Na pánev nalijeme olej a necháme rozehřát. Poté přidáme cibuli nakrájenou na půlměsíčky a necháme orestovat do sklovata a přihodíme maso. Opražíme a...
více o Kuřecí směs pikant
Mrkev si nastrouháme na hrubém strouhadle a dáme společně s máslem do hrnce, přidáme na jemno nakrájenou cibuli. Na mírném ohni při stálém míchání...
více o Mrkvičková polévka II.
Kotlety osolíme, opepříme. Obalíme ve strouhance, ve vejci a dáme smažit na pánev do růžova. Do pekáčku nebo zapékací misky kápneme trošku oleje,...
více o Obrácené řízky na zelenině
Na přípravu sulcu používáme suroviny, které po tepelné úpravě "klihovatí" - nožičky, hlavy, kůže, kolínka atd.
Množství surovin záleží na tom, kolik...
více o Sulc - recept po babičce
Cibule oloupeme a pokrájíme na plátky nebo kostičky a orestujeme na trošce oleje dozlatova. Vepřové maso pokrájíme na kostky nebo nudličky, osolíme a...
více o Vepřové kousky na paprice
Rajčátka omyjeme, rozpulíme a pokládame na plech těsně vedle sebe řezem nahoru.
Osolíme, pocukrujeme, posypeme kořením a opepříme, přidáme česnek...
více o Cherry rajčátka "Confit"
Utřeme si česnek. Máslo necháme trochu změknout a nakrájíme ho na kostičky. Přidáme česnek, sůl, pepř a nasekané čerstvé bylinky. Ideální je čerstvá...
více o Bylinková bageta
Na trošce oleje si orestujeme na drobno pokrájený špek a cibuli dozlatova. Maso si pokrájíme na plátky (nebo kostky, záleží na tom, jaké maso...
více o Okurková omáčka z hovězího masa
Cibuli a špek si pokrájíme nadrobno a společně dáme na olej osmažit dozlatova. Maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a dáme orestovat na cibuli...
více o Vepřové s žampionovo - sýrovou omáčkou
Cibulku a petrželku osmažíme na másle. Pomeleme nebo uškrábeme játra. Housku namočíme do vody. Osmaženou cibulku, petrželku, játra a rozmočenou housku...
více o Játrové knedlíčky od Bohdalky
Na rozpálený tuk naklademe cibuli na kolečka, spařená oloupaná rajčata na kolečka a na to plátky slaniny. Necháme přiklopené podusit. Poté jako další...
více o Italská smaženice
Namočíme 100 g přebrané čočky a dáme uvařit do osolené vody s kořenovou zeleninou nakrájenou na kostky.
Na sádle zpěníme cibulku zalijeme trochou vody...
více o Čočková polévka s kořenovou zeleninou
Kuřecí prsa rozklepe na plátky, osolíme, opepříme. Na pávni si umícháme jedno vejce, dáme do misky a přidáme hrášek, můžeme lehce osolit. Na...
více o Plněná kuřecí kapsa
Drobně nakrájenou cibuli osmažíme dorůžova a zaprášíme troškou papriky. Přidáme maso nakrájené na kousky velikosti hrášku a zalijeme šťávou ze dvou...
více o Pikantní masová směs na topinky - PÁLIVKA
**Nádivka:**
Rohlíky si pokrájíme na kostičky, dáme do mísy a zalijeme mlékem. Pokrájené houby osolíme, opepříme, okmínujeme (nebo použijeme jiné...
více o Kuřecí roláda s houbovou nádivkou
Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Pekáček vyložíme alobalem, vložíme maso a pod každý plátek dáme trochu másla. Na každý plátek masa položíme...
více o Kuřecí plátky se slaninou a sýrem
Pokrájené houby dáme do vody na chviličku povařit, pak scedíme. Cibuli pokrájíme nadrobno a na oleji osmažíme. Maso pokrájené na kostky, osolené,...
více o Vepřové na houbách s fazolkami
Máslo rozpusťte v hrnci a stáhněte plamen na minimum. Přidejte cibuli a opékejte až je hodně měkká, ale nezmění barvu. Přidejte slaninu a opékejte...
více o Chowder z uzeného sledě
Květák rozeberte na růžičky a dejte ho vařit do vařící osolené vody. Vařte 2 minuty od chvíle kdy se voda začne znovu vařit. Pak květák sceďte a...
více o Květák s citronovým dresinkem
Je to jednoduchý salát, který máte za 20 minut hotový.
Dáme si vařit těstoviny-tvar dle libosti. Do vody přidáme olivový olej a sůl. Vaříme do doby...
více o Těstovinový salát se zeleninou II.
Na másle orestujeme do zlatova nakrájenou na půlkolečka cibuli, přidáme na jemno nastruhaný celer, osmažíme. Po té zaprášíme moukou a zalijeme vodou....
více o Cibulačka s celerem
Václavky očistíme, pokrájíme a dáme do hrnce s vodou převařit. Pak scedíme. Špek a cibuli si pokrájíme nadrobno, osmažíme dozlatova, přidáme papriku,...
více o Gulášová polévka z václavek
Na oleji si orestujeme pokrájenou cibuli, pak přidáme pokrájené, osolené a opepřené maso na kousky (kostky, nudličky) a orestujeme také.
Až se voda...
více o Vepřové v mrkvi
Řízky si omyjeme, osušíme a lehce naklepeme. Pak je osolíme, opepříme a opečeme v pánvi na oleji z obou stran.
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na...
více o Vepřové plátky zapečené s cuketou
Ve slupce uvařené a oloupané brambory, oloupaná jablka a uvařenou řepu nakrájíme na plátky, přidáme na kolečka nakrájenou okurku. Vše osolíme,...
více o Zimní bramborový salát
Na másle zpěníme na kolečka nakrájený pórek, přidáme kousek másla, nakrájené maso z lososa, humra a přilijeme smetanu. Necháme zhoustnout. Ochutíme...
více o Humrové ravioli dle Zdeňka Pohlreicha
Počet vajec záleží na počtu topinek: 1 ks topinky = 1 vejce. Plátky chleba si osmažíme z obou stran dozlatova. Z vajec si uděláme volské oči - na...
více o Lovošská topinka
Houby očistíme, pokrájíme a dáme na chvilku povařit do hrnce s vodou. Pak scedíme. Špek najemno pokrájíme a vysmažíme na lžíci oleje dozlatova s...
více o Mleté maso s houbami
Tvaroh, protlak, papriku důkladně promícháme v misce, dochutíme solí, pepřem
a pokud je pomazánka hodně hustá přidáme maličko mléka. Podáváme namazané...
více o Tvarohová pomazánka s protlakem
Cibuli pokrájenou najemno si orestujeme dozlatova na oleji. Přidáme pokrájenou zauzenou šunku nebo šunkový salám a ještě chvilku orestujeme. Těstoviny...
více o Šunkofleky-klouzáky
Starší housky nakrájíme na kostičky a lehce opražíme v troubě. Smícháme je se žloutky, nasekanou petrželkou, moukou a mlékem, osolíme, přidáme špetku...
více o Karlovarský knedlík
Brambory si předem uvaříme ve slupce téměř doměkka. Pak je oloupeme a nakrájíme na plátky. Kapustičky si očistíme a pokud jsou příliš velké, přepůlíme...
více o Pekáček s růžičkovou kapustou
Kostky masa dobře osolte a opepřete a vetřete do nich česnek. Ve skleněné nebo plastové míse přelijte citrusovými šťávami a nechte marinovat nejméně 3...
více o Smažené vepřové kousky s cibulí na citrusech
Na sádle v hrnci osmažte kousky slaniny dozlatova, asi 5 minut. Zmírněte plamen, vsypejte cibuli a smažte dalších 5 minut.
Vmíchejte rýži a fazole a...
více o Fazole s rýží
Propláchnuté a den předem namočené fazole povařte s kouskem slaniny, 1 rozpůlenou cibulí, mrkví, bobkovým listem a koriandrem ve velkém hrnci asi...
více o Polévka z černých fazolí a kokosu
Fenykl naloupejte na velmi jemné plátky a vložte do ledové vody. Rybu opepřete, potřete olivovým olejem a zprudka ogrilujte.
Zakryjte a nechte chvíli...
více o Ryba na fenyklu a grapefruitu
Hrách vsypte na cedník s malými oky a dobře propláchněte pod tekoucí vodou. Vsypte do hrnce, zalijte studenou vodou a nechte několik hodin, případně...
více o Hrachová polévka s domácími houstičkami
V širším kastrolu s nepřilnavým dnem rozehřejte máslo. Až začne pěnit, vhoďte na něj pokrájenou zeleninu a promíchejte ji, aby se dobře obalila tukem....
více o Zeleninové ragout
Očištěnou karotku nakrájejte na asi 3 mm silná kolečka. Na středním ohni rozehřejte máslo a karotku spolu s většinou jemně nakrájené petrželky na něm...
více o Dušená karotka na másle s petrželí
Lístky salátu omyjte a osušte. Natrhejte je na menší kousky a spravedlivě rozdělte do čtyř misek.
Omáčku připravte následovně: V kastrůlku na středním...
více o Salát s bešamelovou omáčkou
**Nejprve si připravíme směs s mletého masa:** mleté maso, vejce, sůl, pepř. Když máme směs hotovou, rozdělíme si ji na 8 ks tak abychom je následně...
více o Šunkové závitky
Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na nudličky.Mezitím zpěníme na másle a oleji cibulku a poté přidáme maso.Když se zatáhne ze všech stran a chytí barvu...
více o Kuřecí rajčatový guláš
Lilky rozpůlíme a v každé půlce podélně vytvoříme 3 až 4 hluboké zářezy tak, abychom neporušili slupku. Stroužky česneku nakrájíme na plátky a natěsno...
více o Primitivní lilek
Nejprve si na troše oleje orestujeme cibulku, přidáme mraženou zeleninu - mrkev, hrášek, kukuřici. Osolíme, opepříme, přidáme kari dle chuti. Necháme...
více o Zeleninové karbanátky II
Všechny brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na menší kostičky. Na másle necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a...
více o Smetanovo-bramborový krém
Rozpustíme sádlo na pánvi, přidáme cibuly, smažíme dozlatova. Mezitím nakrajíme část slaniny a přidáme do panve, chvilku restujeme.
Přidáme hrášek,...
více o Hrášková polévka od Vaška