Překrojeným cuketám lehce seřízněte ještě spodní část tak, aby vznikly jakési lodičky. Do remosky nalijte trochu vody, vložte do ní cukety a na 10...
více o Plněné cukety podle časopisu F.O.O.D.
Troubu předehřejte na 220 °C. Brambory a fenykl povařte asi 15 minut mírným varem ve vývaru s bobkovým listem, trochou soli a pepře.
Uvařené brambory...
více o Pstruh lososový na šafránu
Brambory uvaříme ve slupce, vlažné oloupeme a rozmačkáme. Přidáme celé vejce, změklé máslo (30 - 40 g), parmazán (30 g), sůl, pepř, muškátový oříšek a...
více o Bramborový pekáček nejen z brambor 2
Tak tedy šup na to - je to opravdu jednoduché: Cibuli nakrájíme najemno, smícháme s paštikou, sýrem a máslem aby nám vznikla kompaktní hmota, osolíme,...
více o Studené plněné papriky
Ušleháme půl smetany ke šlehání, přišleháme 1 tvaroh. Ochutíme 2 stroužky prolisovaného česneku, lžičkou sladké papriky, půl lžičkou soli, pepřem...
více o Tvarohová pomazánka levně
Cukety omyjeme,konce odkrojíme,nakrájíme na plátky a minutu povaříme v osolené vodě. Scedíme, necháme okapat, dáme do mísy, osolíme, opepříme a...
více o Rajčatový salát s cuketou a mozzarellou
Mleté maso dochutíme kari, pepřem a solí, řádně smícháme s vejcem a moukou a necháme proležet, nejlépe přes noc v chladu. Z mleté směsi tvoříme vlhkou...
více o Smažené kari šištičky
Na oleji zpěníme cibuli, zaprášíme paprikou, přidáme na kostičky nakrájené maso, osolíme, opepříme, přidáme žampiony, sojovou omáčku, podlijeme vodou...
více o Topinka se směsí z vepřové panenky
Těstoviny uvaříme v osolené vodě s olejem a necháme vychladnout. Ideální jsou penne.
Papriky, čerstvou mrkev a okurku nakrájímé na nudličky a smícháme...
více o Těstovinový salát s jogurtovou zálivkou
Na oleji orestujeme mleté maso, přidáme sůl, pepř, sojovou omáčku, mletou papriku, podlijeme vodou a necháme asi 10 minut dusit. Poté přidáme na...
více o Rychlé špagety s mletým masem
Připravíme si marinádu z medu, oleje, worchesteru, sojové omáčky, soli, pepře, mleté papriky, sušeného česneku a chilli. Vše smícháme a kuřecí paličky...
více o Pikantní medové kuřecí paličky
Cibuli nakrájíme nadrobno, orestujeme na oleji do zlatova a přidáme na kostky nakrájené maso. Necháme ho opéct, zaprášíme paprikou, osolíme, opepříme,...
více o Vepřový paprikáš na kmíně
Uvaříme špagety. Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi na oleji vyškvaříme. Přidáme špagety a promícháme. Vypneme sporák a hned přidáme žloutky,...
více o Špagety Carbonara III.
Mrkev a celer nastrouháme. Bílou část pórku nakrájíme na kolečka. Mandle nasekáme a opražíme na suché pánvi. Smícháme šťávu z citronu, med, sůl, pepř...
více o Mrkvovo-celerový salát
**Nejdříve si připravíme těsto:** Smícháme hladkou mouku, sušené droždí, cukr a sůl, přilejeme olivový olej a postupně přidáváme vlažnou vodu. Mělo by...
více o Domácí pizza koláč
Kuřecí prsa rozkrojíme na pláty, mírně naklepeme, osolíme, opepříme a necháme odpočinout. Z mouky, vajec, mléka, grilovacího koření a soli připravíme...
více o Kuřecí plátky s povidly
Z mletého masa, vejce, koření na mletá masa a soli si promícháme směs,ze které tvoříme mokrou rukou malé kuličky. Na dno zapékací misky si dáme...
více o Mleté maso na žampionech
Celer oloupeme, pokrájíme na plátky a uvaříme doměkka (nerozvařit!) v osolené vodě s citronovou šťávou. Pak scedíme a necháme vychladnout. Ze starších...
více o Celer s uzeným masem - zapékaný
Osušené porce lososa pokapeme citronovou šťávou (3 lžičky), osolíme, opepříme a necháme v chladu odležet. Mezitím v kastrolku rozpustíme máslo,...
více o Losos s estragonovou omáčkou
Posekaný česnek necháme na oleji zesklovatět. Přidáme pokrájená rajčata, víno a protlak, promícháme a necháme vařit 5 minut bez poklice. Pak přidáme...
více o Smažené grundle s rajčatovou omáčkou
Lilky omyjeme a nakrájíme na plátky, posypeme solí a necháme vypotit minimálně 30 minut. Rozinky namočíme do vlažné vody. Cibuli oloupeme a nakrájíme...
více o La caponata - varianta s cibulí
Nejprve si připravíme zeleninu (pórek, mrkev, celer) na tenké proužky dlouhé cca 5 cm - julienne. Kousek zelenější části pórku nakrájíme na silnější,...
více o Kuřecí nudličky se zeleninou
Na rozpáleném oleji opékáme gnocchi dokřupava. Mezitím než se gnocchi opečou, tak na druhé pánvi na rozpuštěném másle restujeme zeleninu. K...
více o Gnocchi s tuňákem
Smíchejte ingredience a před podáváním dejte na chvilku chladit...
Vynikající na těstovinové a zeleninové saláty....
více o Jogurtová zálivka s česnekem
Česnek rozmačkáme s větší čátí soli, pepře a rozmarýnu. Do pečeně (bez kosti) uděláme nožem zářezy a česnekovou směsí potřeme jak v zářezech, tak i po...
více o Arista - vepřová pečeně
Plátky roštěné překrojíme na půlky, osolíme, opepříme, z jedné strany posypeme mletým kmínem a z druhé strany paprikou. V hrnci na oleji zpěníme...
více o Roštěná omáčka podle babičky ze Staňkova
Tlačenku si necháme v obchodě nakrájet na stroji na 1,5 mm silné plátky. Plátky doma překrájíme na nudličky, dáme do mísy, přidáme okapané sterilované...
více o Tlačenkový salát se žampiony
Z tuňáka slejeme všechnu šťávu, smícháme jej s nadrobno nakrájenou cibulí, pomazánkovým máslem (já kupuji pomazánkové máslo s bílým jogurtem), rajským...
více o Tuňáková pomazánka VI.
Zmražené filé osolíme, opepříme a z obou stran opečeme na pánvi. (Lze použít i koření na ryby.) Nastrouhaný sýr smícháme s vejci, přidáme bylinky ...
více o Zapékané filé IV.
Uvaříte těstoviny, propláchnete studenou vodou a necháte okapat. V salátové míse je promíchejte se 2 lžícemi oleje. Přidáte rajčátka nakrájená na...
více o Těstovinový salát se šunkou
Lilky omyjeme, zbavíme šťopek a rozpůlíme. Měkký vnitřek vydlabeme a dáme do misky (využijeme později).
Nakrájíme cibulky na drobno, česnek na plátky...
více o Plněný lilek
Do hrnce s vroucí vodou vhodíme drobně pokrájená játra, která ihned vyndáme, necháme okapat a zchladnout. Pak je zaprášíme Solamylem, opečeme v...
více o Žampionová játra
Plátky anglické slaniny klademe na pánev, kde máme již rozpálený olej, zprudka opečeme z obou stran. Cibuli si nakrájíme na tenčí půlměsíčky, papriku...
více o Vaječná omeleta se zeleninou
Lístky šalvěje omyjeme a osušíme. Smícháme mouku s pivem, osolíme, opepříme a vmícháme našlehaný bílek. Lístky obalujeme v těstíčku a smažíme v oleji....
více o Šalvěj v županu
Fenykly ořežeme, omyjeme, rozřežeme podélně na osminky a na pár minut vložíme do osolené vařící vody. Slijeme, dáme do pekácku, posypeme parmezanem (3...
více o Zapečený fenykl v bešamelu
Oškrábané brambory nastrouháme najemno, přidáme cca deci mléka, vejce, koření, mouku, cibuli nakrájenou na kostičky a prolisovaný česnek. Těsto...
více o Tatínkovy bramboráky
Houby namočíme na cca hodinu do studené vody. Bílé části cibulek nakrájíme na kolečka, papriky na nudličky a obojí zpěníme na sádle. Přidáme protlak,...
více o Lečo s houbami
Na oleji zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme částečně rozmražený špenát a na plátky pokrájený česnek a dusíme, dokud se voda ze špenátu neodpaří....
více o Vinná klobása ve špenátu
Kuřecí prsa osolíme a opepříme a poté je nakrájíme na malé či větší kostičky (kdo chce, může před krájením naklepat). Tyto kuřecí kousky osmažíme na...
více o Čertovské špagety
Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dozlatova na trošce oleje ve velké pánvi. Pak přidáme pyré s česnekem,...
více o Ryba s těstovinami
Vývar uvaříme tak, jak jsme zvyklí. Použít můžeme jakýkoliv, i zeleninový, bez masa. Zeleninu vařenou s masem buď v polévce necháme (pokrájenou) nebo...
více o Vývar s rýžovými knedlíčky
Steaky jemně naklepeme, abychom nenarušili jejich strukturu (stačí pouze klouby rukou). Dobře posypeme pepřem. Nesolíme! Olej rozehřejeme na těžké,...
více o Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)
Vepřové plátky naklepeme, posolíme, opepříme a přidáme špetku gyros či grilovacího koření. Na jednolivé plátky naskládáme podušený listový špenát,...
více o Vepřové roládky
Lilek pokrájíme na půlcentimetrová kolečka, která osolíme a necháme cca 1/2 hodiny vypotit. Pak kolečka dobře vysusíme ubrousky (utěrkou) a naskládáme...
více o Lilkové koláčky