Uvaříme těstoviny. Mezitím si na oliv. oleji mírně osmahneme pórek, papriku aby byla křupavá. Přidáme tuňáka (bez oleje či vlastní šťávy). Bazalku,...
více o Těstoviny s tuňákem X
1) Uvařte těstoviny v osolené vodě, nejlépe al-dente.
2) V druhém hrnci (pánvi) zahřejte rajčatové pyré, přidejte špetku soli, pepře, oregana a lžíci...
více o Spaghetti Gorgonzola
Vyberte opravdu obrovská rajčata a pořádně je omyjte. Vrchy odkrojte a vydlabejte všechna semínka. Do každého rajčete klepněte po jednom vejci, osolte...
více o Rajčatové překvapení
Krupičku, 2 vejce, 1/2 lžíce soli a olej prohněťte v míse. Těsto nechte asi 20 minut v chladu odpočívat. Promíchejte jablka, mandle a dvě třetiny sýra...
více o Taštičky plněné jablky a sýrem
Chřest omyjte, odřízněte hlavičky, stvoly rozkrojte a povařte 7 minut v osolené vodě. Nechte okapat. Rozehřejte 1 lžíci oleje a krátce na něm osmažte...
více o Chřestový salát s kozím sýrem
Chléb nakrájejte na plátky a opečte je na nepřilnavé pánvi bez tuku dokřupava, nebo použijte topinkovač. Rozmarýn opláchněte, vodu otřepejte a lístky...
více o Obložený chléb s fíky
Salátové listy pořádně propláchněte a vodu dobře otřepejte. Ředkvičky očistěte a opláchněte, křen oloupejte a obojí nakrájejte na tenké plátky....
více o Zeleninový talíř III
Ve velké pánvi rozehřejte asi půl lžíce olivového oleje a osmažte na něm šunku, nakrájenou na drobné nudličky. Dejte stranou. Na pesto promíchejte...
více o Zelené špagety
Tvaroh ochuťte solí a hořčicí. Přidejte pomerančovou šťávu. Salátové listy opláchněte a osušte. Plátky chleba potřete ochuceným tvarohem. Poklaďte...
více o Fitness sendvič
Opláchnutou čočku povařte v mírně osolené vodě asi 10 minut tak, aby byla měkká, ale na skus pevná. Mrkve oškrabejte, lilky omyjte a obojí pokrájejte...
více o Čočkový salát s fíky
Fenykl, cuketu, fazolky a mangold opláchněte a zbavte tvrdých a poškozených částí. Brambory oloupejte. Fenykl nakrájejte na tenké skrojky, cukety na...
více o Zeleninová polévka IV
Kuřecí prsa odblaníme, odstraníme tuk a do každého nožem nařízneme hlubší zářezy, osolíme a opepříme.
Cibulku nakrájíme i s natí. Sýr nastrouháme na...
více o Kuřecí prsa v slanině
Králíka naložíme den předem. Maso omyjeme, osušíme, vložíme do pekáče, osolíme, opepříme a obložíme ho plátky slaniny. Přidáme nakrájenou zeleninu a...
více o Králík na smetaně
Z citronu ostrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Mátu posekejte, brynzu rozdrobte (tužší sýr nakrájejte na kostičky) a promíchejte s citronovou kůrou, 1...
více o Polévka z chřestu a mangoldu
Sušená rajčata naložte do vlahé vody, aby zvláčněla. Pažitku pokrájejte nadrobno, listy salátu opláchněte a osušte. Opláchnutou cuketu nakrájejte po...
více o Plněná ciabatta
Salát a zelené lístky opláchněte a vodu otřepejte. Opláchnutou okurku rozpulte, kedlubnu oloupejte a obojí nadrobno nakrájejte. Houby očistěte. Salát...
více o Smažený losos na salátu
Karotky oškrabejte, cibulky nakrájejte nadrobno. Artyčoky nechte odkapat z nálevu. Karotky krátce spařte ve vroucí osolené vodě. Česnek promíchejte s...
více o Italské antipasti
Hrášek a rajčata opláchněte. Houby očistěte a nakrájejte na čtvrtky, pažitku nadrobno. Kuřecí maso opláchněte, osušte a nakrájejte na proužky....
více o Těstoviny se zeleninou a kuřetem
Opláchnuté a vypeckované višně svařte v hrnci s hroznovou šťávou, vínem, nakrájenými šalotkami, kořením a cukrem, asi 10 minut.
Posypte pektinem a...
více o Jehněčí panenka s višňovým čatní
Opláchnuté vypeckované třešně, omytý a osušený polníček a salát, natrhaný na kousky, a na skrojky nakrájený meloun bez peciček dejte do mísy. Chléb...
více o Salát s třešněmi a melounem
Třešně opláchněte, zbavte stopek a vypeckujte. V kastrolu rozehřejte olej třešně na něm krátce osmažte. Vsypte rýži, osolte a opepřete, promíchejte,...
více o Třešňové rizoto
Nakrájenou cibuli zpěníme na olivouvém oleji, přidáme nakrájenou cuketu a papriky, osolíme,opepříme, přidáme kari koření a cukr. Mírně osmahneme a pak...
více o Cuketa na orientální způsob
Květák rozdělíme na jednotlivé růžičky a uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Rozpustíme si máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou...
více o Zapékaný květák s bešamelem
Kotlety nařízneme ke kosti, tak aby vznikla kapsa. Maso osolíme a opepříme na povrchu i v kapse. Pak do kapsy vkládáme tenké plátky moravské klobásy,...
více o Moravská kapsička
Kuře naporcujeme na 6 dílů, osolíme, opepříme a opaprikujeme. Část másla rozhřejeme s olejem a porce kuřete osmahneme ze všech stran dočervena. Maso...
více o Kuře hanácké selky
Šunku a sýr nakrájíme na kostky a rozdělíme do 4 zapékacích misek. Do každé misky rozklepneme jedno vejce. Smetanu, strouhaný sýr a 2 žloutky...
více o Vaječné mističky se šunkou
Vepřové maso očistíme a dáme do rozpáleného tlakového hrnce opéct NASUCHO ze VŠECH stran dozlatova. Po vložení do hrnce se maso na dno přilepí, po...
více o Vepřovka z papiňáku
Ledový salát pokrájíme na nudličky, cherry rajčátka přepůlíme, zakysanou smetanu zředíme dle potřeby smetanou a ochutíme jí solí, pepřem a octem....
více o Ledový salát s cherry rajčátky a smetanou
Očištěnou vychlazenou zeleninu pokrájíme na kousky, sýr nastrouháme na hrubém struhadle a jogurt ochutíme solí, pepřem a promícháme. Trochu sýru...
více o Zeleninovo-sýrový salát s jogurtem
Očištěné kedlubny a mrkev nakrájíme na stejnoměrné kostičky, stejně tak i maso ( množství dle chuti), vložíme do tlakového hrnce, zalijeme dostatečným...
více o Dušené kedlubny s mrkví
Kuřecí srdíčka očistíme a opláchneme. Na pánev si dáme slaninu a děláme ji do té doby než pustí tuk. Poté přidáme cibuli a také i česnek, osmahneme...
více o kuřecí srdíčka
Množství kterékoli z ingrediencí je možné upravit podle počtu osob nebo podle chuti.
Špagety vaříme 10min v osolené vodě (je možno přidat trochu...
více o Mumíní zapečené těstovinky
Kotlety naklepejte, tukové okraje nařízněte, aby se při přípravě nekroutily. U kosti špičkou nože několikrát kotletu propíchněte, aby se dobře...
více o Grilovaná kotleta s polentou
Nové brambory uvaříme, necháme vychladnout a oloupeme. Nakrajíme na kostičky. Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, salám, natvrdo uvařená vajíčka a...
více o Letní, lehký bramborový salát
Zapalte oheň v grilu a nechte ho dojít do stadia řeřavých uhlíků. Roštěnky důkladně potřete olejem a poprašte směsí soli, chilli a pepře. Dobře ji na...
více o Steak z roštěnce s bylinkovým máslem
Na salát Caesar si nejprve připravíme dresink. V mixéru rozmixujeme ančovičky se strouhaným parmezánem a trochu vody. Když se ančovičky rozmixují,...
více o Caesar salát
Nejprve spolu svařte pomerančovou šťávu, balzamikový ocet, kmín a pepř v kastrůlku na mírném plameni asi 30 minut, až směs zhoustne jako sirup....
více o Vepřový špíz s jablky
Zapalte oheň v grilu a nechte dojít do stadia řeřavých uhlíků. Metitím očistěte porce kachny od přebytečného tuku a pomerančovou šťávu, víno, koření a...
více o Grilovaná kachna na pomerančích
Zapalte oheň v grilu a nechte dojít do stadia řeřavých uhlíků. Ryby potřete olejem, dobře osolte a opepřete. Do břišní dutiny vložte několik plátků...
více o Okoun se salátem ve středomořském stylu
Zapalte oheň v grilu a nechte dojít do stadia řeřavých uhlíků. Půlky broskví potřete olejem, osolte a opepřete a řeznou plochou dolů položte na gril....
více o Šťavnatý salát s grilovaným ovocem
Den předem vložte králičí stehna do pekáčku s mořskou solí a maso jí obalte. Přikryjte potravinářskou fólií a dejte do ledničky. Před přípravou pak...
více o Králičí stehna pečená velmi pomalu
Rybí maso a cuketu nakrájejte na větší kostky a oloupanou šalotku na třetiny. Na grilovací jehly střídavě napichujte rybí maso, cukety, krevety a...
více o Rybí špíz s krevetami
Rajčata dejte asi na dvacet minut do mrazáku. Pak je nakrájejte na co nejtenčí plátky. Přidejte pokrájený celer a hoblinky parmazánu. Ve sklenici...
více o Rajčatové carpaccio
Brambory oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a prosolíme je. Na pánvi rozehřejeme olej a brambory uhladíme do placky, kterou z jedné strany...
více o Bramborové placky VIII.
Slaninu a cibuli nadrobno pokrájíme a na kousku másla orestujeme. Přidáme odblaněná a na malé kousky nakrájená játra, podusíme je, osolíme a opepříme...
více o Vepřové kotlety plněné drůbežími játry
Brzlík nechte odležet minimálně 6 hodin (raději déle, ideálně přes noc) v octové vodě (nejlépe z povařeného rýžového octa, který není tak kyselý). Pak...
více o Shin Din Pho (mořský ďas po sečuánsku)
V hrnci na másle a na malém plameni osmažte cibuli. Přidejte brokolici a brambory a zalijte vývarem. Vařte, až jsou brambory a brokolice měkké.
Potom...
více o Brokolicová polévka se smetanou