• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Sádlo

Sádlo

Podobné ingredience

  • Husí sádlo
  • Kachní sádlo
  • Sádlo Brick
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Houbový kuba II.

Houbový kuba II.

Kroupy několikrát propláchneme a na několik hodin namočíme do vody. Potom je v téže vodě uvaříme doměkka, osolíme. Sušené houby namočíme a doměkka... více o Houbový kuba II.

Zapečené houby se smetanou

Zapečené houby se smetanou

Tento pokrm děláme nejdříve na sporáku a poté dáme do trouby. Do pekáčku na rozehřáté sádlo nasypeme na půlkolečka nakrájenou cibuli (jen o málo menší... více o Zapečené houby se smetanou

Klouzci na smetaně

Klouzci na smetaně

Na sádle osmahneme cibuli, jen zesklovatět, přidáme klouzky, sůl, kmín a necháme vydusit pod pokličkou až na tuk. Přidáme smetanu a necháme krátce... více o Klouzci na smetaně

80 minut
Žarkoje

Žarkoje

Nakrájíme cibulku na kostičky a osmahneme dozlatova, přidáme maso a orestujeme, poté vhodíme oloupané a na kostičky nakrájené brambory a zalijeme... více o Žarkoje

60 minut
Vareniky II.

Vareniky II.

Smícháme vejce s mlékem, vlijeme do hladké mouky a vypracujeme jemné těsto. Na sádle osmahnem na kostičky nakrájenou cibulku dozlatova, přidáme houby,... více o Vareniky II.

Formanské maso

Formanské maso

Maso nakrájíme na plátky, propícháme hřebíčkem, osolíme, potřeme trochou zázvoru a pepře a opečeme na másle spolu s pokrájenou slaninou. Zalijeme... více o Formanské maso

Vepřové maso na pivu

Vepřové maso na pivu

Vepřové maso nakrájíme na plátky a obalíme ve škrobové moučce. Osolíme a opepříme. Na rozehřáté sádlo vložíme připravené maso a za stálého míchání ho... více o Vepřové maso na pivu

60 minut
Překládané koláče

Překládané koláče

Smícháme přísady na 1. těsto, vytvarujeme do obdélníku a dáme ztuhnout do ledničky. Z ostatních přísad vypracujeme kynuté těsto (kostky cukru... více o Překládané koláče

Játrová paštika

Játrová paštika

V pekáči rozpustíme sádlo, do kterého vložíme omytá a očistěná játra. Chvíli osmažíme, aby se játra zatáhly. Potom přidáme všechnu zeleninu pokrájenou... více o Játrová paštika

Kotlíkový guláš II.

Kotlíkový guláš II.

Na sádle opražíme nadrobno nakrájenou cibuli do zlatova, přidáme mletou papriku a rajčatový protlak, chvíli orestujeme. Potom přidáme na kostky... více o Kotlíkový guláš II.

Krůtí na způsob zvěřiny

Krůtí na způsob zvěřiny

Stehno si rozložíme popř.upravíme na plát. Z obou stran osolíme a posypeme kořením, srolujeme jako roládu a svážeme nití. 1. varianta: rolku potřeme... více o Krůtí na způsob zvěřiny

Paštika z kuřecích jater

Paštika z kuřecích jater

Játra odblaníme a umeleme, sádlo rovněž umeleme. Oboje smícháme a přidáme dle chuti koření. Směs plníme do malých skleniček (např. od přesnídávky s... více o Paštika z kuřecích jater

Nebílovská cmunda

Nebílovská cmunda

Brambory oškrabeme, nastrouháme, přidáme mouku, sůl, mléko, pálivou papriku, pepř, majoránku, česnek = připravíme si bramborákové těsto. Bramboráky... více o Nebílovská cmunda

Maďarské plněné papriky

Maďarské plněné papriky

Rajská jablíčka zalijeme studenou vodou, přidáme sádlo, mouku, cibuli a celerovou nať. Vaříme tak dlouho, až se rajská rozvaří. Mezitím smícháme maso... více o Maďarské plněné papriky

Vesnická zelnice

Vesnická zelnice

Zelí dáme vařit do osolené vody s kmínem. Přidáme škvarky. Brambory rozmačkáme lžící a přidáme do zelnice. Cibulka se osmaží do růžova na sádle a také... více o Vesnická zelnice

Cuketa na smetaně

Cuketa na smetaně

Cibuli nakrájenou na kostičky opražíme na sádle nebo na oleji. Přidáme na kostičky nakrájené špekáčky, přidáme mletou papriku a osmahneme. Přidáme na... více o Cuketa na smetaně

Pečené papriky s rajčaty

Pečené papriky s rajčaty

Papriky rozkrojíme na půlky, vybereme jadřince a na sádle z obou stran prudce opečeme (papriky musí trochu změknout a slupka musí být mírně dohněda).... více o Pečené papriky s rajčaty

Medovník IV.

Medovník IV.

Hladkou mouku posejeme na vál. Za stálého míchání svaříme mléko nebo smetanu s cukrem, medem, vejci a tukem. Když směs začne houstnout, vmícháme sodu ... více o Medovník IV.

Kološvárské zelí

Kološvárské zelí

Kyselé zelí uvaříme ve vodě doměkka. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přisypeme papriku a přidáme ke scezenému zelí. Na sádle opečeme... více o Kološvárské zelí

Labužnický bramborák

Labužnický bramborák

Bramborák: brambory nastrouháme na jemné nudličky, necháme ustát a vodu slejeme, přidáme mléko, prosátou hladkou mouku, vejce, koření a vše důkladně... více o Labužnický bramborák

Srbské "selské maso"

Srbské "selské maso"

Maso nakrájíme na kostky, o něco málo větší než na guláš a osmažíme do červena na sádle. V tom samém tuku zasmažíme cibule nakrájené na hrubé proužky,... více o Srbské "selské maso"

15 minut
Škvarková pomazánka podle řezníka Pospíšila

Škvarková pomazánka podle řezníka…

Škvarky smícháme se sádlem a rozetřeným nebo rozmixovaným česnekem, přidáme na droboučko nasekanou cibuli, kmín a sůl podle chuti. Máme-li trochu... více o Škvarková pomazánka podle řezníka Pospíšila

Smaženice v zavařovačce

Smaženice v zavařovačce

Čerstvě nasbírané houby očistíme, pokrájíme, trochu osolíme a pokmínujeme a dusíme na sádle do odpaření veškeré vody (stejně jako když připravujeme... více o Smaženice v zavařovačce

Tatínkovo rizoto

Tatínkovo rizoto

Na rozpálený tuk dáme orestovat cibuli (jemně růžová), poté vložíme hovězí konzervu, maso rozmícháme, trošinku podlijeme vodou, vhodíme masox, pepř,... více o Tatínkovo rizoto

Babiččin mls

Babiččin mls

Z magi, worchestru a kari uděláme marinádu, do které naložíme kuřecí maso (nejlépe přes noc). Na troše oleje a cibulce maso udusíme, zvlášť na sádle... více o Babiččin mls

Zapečené špagety II.

Zapečené špagety II.

Špagety uvaříme ve slané vodě (ne moc rozvařené). Na sádle osmahneme nakrájenou slaninu a cibulku a poté vlijeme na plech. Uvařené špagety smícháme s... více o Zapečené špagety II.

Shaggy

Shaggy

Luštěniny předvaříme. Na sádle orestujeme cibuli, česnek, klobásu a maso. Po chvilce přidáme zelí, luštěniny, okořeníme a necháme dusit. Na závšr... více o Shaggy

Pečená krkovička "Manželovi s láskou"

Pečená krkovička "Manželovi s láskou"

Maso osolíme, opepříme, okmínujeme. Celý kus masa zabalíme do šunky nebo slaniny ze všech stran a omotáme nití. Položíme na sádlem vymazaný pekáč a... více o Pečená krkovička "Manželovi s láskou"

30 minut
Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou a chvíli podusíme. Pak přidáme papriku, zalijeme vodou, osolíme a opepříme. Přivedem do... více o Dršťková polévka z hlívy ústřičné

30 minut
Husí játra jako předkrm

Husí játra jako předkrm

Játra namočíme přes noc v mléce nebo podmáslí. Druhý den otřeme do sucha. Do rozpáleného sádla přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky, česnek, oregáno,... více o Husí játra jako předkrm

Elvovy kapustové kolky

Elvovy kapustové kolky

Kapustovou hlávku opatrně oloupeme, list po listu. Ty horní "pandrholáky" necháme a takových 10 kusů spaříme na 3-5 minut v kastrólu s horkou vodou.... více o Elvovy kapustové kolky

Kvasnicové knedlíčky do polévky

Kvasnicové knedlíčky do polévky

Rozpustíme sádlo, na které rozdrobíme kvasnice. Necháme rozpustit a mícháme tak dlouho, až začnou vonět. Potom stáhneme z ohně a necháme trochu... více o Kvasnicové knedlíčky do polévky

75 minut
Slaný štrůdl III.

Slaný štrůdl III.

Listové těsto rozdělit na dva pláty a vyválet. Připravit si deset cibulí, nakrájet na půlkolečka, na sádle do růžova osmažit, prolisovat česnek,... více o Slaný štrůdl III.

Gulášovka speciál

Gulášovka speciál

Maso nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle, přidáme maso, na prudko, zatáhneme a vmícháme papriku. Přilijeme část... více o Gulášovka speciál

Segedín

Segedín

Upozornění - jen pro labužníky a žádné dietáře. Dáme vařit kysané zelí s kmínem a solí. Ve vetším kastrolu rozpálíme sádlo, osmažíme cibulku a přidáme... více o Segedín

Cassoulet

Cassoulet

Nakrájené kůžičky rozvaříme ve vodě. Den předem namočené fazole uvaříme do měkka a smícháme s rozvařenými kůžičkami. Osolíme. Na sádle opečeme skopové... více o Cassoulet

Karásci

Karásci

Do mísy rozdrobím droždí, přidám sůl, rozmíchám, až se droždí rozpustí, přidám prosátou mouku, sádlo, vlažné mléko, žloutky a vypracuji vláčné těsto,... více o Karásci

30 minut
Rybí filé na labužnický způsob

Rybí filé na labužnický způsob

Brambory umyjeme, uvaříme ve slupce, oloupeme a pokrájíme na plátky. Stejně pokrájíme i vejce uvařená na tvrdo. Polovinou sádla vymastíme pekáč nebo... více o Rybí filé na labužnický způsob

30 minut
Smažené nudle na čínský způsob II.

Smažené nudle na čínský způsob II.

Uvařené široké nudle osmažíme v rozehřátém oleji. Cibulku pokrájíme na drobno, zpěníme v rozehřátém sádle, přidáme pokrájený pórek, pokrájenou papriku... více o Smažené nudle na čínský způsob II.

Vepřové maso na víně II.

Vepřové maso na víně II.

Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, potom pokrájíme na hrubší nudličky a opražíme v rozehřátém sádle do zlatova. Osolíme, okořeníme mletým černým... více o Vepřové maso na víně II.

Vepřové koleno marinované

Vepřové koleno marinované

Koleno vykostíme, trochu rozklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí, opepřime, potřeme ostrou hořčicí a necháme v chladu 1-2 dny odležet. Pak koleno... více o Vepřové koleno marinované

Rizoto z mletého masa

Rizoto z mletého masa

Do vroucí vody dáme kostku masoxu a ve vývaru uvaříme rýži. Na sádle osmažíme pokrájenou cibulku, přidáme mleté maso a smažíme za stálého promíchávání... více o Rizoto z mletého masa

Sladkokyselé vepřové s ananasem

Sladkokyselé vepřové s ananasem

Maso nakrájíme na plátky a ty na kostičky (plátky lze lehce naklepat). Smícháme se solamylem a vejcem nebo bílkem (vejce lze vynechat). Ananas... více o Sladkokyselé vepřové s ananasem

20 minut
Zelňáky III.

Zelňáky III.

Těsto: do misky dáme mouku, přidáme rozdrobené droždí, vlažné mléko, cukr, rozpuštěné vlažné sádlo, žloutek, sůl. Vypracujeme těsto a necháme ho na... více o Zelňáky III.

Vinařské topinky

Vinařské topinky

Na nudličky rozkrájenou slaninu rozškvaříme na pánvičce, přidáme na nudličky nakrájené uzené maso, okurky a kapii, na kolečka nakrájenou cibuli a... více o Vinařské topinky

Houstičky s uzeným masem

Houstičky s uzeným masem

Z 3/4 vlahého mléka, droždí, cukru a lžičky mouky uděláme kvásek. Do mísy dáme mouku, vejce, zbytek mléka, rozpuštěné a schladlé sádlo, na kostičky... více o Houstičky s uzeným masem

Jihočeské zelňáky podle Věry Martinové

Jihočeské zelňáky podle Věry Martinové

Vypracujeme těsto husté jako na bramborové knedlíky, vyválíme, vykrajujeme kolečka (nebo libovolné tvary) a pečeme na plechu v troubě.... více o Jihočeské zelňáky podle Věry Martinové

60 minut
Ďábelský kotlík

Ďábelský kotlík

Na sádle osmažíme cibuli, přidáme oba druhy masa nakrájené na nudličky, mletou papriku, pepř masox a dusíme, než je maso měkké. Potom přidáme salám,... více o Ďábelský kotlík

Zapečené brambory po švýcarsku

Zapečené brambory po švýcarsku

Do vymazaného pekáče poklademe plátky brambor, osolíme, opepříme. Přidáme kolečka cibule, nahrubo nasekaný česnek, uzené na kostky nakrájené, vrstvu... více o Zapečené brambory po švýcarsku

Staročeský kuba

Staročeský kuba

Houby povaříme ve vodě, lehce nasekáme (pokud jsou to větší kusy), propláchneme, přidáme mléko, krupičku, sádlo. Chvilku povaříme na mírném ohni,... více o Staročeský kuba

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • ...
  • 21
  • Další stránka

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

Poslední sledované recepty

274
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
132
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony…
73
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
51
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
41
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s voňavým kořením, bylinkami nebo dalším ovocem
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s…
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
AHA.cz Deník Aha! 2.8.2025

Deník Aha! 2.8.2025

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Jiřina Bohdalová je pro mě Tina Turner, říká její kadeřnice. Ukázala poklady z archivu!

Jiřina Bohdalová je pro mě Tina Turner, říká její kadeřnice. Ukázala poklady z archivu!

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Vrátí se na místa, kde točil Ano, šéfe? Pohlreich otevřeně: Tohle pojistka nepokryje!

Vrátí se na místa, kde točil Ano, šéfe? Pohlreich otevřeně: Tohle pojistka nepokryje!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Kniha podle znamení zvěrokruhu: Jaké letní čtení si máte přibalit na dovolenou?

Kniha podle znamení zvěrokruhu: Jaké letní čtení si máte přibalit na dovolenou?

Nedávno navštívené recepty:

Grilovaná křidélka v jogurtu Burgundská hovězí pečeně Tortily plněné mletým masem s česnekovou smetanou
Krůtí kostky se žampiony Celozrnný chléb s pšeničnou moukou Vepřové medailonky s pepřovou omáčkou
Tvarohový dort s banány Halušky s brynzou Pečená dýně (velice chutná)
Kus Kus (Cous Cous) Papriková smetanová omáčka Dušená mrkev v mletém mase

Další doporučené ingredience:

Ředkvička Řepík lékařský Řepkový olej Řeřicha Řezy z makrel ve vlastní šťávě
Římský kmín Římský salát Řízek Řízky z karé Řízky z kýty
Sádlo Brick Sacharín Saké Salám Salám Bolonez
Salám junior Salámová želatina Salát Salát Frisée Salát lollo biondo
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Sádlo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact