• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Sádlo

Sádlo

Podobné ingredience

  • Husí sádlo
  • Kachní sádlo
  • Sádlo Brick
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

45 minut
Dušené slezinky - omáčka

Dušené slezinky - omáčka

Nakrájenou cibuli osmažíme do sklovata na sádle a přidáme na plátky nebo nudličky očištěné slezinky s pepřem, které krátce orestujeme. Posléze... více o Dušené slezinky - omáčka

30 minut
Dobrá, jednoduchá, rychlá mrkev

Dobrá, jednoduchá, rychlá mrkev

Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle a dáme vařit do osolené vody (asi 1/2 litru). Během vaření připravíme světlou jíšku. Když je voda asi z poloviny... více o Dobrá, jednoduchá, rychlá mrkev

60 minut
Flíčky se zelím a škvarky

Flíčky se zelím a škvarky

Fleky uvaříme a prolijeme studenou vodou. Zelí propláchneme vodou aby nebylo tak kyselé a nasekáme. Škvarky smažíme na sádle a přidáme nadrobno... více o Flíčky se zelím a škvarky

60 minut
Špenát s plněnými taštičkami

Špenát s plněnými taštičkami

Špenát uvaříme dle vlastní chuti (na konci přimícháme šlehačku). Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce, bokem si připravíme náplň: cibulku... více o Špenát s plněnými taštičkami

90 minut
Kuba s uzeným masem

Kuba s uzeným masem

Uvařit uzené maso, měkké vyjmout a ve vývaru uvařit doměkka kroupy. Houby namočit a pak uvařit doměkka. Na sádle osmažit nadrobno krájenou cibuli,... více o Kuba s uzeným masem

60 minut
Bramborový guláš s houbami

Bramborový guláš s houbami

Namočíme houby vlažnou vodou v půlitru (plný půllitr vody), do kterého jsme je odměřili (nemusí být namačkané). Na sádle osmažíme cibulku, na kterou... více o Bramborový guláš s houbami

Špekované srdce na víně

Špekované srdce na víně

Srdce naporcujete (podle velikosti) a každý díl prošpikujete (čím více, tím lépe). Osmažíme cibuli a vložíme srdce a osmažíme asi 3 minuty. Přilejeme... více o Špekované srdce na víně

40 minut
Prababiččina polévka

Prababiččina polévka

Na sádle zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na hrubo nastrouhanou zeleninu a chléb, osolíme a zalijeme vodou. Vaříme, dokud se nám chléb... více o Prababiččina polévka

Litina

Litina

Těsto zadělat a nechat vykynout. Mělo by být hustější než je cmunda (bramborák). Plech vymazat a posypat mákem. Vykynuté těsto nalijeme na plech a... více o Litina

Čokoládové kopečky

Čokoládové kopečky

V misce utřeme sádlo s moučkovým cukrem,hladkou moukou, kakaem a vanilkovým cukrem a vypracujeme vláčné těsto, které necháme v chladu ztuhnout. Poté z... více o Čokoládové kopečky

Zapékané houbové topinky

Zapékané houbové topinky

Očistěné, na kousky nakrájené houby podlijeme studenou vodou a necháme vydusit. Do hub přidáme sůl, kmín, pepř, najemno nakrájenou cibuli, sádlo.... více o Zapékané houbové topinky

Holubce

Holubce

Mleté maso smícháme s uvařenou rýží, vejci a kořením. Vznikne kompaktní hmota. Hlávkové zelí očistíme, nařízneme košťál a dáme do poloměkka uvařit do... více o Holubce

Česnekové sádlo

Česnekové sádlo

Oloupaný česnek prolisujeme a smícháme se solí. Necháme asi 1/2 hod. odpočinout. Mezitím rozehřejeme na pánvičce sádlo, vmícháme česnek se solí a za... více o Česnekové sádlo

60 minut
Půlky s česnekem

Půlky s česnekem

Brambory ve slupce omyjeme kartáčkem a rozkrojíme podélně na půl, rozříznutou plochou pokládáme na sádlem lehce vymaštěný plech, jednu půlku vedle... více o Půlky s česnekem

Hovězí "hospodský" guláš

Hovězí "hospodský" guláš

V Papinově hrnci na rozpuštěném sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené maso a osmahneme. Přidáme kmín, pepř, papriku... více o Hovězí "hospodský" guláš

Domácí vepřová paštika

Domácí vepřová paštika

Syrový ovar (podbradek), plecko nebo krkovice, játra, vnitřní sádlo. Ovar uvaříme v osolené vodě, plecko či krkovici osolíme, opepřime, přidáme kmín a... více o Domácí vepřová paštika

30 minut
Vepřové nudličky na žampionech

Vepřové nudličky na žampionech

Vepřové maso nakrájíme na nudličky, osolíme, zaprášíme moukou a zprudka osmahneme na tuku. Zlehka posypeme oreganem. Přidáme na plátky nakrájené... více o Vepřové nudličky na žampionech

Kaldoun

Kaldoun

Drůbky a maso dáme vařit, osolíme a opepříme, vaříme velmi pomalu. Když je maso skoro měkké, přidáme zeleninu a cibuli. Opět chvíli vaříme. Uvařenou... více o Kaldoun

Bratislavské plecko pro Aničku

Bratislavské plecko pro Aničku

Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, znovu lehce osmahneme a... více o Bratislavské plecko pro Aničku

Pivní guláš II.

Pivní guláš II.

Na sádle osmažit cibuli, přidat maso osolené, pokmínované a obalené ve strouhance. Orestovat, podlít pivem a dusit. Pak přidat česnek a hořčici,... více o Pivní guláš II.

Zlínské kyselo

Zlínské kyselo

Chléb necháme rozvařit v přiměřeném množství vody. Rozmixujeme. Přidáme nadrobno nakrájené brambory, houby a doplníme vodou a přidáme koření. Na pánvi... více o Zlínské kyselo

Couračka z Luk

Couračka z Luk

Zelí pokrájíme, ale nemusíme, pak zachováme i důvod názvu "couračka", je-li moc kyselé pak trochu propláchneme, ale ponechejme si láku na dochucení a... více o Couračka z Luk

Rybí zelňačka

Rybí zelňačka

Do mírně osolené vody dám zvlášť vařit mlíčí a zvlášť obrané maso z kapřích hlav. Ve větším hrnci roztopím 2 lžíce sádla, přidám cibuli, osmahnu,... více o Rybí zelňačka

90 minut
Černý kuba

Černý kuba

Kroupy několikrát propláchneme. Pak je s trochou soli uvaříme do poloměkka ve vodě, jíž má být dvakrát tolik jako krup. Znovu je několikrát... více o Černý kuba

Cassoulet III.- rychlejší a skoro pravý

Cassoulet III.- rychlejší a skoro…

Namočené fazole uvařit do měkka. Na sádle osmažit cibulku, slaninu a maso, vše na kostičky, osolit, okořenit, péci, příp. trochu podlévat. Když je... více o Cassoulet III.- rychlejší a skoro pravý

Rumcajzův guláš

Rumcajzův guláš

Cibuli oloupat a nakrájet nadrobno, osmažit na sádle nebo oleji, přidat maso z uzeného kolene nakrájené na kostičky, a chvíli podusit. Pak přidat... více o Rumcajzův guláš

Vepřové na cibulce

Vepřové na cibulce

Krkovičku nakrajíme na plátky, důkladně z obou stran osolíme, opepříme a opaprikujeme. Cibuli nakrájíme na hrubo, jednu na kolečka. Vypékací misku... více o Vepřové na cibulce

70 minut
Bůček po cikánsku

Bůček po cikánsku

Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle, přidáme na kostky nakrájený bůček a necháme zezlátnout. Přidáme mletou papriku, osolíme a podlijeme 1 dcl vody, ... více o Bůček po cikánsku

Česnekačka po prababičce

Česnekačka po prababičce

Příprava polévky: do 2 l hrnce (či kastrolku) dáme vařit cca 1,7 l vody společně s vodou dáme do hrnce 2 masoxy, a lžíci sádla. Jakmile nám voda... více o Česnekačka po prababičce

Krkovička pečená na paprice

Krkovička pečená na paprice

Obě cibule nakrájíme na kolečka a zesklovatíme na sádle v pekáčku. Plátky krkovičky obalíme ve sladké a pálivé paprice, osolíme, položíme na... více o Krkovička pečená na paprice

Zelný prejt

Zelný prejt

Potřebné zelí nakrájíme na velmi jemné nudličky, které spaříme vroucí vodou a necháme zcela odkapat. Mezitím namočíme žemli v mléce, aby žemle... více o Zelný prejt

Sladká hrachová kaše

Sladká hrachová kaše

Hrášek den předem namočíme v dostatečném množství vody a druhý den ještě rozumně vodu přilijeme a vaříme, až hrášek změkne. (Pozor nesolíme při vaření... více o Sladká hrachová kaše

Kedlubny na karamelu

Kedlubny na karamelu

Na sádle uděláme světlý karamel (nepřipálit) a na něj dáme na hrubo nastrouhané kedlubny. Necháme trochu podusit a zalijeme vývaram (vodou) - ne mnoho... více o Kedlubny na karamelu

Hovězí v červeném zelí

Hovězí v červeném zelí

Hovězí maso nakrájíme na kostky, špek a cibuli pokrájíme na drobné kostičky, zelí nakrouháme. Do předehřátého kastrolu vrhneme 1/2 lžíce sádla,... více o Hovězí v červeném zelí

Buřtguláš

Buřtguláš

Oloupané brambory a uvařené uzené maso nakrájíme na kostičky, salám na kolečka. Na oleji v hrnci osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme... více o Buřtguláš

Králík pečený po domácku

Králík pečený po domácku

Do masa úzkým nožem uděláme řezy a protkneme špalíčky slaniny. Nasekáme porce a ty osolíme a potřeme rozetřeným česnekem. Každý díl masa zabalíme do... více o Králík pečený po domácku

Bramborové šišky na slano

Bramborové šišky na slano

Brambory uvařit ve slupce, vychladlé oloupat a nastrouhat na jemno. Přidat vejce, sůl. Hrubou mouku přidávat dokud se těsto lepí. Z vypracovaného... více o Bramborové šišky na slano

Staročeská pochoutka v římském hrnci

Staročeská pochoutka v římském hrnci

Na sádle si zpěníme cibulku, přidáme mleté vepřové maso, sůl a koření a za stálého míchání maso lehce osmažíme. Snažíme se, aby se nám nevytvořily... více o Staročeská pochoutka v římském hrnci

60 minut
Kyselé zelí trochu jinak

Kyselé zelí trochu jinak

Na sádle nebo oleji osmahnu do zlatova cibulku spolu se slaninou, nakrájenou na nudličky. Kysané zelí nasekám nebo nastříhám kuchyňskými nůžkami ... více o Kyselé zelí trochu jinak

Pohanková kaše II.

Pohanková kaše II.

Aby byla pohanková "kaše" sypká, je třeba opražit pohanku na pánvi, až tzv. skáče. Současně postavím hrnec s vodou, přidám nakrájenou cibuli, česnek,... více o Pohanková kaše II.

720 minut
Minutková šťáva

Minutková šťáva

Kosti rozsekáme dáme je na rozehřáté sádlo, přidáme sůl, pepř, dáme do trouby péct. Když jsou kosti částečně vypečené, tak k nim přidáme cibuli a... více o Minutková šťáva

90 minut
Čertovský guláš

Čertovský guláš

Cibuli pokrájíme na kolečka, osmahneme a zaprášíme mletou paprikou. Přídáme na kousky nakrájené hovězí maso, osolíme, opepříme a dusíme ve vlastní... více o Čertovský guláš

Jambalaya (džambalája)

Jambalaya (džambalája)

Sádlo rozehřejeme na pánvi, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme. Potom přidáme rozetřený česnek, nakrájené zeleninové papriky bez jadřinců a... více o Jambalaya (džambalája)

50 minut
Hovězí guláš v tlakáči

Hovězí guláš v tlakáči

V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme sladkou papriku a maximálně půl minuty mícháme.... více o Hovězí guláš v tlakáči

Játra po toskánsku

Játra po toskánsku

Játra ponecháme přes noc v mléce v lednici, aby změkla. Asi hodinu před přípravou je dáme do mrazáku, aby se později lépe krájela. Sádlo rozpálíme v... více o Játra po toskánsku

Guláš z Milwaukee

Guláš z Milwaukee

Maso nakrájíme na 3x3x3 cm kostky. Do plastikového pytlíku nasypeme mouku a po částech maso. Třepeme pytlíkem, aby se maso obalilo moukou. V hrnci... více o Guláš z Milwaukee

Bleskové řezy

Bleskové řezy

Vodu a sádlo uvedeme do varu, nasypeme 150 g mouky a necháme propařit. Pak odstavíme a do horkého postupně přidáváme za stálého míchání 6 vajec. Těsto... více o Bleskové řezy

Bramborové topinky

Bramborové topinky

Středně velké brambory pokrájíme i se slupkou na asi 0,5 cm silná kolečka, dáme na suchý plech a pečeme dorůžova. Utřený česnek zpěníme na rozpáleném... více o Bramborové topinky

Babiččina kmínová polévka

Babiččina kmínová polévka

Na sádle opražíme kmín, kratince pariku (to kvůli barvě) a lžíci mouky. Zalijeme vodou, přidáme vegetu a povaříme cca 10 minut. Nakonec vmícháme... více o Babiččina kmínová polévka

Vesnické šunkofleky

Vesnické šunkofleky

Uzené maso uvaříme ve vodě. Pekáček vymažeme sádlem, dáme do něj uvařené fleky, uzené maso nakrájené na kousíčky, prosypeme vegetou a zamícháme. V... více o Vesnické šunkofleky

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • ...
  • 21
  • Další stránka

Doporučujeme

35 minut
Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré

Masové kuličky s pečenou dýní a…

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

Poslední sledované recepty

84
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami
Rybí karbanátky s…
54
Plec pečená (nejen) se zelím
Plec pečená (nejen) se…
44
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
40
Marinovaná pikantní žebra
Marinovaná pikantní žebra
32
Štrúdl s hroznovým vínem
Štrúdl s hroznovým vínem

Zajímavé články

Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si rychle, levně a klidně i bez masa
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si…
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na kulajdu, falešnou dršťkovou i liškajdu
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na…
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
AHA.cz Strašlivá nehoda u Jiřího Mádla: Zraněné plíce i zlomeniny!

Strašlivá nehoda u Jiřího Mádla: Zraněné plíce i zlomeniny!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Aňa Geislerová hvězdou pařížské přehlídky! Zazářila po boku Jane Fondy či Andie MacDowell

Aňa Geislerová hvězdou pařížské přehlídky! Zazářila po boku Jane Fondy či Andie MacDowell

Ženy.cz Po ránu mluvit prostě nebudu!

Po ránu mluvit prostě nebudu!

Blesk.cz Hvězda Ulice Veronika Čermák Macková o nehodě s bratrem: Obličej mu hrál všemi barvami!

Hvězda Ulice Veronika Čermák Macková o nehodě s bratrem: Obličej mu hrál všemi barvami!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Runový horoskop na říjen: Blížencům se bude pracovně dařit, Střelci a Štíři získají peníze navíc

Runový horoskop na říjen: Blížencům se bude pracovně dařit, Střelci a Štíři získají peníze navíc

Nedávno navštívené recepty:

Pomerančové muffiny Párkový salát Krabí těstovinový salát
Rychlé filé v troubě Ovocné víno Jablečný závin z tvarohového těsta
Buchta celulitida Furmanské halušky Club Sandwich
Letní linecký koláč Řecký těstovinový salát Rajčatový salát s bazalkou

Další doporučené ingredience:

Ředkvička Řepík lékařský Řepkový olej Řeřicha Řezy z makrel ve vlastní šťávě
Římský kmín Římský salát Řízek Řízky z karé Řízky z kýty
Sádlo Brick Sacharín Saké Salám Salám Bolonez
Salám junior Salámová želatina Salát Salát Frisée Salát lollo biondo
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Sádlo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact