Kuřecí prsa omyjeme, osolíme, opepříme, důkladně naklepeme (spíše na tenčí plátky). Na každý plátek masa přidáme nakrájeny hermelín, arašídy a plátek...
více o Prsa zámecké paní
Rybí filé opečeme na Ramě Culinesse společně s jemně pokrájenou mrkví a celerem. Pak vše zalijeme vodou a vaříme, až je zelenina měkká. Poté směs...
více o Krémová rybí polévka
Pangase (zmrzlého) položíme do pekáče, osolíme (ne moc, sůl je také v koření na ryby), posypeme kořením nebo citrónovým pepřem, přidáme máslo a...
více o Pangas raz dva
Čočku uvaříme do měkka, z celeru oddělíme listy. Natě celeru nakrájíme najemno a orestujeme na cibulce. Listy celeru nasekáme nadrobno, a vložíme do...
více o Čočková sekaná s řapíkatým celerem
Kuřecí řízky omyji a nakrájím na kostky ( tak 1 cm na cm ), záleží jak kdo chce, můžou to být i silnější nudličky. Vše pak osolím a opepřím. Poté si...
více o Chemikovy obalované kuřecí kostky
Vydlabejte velké brambory a osolte. Dužinu nastrouhejte, smíchejte s trochou smetany, nakrájeným salámem, nastrouhaným tvrdým sýrem. Přidejte...
více o Brambory v jiném stavu.
Houby nameleme, nebo pokrájíme na velmi malé kousky. Na oleji si zpěníme cibulku, kterou osmažíme dozlatova. Přidáme papriku na kostičky, drcený...
více o Houbový tatarák III.
Na másle si zpěníme cibulku. Až zesklovatí přidáme k ní dvě rozšlehaná vejce ochucená solí a pepřem dle chuti. Mícháme, až se nám vejce začnou srážet,...
více o Sýrová míchaná vejce
Ve velkém kastrolu rozpustíme máslo, a na mírném ohni na něm během 5 minut osmahneme cibuli. Přidáme houby a mícháme ještě 5 minut. Přilijeme vývar,...
více o Kuřecí tetrazzini
Na oleji osmahneme cibulku a česnek, cca 3min. Přilijeme vývar a uvedeme do varu. Přidáme těstoviny a vaříme přibližně 10 min. Poté přisypeme hrášek,...
více o Krémová polévka s hráškem
Na oleji osmahneme nasekanou cibuli dozlatova. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme ji pustit šťávu. Poté přidáme na plátky nakrájené...
více o Neomezené kuřecí
Plátky tuňáka 3 - 4 hodiny před pečením po obou stranách posypeme solí a pepřem. Tuňáka vložíme do varné mísy, zalijeme asi 8 lžícemi olivového oleje...
více o Tuňák s citrónovou omáčkou
Řízky omyjeme, očistíme a překrojíme napůl. Z obou stran posolíme, popepříme, posypeme kořením na čínu, skořicí a jemně zaprášíme solamylem. Zprudka...
více o Kuřecí na hruškách a slanině
Nejprve podusíme rajčata, která pak propasírujeme přes cedník. Na trošce oleje necháme zpěnit nakrájenou cibuli, ke které přidáme propasírovaná...
více o Jednoduché lečo po našem
Kuřecí prsíčka nakrájíme na malé plátečky, osolíme, opepříme. Na pánvi rozpalte olej, vložte maso a opékejte do zlatova, postupě přidávejte ostatní...
více o Bramboráčky s kuřecím masem
Zavináče nakrájíme na kousky cca 3 x 1 cm, cibuli na drobno a vše smícháme s celým jogurtem, přidáme dle chuti sůl, pepř a kopr. Podle toho jak máte...
více o Rychlý rybí salát s jogurtem
Brambory omyjeme a nakrájíme na plátky. Do vymazané pečící formy naskládáme brambory, osolíme, pokapeme olejem. V míse rozmícháme vejce s acidofilním...
více o Dietní zapékané brambory
Dáme vařit brokolici na cca 10 minut. K ní později asi na 3 minuty vsypeme kukuřici. Poté scedíme. Kuskus vsypeme do hrnce, přidáme olivový olej a...
více o Kuskus zapečený pod grilem
Eidam nastrouháme, promícháme s cottage sýrem a nadrobno pokrájenou šunkou, dochutíme a směsí naplníme tortilly. Dáme asi na 10 minut zapéct do trouby...
více o Tortilly zapečené se sýrem
Nejprve důkladně rozmíchat sýr (aby se nevytvořily hrudky), pak přidat tatarku a až poté všechny ostatní ingredience, nakonec vmícháme strouhaný eidam...
více o Radčina česneková pomazánka
Na drobno nakrájíme cibulku, nastrouháme mrkev, stroužek česneku rozdrtíme a vše na másle restujeme dozlatova. Přidáme zelí ze sklenice a zalijeme 2 l...
více o Zelňačka podle mé chuti
Maso nakrájíme na menší kostky, na tuku dozlatova orestujeme pokrájenou cibulku, přidáme mletou papriku, zpěníme, vložíme nakrájené maso, orestujeme,...
více o Jemný boubínský guláš
V kastrolku roztopíme polovinu másla, přidáme nakrájené žampiony, sůl, pepř, kmín, petrželku a dusíme.
Z druhé poloviny másla a mouky uděláme světlou...
více o Houbové lasagne
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, okořeníme. Rozkrojíme si vejce na půlky nebo na čtvrtky dle libosti, stejně tak i okurky a párek.
Naklepané řízky...
více o Kuřecí ptáček s cuketovou omáčkou
Příprava je jednoduchá, sýr nastrouháme na struhadle, šunku najemno pokrájíme, vše smícháme, přidáme koření, smetanu a petrželku.
Hotové a promíchané...
více o Vaječná omeleta s houbami
Houby a cibulku podusíme na mírném ohni, přidáme vodu a na drobné kostečky pokrájené brambory, osolíme, opepříme, přidáme špetku kmínu.
Poté přidáme...
více o Houbová polévka se smetanou
Nakrájíme jednu celou cibuli na proužky a jeden celý česnek rozdrtíme do připravené misky. Přidáme kelímek bílého jogurtu, podle chuti pepř a...
více o Kuře Yoghotami
Jemně nakrájenou cibuli zpěnit na másle, přidat jemně nakrájený stroužek česneku a krájené žampiony, ihned osolit a opepřit.
Žampiony podusíme ve...
více o Brokolice s žampionovým přelivem
Okurku nakrájíme na kostičky, přidáme k ní drcený česnek, hořčici a majonézu. Dokořeníme podle chuti solí a pepřem. Dáme na hodinu uležet do chladu a...
více o Okurkový salát s česnekem
Bůček omyjeme a ze strany do něj podélně uděláme nožem vedle sebe dvě kapsy, tak aby se nám vytvořil prostor na česnek. Nepropichujeme až do konce.
Do...
více o Bůček s česnekem v červené paprice
Uzený bůček pokrájíme na co nejtenčí plátečky, posypeme špetkou pepře, sušeným česnekem a smažíme na pánvi do křupava, výborná chuťovka k pivu a vínu....
více o Chipsy z uzeného bůčku
Rajčata z vrchu nakrojíme a vydlabeme. Majolku smícháme s balkánským sýrem, vnitřkem rajčete a špetkou pepře. Vydlabaná rajčata směsí naplníme....
více o Rajčata plněná balkánským sýrem
Veku pokrájíme, potřeme směsí připravenou smícháním výše uvedených surovin a dáme zapéct na předem vymazaný plech do vyhřáté trouby. Pečeme dokud...
více o Zapečená křupavá veka se sýrem
Naklepané kotlety posolíme (opatrně, feta i olivy jsou slané) a opepříme, pak orestujeme z obou stran na olivovém oleji spolu s nakrájenou cibulí a...
více o Feťácké maso
Nakrájíme si papriky, rajčata a cibuli podle chuti, nejlépe na větší kousky. Připravíme si větší hrnec, nejlépe široký a nízký. Rozpálíme olej a...
více o Pravé maďarské lečo
Cibulku nakrájíme a s přelisovaným česnekem orestujeme na oleji.
Přidáme nakrájenou papriku, rajčata, sůl, pepř a asi 8 minut dusíme.
Na talíři...
více o Papriková pánev
Lososa nakrájíme na porce, posypeme kořením z obou stran, pokapeme šťávou z 2 limetek a na oleji pečeme do růžova. Majonézu, smetanu, hořčici a med...
více o Losos se švédskou omáčkou
Nejdříve si připravíme omáčku z kečupu(asi 1 malý šálek), chilli koření podle chuti, lisovaný česnek také podle chuti. Plátky krkovice naklepeme,...
více o Masový dort III
Kuřecí maso uvaříme a nakrájíme na kousky. Vedle v hrnci necháme rozpustit máslo, přidáme mouku. Po zhoustnutí přidáme smetanu, mícháme. Přidáme sůl,...
více o Kuřecí ragů
Na větší pekáč či vyšší plech nalijeme olivový olej, nasázíme stehýnka tak, aby byla rovnoměrně vzdálená od sebe a mezi tyto nasypeme nadrobno...
více o Kuřecí stehýnka s cherry rajčátky
Roštěnku naklepeme a posolíme z obou stran. Z jedné strany lehce popepříme mletým bílým pepřem, posypeme drceným kmínem a potřeme kremžskou hořčicí(1...
více o Závitky z koňského masa
Vepřové maso nakrájíme na kostičky spolu se špekáčky, cibulí i slaninou a střídavě napícháme na špejle.
Připravíme marinádu smícháním všech...
více o Medové špízy
Hrách si předem na noc namočíme ve vodě, po té v téže vodě dáme vařit, dokud hrách trochu nezměkne.
Rozmixujeme na kaši, přidáme sůl, masox, pepř,...
více o Klasická hrachová kaše
Cibulku orestujeme na oleji, přidáme žampiony na plátky, osolíme, opepříme, a opečeme. Vejce rozšleháme a vlijeme k houbám. Přisypeme nastrouhaný sýr,...
více o Žampionová placka
Maso nameleme. Cibuli nakrájíme na kostičky a smícháme s masem, do kterého jsme přidali zbytek ingrediencí. Uděláme šišku, kterou posypeme grilovacím...
více o Moje sekaná
Hrozny smícháme s nakrájenou cibulkou (velké bobule přepůlíme), přelijeme dresingem a necháme vychladit. Podáváme s pečivem. Přímo vynikající je to...
více o Bláznivý slaný salát z hroznů
Cibuli nakrájenou na kostičky necháme zpěnit, přidáme naklepané maso nakrájené na nudličky a všechno koření. Necháme podusit.
Vepřové maso můžeme...
více o Azu po česku