Vše, kromě horčice, vařit 30 minut. Před dovařením přidat horčici a pak rozmixovat. Zavařujeme 30 minut při 80 °C.
Vynikající příloha k grilovanému...
více o Zeleninová hořčice
Z vody, soli, cukru a octu svaříme nálev a necháme vychladit.
Patizony oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na dno 0,7 l skleničky dáme, jeden bobkový...
více o Patizony jako okurky
Kedlubnu a mrkev naloupeme škrabkou na brambory na tenké plátky (nebo nastrouháme na struhadle na plátky, ale škrabkou dostaneme velmi jemné plátky a...
více o Zeleninový salát III.
Na mírně rozpáleném oleji osmahneme 2 minuty kari pastu (na 4 osoby stačí 1/2 sáčku, kdo chce hodně pikantní, dá celý, já dala půl pro sebe a šly...
více o Pálivé (rybí) rizoto
Nejdříve oloupeme rajčata i papriky (krátce je ponoříme do vařící vody, papriky trochu déle). Pak je podusíme 5-7 minut na oleji a necháme asi 15...
více o Fergese
Panenku nakrajíme na nudličky, které dáme do větší mísy. Nakrájíme papriku, rajčata, porek, cibuli a přidáme k panence. Přidáme také hořčici, kečup,...
více o Atreyova Bašta
Necháme na másle osmahnout krátce lososa nakrájeného na kostičky. Zalejeme šlehačkou a nasypeme najemno nakrájenou petrželku. Místo petrželky se může...
více o Těstoviny s lososem
Cuketu nakrájíme na kostičky, přidáme nakrájenou cibuli, šunku, nastrouhaný sýr, tatarku, vše promícháme a okořeníme. Směs vložíme do zapékací misky...
více o Zapečená cuketa se šunkou a tatarkou
Filety necháme rozmrazit při pokojové teplotě a dáme na plech. Osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a vložíme do vyhřáté trouby (cca 200 °C). Po 10...
více o Pangasius s mozzarelou
Srnčí maso prošpikujeme slaninou, osolíme a orestujeme společně s cibulí na tuku. Přidáme na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, celý pepř, nové...
více o Srnčí svíčková
Mleté maso smícháme s kořením a utřeným česnekem - není na závadu i jemně posekaná cibulka - pomalu osmahneme na trošce oleje (nepřehánět, maso si...
více o Pytlácká topinka
Cuketu oloupeme, nahrubo nastrouháme, prosolíme a necháme 15 minut odležet. Mezitím nastrouháme nahrubo tvarůžky. Poté vymačkáme z cukety přebytečnou...
více o Cuketové karbanátky s olomouckými tvarůžky
Cibulku a česnek nakrájíme na malé kostičky a vložíme do pekáčku s rozpáleným olejem. Játra nakrájíme na menší kousky a přidáme k cibulce s česnekem....
více o Drůbeží játra Monte Negro
Na sádle podusíme nakrájenou cibuli, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu. Asi po 5 minutách přidáme na hrubo nastrouhanou cuketu, osolíme,...
více o Cuketové lečo
Z oleje, prolisovaného česneku, soli, pepře, medu a bylinek uděláme v malé misce marinádu.
Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme podélně (jedno kuř. prso na...
více o Bylinkoví kuřecí šnečci na grilu
Na oleji osmahneme cibuli a zelené papriky, na tom osmahneme kuřecí maso nakrájené na kousky. Přidáme trochu worchestru a sojovky, lehce osolíme a...
více o Rizoto chinaaa
Brynzu smícháme se změklým máslem. Papriku, rajčata a cibulku nakrájíme na drobno. Vmícháme k Brynze s máslem a dochutíme kořením....
více o Brynzová pomazánka se zeleninou
Nastrouhat a zalít nálevem. Nechat odstát alespoň 4 hodiny, míchat, nakonec přidat hrst kopru a sterilizovat 10 minut....
více o Cuketová čalamáda s koprem
Na másle zpěníme cibuli, omyjeme a osolíme kousky kuřete. Pod každý kousek kuřete dáme slaninu,přidáme koření, mezi kousky masa 4 lžičky cukru, trochu...
více o Zámecké kuře a la holoubě
Chleba a angl. slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme. Z vody, octa, cukru, soli, pepře,oleje a česneku uděláme zálivku. Sladkokyselou dle chuti. Do...
více o Kanadský salát
Fazole uvaříme nemusí být úplně měkké, vaříme pouze ve vodě nijak neochucujeme. Na oleji lehce orestujeme cibuli, přidáme na kostičky nakrájené maso a...
více o Výborné fazole
Napařujte, nebo vařte lososa cca 5 minut. Uvařte oloupané brambory, rozšťouchejte je a nechte vychladnout. Z lososa odstraňte kůži, nadrobte ho a...
více o Placičky z lososa a brambor
Salát omyjte a osušte, přidejte na kousky nakrájený pomeranč a nasekané, narychlo pražené ořechy.Smetanu smíchejte s octem, přidejte vetší množství...
více o Salát s ořechy a pomerančem
Králíka naporcujeme, našpikujeme slaninou. Utřeme česnek se solí a vzniklou pastu vetřeme do králíka. Posypeme sladkou paprikou a lehce bílým pepřem....
více o Králík na hořčici
Maso naklepeme, okořeníme, poklademe plátky sýra a anglické slaniny a stočíme do závitků. V pekáčku na másle lehce orestujeme cibuli, přidáme závitky,...
více o Telecí závitky se sýrem
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme paštiku, rozmícháme a necháme trochu orestovat, přidáme vajíčka, mírně osolíme a okořeníme - paštika je slaná i...
více o Míchaná vajíčka na paštice
Nakrájíme roštěnky, naklepeme a rozřízneme napůl. Osolíme opepříme a zamotáme páreček. Spíchneme párátkem nebo špejlkou. Na oleji smažíme cibulku, ...
více o Hovězí motánky na cibuli
Uvařit játra. Uvařená játra nakrájet na kousíčky. Papriku, cuketu a cibuli nakrájet rovněž na kostky. Na oleji osmahnout cibulku do zlatova, přidat...
více o Játrová směs
Nakrájej maso na kousky, přidej sůl, pepř, zázvor, pokrájenou cibulku a česnek. Restuj nejdříve maso na másle nebo oleji, teprve až bude skoro hotové,...
více o Babi Pangang - pravá čína
Nudle uvaříme podle návodu v mírně osolené vodě. Maso nakrájíme na tenké nudličky, pórek na kolečka. Dobře omyté čínské zelí nakrájíme na nudličky -...
více o Čínské nudle s kuřecím masem II.
Nejprve připravíme americké brambory (smažíme ve fritovacím hrnci, ale lépe v troubě "nasucho"), dále pokrájíme kuřecí prsa na malé kostičky, osolíme,...
více o Zapékaná špenátová miska
Oloupeme brambory, osolíme a dáme vařit. Až budou brambory měkké, přídáme masox, 2 lžíce sádla a 4 lžíce pepře. Po chvilce vaření přidáme rozmačkaný...
více o Poalkoholická masakr česnečka
Ořechy rozmixujeme a smícháme s prolisovaným česnekem, toustový chléb namočíme ve vodě, z nasáklého pečiva vymačkáme přebytečnou vodu a promícháme je...
více o Ořechová pomazánka na topinky
Kolečka cukety nasolíme, necháme odležet, osušíme, namáčíme v těstíčku a osmažíme. Těstíčko připravíme tak, že našleháme osolená vejce, přidáme mouku...
více o Smažené cukety v těstíčku
Rajčata nakrájíme kolečka, vložíme na pánvičku s olejem a z obou stram mírně opečeme. Okořeníme oreganem. Vajíčka rozšleháme, osolíme a opepříme,...
více o Milánská vajíčka
Cibuli nakrájíme na drobno a na trošce oleje usmažíme. Rohlík namočíme ve vodě. Maso, strouhaný na hrubším stuhadle sýr, mírně vymačkaný rohlík a vše...
více o Císařova pochoutka
Porce ryby zakapat citronem, osolit a nechat 10 minut odležet. Obalit v hladké mouce a opéct na rozehřátém oleji. Maso vyjmout, do výpeku přidat máslo...
více o Treska na kari se žampiony
Houby zalijte vodou nejlépe několik hodin předem a pak vařte půl hodiny. Cibulku nasekejte nadrobno, osmažte na oleji, přidejte houby a vývar z hub,...
více o Šmakoun s houbovou omáčkou
Medailonky lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Opečeme je z obou stran na olejem potřené pánvi a upečené dáme stranou. Do pánve přidáme máslo až se...
více o Vepřové medailonky na medu
Roštěnky nařízneme a naklepeme, osolíme, opepříme a natřeme citronovou šťávou, olejem a necháme rozležet několik hodin.
Zeleninu očistíme a nakrájíme...
více o Smetanové roštěnky
Filety trochu osolíme, necháme asi 15-20 min povolit. Zatím si nakrájíme jarní cibulku na kolečka, papriku na tenké kratší nudličky. Lehce rozmraženou...
více o Pangas s jarní cibulkou
Připravíme si náplň: na oleji necháme zesklovatět cibuli a pórek. Pak přidáme rozmrazenou drůbeží sekanou a společně dusíme. Ke konci dušení přidáme...
více o Cuketa zapečená s drůbeží sekanou
Cibulku nakrájíme na drobno a zpěníme. Doporučuji hlídat a nenechat dojít až do zlatova (jinak by se mohla připálit během další přípravy).
Přidáme po...
více o Gulášová polévka po anglicku
Všechnu zeleninu nakrájíme na drobné kousky, malinko osolíme, opepříme a nakonec přidáme na kousky nadrobený sýr Kiri.
Tento salát je úžasný, když...
více o Rychlý zeleninový salát se sýrem Kiri
Sóju namočíme na 1 hod. do horké vody. Potom sóju scedíme, a společně s 1 cibulí umeleme. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme,...
více o Sójové koule
Nakrájíme uzené maso na kostičky, šunku na flíčky, žampiony na plátky (nebo již krájené z konservy). Silné pláty (asi 2-3 cm) vepřové krkovice po...
více o Zingara
Květák uvaříme ve slané vodě,pokrajíme na drobno, přidáme jemně pokrájený salám a cibuli. Přidáme tatarku a jogurt. Dochutime solí, pepřem a špetkou...
více o Květákový salát III.