více o Bramborové pyré s brokolicí

Lucemburský pstruh ve vinné omáčce s bylinkami

Lucemburský pstruh ve vinné omáčce s…

Pstruhy očistíme, omyjeme a osušíme. Okořeníme solí, pepřem a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozpustíme máslo a pstruhy na něm osmažíme 2 - 3 minuty... více o Lucemburský pstruh ve vinné omáčce s bylinkami

Červená řepa jako příloha

Červená řepa jako příloha

Řepu oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme na máslo se šalotkou, taktéž nakrájenou na kolečka. Pak zalijeme pomerančovým džusem, přidáme koření a dáme... více o Červená řepa jako příloha

Salát z avokáda

Salát z avokáda

Jablka omyjeme a oloupeme. Odstraníme jadřince a nakrájíme na tenké plátky. Avokádo oloupeme, vyjmeme pecku a také nakrájíme na tenké plátky. Smícháme... více o Salát z avokáda

Grilovaná krkovice v medové marinádě

Grilovaná krkovice v medové marinádě

Maso nakrojíme ze strany a jemně opepříme a osolíme, můžeme mírně posypat grilovacím kořením. V míse si připravíme z uvedených surovin marinádu,... více o Grilovaná krkovice v medové marinádě

Králík na víně II.

Králík na víně II.

Naporcovaného králíka osolíme, opeříme, potřeme rozdrceným česnekem a hořčicí a opečeme zprudka na oleji. Poté ho vyjmeme a vložíme do zapékací mísy... více o Králík na víně II.

Krůtí řízky se špenátem

Krůtí řízky se špenátem

Pokud použijeme čerstvý špenát spaříme ho a necháme okapat. Mražený necháme povolit při pokojové teplotě. Smetanu rozšleháme s rozdrobenou nivou,... více o Krůtí řízky se špenátem

Exotická treska

Exotická treska

Tresku opláchneme a usušíme, nasolíme, opepříme z obou stran, přidáme kmín, zbylé koření a bylinky. Pokapeme limetkovou šťávou z obou stran a na pánvi... více o Exotická treska

Steak z tuňáka s jemným bramborovým salátem

Steak z tuňáka s jemným bramborovým…

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a nakrájíme (i se slupkou) na silná kolečka. Na pánvi rozehřejeme polovinu oleje a brambory na něm... více o Steak z tuňáka s jemným bramborovým salátem

Ušák nevinně na víně

Ušák nevinně na víně

Králíka naložíme den předem: v menším pekáčku, ve kterém budeme péci, rozmícháme sušený tymián v oleji a porce králíka v něm vykoupeme. Šalotky... více o Ušák nevinně na víně

Sauce béarnaise

Sauce béarnaise

Oloupeme šalotky a nakrájíme je na kostičky, pepřové kuličky mírně rozdrtíme, spíše roztlačíme. Šalotku, pepř, ocet, bílé víno, estragon, bobkový list... více o Sauce béarnaise

Tarhoni (orzo) s parmazánem a bazalkou

Tarhoni (orzo) s parmazánem a bazalkou

Ve větší pánvi na rozpáleném oleji za stálého míchání osmahneme cibulku s česnekem (asi 1 minutu). Přidáme torhonia, 2 minuty mícháme. Opatrně... více o Tarhoni (orzo) s parmazánem a bazalkou

15 minut
Salát s křepelčím vejcem a klíčky

Salát s křepelčím vejcem a klíčky

Salátové listy očistíme a osušíme. Vejce uvaříme a nakrájíme na půlky. Šalotky očistíme a nakrájíme na velmi tenká kolečka. Salátové listy upravíme na... více o Salát s křepelčím vejcem a klíčky

Luxusní špízy

Luxusní špízy

Maso nakrájíme na velké kostky, promícháme s marinádou a necháme v lednici odležet přes noc. Druhý den napícháme maso na jehlu střídavě s cuketou,... více o Luxusní špízy

Dušené brambůrky na estragonu

Dušené brambůrky na estragonu

Brambory nakrájíme na plátky, mrkev a šalotku (i s natí) na kolečka. V hlubší pánvi rozehřejeme trošku oleje s kouskem másla a vše za občasného... více o Dušené brambůrky na estragonu

Vepřové kotlety v marinádě

Vepřové kotlety v marinádě

Kotletám nařízneme okraje, naklepeme, lehce osolíme, můžeme i opepřit. Z uvedených ingrediencí vytoříme hustou marinádu, kterou potíráme plátky masa.... více o Vepřové kotlety v marinádě

Polévka z cuket se šunkovými knedlíčky

Polévka z cuket se šunkovými knedlíčky

**Nejprve připravíme knedlíčky:** žemle namočíme do vody, cibuli drobně nakrájíme a osmahneme na másle dosklovita. Přidáme nasekanou šunku a dáme... více o Polévka z cuket se šunkovými knedlíčky

30 minut
Kopřivová polévka s jogurtovým kapáním

Kopřivová polévka s jogurtovým kapáním

Mladé kopřivové listy omyjeme vlažnou vodou, necháme okapat, poté jemně posekáme a dusíme asi 3 minuty ve 150 ml zeleninového vývaru. Mezitím oloupeme... více o Kopřivová polévka s jogurtovým kapáním

Hovězí roštěnky v Guinnessu

Hovězí roštěnky v Guinnessu

Maso nakrájíme na 4-6 stejných plátků. Osolíme a opepříme. Poté zprudka opečeme na grilu nebo na pánvi. Dále očistíme mrkev, kterou nakrájíme na vetší... více o Hovězí roštěnky v Guinnessu

Středomořský bažant

Středomořský bažant

Bažanta naporcujeme a nejméně den předem naložíme do marinády a uložíme do chladu. Poté maso osolíme, mírně opepříme a opečeme na oleji. Přidáme celé... více o Středomořský bažant

Výborný letní bramborový salát

Výborný letní bramborový salát

Vidličkou rozmačkáme vejce, přidáme brambory, mrkev, celer, ředkvičky, cibuli a dobře rozmícháme. Umícháme majolku, kysanou smetanu a hořčici.... více o Výborný letní bramborový salát

Kuře s cuketou

Kuře s cuketou

Cuketu nakrájíme na kolečka, papriku na kostky. Česnek a šalotku nadrobno nakrájíme. Kuře rozporcujeme a na oleji ze všech stran opečeme. Přidáme... více o Kuře s cuketou

Červená bomba

Červená bomba

Zelí pokrájím na velmi jemné nudličky a cca 3 minuty blanšíruji. Poté nechám zchladnout, zakápnu olejem, trošku přisolím, přidám jemně pokrájenou... více o Červená bomba

Rýže a la paella

Rýže a la paella

Šalotku zpěníme na oleji, přidáme kuře nakrájené na kousky (nebo filé a plody moře či krevety), opečeme, přidáme bílé víno, lehce opepříme, zasypeme... více o Rýže a la paella

Klokaní měšec zlata

Klokaní měšec zlata

Nastrouháme nebo nasekáme zeleninu, promícháme s masem a ostatními přísadami. Na střed každého plátu těsta dáme masovou směs. Těsto stáhneme nad směs ... více o Klokaní měšec zlata

Thajské kuře II.

Thajské kuře II.

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, na woku nebo hluboké pánvi na sezamovém oleji za stálého míchání opečeme do zlata. Přidáme cibuli, česnek, zázvor a... více o Thajské kuře II.

Tak tomu nikdo neodolá...

Tak tomu nikdo neodolá...

Naklepeme si kuřecí stehna cca 120-150 g na 1 porci a okořeníme steakovým kořením, pokapeme olejem, podlijeme vodou a dáme péct do trouby na 250 °C na... více o Tak tomu nikdo neodolá...

Rajčatový salát s fetou

Rajčatový salát s fetou

Rajčata nakrájíme na menší dílky, šalotku nadrobno, sýr na kostičky, bazalku natrháme, jemně vše promícháme a vmícháme smetanu s pepřem, necháme... více o Rajčatový salát s fetou

30 minut
Studená polévka

Studená polévka

Okurku i avokádo oloupeme, spolu se šalotkou nakrájíme na kostky. Všechny ingredience dáme do mixéru a rozmixujeme, dokud nám nevznikne jemná polévka.... více o Studená polévka

Italská variace

Italská variace

Pečeni omyjeme ve studené vodě a osušíme, dobře prosolíme a opepříme čerstvě umletým pepřem a necháme chvíli odpočinout. Oloupeme šalotku a česnek a... více o Italská variace

Orientální kuře

Orientální kuře

V misce dobře promícháme všechny přísady. Očištěné kuře vložíme do plastického sáčku, nalijeme na něj marinádu a dobře protřepeme. Kuře i se sáčkem... více o Orientální kuře

120 minut
Cibulové závitky s masovou náplní

Cibulové závitky s masovou náplní

Cibule oloupeme a necháme ve vařící vodě asi 40 minut táhnout. Necháme okapat a vychladnout. Šalotku oloupeme, nadrobno nakrájíme a zesklovatíme na 1... více o Cibulové závitky s masovou náplní

120 minut
Hovězí s houbami na červeném víně

Hovězí s houbami na červeném víně

Slaninu nakrájíme na slabé plátky a osmahneme. Vyjmeme z pánve a osmahneme na kostky nakrájené hovězí maso. Když je maso osmahnuté, vložíme předem... více o Hovězí s houbami na červeném víně

90 minut
Lososové eskalopy na šampaňském

Lososové eskalopy na šampaňském

Na omáčku, rozpustit máslo a přidat šalotku a usmažit do sklovata. Přidat 120 ml šampaňského, přivést k varu a vařit 2 minuty, potom přidat rybí vývar... více o Lososové eskalopy na šampaňském

90 minut
Závitky s jablečnou náplní

Závitky s jablečnou náplní

Jablka omyjeme, osušíme, rozčvrtíme, odstraníme jádřince a nahrubo nastrouháme. Jablka pak promícháme se strouhankou, citronovou štávou, trochou soli... více o Závitky s jablečnou náplní

Sýrové koule na 3 způsoby

Sýrové koule na 3 způsoby

Základní: dobře, nejlépe v mixéru, smíchat všechny ingredience a rozdělit na 3 stejné díly 1. varianta: do jednoho základního dílu vmíchat čedar a... více o Sýrové koule na 3 způsoby

Paštiková koule

Paštiková koule

Všechny ingredience smíchat v míse a dát do ledničky, aby hmota byla ztuhlá. Pak vytvořit velikou kouli nebo bochánek, obalit v sekaných mandlích. Na... více o Paštiková koule

Kuře na cibulkách

Kuře na cibulkách

Na oleji (olivovém) osmažíme oloupané, celé cibulky, vyjmeme a dáme stranou. Ve stejném kastrole osmažíme kostky kuřete, zalijeme vývarem a vínem.... více o Kuře na cibulkách

Králičí špíz s rozmarýnovými bramborami

Králičí špíz s rozmarýnovými…

Čočku necháme přes noc změknout ve vodě. Nadrobno nakrájíme šalotku a česnek. Na pánvi rozpálíme olivový olej a podusíme na něm šalotku i česnek.... více o Králičí špíz s rozmarýnovými bramborami

Králík se zelím a mrkví

Králík se zelím a mrkví

Králičí hřbet oddělíme od stehen, odstřihneme břišní laloky, hřbet rozdělíme na tři stejné kusy. Stehna přeřízneme kloubu. Játra a ledvinky odložíme.... více o Králík se zelím a mrkví

Lososový salát s citrónovým sorbetem

Lososový salát s citrónovým sorbetem

Ledový salát omyjeme a necháme okapat. Očištěnou šalotku nakrájíme na kolečka. Citron rozkrájíme na 6 kousků. Připravíme si zálivku – v olivovém oleji... více o Lososový salát s citrónovým sorbetem

Cabbage pizza

Cabbage pizza

Smažíme zelí a česnek na oleji, když se zmenší hmotnost, tak odstavíme. Do zchladlého vmícháme vajíčka a mouku. Zapečeme na 10 minut při 210 °C. Potom... více o Cabbage pizza

Kachní stehna se šalotkou

Kachní stehna se šalotkou

Kachní stehna očistíme, opláchneme a osušíme. Pak je ze všech stran osolíme, opepříme a vložíme do olejem vymazaného pekáče. Posypeme je tymiánem,... více o Kachní stehna se šalotkou

Pečený steak ze žraloka s omáčkou

Pečený steak ze žraloka s omáčkou

Žraločí setak zbavíme kůže a očistíme, osolíme, opepříme a opečeme na olivovém oleji. Omáčka: najemno nakrájenou šalotku, vinný ocet a čerstvý... více o Pečený steak ze žraloka s omáčkou

Pečený steak ze žraloka s bernskou omáčkou

Pečený steak ze žraloka s bernskou…

Maso: Žraločí setak zbavíme kůže a očistíme, osolíme, opepříme a opečeme na olivovém oleji. Omáčka: Na jemno nakrájenou šalotku, vinný ocet a čerstvý... více o Pečený steak ze žraloka s bernskou omáčkou

Královská pečeně

Královská pečeně

1. Do misky vložíme nadrobno nakrájené kapary,změklé máslo, jemně nasekanou petrželku, plnotučnou hořčici, přidáme šťávu z jednoho citronu a směs... více o Královská pečeně

Rajčatová polévka s bazalkou

Rajčatová polévka s bazalkou

Nakrájenou mrkev, pórek, šalotku, cibuli a česnek zalijeme olivovým olejem na smažení a na mírném plamení smažíme asi 15 minut. Přidáme konzervovaná... více o Rajčatová polévka s bazalkou

Pravá tatarská omáčka

Pravá tatarská omáčka

Do majonézy vmícháme směs fines herbes (najemno nasekané kyselé okurky, šalotka, sardelky, kapari, petrželová nať, žampióny nebo hřiby, citrónová kůra... více o Pravá tatarská omáčka

Teplý salát z červeného zelí

Teplý salát z červeného zelí

1. Na pánvi osmažíme cibuli a česnek cca 5 minut a odložme stranou. 2. Na zbylém oleji vaříme asi 10 minut zelí. Přidáme 1 lžíci octa a vaříme asi o... více o Teplý salát z červeného zelí

45 minut
Sýrovo-špenátové šátečky

Sýrovo-špenátové šátečky

Na cibulce uděláme špenát (nejdříve z něho vymačkat tekutinu) a necháme vychladnout. Přidáme fetu, ořechy, muškátový oříšek, sůl, pepř. Vložíme do... více o Sýrovo-špenátové šátečky

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Další stránka

Doporučujeme

35 minut
Pórkový krém s gorgonzolou

Pórkový krém s gorgonzolou

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

Poslední sledované recepty

33
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
22
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Australská čokoládová buchta z červené řepy
Australská čokoládová…
14
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…

Zajímavé články

Tvrdé perníčky? Díky těmto trikům vám krásně změknou
Tvrdé perníčky? Díky těmto trikům vám krásně…
Vosí hnízda 5x jinak: Klasická, malinová, s čokoládou, ořechy i netradiční s mákem
Vosí hnízda 5x jinak: Klasická, malinová, s…
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři, které zasytí a zahřejí
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři,…
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v papilotě. Takhle vám bude chutnat i na Vánoce
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v…
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako marcipán: Upečte si ricciarelli!
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které…
AHA.cz Mirka van Gils (64) po operaci: Je to náročné...

Mirka van Gils (64) po operaci: Je to náročné...

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Velký horoskop na rok 2026: Zjistěte, co vás čeká v lásce, práci i financích

Velký horoskop na rok 2026: Zjistěte, co vás čeká v lásce, práci i financích

Ženy.cz Pouze 33 % Čechů má naspořeno na důchod. Jak se na stáří připravit, aby vás nezaskočilo?

Pouze 33 % Čechů má naspořeno na důchod. Jak se na stáří připravit, aby vás nezaskočilo?

Blesk.cz Operní pěvkyně Eva Urbanová a herec Miroslav Donutil: Chystají společné Vánoce!

Operní pěvkyně Eva Urbanová a herec Miroslav Donutil: Chystají společné Vánoce!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Nedávno navštívené recepty:

Tvarohová buchta rychlá a levná Mrkvový salát - vitaminová bomba Domácí hořčice
Bílkový chlebíček II. Brambory s tvarohem Čína kuřecí
Bábovka s dvojitou porcí tvarohu Český chleba v cizině Bramborové pyré s brokolicí
Jehněčí pečeně Rychlá uzeninová polévka s rýží Lívance z podmáslí s borůvkami a javorovým sirupem

Další doporučené ingredience:

Sýr Primátor Sýr Raclette Sýr Rokfort Sýr s bílou plísní Sýr s modrou plísní
Sýr Smetanito Sýr Verena Sýrová omáčka na zapékání Syrovátka Šafrán
Šalvěj Šampaňské Šípková zavařenina Šípková zvěřina Šípky
Široké bílé nudle Široké červené nudle Šitaké Škrob Škrobová moučka
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Šalotka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact