Uvařené brambory nakrájíme na kostičky, olivy i rajčata nakrájíme a přidáme brambory, nakrájenou cibulku, ochutíme kořením a přidáme lístky bazalky....
více o Bramborovo-olivový salát
V kastrolu rozehřejeme olej, nasypeme 3 drobně nakrájené červené cibule a 4 stroužky česneku na plátky. Chvilku restujeme, a pak přidáme červenou...
více o Tofu na mexický zpusob
Připravíme si marinádu na maso - smícháme olej, oregano, koření Gyros a citronovou šťávou (množství odvozujeme dle použitého oleje - na 1 dcl oleje...
více o Řecké toasty
Maso naklepeme, okořeníme a dáme do formy (srnčí hřbet). Špenát povaříme, až se vyvaří věškerá voda, dochutíme solí, pepřem, česnekem. Vmícháme do...
více o Kuřecí roláda se špenátem a nivou
Do mísy smíchám mleté maso, přidám vejce, sůl, majoránku, housku vyždímám a přidám hladkou mouku a strouhanku (dle hustoty těsta, aby drželo pěkně...
více o Plněné masové koule
Na másle a oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme oloupané na kostičky nakrájené klobásy nebo párky a také osmahneme. Přisypeme mouku,...
více o Čočková polévka s paprikovou klobásou
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, potřeme kremžskou hořčicí, osolíme, okořeníme, potřeme olejem, přidáme na větší kousky nakrájenou zelenou cibulku...
více o Hurikán na pivu
Všechny ingredience rozsekáme v robotu na jemnou fáš, kterou vložíme do mikroténového sáčku. Ustřihneme růžek tak, aby otvor měl průměr cca 1,5 cm a...
více o Kuřecí noky do polévky
Kapustové listy povaříme 5 min. ve vodě, scedíme, necháme dobře okapat. Vývar odložíme. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou...
více o Kapustové závitky se zeleninou
Všechny ingredience dobře promícháme a tvoříme malé kuličky, které obalíme v hladké mouce a smažíme v rozpáleném tuku zprudka, aby byly křupavé....
více o Smažené masové kuličky-Ča wan-c´
Uvaříme těstoviny dle návodu, scedíme. Slaninu nakráníme na kostičky a na pánvi necháme vyškvařit. Přidáme pokrájenou cibuli a syrové maso na kostičky...
více o Chlupaté těstoviny
Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na olivovém oleji (může být i obyčejný stolní), přidáme nakrájený česnek, bobkový list, nové koření a kuličky...
více o Ernstův choucroute
Krabí tyčinky nasekáme nadrobno, smícháme s ostatními surovinami a směs dáme na hodinu do chladu. Tvarujeme malé bochánky, je-li třeba zahustíme směs...
více o Krabí koláčky
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme. Napichujeme je střídavě s kolečky klobásy. Špízy na rozehřátém oleji ze všech stran opečeme...
více o Divoký špíz
Na pánvičce na oleji osmažíme nakrájenou cibuli spolu s česnekem nakrájeným na kolečka do světle růžova. Přidáme červenou papriku, brambory, na...
více o Tátova chuťovka
Oloupanou cibuli jemně usekáme, česnek prolisujeme. Zelnou hlávku postavíme koštálem nahoru, seřízneme a otvorem o průměru 10 cm hlávku malou lžičkou...
více o Plněná zelná hlávka
Králičí maso spaříme vařící vodou a poté podusíme za občasného podlévání na másle a cibuli doměkka. Měkké maso vykostíme a společně s játry a vepřovým...
více o Paštika z králíka pro paní Mílu
Brambory dáme večer uvařit ve slupce, do rána nám vychladnou. Druhý den je oloupeme, rozmačkáme do mísy, přidáme vejce, mléko, rozmačkaný česnek,...
více o "Slovenský" bramborák
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na větší kusy, stejně tak maso a klobásy. Cibule na kolečka, slaninu na plátky a celou směs důkladně promícháme....
více o Sloní žrádlo na zahradní gril
Špek nakrájíme na kostičky a necháme vyškvařit tuk. Přidáme rajčata (čerstvá spaříme, sloupneme a pokrájíme na kousky) a necháme trochu rozvařit....
více o Těstoviny s rajčatovou omáčkou a hráškem
Do kuřecích řízků zařízneme opatrně velkou kapsu, do které nasypeme špetku pepře, vložíme kolečko nebo dvě uheráku, špalíček Nivy a kávovou lžičkou...
více o Kyjevský kotlet pro gurmány
Vše smícháme, tvoříme malé karbanátky, které obalujeme v mouce a na mírném plameni smažíme.
V Tunisku se podávají přelité omáčkou z rajčat (recept...
více o Kefta-arabské karbanátky
Cibuli nakrájíme najemno, zpěníme na oleji, přidáme rozmačkaný česnek a protlak. Rajčata zalijeme horkou vodou a oloupeme slupku, nakrájíme na malé...
více o Tuniská omáčka Shakshouka
Na pánvi rozehřejeme slaninu a opečeme z obou stran, přidáme rozmíchaná vejce se solí, pepřem a poklademe plátkový sýr, na závěr položíme opečený...
více o Topinkový dort
Chleba nakrájíme na plátky a dále na na 1-2 cm nudličky. Ke každé chlebové nudličce přiložíme kousky nakrájené cibule, toto celé omotáme v plátku...
více o Chlebový řízeček
Hovězí maso dáme vařit s kořenovou zeleninou, asi v polovině vaření přidáme játra vcelku a vaříme do měkka. Z másla a mouky uděláme tmavou jíšku,...
více o Babiččina játrová omáčka s blbounama
Na trošce oleje krátce orestujeme česnek, přidáme hlívu nakrájenou na kousky a po chvíli nakrájenou brokolici. Podle chuti můžeme přidat růžičkovou...
více o Kuskus s hlívou a brokolicí
Filety mírně rozmražené rozdělíme na 4 porce, nasolíme, pokapeme citr. šťávou a necháme chvíli odležet. Zatím nakrájíme žampiony na větší kousky,...
více o Pangas se žampiony a pórkem
V míse jsme smíchali sójovou omáčku, sherry a med. Přidali jsme křidélka a v omáčce jsme je důkladně obalili. Nádobu s masem jsme přikryli a alespoň...
více o Medová kuřecí křidélka se sójovou omáčkou
Na dno kastrůlku vložíme kousek másla velikosti vlašského ořechu. Maso nakrájíme na menší řízky, mírně naklepeme,opepříme a položíme na máslo....
více o Ražniči v kastrůlku
Vše nakrájíme: maso na kostky, cibuli na čtvrtkolečka, ostatní dle libosti, promícháme se zbytkem ingrediencí a dáme péct (délka záleží na kvalitě...
více o Martinovy špagety
Brambory očistíme, nakrájíme na kostky, zalijeme vodou tak, aby byly jenom zakryté, osolíme a uvaříme. Zelí se šťávou osolíme, opepříme, přidáme houby...
více o Kapustnica s jogurtem
Králíka omyjeme a polijeme dvěma vymačkanými citróny a necháme odstát 2-3 hodiny (sem tam obracet ve šťávě). Pak králíka dáme do pekáčce, osolíme,...
více o Krétský králík s vejci a jogurtem
Část slaniny nakrájejte na špalíčky. Bažanty prošpikujte slaninou. Osolte je opepřete. Zbylou slaninu pokrájejte na kostičky. V pekáčku rozehřejte...
více o Bažant s ořechy
Kančí maso,nakrájejte na kostky a naložte do marinády z červeného vína, tymiánu, bobkového listu a utřeného česneku. Maso nechte marinovat alespoň 1...
více o Divočák po myslivecku
Naklepeme krůtí plátky, posolíme a opepříme, poklademe slaninou. Jablko okrájíme a rozdělíme na "měsíčky". Na každý plátek na slaninu položíme měsíček...
více o Krůtí závitky s jablky
Sušené hříbky namočte do studené vody. Na pánvi osmahněte nakrájenou cibuli, slaninu a prolisované stroužky česneku. Namočené houby vymačkejte...
více o Hovězí roláda plněná bylinkami
Cibuli, česnek nakrájejte na kousky a opečte na oleji. Housky nakrájejte na kousky, krátce povařte v mléce. Kus kýty nakrájejte na tenké proužky....
více o Zvěřinová paštika
Z vajec, mouky a vody vypracujeme tužší těsto a necháme chvilku odpočinout. Vyválíme tenké placky, necháme oschnout a nakrájíme na nudle. Z másla a...
více o Nudle s brokolicí a omáčkou
Kuřecí prsa naklepeme a nakrájíme na nudličky. Z bílků ušleháme tuhý sníh, nudličky masa v něm obalíme. Maso ještě obalíme v sezamových semínkách.
Na...
více o Kuřecí prsa s citronem a sezamem
Kuře uvnitř a na povrchu osolte a potřete utřeným česnekem. Položte ho do pekáčku prsíčky dolů, obložte máslem, podlijte trochou vody a přiklopte...
více o Kuře na bulharský způsob
Dušenou kapustu, která nám zbyla z předchozího dne, smícháme s přibližně stejným množstvím jemně strouhaných syrových brambor, přidáme na jemno...
více o Jájiny kapustové bramboráčky
Kuřecí prsíčka naklepeme, osolíme, opepříme a okořeníme grilovacím kořením (z obou stran). Krátce osmažíme v pánvi na oleji (jako přírodní řízek). Po...
více o Kuřecí prsíčka s broskví
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme najemno, do větší pánve nalejeme trochu oleje a dáme smažit. Maso osolíme a opepříme, přidáme...
více o Gnocchi se špenátovo-smetanovou omáčkou
Maso nakrájíme na větší kousky, naložíme ho do medové marinády, kterou jsme připravili z přísad. Maso necháme den naložené. Potom prudce orestujeme....
více o Malé tajemství
Do litru vody přidáme koření a necháme přejít varem: necháme odstát, aby koření pustilo aroma, abychom později mohli použít pouze přecezený vývar....
více o Nejfalešnější svíčková
Žemle nakrájíme na kostičky, namočíme do mléka, přebytečné mléko vymačkáme a vmísíme do masa. Osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku a znovu...
více o Dalmátské čufty trochu jinak