Kuřecí prso nakrájíme na nudličky, opepříme a necháme alespoň půl hodiny marinovat v omáčce smíchané ze zázvoru a sojové omáčky. Nesolíme, sojová...
více o Kuřecí zázvorové nudličky
Bůček, oloupanou cibuli a očištěnou mrkev a pórek nakrájejte na malé kostičky. Kroupy dobře propláchněte pod tekoucí studenou vodou a nechte okapat....
více o Kroupová polévka s paprikovou klobásou
Všechny druhy sýrů pokrájíme na středně velké kousky, dáme do mísy, zakápneme olejem, promícháme. Kapii scedíme (lák ponecháme), pokrájíme na kostičky...
více o Sýrový mix - salát
Očištěné a vykuchané ryby nakrájejte na kousky a nechte stranou v chladu. Odkrojky a kosti uchovejte. Krevety vyloupejte a odstraňte střívko, skořápky...
více o Italská rybí polévka „caciucco“
Kvíčaly důkladně očistěte, opláchněte, osušte a vytřete solí s drceným jalovcem. V kastrůlku nahřejte sádlo, přimíchejte cibulku a osmažte ji...
více o Nadívané pečené kvíčaly
Pórek omyjeme, nakrájíme na špalíčky(asi 10 cm dlouhé), podélně rozkrojíme a podélně nakrájíme na nudličky. V pánvi rozpustíme kousek másla, na kterém...
více o Máslový pórek v šunce se sýrem
Množství surovin záleží na počtu strávníků, pro každého děláme porci samostatně zabalenou.
Kuřecí prso omyjeme a osušíme. Pak do masa uděláme několik...
více o Prsíčka po toskánsku (v alobalu)
Fazole namočíme přes noc do studené vody. V téže vodě vaříme cca 15 - 20 minut pod pokličkou. Scedíme a necháme okapat. Dáme do pekáče nebo větší...
více o Pečené fazole
Anglickou slaninu (libovější) pokrájíme na nudličky, dáme na rozpálenou teflonovou pánev a restujeme. Očištěné papriky pokrájíme na silnější nudličky...
více o Dědova pikantní směs
Oloupané brambory pokrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Při slévání vody z uvařených brambor nevylijeme všechnu vodu, menší část v hrnci necháme...
více o Kořeněné škubánky-opečenky
Uvaříme rýži dle návodu. Mezitím si na oleji osmahneme cibulku nakrájenou najemno, přidáme k ní nakrájená rajčata (komu vadí rajčatové slupky, rajčata...
více o Rajčatová rýže II.
Rajčata a papriky omyjeme, očistíme, pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy. Cibuli jemně pokrájíme, přidáme do mísy, vše jemně osolíme, opepříme a...
více o Rajčatovo-paprikový salát
Kapustu očistíme, drobně pokrájíme a dáme na rozpuštěné máslo s olejem orestovat. Pak zasypeme moukou, promícháme, zalijeme vodou a povaříme doměkka...
více o Krémová kapustovo-sýrová polévka
V hrnci rozehřejeme máslo s olejem, přidáme nastrouhané mrkve a orestujeme. Mrkev pustí zlatavou barvu, kterou polévku pěkně obarví a restováním i...
více o Květáková polévka s mrkví II.
Špagety uvaříme podle návodu na obalu.
Mezitím na pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém orestujeme plátky česneku a jemně pokrájenou feferonku ...
více o Špagety aglio olio
Cizrnu si namočíme nejlépe přes noc do studené vody a druhý den uvaříme do měkka (asi 3/4 hodiny až hodinu ).
Na troše olivového oleje osmahneme...
více o Lahodná cizrna s česnekem
Do uvařené čočky přidáme prolisovaný česnek, na kostičky pokrájený měkký salám a ostatní suroviny, zahustíme strouhankou, vytvarujeme sekanou, vložíme...
více o Čočková sekaná
Maso nakrájíme na nudličky a naložíme asi na 1-2 hodiny do směsi z prolisovaného česneku, olivového oleje a sojové omáčky. Omytou a osušenou cuketu si...
více o Kuřecí prsa s cuketou
Dáme si předehřát troubu na 200 stupňů Celsia. Čtvrt litru vlažné vody, mouky, prášek do pečiva a sůl smícháme. Můžeme přidat špetku cukru, ale není...
více o Celozrnná focaccia bez kynutí
Zelí si nakrájíme na tenké nudličky, přendáme do hlubší mísy, lehce osolíme a pěstí pomačkáme. (Změkne a bude jemnější ).
Poté přidáme na hrubší...
více o Salát Coleslaw light
Nivu, tavený sýr a mascarpone rozmačkáme vidličkou, aby to šlo lépe přidáme 2 polévkové lžíce mléka. Přidáme na jemno nakrájenou jarní cibulku (1...
více o Nivová pomazánka s mascarpone
V osolené vodě si uvaříme květák. Vytáhneme a v téže vodě si uvaříme těstoviny.
Slaninu a květák si nakrajíme na malé kousky. V míse smícháme uvařené...
více o Těstoviny zapečené s květákem a slaninou
Kuře očistíme a nasolíme (i uvnitř). Pomleté nebo drobně pokrájené rohlíky dáme do mísy, přidáme neloupanou mladou cuketu, hrubě nastrouhanou,...
více o Kuře s cuketovou nádivkou
Na jednotlivé plátky nakapeme pár kapek citronu, posypeme trochu solí a pepřem, na 1 plátek nalijeme 1 lžíci oleje a necháme 15 minut odležet. Poté...
více o Úžasné kuřecí plátky
Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji. Přidáme cuketu, kterou jsme zbavili slupky a jadérek a nakrájeli na menší kostičky. Dále do hrnce vložíme...
více o Cuketové špagety
Cuketu pokrájíme na slabé plátky a dáme na minutku povařit do slané vody, pak scedíme a dáme do mísy. Spařená, oloupaná rajčata pokrájíme a přidáme k...
více o Cuketovo-rajčatový salát s přírodním sýrem
Zelí rozkrájíme na čtvrtky, odstraníme košťály, propereme, usušíme a nakrájíme na větší čtverhranné plátky.
V pánvi rozpálíme olej a přidáme nadrobno...
více o Pikantní sladkokyselé zelí
Jemně nasekanou cibuli zpěníme na másle a polovinu si dáme stranou.
Do druhé poloviny přidáme jemně nasekaný pórek, rozinky, mandle, hřebíček, pepř a...
více o Rýže na kari
V pánvi uděláme smažená míchaná vejce a odložíme stranou. Poté osmažíme jemně nasekaneou cibulku s pórkem, šunku a kuřecí maso a přidáme smažená vejce...
více o Klasická kantonská rýže
**JÁTRA:** Játra nakrájíme na středně velké plátky, nařízneme, aby se nekroutila, opepříme, potřeme 2 rozetřenými stroužky česneku (bez soli) a...
více o Pečená vepřová játra s pikantní omáčkou
Maso nakrájíme na kostičky, hodíme do vývaru a zavaříme. Přidáme nakrájenou šunku a bambusové výhonky (kedlubnu), pepř, ocet, cukr a sůl a vaříme, až...
více o Pekingská polévka
Brambory uvaříme ve slupce (stačí bohatě 20 minut), oloupeme, nakrájíme do tvaru hranolek (nebo protlačíme přes hranolkové sítko) do pekáče. Brambory...
více o Zapékané sýrové brambory
Kapustu očistíme, pokrájíme na nudličky a dáme orestovat do hrnce s rozehřátým máslem s olejem. Až kapusta restováním povadne, zaprášíme jí moukou a...
více o Rychlá kapustová polévka
Mladé cukety omyjeme a pokrájíme na slabé plátky. Cukety neloupeme. Na oleji, ve větší pánvi nebo kastrolu necháme zesklovatět drobně pokrájenou...
více o Cuketová směs - bezmasá
Eidam a salám nastrouháme najemno, vložíme do mísy, smícháme s vejcem a kořením. Kdyby vajíčko nestačilo, můžeme přidat další tak, aby směs držela na...
více o Zapečená veka
Nejprve připravíme omáčku. Prošleháme majonézu se smetanami, hořčicí, paprikou a chilli. Vmícháme pažitku a dochutíme solí. V lednici necháme cca 30...
více o Smažené cibulové kroužky
Jsou to takové francouzské brambory v anglickém kabátě:-), jinak jídlo, co dům dal.
Uvařte brambory skoro do měkka (nebo použijte zbytek vařených z...
více o Páj s brambory, šunkou a zeleninou
Na jemno nastrouhané zelí prosolíme a necháme asi 1 hodinu vypotit. Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle do zlatova, přidáme zelí, přibližně lžičku...
více o Flíčky se zelím
Mrkev nakrájejte na malé kostičky. Rozehřejte máslo, mrkev na něm poduste cca 5 minut bez vody - pouští šťávu, takže když budete míchat, nemůže se...
více o Dušená mrkev s džusem, bez jíšky
Žampiony očistíme, sloupneme slupky z hlaviček, popřípadě zkrátíme nožky a nakrájíme na plátky. Cukety omyjeme a i se slupkou nakrájíme na plátky....
více o Žampiony s koprem a cuketou
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Mezitím si zvlášť uvaříme kroupy do měkka.
Na sádle (v mém případě na olivovém oleji) si orestuje...
více o Zapečené kroupy s brambory a žampiony
Brambory nastrouháme na hrubém struhadle. Na pánev nalijeme olej a dáme nastrouhané brambory, pořádně přitlačíme aby se brambory spojily, osolíme a...
více o Rychlé bramboráky
Vlasové nudle vsypeme do vroucím vody a vaříme 2-3 minuty, slijeme. V míse smícháme vejce, mouku, prolisovaný česnek, majoránku, kmín, pepř a sůl....
více o Nudláky
Omyjeme rajčata a nakrájíme je na kostičky. Vložíme je do menšího hrnce a rozmixujeme do hladka. Přidáme zeleninový bujón, bazalku a utřený česnek....
více o Rajčatová polévka s bazalkou a česnekem