• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Petržel

Petržel

Podobné ingredience

  • Kořen petržele
  • Petrželka
  • Petrželová nať
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Potaje - polévka z černých fazolí

Potaje - polévka z černých fazolí

Fazole přes noc namočím, sliju a v nové vodě vařím v papiňáku asi půl hodiny se všemi přísadami, po uvaření část fazolí vyndám, zbytek i s rozvařenou... více o Potaje - polévka z černých fazolí

Lehké papriky se sýrovou náplní

Lehké papriky se sýrovou náplní

Rajče pokrájím na velmi drobné kousky, tvrdý sýr nahrubo nastrouhám, všechny suroviny promíchám s rýží a směsí naplním vydlabané papriky a skrojené... více o Lehké papriky se sýrovou náplní

Kuře s dvěma omáčkami

Kuře s dvěma omáčkami

Do dvou kastrůlků nalejeme po 1 lžíci oleje, 1 prolisovaném stroužku česneku a 1 nakrájené cibuli. Do jednoho přidáme nadrobno nakrájenou žlutou... více o Kuře s dvěma omáčkami

40 minut
Prababiččina polévka

Prababiččina polévka

Na sádle zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na hrubo nastrouhanou zeleninu a chléb, osolíme a zalijeme vodou. Vaříme, dokud se nám chléb... více o Prababiččina polévka

Petrželkové noky

Petrželkové noky

Uvařené brambory nastrouháme, smícháme s moukou a krupicí, přidáme lžičku soli a nasekanou petrželkovou nať, zpracujeme pevné těsto. Lžičkou... více o Petrželkové noky

Trampské fazole

Trampské fazole

Na rozpáleném oleji osmažíme cibulku nakrájenou na kostičky, postupně přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a klobásy, papriku nakrájenou na tenké... více o Trampské fazole

Šťovíkový boršč oblast Žitomír

Šťovíkový boršč oblast Žitomír

Dáme vařit hovězí a vepřové maso přidáme pepř, bobkový list a sůl. Mezitím nakrájíme mrkev, celer, petržel a 1 cibuli na kostičky, brambory na větší... více o Šťovíkový boršč oblast Žitomír

Červený boršč oblast Žitomír

Červený boršč oblast Žitomír

Dáme vařit hovězí a vepřové maso a přidáme pepř, bobkový list a sůl, také dáme vařit uzené maso zvlášť, dáme vařit červenou řepu neoloupanou... více o Červený boršč oblast Žitomír

Pečené kuře, brambory a špenát

Pečené kuře, brambory a špenát

Cílem našeho snažení budou do zlatova upečená kuřecí stehna s pečeným bramborem plněným špenátem, zasypaným sýrem. Z přebytků navíc vyrobíme... více o Pečené kuře, brambory a špenát

Rajská polévka II.

Rajská polévka II.

Na olivovém oleji lehce orestujeme cibuli, mrkev, petržel, celer a přilijeme rajčatové pyré. Osolíme a přidáme koření, podlijeme vodou, vaříme cca 45... více o Rajská polévka II.

Pravý bořšč od babičky z Ukrajiny

Pravý bořšč od babičky z Ukrajiny

Do vroucí osolené vody s kořením - celý pepř, nové koření, bobkový list vložíme veškeré uvedené maso a necháme uvařit do poloměka. Poté přidáme... více o Pravý bořšč od babičky z Ukrajiny

Bavorská svíčková

Bavorská svíčková

Namočíme na 24 hod. rozinky. Dáme do 2,5 l vody vařit na hrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a přidáme koření. Necháme asi tak 5 minut povařit. Do... více o Bavorská svíčková

Polévka, která nikdy nezbyde

Polévka, která nikdy nezbyde

Do hrnce nalijeme vodu, vložíme křídla, mrkev, celer, petržel, bobkový list, hřebíček a dostatečně osolíme. Vaříme na mírném ohni cca hodinu a půl.... více o Polévka, která nikdy nezbyde

Kaldoun

Kaldoun

Drůbky a maso dáme vařit, osolíme a opepříme, vaříme velmi pomalu. Když je maso skoro měkké, přidáme zeleninu a cibuli. Opět chvíli vaříme. Uvařenou... více o Kaldoun

Hubené fazolky pro chuť i dietu

Hubené fazolky pro chuť i dietu

Vše pokrájíme na malé kousky, frkneme do hrnce, podlejeme trochou vody a dusíme doměka, až bude konzistence bez vody. Olivového oleje dáme jen 1... více o Hubené fazolky pro chuť i dietu

Srnčí na zelenině

Srnčí na zelenině

Maso odblaníme a prošpikujeme uzeným bůčkem nebo špekem, osolíme a dáme do pekáčku. Přidáme všechno koření a zeleninu, zakápneme olejem, podlijeme... více o Srnčí na zelenině

Myslivecká roláda

Myslivecká roláda

Plát vepřového a hovězího naklepeme, osolíme a opepříme. Hovězí potřeme hořčicí, položíme na něj vepřové a pokryjeme plátky slaniny. Svineme do závinu... více o Myslivecká roláda

Vepřové pečené na mléce

Vepřové pečené na mléce

Maso vcelku osolíme, opepříme a převážeme nití (aby mělo pěkný oblý tvar). Maso opečeme na oleji v pekáči, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na... více o Vepřové pečené na mléce

Pohankovo-kapustová polévka

Pohankovo-kapustová polévka

Pohanku spaříme vařící vodou, aby voda dosahovala asi tak 3-5 cm nad pohanku. Přiklopíme, necháme stranou. Uvaříme rýži. V hrnci na 2 lžících oleje... více o Pohankovo-kapustová polévka

Smažené brambůrky s pikantními omáčkami

Smažené brambůrky s pikantními…

Nové brambory omyjeme a necháme slupku! Pak je nakrájíme na tenoučké plátky, tak 3 mm silné. Nejlépe to jde na WS kráječi, můžete také zkusit kráječ... více o Smažené brambůrky s pikantními omáčkami

Večeře pro dva bez přílohy

Večeře pro dva bez přílohy

Salát: očištěné mrkve nakrájíme na tenké plátky pomocí škrabky na brambory. Smícháme všechno ostatní a polejeme tím mrkve rozložené na 2 talíře.... více o Večeře pro dva bez přílohy

Masový dort II.

Masový dort II.

Maso osolíme, opepříme, vmícháme Solamyl a zalijeme studeným mlékem. Necháme v lednici několik hodin uležet. Potom dáme 3/4 těsta do vymazané formy i... více o Masový dort II.

30 minut
Příloha k pečenému masu od tety Milice

Příloha k pečenému masu od tety Milice

Kapie upečeme na plotně, oloupeme a krátce rozmixujeme. Česnek utřeme v hmoždíři se solí, poté smícháme s kápií. Konzervy scedíme a přidáme k... více o Příloha k pečenému masu od tety Milice

Fazolková polévka s mrkví

Fazolková polévka s mrkví

Na oleji osmažíme jemně krájenou cibulku, vmícháme na jemno strouhanou mrkev a osmahneme. Zalijeme vroucí vodou s bujonem, přidáme bobkový list, celý... více o Fazolková polévka s mrkví

Staročeská svíčková bez masa

Staročeská svíčková bez masa

Na pánev dáme máslo a trochu oleje, osmahneme nakrájenou zeleninu na kostky, když je zlatavá dáme ji stranou (v hrnci) nasypeme 3 lžíce krystal cukru... více o Staročeská svíčková bez masa

Jiný houbový gulášek

Jiný houbový gulášek

Na olej dáme nadrobno pokrájenou cibuli a na kostičky nakrájený bůček. Necháme zadusit. Zeleninu nastrouháme na jemném struhadle a přidáme k cibuli.... více o Jiný houbový gulášek

Vesnické šunkofleky

Vesnické šunkofleky

Uzené maso uvaříme ve vodě. Pekáček vymažeme sádlem, dáme do něj uvařené fleky, uzené maso nakrájené na kousíčky, prosypeme vegetou a zamícháme. V... více o Vesnické šunkofleky

Kuře se zeleninovou omáčkou

Kuře se zeleninovou omáčkou

Kuře očistíme a dobře nasolíme. Všechnu zeleninu nakrájíme na menší kousky nebo ji nahrubo nastrouháme. Pak dáme zeleninu do pekáče, na ni dáme... více o Kuře se zeleninovou omáčkou

Selská pivní polévka

Selská pivní polévka

Do hrnce dáme na kostičky nakrájený bůček a osmahneme. Pak přidáme všechnu nakrájenou zeleninu a žampiony, zase osmažíme, osolíme, opepříme a zalijeme... více o Selská pivní polévka

Havlův burgundský guláš

Havlův burgundský guláš

Bůček nakrájíme na drobné kostičky a prudce je osmažíme, až vzniknou hnědé škvarečky. Na tomto základu nechám zesklovatět kostičky cibule, na niž... více o Havlův burgundský guláš

60 minut
Houbový nákyp

Houbový nákyp

Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a zelenou petrželku. Přidáme nakrájené houby a dusíme, podlijeme trochou vody a... více o Houbový nákyp

45 minut
Rybí karbanátky II.

Rybí karbanátky II.

V misce utřeme máslo a žloutky do pěny, přídáme strouhánku, nastrouhané vařené brambory a najemno nakrájené rybí maso. Osolíme, okořeníme a dobře... více o Rybí karbanátky II.

Brokolicová polévka II.

Brokolicová polévka II.

Z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme vývarem a provaříme, osolíme, okořeníme, vsypeme nakrájenou brokolici a šunku na malé kostky. Když je... více o Brokolicová polévka II.

Sušená zelenina - Podravka

Sušená zelenina - Podravka

Nadrtíme robotem na zeleninu,smícháme se solí a sušíme. Poté opět nadrtíme a sušíme... Můžeme přidat petrželovou a celerovou nať.... více o Sušená zelenina - Podravka

Paštika z makrely

Paštika z makrely

Odstraníme kůži z makrely, dáme do misky a vidličkou rozmačkáme. Vmícháme jogurt, citronovou šťávu (můžeme vmíchat i trochu nastrouhané citronové kůry... více o Paštika z makrely

Zeleninová vegeta

Zeleninová vegeta

Všechny přísady umeleme na masovém strojku, smícháme dohromady a natlačíme do sklenic zavíčkujeme a sterilujeme. Vhodné do polévek a pod maso.... více o Zeleninová vegeta

Těstoviny s tuňákem III.

Těstoviny s tuňákem III.

Těstoviny uvaříme dle návodu. Okurku, papriku a cibuli nakrájíme na drobné kousky. Těstoviny slijeme, propláchneme a smícháme se zeleninou, majonézou... více o Těstoviny s tuňákem III.

60 minut
Kuře v nádivce II.

Kuře v nádivce II.

Veku nakrájíme na kostky, v mléce rozkvedláme žloutky, osolíme, ochutíme muškátovým květem a nalijeme na veku, přidáme nakrájenou šunku, zelenou... více o Kuře v nádivce II.

10 minut
Šunkový koktejl II.

Šunkový koktejl II.

Šunku, kapii, okurky, vejce a jablko nakrájíme na nudličky, přidáme ostatní, vmícháme smetanu, dochutíme a dáme do ledničky vychladit.... více o Šunkový koktejl II.

15 minut
Jemný rybí salát

Jemný rybí salát

Mrkev nakrájíme najemno, celer scedíme, přidáme ostatní (i se šťávou z konzervy), promícháme a dochutíme.... více o Jemný rybí salát

Pratchýnino kuře

Pratchýnino kuře

Kuře naporcujeme na malé porce. Cibuli nakrájíme najemno, česnek prolisujeme, petržel nasekáme a všechno smícháme. 1/2 této směsi dáme na dno zapékací... více o Pratchýnino kuře

Tortillas se zeleninou v omáčce

Tortillas se zeleninou v omáčce

Maso nakrájíme na malé kostičky a osmažíme je na oleji. Zeleninu nakrájíme také na kostičky asi 1 cm velké. Uvaříme je ve vroucí vodě nebo v páře.... více o Tortillas se zeleninou v omáčce

Sýrové kuličky III.

Sýrové kuličky III.

Z bílků ušleháme tuhý sníh, zamícháme do něj na jemno nastrouhaný sýr, sůl a koření. Z hmoty děláme kuličky, které obalujeme v mouce a smažíme na... více o Sýrové kuličky III.

Králík na zelenině II.

Králík na zelenině II.

Králíka naporcujeme a osolíme. Porce naskládáme na pekáč a zasypeme na kostičky nakrájenou zeleninou (česnek na nudličky) a slaninou, přidáme koření,... více o Králík na zelenině II.

Salát z drůbeže

Salát z drůbeže

Maso nakrájíme na kousky, přidáme uvařenou mrkev nakrájenou na nudličky a celer, hrášek, vejce, okurek, jablko. Promícháme s majonézou a smetanou,... více o Salát z drůbeže

Zelenina do polévky

Zelenina do polévky

Zeleninu postrouháme, natě nakrájíme. V nádobě rozehřejeme máslo a přidáme všechnu zeleninu a sůl. Dusíme přibližně 20-30 minut. Ještě horké plníme do... více o Zelenina do polévky

Bylinkové máslo

Bylinkové máslo

Ramu necháme trochu změknout a umícháme s s česnekem a trochou soli, bylinky nasekáme najemno a přimícháme do másla. Necháme vychladit. Používáme na... více o Bylinkové máslo

Pikantní lutika tety Milice

Pikantní lutika tety Milice

Jablka a cukety nastrouháme nahrubo, osolíme a podusíme ve vlastní šťávě, až z toho máme pyré. Česnek nastrouháme. Všechny ingredience bez petržele... více o Pikantní lutika tety Milice

Polévka - Krupnik

Polévka - Krupnik

Rajčata, cibuli, celer i s natí, petržel, fazole, krupky, houby (nadrobno nasekané) vložíme do vody a vaříme cca hodinu téměř do měkka. Pak přidáme... více o Polévka - Krupnik

Jemný cuketový páj z Balkánu

Jemný cuketový páj z Balkánu

Cukety nastrouháme na hrubo, posolíme a necháme 30 min. okapat v cedníku. Pak ještě rukou vymačkáme přebytečnou šťávu. Na oleji osmahneme 3 minuty,... více o Jemný cuketový páj z Balkánu

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • ...
  • 14
  • Další stránka

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

Poslední sledované recepty

29
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
24
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
16
Bramborový ježek
Bramborový ježek
15
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
15
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Nedávno navštívené recepty:

Africká lilková pomazánka Listové řezy s pudinkem Slaná roláda z listového těsta
Rybí pomazánka III. Mřížkový dýňový koláč Třešňový štrúdl s mandlemi
Perník s pudinkem - nedrobí se Drobenkový koláč s rebarborou Kuřecí kousky v medu
Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob Řecký těstovinový salát Bábovkový dort

Další doporučené ingredience:

Pergamenový papír Perla Perlička Perlivá voda Perník
Perník na strouhání Perníkové koření Pesto Petol Petosa
Petrželka Petrželová nať Petželka Peynirli Pide Phereee sauce
Physalis Pickle pálivé Pide Pikant fix Pikantní hořčice
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Petržel
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact