Rajčata, papriku, jablka a sýr nakrájíme na kousky. Osolíme, opepříme a smícháme s jogurtem. Před podáváním vychladíme.
Rychlý a úžasný. Dobrou chuť....
více o Letní salát IV.
Papriky zbavte semen, pokrájejte na kostičky. Brambory oloupejte, pokrájejte na kousky a na 3 lžících oleje osmažte ze všech stran do zlatova. Špagety...
více o Těstovinový salát se špenátem a bramborami
Smíchejte vejce, sýr, sůl, pepř, papriku. Promíchejte a přidejte nahrubo nastrouhaný sýr a zamíchejte. Nakrájené plátky chleba potřete touto směsí a...
více o Sýrový chléb
Na sádle zpěníte jednu cibuli a asi 50 g slaniny. Na tomto základu z obou stran opečeme osolená a opepřená kuřecí stehna, přidáme asi 3 nadrobno...
více o Kuřecí stehna se smetanovo-nivovou omáčkou
Mandle dáme do hrnce s vodou a necháme povařit dokud nevyplavou. Mandle oloupeme a opražíme dohněda, poté je slijeme do hrnku spolu s máslem. Přidáme...
více o Kuřecí kapsy plněné mandlemi
Nachystáme směs masa z ingrediencí. Vedle v misce si připravíme omáčku z hořčice, cibule nasekané na jemno, kečupu, kapky tabasca a pimienta. Nechcete...
více o Americký hamburger
Na másle si zpěníme cibulku, přidáme na jemno nakrájenou slaninu a klobásku a orestujeme. Až pěkně provoní, zalijeme vývarem (cca 1 litr), přidáme...
více o Babiččina zelňačka
Prsíčka nakrájíme na malé kousky a opečeme dozlatova. Mezitím si dáme do trouby plátky toustového chleba a předpečeme. Až bude maso do zlatova dáme...
více o Tousty po Bohdanečsku
Kuře rozdělíme na menší části, originálně se kuře dělí na 8 částí, ale doporučuji tak 10 i více, meší části se lépe propékají a je více výborné krusty...
více o Louisianské smažené kuře
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, zasypeme citronovou kůrou. Osmahneme na oleji, zalijeme vývarem a dusíme do měkka. Podle potřeby...
více o Maso s citrónovou omáčkou
Hovězí maso nakrájené na větší kostky osolíme a opepříme. Na olivovém oleji osmahneme cibulku a přidáme hovězí maso. Jakmile se maso zatáhne,...
více o Hovězí dušené na sladko
Z očištěných jarních cibulek odkrojíme zelenou nať a nakrájíme na tenká kolečka, bílý konec podélně rozpulíme. Máslo rozehřejeme na pánvi, na...
více o Vepřová žebírka na pivu
Rozpalíme asi 3 - 4 lžíce oleje a zpěníme najemno nakrájenou cibulku s česnekem, až začne hnědnout. K cibulce přidáme rajčata i se šťávou a prohřejeme...
více o Arašídová polévka
Bůček nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Plátky obalíme v hladké mouce a opečeme z obou stran na oleji. Vložíme do pekáčku. Ve zbylém...
více o Bůček trochu jinak
Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme a přisypeme koření. Cibulku nakrájíme na drobno a společně s rajčaty osmahneme do zlatova. Přidáme šunku...
více o Staročeská omeleta s rajčaty
Nejlépe přes noc naložíme stehýnka do olivového oleje smíchaného s nekrájeným česnekem, solí, pepřem, vegetou. Poté dáme do pekáče, který již nemusíme...
více o Stehýnka na česneku
Nasrouhaný sýr, tuk na pečení, mouku a vejce použijte na přípravu těsta, které vložíte na 20 minut do chladu. Marinádu na maso připravíme z...
více o Kapr v sýrovém těstě
Filety z kapra nakrájejte na tenké proužky. Jemně nakrájenou cibuli a stejně tak drobně nakrájenou slaninu nejprve trochu osmahněte na pánvi....
více o Pečené kapří ocásky
Řízky okořeníme, nakrájíme na kostky a osmažíme je i s cibulí. Přidáme vodu, kterou ochutíme podle podle své chuti. Uvedeme do varu a přidáme sladkou...
více o Kuře na smetaně
Ve velkém hrnci nechte na másle zesklovatět cibulku a česnek, přidejte slaninu a pórek a restujte 3 minuty. V hrníčku smíchejte mouku s trochou vývaru...
více o Polévka se sýrem a slaninou
Umeleme rajčata, papriky, feferonky, česnek, cibuli a pepř. Tuto směs + 1/2 Deka dusíme dokud se šťáva nevydusí. Pak přidáme mleté maso a olej a ještě...
více o Ďábelské tousty II
**Těsto:** Z trochy mléka, droždí, cukru a 2 lžic mouky uděláme kvásek. Po vyběhnutí kvásku přidáme smetanu, sůl, mouku, a podle hustoty těsta mléko....
více o Pizza šup šup
Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly, vložíme na malý bagetový plech (z Pekařského ráje) a pečeme ve vyhřáté troubě. Mašluji mlékem, můžete posypat...
více o Bagety se sýrem
Rozmražené krevety obalíme v těstíčku z hladké mouky, vejce, solamylu a soli. Na polovině oleje osmahneme krevety a dáme je do mísy.
Rozehřejeme...
více o Čínske nudle s krevetami
Hermelín nakrájíme na kostičky, k němu přidáme cibuli nakrájenou na kostičky dále pórek, feferonky, papriku a houbičky nakrájené na drobné plátky....
více o Naložený hermelín po indicku
Na pánvi rozpálíme máslo, do 2 dcl skleničky nalijem trochu olivového oleje, vyklepnem vejce, opepříme, osolíme, vložíme 1,5 lžíce hořčice (můžete i 2...
více o Míchaná Vejce Šunka alá hořčice
Zeleninu očistíme a pokrájíme na kolečka, proužky, měsíčky a naaranžujeme do pekáče nebo zapékací mísy. Prošleháme dresink a zeleninu jím pokapeme a...
více o Grilovaná zelenina
Ze surovin zpracujeme hladké těsto. Sýry nastrouháme a s máslem promícháme, potřeme vyválený plát těsta, pevně stočíme, zabalíme do folie, dáme...
více o Pikantní šnečci
Sóju vaříme v osolené vodě 15 - 20 minut. Poté vyndáme a nakrájíme na kostičky, HODNĚ okořeníme. Na oleji orestujeme nakrájenou zeleninu, přidáme sóju...
více o Čína- sojovka
Do kastrůlku vlijeme pivo, přisypeme sýr a necháme rozpustit na hladkou kaši. Přidáme hořčici, máslo a pepř. Osmahneme krajíčky veky z obou stran a...
více o Sýrová pochoutka s pivem
Maso jemně naklepeme, osolíme, opepříme a prudce opečeme z obou stran na oleji. Pak maso potřeme česnekem, položíme na chléb, poklademe kolečky rajčat...
více o Podvečerní prsíčka
Maso naklepeme, mírně osolíme, opepříme a potřeme směsí našlehané nivy s máslem a nadrobno nakrájeného salámu. Plátky svineme a upevníme párátkem....
více o Kuřecí závitky Popelka
Ze všech ingrediencí mimo masa, cibule a piva umícháme kašičku, kterou potřeme osolené plátky masa (neklepeme, jen po stranách nařízneme) a necháme...
více o Náchodská krkovička
Na oleji opražíme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme kuřecí maso (osolené, opepřené a okořeněné). Porce osmahneme a vyjmeme. Do kastrolu na 2 dcl...
více o Dušené kuřecí maso v omáčce
Na oleji opražíme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme kuř. maso (osolené, opepřené a okořeněnené). Porce osmahneme a vyjmeme. Do kastrolu na 2 dcl...
více o Dušené kuřecí maso v omáčce
Plátky lososa lehce opepříme a okořeníme kořením na ryby, ale jen trošku, aby se neřeklo (losos má zvláštní chuť sám o sobě a hodně koření ho spíš...
více o Zapečený losos na bramborách a mrkvi
Pórek nakrájíme na kolečka a dáme vařit do vody. Přidáme fazole, osolíme, opepříme podle chuti a vaříme doměkka. Na pánvi orestujeme na olivovém oleji...
více o Fazolová polévka s pórkem
Vařte brambory ve 2 hrnkách vody po dobu 20 - 25 minut, nebo dokud nezměknou. Oloupejte je a nakrájejte na 1 cm velké kostky. Přidejte nakrájené...
více o Turecký bramborový salát
Uvaříme brambory a nakrájíme na kostičky, osmahneme cibulku, vložíme brambory a necháme opéct. Nakrájíme salám nebo uzeninu a přidáme spolu se sýrem a...
více o Jídlo z jednoho hrnce aneb co dům dal
Uvaříme těstoviny. Nakrájíme celer, cibuli a česnek na jemné proužky a osmahneme na olivovém oleji (nejlépe na pánvi wok). Můžeme přidat smetanu ke...
více o Tagliatele s celerem
Maso si nakrájíme na menší medailonky, naklepeme do tenka (opatrně - maso se lehce protrhne) osolíme a opepříme. Ze dvou lžic solamylu a jednoho...
více o Kuřecí medailonky ala China
Uvaříme těstoviny, na pánvi na olivovém oleji zpěníme cibulku a česnek, přidáme na kostičky nakrájený salám, osmahneme do hněda, poté přidáme koření a...
více o Studentské těstoviny
Nejprve si připravíme játrové knedlíčky, já je dělám tak, že si do mističky rozdělám játrovou zavářku, přidám trošku na jemno nakrájené cibulky, 1...
více o Kuličková polévka
Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme na větší kousky nakrájená játra, hlívu ústřičnou a dusíme do měkka.
Je-li během dušení třeba,...
více o Drůbežovo-fazolový kotlík
Maso v celku naložit do marinády z hořčice, papriky, soli a pepře. Cibulku nakrájet na jemno, stejně tak špek, osmažit na oleji, přidat prolisovaný...
více o Hovězí na hořčici
Nejprve nakrájím cibuli/pórek, osmažím v hlubší pánvi na trošce másla. Jakmile začne chytat barvu, přidám na půlkolečka nakrájenou klobásu. Ta se...
více o Ostré fazole II.
Mám již koupené šneky uvařené v bujónu (48 ks), které koupím na internetu. Nejsou to naši zahradní šneci, ale afričtí, kteří mají nejlepší chuť. K...
více o Vánoční šneci
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Feferonky zbavíme semínek a najemno nasekáme. Cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu a uzeninu nakrájíme na...
více o Gratinované brambory po mexicku
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme ubrouskem a nakrájíme na větší kousky (asi 5 x 5 cm). Žampionům oloupeme hlavičky a nakrájíme je na co nejtenčí plátky....
více o Kuřecí na houbách pro začínající kuchaře