Vařenou rýži smícháme se sýrem, solí, pepřem a pažitkou. Plátky šunky potřeme pastou wasabi (ev. křenovou pastou) na to vrstva směsi z rýže a...
více o Sushi po česku
Zelí nakrájet na nudličky, cibuli na drobno, maso na kostičky. Ostatní suroviny se smíchají dohromady s masem, zelím a cibulí v pekáči, přiklopí se a...
více o Bašta
Kuřecí prsíčka podélně rozřízneme vznikne 6 plátků. Utrhneme asi 50 cm pruh alobalu a potřeme řádně olejem s kořením, položíme na něj mírně pěstí...
více o Kuřecí Pepe plátek
Bůček osolíme a dáme péct s nakrájenou cibulí, ale pozor, ať není bůček zcela vypečený. Játra, bůček a česnek semeleme, přidáme šťávu z upečeného...
více o Paštika - zavařená
Dorovod je Etiopské národní jídlo a v překladu to znamená něco jako kuřecí omáčka. Den předem naporcujte a naložte kuře do vody s citrónem. Vezměte si...
více o Dorovod
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme na kostky nakrájenou slaninu, zasypeme moukou a usmažíme jíšku. Zalijeme vodou (1,2 l). Přidáme na jemno nastrouhanou...
více o Nivová polévka se slaninou
Je potřeba dodržet množství ingrediencí. Vše se smíchá a nechá se do druhého dne uležet v lednici. Pak na troše oleje orestovat do měkka. Nejlepší...
více o Kuřecí kousky v marinádě
Nejdříve naklepeme, osolíme a opaprikujeme kuřecí prsíčka a dáme péct. Poté nakrájíme Bagety nebo rohlíky na kolečka a dáme do sáčku s trochou oleje a...
více o Caesar salát jako z restaurace
Naporcovaného králíka opláchneme, osolíme a vložíme do pekáče, poté králíka posypeme pepřem (na každý kousek lžička pepře). Cibuli oloupeme, do každé...
více o Králík na barevném pepři
Na dvou lžících másla osmahneme nakrájenou cibulku. Poté přidáme hladkou mouku, rychle smícháme dohromady vše. Přilijeme buď vodu nebo vývar,...
více o Výborná kari omáčka
Cibule do zlatova osmažíme na másle, posypeme červenou paprikou a gulášovým kořením. Nákrájené hovězí maso necháme na cibulce pořádně ze všech stran...
více o Guláš se sterilovanými paprikami
Tvaroh, romadur a máslo umícháme s pivem dohladka, osolíme, okořeníme a přidáme jemně nakrájenou cibuli.
Pomazánka je ideální i na topinky....
více o Pivní pomazánka
Zapékací nádobu si vymažeme tukem nebo olejem. Na to poklademe naklepané, osolené a opepřené vepřové plátky, následně je posypeme hráškem, kukuřicí a...
více o Mňamózní vepřové plátky
Do pekáčku naskládáme na kolečka nakrájené brambory, jemně osolíme, opepříme a posypeme kari. Pozor, kari je dost aromatické, tak nepřehnat! Dále...
více o Vepřové - drůbeží na kari
Okurku a papriku nakrájíme na malé kousky a česnek roznačkáme. Potom smícháme se smetanou a okořeníme solí a pepřem. Podle chuti přidáme i citron ...
více o Okurkový salát s paprikou a česnekem
Zelí nakrouháme, osolíme a na trošce oleje osmahneme, pak přilijeme trošičku vody a pod pokličkou podusíme. Vepřové maso nakrájíme na kostičky,...
více o Sergejovo zelí
Srdíčka očistíme a napícháme na špejle, které jsme si předtím rozlomili na polovinu. Osolíme, opepříme a přendáme na plech vymazaný olivovým olejem,...
více o Pečená kuřecí srdíčka
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme mouku a opražíme. Zalijeme vodou a rozvaříme. Přidáme na silnější nudličky nastrouhané kedlubny a...
více o Kedlubnová polévka III.
Špekáčky nakrájíme na kostičky a dáme do zapékací misky. Nakrájíme papriku a rajčata tak, abychom měli od každého asi plnou hrst, přidáme na vrch ke...
více o Rychlé "lečo" II.
Sardinky v misce vidličkou rozšťoucháme, přidáme najemno nakrájenou cibulku, nastrouhané kyselé okurky, vejce na kostičky, lehce osolíme, opepříme a...
více o Rybí pomazánka od maminy
Kachničku jsem den předem nasolila, potřela pomádou (smícháme: lehce rozpuštěný med, šťávu z 1 pomeranče, špetku pepře a červené papriky, roztlučený...
více o Kachna s medovo-pomerančovou pomádkou
Pohanku nasypeme do vroucí vody a necháme dojít nejlépe pod dekou. Scedíme a přidáme ji k mletému masu. Pak přidáme pokrájenou cibulku, utřený česnek,...
více o Pohankové karbanátky
Z uvedených surovin a cibule nakrájené na drobno vypracujeme hladkou směs, ze které podle libosti tvoříme buď kuličky, nebo placičky, a smažíme je na...
více o Švédské kuličky ala IKEA
Brambory, cuketu, cibuli a uzeninu nakrájíme na plátky. Zapékací mísu vymažeme tukem. Dno mísy vyložíme anglickou slaninou, na ni poklademe plátky...
více o Zapečená cuketa s brambory
Kdo si musí créme fraîche vyrobit podomácku, musí začít následujícím krokem den dopředu: do kelímku šlehačky přidáme 2 lžíce podmáslí, zamícháme a...
více o Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč
Představím zde velmi jednoduchý a fantastický recept na roastbeef (nebo chcete-li: rostbíf), upravený podle ne zcela všední metody vaření při nízké...
více o "Low Temperature" - Roastbeef
Maso omyjeme a osušíme a zbavíme blan, v hlubokém talíři či v míse smícháme olej s přiměřeným množstvím pepřového koření, přiložíme maso a rovnoměrně...
více o Anglická léčka
Jemně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovita na 2 lžících oleje, přidáme omyté, na kousky pokrájené drůbky. Osmažíme, přilejeme trochu vývaru a víno,...
více o Pomazánka z drůbků
Nejdříve připravíme tofu nakrájením na malé kostičky cca půl centimetrové. Takto nakrájené tofu necháme marinovat minimálně ve dvou lžících sojové...
více o Tofu rizotko
Příprava koření: v mixéru mixujeme všechno koření 2 min., až je vše velice dobře smícháno, nebo utřeme vše přes jemnější síto. Používáme 30 g koření...
více o Dokonalý sendvič na 100 chutí
Do 7 litrového hrnce dáme do 3/4 vody do toho nasypeme fazole, veškeré koření a masox, scezenou řepu, nakrájené brambory, rozmělněnou mleté maso a...
více o Rychlý boršč
Omyté a očištěné pórky nakrájíme na tenké plátky. Naložená rajčata vyjmeme z konzervy a necháme okapat. Máme-li rajčata čerstvá, krátce je protáhneme...
více o Polévka pro pány
Na sádle krátce osmahneme cibuli, která je pokrájená na drobno a přidáme vepřové maso pokrájené na větší kostky. Maso restujeme, tak dlouho, až nám...
více o Vepřové kostky se sýrovou omáčkou
Sojový granulát uvaříme v osolené vodě, scedíme ho. V hrnci na trošce oleje smažíme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme k ní na tenčí plátky nakrájené...
více o Zdravější sekaná
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na kostičky, přidáme nakrájenou cibuli a vejce uvařené natvrdo, dále hrášek a nakrájené olivy. Kdo má...
více o Bramborový salát tak trochu jinak
Pokud máme čas, plátky panenky si tak na 2 hodinky předem naložíme do směsi oleje a různých bylinek. Pánev s kapkou oleje pořádně rozpálíme a panenky...
více o Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou
Na růžičky rozebraný květák uvaříme v osolené vodě do skoro měkka a pak scedíme. Eidam a uvařené brambory nakrájíme na větší kostky, vejce rozšleháme...
více o Květák rychleji
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé kousky roztrhaný bobkový list,...
více o Avignonský Rumpsteak s cibulí
Některým lidem se může zdát příprava řízků tak jednoduchá a jasná, že jeho recept je zbytečné zveřejňovat či rozvádět, věřte ovšem, že řízek není jako...
více o "Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař
Čtyři vejce uvaříme natvrdo. Mleté maso dáme do větší mísy a dobře propracujeme se zbylými 2 vejci, solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Rohlíky...
více o Skotská vejce II.
Maso nakrájíme na jemné nudličky a zprudka opečeme na oleji s máslem. Osolíme, opepříme. Přidáme papriku nakrájenou na proužky a žampiony na plátky a...
více o Stroganov *** II.
Pekáč pořádně vymažeme máslem a na dno položíme ještě 2-3 tenké plátky másla. Každý kousek masa několikrát propíchneme vidličkou, z obou stran osolíme...
více o Kotlety na másle s jablky
Řízky rozdělíme na menší řízečky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na tuku krátce opečeme z obou stran a zalijeme asi 1/4 l...
více o Drůbeží řízečky se smetanou
Očistíme hlavičky žampionů a odstraníme nožičky. Potom malou lžičkou vydlabeme vnitřek a dáme si ho stranou. Uděláme smaženici - cibuli nakrájíme na...
více o Plněné žampiony - rychlá mňamka
Cibuli na drobno osmažíme s anglinou na kostičky. Brokolici krátce povaříme nebo napaříme a 1/3 odložíme a nahrubo pokrájíme. Zbytetek smícháme s...
více o Brokolicová sekaná
Kuřecí prsa podle potřeby rozkrojíme a naklepeme tak, abychom dostali co největší plátky. Alobal potřeme olejem a naskládáme na něj maso tak, aby se...
více o Roláda z kuřecích prsíček