Vepřové maso očistíme a dáme do rozpáleného tlakového hrnce opéct NASUCHO ze VŠECH stran dozlatova. Po vložení do hrnce se maso na dno přilepí, po...
více o Vepřovka z papiňáku
Ledový salát pokrájíme na nudličky, cherry rajčátka přepůlíme, zakysanou smetanu zředíme dle potřeby smetanou a ochutíme jí solí, pepřem a octem....
více o Ledový salát s cherry rajčátky a smetanou
Očištěnou vychlazenou zeleninu pokrájíme na kousky, sýr nastrouháme na hrubém struhadle a jogurt ochutíme solí, pepřem a promícháme. Trochu sýru...
více o Zeleninovo-sýrový salát s jogurtem
Očištěné kedlubny a mrkev nakrájíme na stejnoměrné kostičky, stejně tak i maso ( množství dle chuti), vložíme do tlakového hrnce, zalijeme dostatečným...
více o Dušené kedlubny s mrkví
Kuřecí srdíčka očistíme a opláchneme. Na pánev si dáme slaninu a děláme ji do té doby než pustí tuk. Poté přidáme cibuli a také i česnek, osmahneme...
více o kuřecí srdíčka
Množství kterékoli z ingrediencí je možné upravit podle počtu osob nebo podle chuti.
Špagety vaříme 10min v osolené vodě (je možno přidat trochu...
více o Mumíní zapečené těstovinky
Kotlety naklepejte, tukové okraje nařízněte, aby se při přípravě nekroutily. U kosti špičkou nože několikrát kotletu propíchněte, aby se dobře...
více o Grilovaná kotleta s polentou
Nové brambory uvaříme, necháme vychladnout a oloupeme. Nakrajíme na kostičky. Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, salám, natvrdo uvařená vajíčka a...
více o Letní, lehký bramborový salát
Zapalte oheň v grilu a nechte ho dojít do stadia řeřavých uhlíků. Roštěnky důkladně potřete olejem a poprašte směsí soli, chilli a pepře. Dobře ji na...
více o Steak z roštěnce s bylinkovým máslem
Na salát Caesar si nejprve připravíme dresink. V mixéru rozmixujeme ančovičky se strouhaným parmezánem a trochu vody. Když se ančovičky rozmixují,...
více o Caesar salát
Nejprve spolu svařte pomerančovou šťávu, balzamikový ocet, kmín a pepř v kastrůlku na mírném plameni asi 30 minut, až směs zhoustne jako sirup....
více o Vepřový špíz s jablky
Zapalte oheň v grilu a nechte dojít do stadia řeřavých uhlíků. Metitím očistěte porce kachny od přebytečného tuku a pomerančovou šťávu, víno, koření a...
více o Grilovaná kachna na pomerančích
Zapalte oheň v grilu a nechte dojít do stadia řeřavých uhlíků. Ryby potřete olejem, dobře osolte a opepřete. Do břišní dutiny vložte několik plátků...
více o Okoun se salátem ve středomořském stylu
Zapalte oheň v grilu a nechte dojít do stadia řeřavých uhlíků. Půlky broskví potřete olejem, osolte a opepřete a řeznou plochou dolů položte na gril....
více o Šťavnatý salát s grilovaným ovocem
Den předem vložte králičí stehna do pekáčku s mořskou solí a maso jí obalte. Přikryjte potravinářskou fólií a dejte do ledničky. Před přípravou pak...
více o Králičí stehna pečená velmi pomalu
Rybí maso a cuketu nakrájejte na větší kostky a oloupanou šalotku na třetiny. Na grilovací jehly střídavě napichujte rybí maso, cukety, krevety a...
více o Rybí špíz s krevetami
Rajčata dejte asi na dvacet minut do mrazáku. Pak je nakrájejte na co nejtenčí plátky. Přidejte pokrájený celer a hoblinky parmazánu. Ve sklenici...
více o Rajčatové carpaccio
Brambory oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a prosolíme je. Na pánvi rozehřejeme olej a brambory uhladíme do placky, kterou z jedné strany...
více o Bramborové placky VIII.
Slaninu a cibuli nadrobno pokrájíme a na kousku másla orestujeme. Přidáme odblaněná a na malé kousky nakrájená játra, podusíme je, osolíme a opepříme...
více o Vepřové kotlety plněné drůbežími játry
Brzlík nechte odležet minimálně 6 hodin (raději déle, ideálně přes noc) v octové vodě (nejlépe z povařeného rýžového octa, který není tak kyselý). Pak...
více o Shin Din Pho (mořský ďas po sečuánsku)
V hrnci na másle a na malém plameni osmažte cibuli. Přidejte brokolici a brambory a zalijte vývarem. Vařte, až jsou brambory a brokolice měkké.
Potom...
více o Brokolicová polévka se smetanou
Kuřecí žaludky pečlivě očistíme a uvaříme doměkka. Po vychladnutí nakrájíme na proužky.
Na tuku osmažíme cibulku do středně hnědého odstínu, přidáme...
více o Dršťková polévka z kuřecích žaludků
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Dáme do hrnce a zalijeme vodou. Asi po 10 minutách přidáme očištěný a na poloviny překrojený...
více o Chřestová omáčka s koprem
Troubu předehřejte na 200 °C. Korpusy poklaďte plátky rajčat, lehce potřete olejem a dejte na chvíli zapéct do trouby. Mezitím rozpalte gril na...
více o Minipizzy s jehněčím masem a lilkem
Krevety podélně nakrojte, ale nedokrojte tak, aby vám vznikli motýlci. Plochou hranou nože je trochu rozklepněte. Nyní si připravte chilli omáčku....
více o Krevetoví motýlci s chilli omáčkou
Sýry obalte klasicky v trojobalu a osmažte je na oleji (dietnější verze je opéct je nasucho v troubě na plechu pokrytém pečicím papírem). Majonézu...
více o Smažený sýr s brusinkovou tatarkou
Rebarboru oloupejte, opláchněte a nakrájejte na 4cm kousky. Vývar prohřejte v hrnci, vsypte rebarboru a na mírném plameni pod pokličkou asi 5 minut...
více o Rebarborová polévka se zakysanou smetanou
Rebarboru a chilli papričky povařte ve 1/4 litru vody, až se rebarbora rozvaří. Pyré propasírujte sítem a odvar prudce svařte se želírovacím cukrem,...
více o Grilovaná ryba s rebarborovým želé
Játra a všechno maso i slaninu pokrájejte a třikrát pomelte, nejlépe na tradičním mlýnku na maso. Trojím pomletím zajistíte jemnou konzistenci hmoty ...
více o Domácí paštika v těstě
Očištěné kuře nebo slepici i s drůbky uvařte v osolené vodě doměkka. Kuře bude hotové asi za tři čtvrtě hodiny, slepici to potrvá déle, ale vývar i...
více o Sametová drůbeží polévka
Z tohoo množství připravíme cca 7 větších závitků nebo 10 ks menších.
Nejprve si nastrouháme nebo nakrájíme bílé zelí a papriku. Do nastrouhaného...
více o Čínské jarní závitky
Kuřecí kostry (droby...) dáme vařit společně s kořenovou zeleninou doměkka, trochu osolíme. Kosti pak vyndáme, necháme zchladnout a obereme z nich...
více o Kuřecí polévka s krupicovými noky
Plátky masa po krajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, po obou stranách posypeme moukou a opečeme po obou stranách na části sádla.
Na zbytku...
více o Dušené hovězí s mrkví a fazolkami
Chřest ve spodní třetině oloupejte a krátce povařte s trochou soli a cukru. Dejte do mísy spolu s natrhanou rukolou, překrojenými rajčaty a kapary....
více o Chřestový salát s bramborovou pizzou
Brokolici rozdělíme na růžičky, nakrájíme si jednu menší mrkev, malý kousek celeru a malý kousek petržele na kostičky (od každého opravdu jen trochu),...
více o Brokolicová polévka IV
Uvařte zelí s kmínem. V druhém kastrolku uvařte brambory, bobkový list, sůl, pepř, sušené houby, nové koření, kmín a bylinky. Až brambory změknou,...
více o Valašská kyselica II
Maso nakrájejte na kousky velikosti sousta. Očištěné pórky podélně nařízněte a ještě dobře propláchněte, nakrájete na asi 1,5cm kolečka a střídavě s...
více o Chřestovo-hráškový salát s japonskými špízy
Na plátku (lžíci) másla nebo kousku pokrájeného špeku osmažíme cibulku.
K cibulce přidáme pokrájené, krátce předvařené a okapané houby, orestujeme,...
více o Houbová smaženice s vejci
Na pánvi s troškou oleje orestujeme hrubě nakrájenou cibuli do sklovata, přidáme na kousky nakrájené maso, které jsme osolili, opepřili, okořenili...
více o Pikantní gyros v housce
Zpracované těsto vytvarujte jako kouli a zabalené ve fólii nechte alespoň 10 minut odpočívat v chladu. Chřestu oloupejte spodní část stonků a tuhé...
více o Slaný chřestový koláč
Přikryté těsto nechte hodinu v chladu odpočívat. Uzené maso a oloupanou šalotku nakrájejte nadrobno. Polovinu cibulky osmažte v rozehřátém oleji,...
více o Domácí tortellini s chřestem
-uvařit sáček rýže
-spařit jednotlivé listy kapusty
-rýži promíchat s vajíčkem a syrovým mletým masem - směs
-přidat do směsi pochutiny (sůl,pepř,...
více o Turecké knedlíky v cibulové omáčce
Na oleji osmažit cibuli do zlatova. Přidat kostičky masa osolit opepřit očesnekovat a dusit ve vlastní šťávě. Pokud se připéká doléváme horkou vodu....
více o Špagety se špenátem II.
Základní verze: Okurku oloupeme a pokrájíme na malé kostičky. Dáme do mísy, dle chuti osolíme a opepříme, přidáme tvaroh, posekaný čerstvý kopr a...
více o Okurkovo-tvarohový salát s koprem
Kuře omyjeme studenou vodou, osušíme, rozdělíme na osm porcí a vykostíme. Maso osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Cuketu, mrkev a celer...
více o Kuře v zeleninové omáčce II.