• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Sádlo

Sádlo

Podobné ingredience

  • Husí sádlo
  • Kachní sádlo
  • Sádlo Brick
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Nekynuté koláčky

Nekynuté koláčky

Z mléka cukru a kvasnic uděláme kvásek, který dáme do 1/2 kg mouky a zpracujeme v těsto. Předtím si připravíme náplně. Z těsta hned kávovou lžící na... více o Nekynuté koláčky

Slepé myši

Slepé myši

Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostky, vložíme do sádlem vymazaného pekáče, osolíme a dáme péct 30 minut při 200 °C. Pak přidáme na kostičky... více o Slepé myši

Zadělávané fazole s uzeným masem

Zadělávané fazole s uzeným masem

Fazole přes noc namočíme, druhý den uvaříme s masoxem a bobkovými listy do poloměkka, pak k nim přidáme na kostky nakrájené uzené maso a dovaříme... více o Zadělávané fazole s uzeným masem

Česká cibulačka

Česká cibulačka

Všechnu cibuli nakrájíme na plátky, slaninu na kostičky, dáme na rozpálené sádlo a osmažíme dozlatova. Přidáme mouku, kmin, orestujeme a zalejeme... více o Česká cibulačka

Šumavská hovězí pečeně

Šumavská hovězí pečeně

Maso opláchneme, protkneme proužky slaniny, kyselých okurek a celeru. Osolíme a opečeme na rozpáleném tuku (sádle nebo oleji) na pekáčku. Obě cibule a... více o Šumavská hovězí pečeně

Cibulový sýrový toust

Cibulový sýrový toust

Toustový chléb opečeme nasucho, potřeme máslem. Nakrájíme cibuli, šunku nebo šunkový salám a podusíme na sádle nebo oleji. Přidáme nastrouhaný sýr,... více o Cibulový sýrový toust

Malínský špaček od sestry Ireny

Malínský špaček od sestry Ireny

Plátky krkovice naklepeme, osolíme, opepříme. Křen nastrouháme spolu s jablkem najemno a v misce smícháme se syrovým vejcem, mírně osolíme. Touto... více o Malínský špaček od sestry Ireny

Lužický skřivan z Boskovic

Lužický skřivan z Boskovic

Mleté maso řádně promícháme se solí, pepřem, utřeným česnekem a nakrájenou slaninou. Tvarujeme válečky, obalíme v hladké mouce, vkládáme do kastrolu... více o Lužický skřivan z Boskovic

60 minut
Koláčky z Telče

Koláčky z Telče

Na vál prosijeme oba druhy mouky se špetkou soli, uprostřed uděláme důlek, do něj vyklepneme jen lehce rozšlehané vejce, kolem rozkrájíme oba tuky a... více o Koláčky z Telče

Králík na pepři

Králík na pepři

Králíka naporcujeme, osolíme a opečeme na sádle nebo oleji dozlatova. Přidáme nakrájené chlebové kůrky, česnek a cibuli nakrájené nadrobno, máslo,... více o Králík na pepři

Rychlá zelňačka II.

Rychlá zelňačka II.

Zpěníme cibulku na sádle. Potom přidáme vyprané zelí, sůl, kmín a drobet vody. 1/2 hodinky dusit. Dolít vodou a přidat klobásu. Vaříme do změknutí. Do... více o Rychlá zelňačka II.

Zapékané palačinky

Zapékané palačinky

Suroviny na palačinky dobře promícháme a na sádle nebo oleji usmažíme palačinky ve velikosti zapékací ohnivzdorné misky, kterou máme doma. (Aby byl... více o Zapékané palačinky

Běloruská kopýtka

Běloruská kopýtka

Oloupané, omyté syrové brambory jemně nastrouháme, vymačkáme a smícháme s hladkou moukou, solí a sodou. Na pomoučněném vále vyválíme placku asi 0,5 cm... více o Běloruská kopýtka

Bramborové placky plněné zelím

Bramborové placky plněné zelím

Nejdříve si nakrájíme slaninu na malé kostičky osmažíme a přidáme jemně nakrájenou cibuli, orestujeme a přidáme vymačkané a překrájené kysané zelí.... více o Bramborové placky plněné zelím

Pálihba - podkrkonošská polévka

Pálihba - podkrkonošská polévka

Fazole namočíme přes noc, druhý den je uvaříme doměkka a necháme vystydnout. V hrnci na polevku na tuku zpěníme cibuli, přidáme oba druhy papriky a... více o Pálihba - podkrkonošská polévka

Ostatkové koblihy (masopustní)

Ostatkové koblihy (masopustní)

V míse zaděláme řidší těsto - musí se při zpracovávání lepit na stěny mísy - zasypeme trochou mouky, zaděláme utěrkou a dáme kynout na teplé místo.... více o Ostatkové koblihy (masopustní)

Chlebovník

Chlebovník

Starší chleba nastrouháme a pokapeme mlékem, aby nabobtnal. Kastrol vymažeme sádlem a poklademe vrstvou nabobtnalého chleba, osolíme, na to nasypeme... více o Chlebovník

30 minut
Česneková bramborová polévka

Česneková bramborová polévka

Do vody vhodíme nové koření, pepř a nasypeme trochu vegety. Vodu zahřejeme a přivedeme k varu. Mrkev a petržel nastrouháme na struhadle najemno,... více o Česneková bramborová polévka

20 minut
Hrníčkový koláč

Hrníčkový koláč

Plech vymažeme sádlem a vysypeme hladkou moukou. Všechny ingredience dáme do mísy a důkladně promícháme, nalijeme na plech a rovnoměrně rozetřeme,... více o Hrníčkový koláč

20 minut
Bramborka

Bramborka

Do vlažného mléka postupně přidáváme oloupané a najemno nastrouhané brambory bez vody, vejce, prolisovaný česnek, podle chuti sůl, pepř a majoránku,... více o Bramborka

Guláš speciál II.

Guláš speciál II.

Maso nakrájíme na velikost hranolků a na malé kostičky, dáme do větší mísy s drobně nakrájenými cibulemi a utřenými stroužky česneku. Přidáme hořčici,... více o Guláš speciál II.

Kuřecí na divoko se smetanou

Kuřecí na divoko se smetanou

Kuřecí maso nakrájíme na kousky (nudičky, kostičky). Na rozpáleném sádle necháme zesklovatět cibuli a poté přidáme kousky masa, které osolíme a... více o Kuřecí na divoko se smetanou

60 minut
Vepřové maso na víně

Vepřové maso na víně

Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, potom nakrájíme na silnější nudle a opečeme v rozehřátém sádle do zlatova. Osolíme, okořeníme mletým pepřem,... více o Vepřové maso na víně

Pálihuba - podkrkonošská polévka

Pálihuba - podkrkonošská polévka

Fazole namočíme přes noc. Druhý den je uvaříme doměkka a necháme vystydnout. V hrnci, ve kterém budeme polévku vařit, na tuku zpěníme cibuli, přidáme... více o Pálihuba - podkrkonošská polévka

Husí prsa na víně

Husí prsa na víně

Očištěnou zeleninu a cibuli nastrouháme nahrubo na struhadle. Husí prsa rozdělíme na 8 kousků a opečeme prudce na husím sádle, podlijeme vínem s vodou... více o Husí prsa na víně

Husa v zelí

Husa v zelí

Z poloviny mladé husy stáhneme kůži a sádlo. Maso rozdělíme na 8 porcí. Na dno zapékací ohnivzdorné mísy, které jsme trochu vytřeli husím sádlem, dáme... více o Husa v zelí

Polévka ZELNÁ

Polévka ZELNÁ

Vodu nalijeme do hrnce, přidáme rozdrcený masox a uvedeme do varu. Přidáme okapané a překrájené zelí a uvaříme do poloměkka. Potom přidáme na kostičky... více o Polévka ZELNÁ

Staročeské přesbidlo

Staročeské přesbidlo

Z mouky, mléka, žloutku a soli uděláme těsto na noky a necháme odpočinout. Brambory oloupat, nakrájet na menší kostky a uvařit v osolené vodě doměkka.... více o Staročeské přesbidlo

Zapečený bramborák se zelím

Zapečený bramborák se zelím

Brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, utřený česnek a mouku, pepř, majoránku a dle chuti osolíme. Rozmícháme a lžící rozetřeme... více o Zapečený bramborák se zelím

Zapečená krkovička

Zapečená krkovička

Krkovici lehce naklepeme, osolíme, opepříme a přidáme koření. Obalíme v rozšlehaném vejci a zprudka opečeme na sádle. Do máslem vymazaného pekáčku... více o Zapečená krkovička

Nouzová polévka

Nouzová polévka

Na sádle zpěníme cibuli, přidáme papriku, pokrájené brambory, zalijeme vodou a vaříme do poloměkka. Pak vmícháme fazole, pokrájenou uzeninu a zavaříme... více o Nouzová polévka

Dušená cibule s mrkví

Dušená cibule s mrkví

Oloupanou cibuli nakrájíme na čtvrtky, čistou mrkev na kolečka a vše osmahneme krátce na sádle. Přidáme koření a mírně dusíme pod pokličkou 15 minut... více o Dušená cibule s mrkví

90 minut
Segedínský guláš III.

Segedínský guláš III.

Cibuli nadrobno nakrájíme, na polovině sádla usmažíme do žluta, přidáme na krostky nakrájené maso, osmažíme, vmícháme papriku, podlijeme vodou a... více o Segedínský guláš III.

Halušky se zelím II.

Halušky se zelím II.

Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme nakrájenou anglickou slaninu orestujeme a přidáme překrájené zelí i se šťávou a asi 15 minut zvolna dusíme... více o Halušky se zelím II.

Kuře po řecku II.

Kuře po řecku II.

Kuřecí řízky mírně naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na sádle nebo oleji. Předěláme na pekáček (nebo pekáč - to podle počtu strávníků) a... více o Kuře po řecku II.

Kuře a la kuře

Kuře a la kuře

Kuře naporcujeme na čtvrtky, okořeníme. Oloupané brambory nakrájíme na hranolky, cibuli a mrkev na malé kostičky. Brambory mrkev a cibuli okořeníme,... více o Kuře a la kuře

5 minut
Vaječná pomazánka s česnekem

Vaječná pomazánka s česnekem

Sádlo utřeme s hořčicí do pěny, přidáme jemně nastrouhané brambory, sůl a pepř, prolisovaný česnek a nakonec vmícháme vychladlá jemně nastrouhaná... více o Vaječná pomazánka s česnekem

90 minut
Segedínský guláš II.

Segedínský guláš II.

Jemně nakrájenou cibuli osmahneme, přidáme papriku, omyté maso nakrájené na kostky, česnek, bobkové listy a sůl. Uvařené kyselé zelí scedíme, přidáme... více o Segedínský guláš II.

Segedínský guláš I.

Segedínský guláš I.

Maso propláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na horkém sádle. Vmícháme papriku, necháme ji za stálého... více o Segedínský guláš I.

120 minut
Český guláš

Český guláš

Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, zamícháme a podlijeme. Vložíme maso,... více o Český guláš

Volyňský guláš

Volyňský guláš

Maso nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. Na části sádla osmažíme dozlatova drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso, osmahneme je, přidáme... více o Volyňský guláš

120 minut
Znojemský guláš II.

Znojemský guláš II.

Na větší části sádla zpěníme jednu nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mletou sladkou papriku a na kostky pokrájené maso. Opečeme je po všech stranách... více o Znojemský guláš II.

Vepřový guláš na pivě

Vepřový guláš na pivě

Na kostky nakrájené a omyté maso osolíme, okořeníme, vložíme na jemně nakrájenou cibuli osmahnutou na sádle a osmažíme ze všech stran, pak podlijeme... více o Vepřový guláš na pivě

Uherský guláš

Uherský guláš

Kysané zelí překrájíme, zalijeme vodou a hned do něho přidáme omyté a na kostky krájené uzené maso a stejně krájené vepřové maso. Doplníme na kostičky... více o Uherský guláš

Dřevorubecký guláš II.

Dřevorubecký guláš II.

1/2 kg vepřového masa nakrájíme na nudličky, vhodíme na zpěněnou cibulku /hoodně/, přidáme lžíci podravky / pokud nemám, dávám gulášové koření/ a... více o Dřevorubecký guláš II.

Dalamánky III.

Dalamánky III.

Mouku, sůl, semínka a na okurkovém struhadle nastrouhaný salám smícháme ve velké míse, doprostřed uděláme důlek, rozdrobíme kvasnice, pocukrujeme... více o Dalamánky III.

Dušený kadeřávek s ovesnými vločkami

Dušený kadeřávek s ovesnými vločkami

Kadeřávek očistíme a dáme na 15 minut vařit do osolené vody. Pak vyjmeme, drobně usekáme a dáme na nakrájenou zpěněnou cibuli, lehce osmažíme a... více o Dušený kadeřávek s ovesnými vločkami

Játra na česneku

Játra na česneku

Játra očistíme a odblaníme, opláchneme je a nakrájíme na menší kousky (např. na menší nudličky). Všechnu cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme ostrým... více o Játra na česneku

Drážďanský guláš II.

Drážďanský guláš II.

Maso nasekáme na kousky, opláchneme ve vlažné vodě. Větší část cibule drobně nakrájíme, osmahneme dorůžova na sádle, přidáme papriky, zpěníme,... více o Drážďanský guláš II.

Zapečené brambory

Zapečené brambory

Na pánvi necháme rozpustit sádlo (zahřejeme olej), poklademe dno na kolečka nakrájené brambory o síle asi 0,5 cm, brambory se mohou překrývat, aby... více o Zapečené brambory

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • ...
  • 21
  • Další stránka

Doporučujeme

35 minut
Pórkový krém s gorgonzolou

Pórkový krém s gorgonzolou

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

Poslední sledované recepty

50
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
18
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
12
Guláš z divočáka (kančí guláš)
Guláš z divočáka (kančí…
12
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Tvrdé perníčky? Díky těmto trikům vám krásně změknou
Tvrdé perníčky? Díky těmto trikům vám krásně…
Vosí hnízda 5x jinak: Klasická, malinová, s čokoládou, ořechy i netradiční s mákem
Vosí hnízda 5x jinak: Klasická, malinová, s…
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři, které zasytí a zahřejí
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři,…
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v papilotě. Takhle vám bude chutnat i na Vánoce
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v…
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako marcipán: Upečte si ricciarelli!
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které…
AHA.cz Mirka van Gils (64) po operaci: Je to náročné...

Mirka van Gils (64) po operaci: Je to náročné...

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Velký horoskop na rok 2026: Zjistěte, co vás čeká v lásce, práci i financích

Velký horoskop na rok 2026: Zjistěte, co vás čeká v lásce, práci i financích

Ženy.cz Pouze 33 % Čechů má naspořeno na důchod. Jak se na stáří připravit, aby vás nezaskočilo?

Pouze 33 % Čechů má naspořeno na důchod. Jak se na stáří připravit, aby vás nezaskočilo?

Blesk.cz Operní pěvkyně Eva Urbanová a herec Miroslav Donutil: Chystají společné Vánoce!

Operní pěvkyně Eva Urbanová a herec Miroslav Donutil: Chystají společné Vánoce!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Nedávno navštívené recepty:

Brambory v pánvi Papriková pomazánka Čtverečky "Cappuccino"
Vaječný koňak vařený - 1930 Vdolečky bez kynutí Zapečené filé
Haše ze syrového masa Okurky znojemské Jogurtový moučník
Išelské koláčky Pikantní vepřové se smaženou rýží Ananasový koláč naruby

Další doporučené ingredience:

Ředkvička Řepík lékařský Řepkový olej Řeřicha Řezy z makrel ve vlastní šťávě
Římský kmín Římský salát Řízek Řízky z karé Řízky z kýty
Sádlo Brick Sacharín Saké Salám Salám Bolonez
Salám junior Salámová želatina Salát Salát Frisée Salát lollo biondo
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Sádlo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact