Z mouky, droždí, cukru, soli, oleje a 200 ml vlažné vody zadělejte v míse těsto a nechte přikryté 15 minut kynout. Pak těsto propracujte nejprve...
více o Křupavé placky s hruškami
Máslo rozehřejte v hrnci a osmažte na něm šalotku nakrájenou na kostičky. Vmíchejte rýži a bobkový list, promíchejte, aby se vše obalilo máslem....
více o Rizoto s hruškami a kaštany
Javorový sirup, ocet, sůl a pepř dobře promíchejte. Do směsi dobře zašlehejte oba druhy oleje.
Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle. Rukolu...
více o Hruškové carpaccio
Zapékací mísu vymažeme sádlem.
Krkovici nakrájíme na středně velké kostky, osolíme, opepříme a vložíme do zapékací mísy. Cibuli nakrájíme na...
více o Prokládané maso
Plec si očistíme, osolíme a trochu víc než jsme zvyklí i opepříme. V hrnci (pekáčku) si rozpálíme olej a plec do něho dáme osmažit ze všech stran...
více o Česneková plec
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a mírně poprášíme moukou. Plátky pak dáme do vymaštěného pekáčku, poklademe na malé kousky pokrájenými, očištěnými...
více o Krkovička pečená s játry a cibulí
Rýži uvaříme v osolené vodě dle návodu. Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme vejce, osolíme, opepříme(není nutné) a umícháme řídkou...
více o Prominentní rýže
Na oleji necháme osmažit pokrájenou cibuli a kořenovou zeleninu dorůžova. Chléb pokrájíme na kostičky, zalijeme vývarem, necháme nasáknout. Vše dáme...
více o Chlebová pečeně
Očištěný celer uvaříme v osolené vodě (můžeme přidat i ocet) téměř doměkka. Necháme ho zchladnout, pokrájíme na tenké pátky, které pomažeme sýrem a...
více o Celer se sardelovou pastou
Cibuli oloupeme, drobně pokrájíme a na trošce olivového oleje osmažíme. Uzené maso pokrájíme na kostičky, přidáme k cibuli a také opečeme, ke konci...
více o Čočka na kyselo - salát
Začněte nejprve s knedlíky. Pokrájené pečivo v míse přelijte ohřátým mlékem a nechte přikryté asi 10 minut bobtnat.
Půlku drobně nakrájené cibule...
více o Lišky na smetaně s knedlíkem
Všechny suroviny používáme syrové. Jejich množství závisí na velikosti remosky.
Brambory, cibuli, rajčata a česnek nakrájíme na plátky. Brokolici...
více o Zapečená brokolice do remosky
Omytou čekanku rozebereme, překrájíme a naskládáme na mísu. Prolisovaný česnek s olejem a citronovou šťávou rozmícháme, osolíme, opepříme, osladíme...
více o Čekankový salát s ořechy
Hledala jsem zde na Receptech smažený sýr v těstíčku a k mému překvapení ho nenašla. Vytvořila jsem si tedy vlastní recept - především na to těstíčko ...
více o Smažený sýr v těstíčku
Máslo ušleháme s lučinou, přidáme jogurt. Osolíme a opepříme a vmícháme po lžíci hrášku, mrkve, cibule, rajčete a kapie. Podáváme nejlépe s tmavým...
více o Salát s lučinou
Fazole necháme přes noc namočit. Druhý den je uvaříme, scedíme, přidáme dorůžova osmaženou cibuli, mleté ořechy, petrželku, sůl a pepř podle sebe a...
více o Fazole s ořechy
Z uvařených brambor do nichž přidáme horké mléko, kerblík a máslo našleháme pyré. Za šlehání přidáme jedno vejce podruhém, osolíme a opepříme. Vše...
více o Kerblíkové pyré z trouby
Očištěné fazolky opereme, necháme okapat (zmrazené necháme rozmrazit a okapat). Na pánvi rozpálíme olej a vložíme na plátky nakrájený 1 stroužek...
více o Fazolky ze zázvorem
Hermelín nastrouháme nabo pokrájíme na malé kousky a vmícháme do rozšlehaných vajec, dochutíme solí a pepřem a vlijeme do pánve s nepřilnavým dnem s...
více o Hermelínová omeleta
Cibuli oloupeme a na jemno nakrájíme. Rozehřejeme máslo a cibuli na něm podusíme. Posypeme sladkou paprikou a moukou a zlehka opražíme.
Hrnec...
více o Papriková krémová polévka
V mléce rozšlehejte 3 žloutky, osolte, opepřete, vmíchejte tuhý sníh ze 3 bílků, přidejte mouku a nastrouhaný sýr. Těsto vlijte na plech vyložený...
více o Zeleninová roláda
Kuřecí prsa očistíme, uděláme do nich opatrně hluboký zářez(kapsu), osolíme je a opepříme.
Na pánvi si rozpálíme trochu oleje, na kterém orestujeme na...
více o Paprikové kapsy s žampiony
Cuketu hrubě nastrouháme, když je mladá, nemusíme jí ani loupat.
Na trošce oleje zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme cuketu, nastrouhaný česnek,...
více o Lasagne s cuketou a slaninou
Pokrájené hlávkové zelí povařte do poloměkka v osolené vroucí vodě. Sceďte a nechte okapat. Pak nakrájejte najemno cibuli, klobásku na kolečka, maso a...
více o Moravskoslezský bigos
Maso pokrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, můžeme mírně posypat drceným kmínem a po stranách nakrojíme, aby se při smažení nezkroutilo....
více o Přírodní plátek s křenovou omáčkou
Hrubě nastrouhanou mrkev dáme krátce orestovat na rozpuštěné máslo, pak posypeme moukou, promícháme, krátce zapražíme, zalijeme vývarem nebo vodou,...
více o Květáková polévka s brokolicí
Mrkve omyjte, oloupejte nebo oškrábejte a nakrájejte na kousky. Jablka omyjte, zbavte jádřince a nakrájejte na kousky. V kastrolu rozehřejte 1 lžíci...
více o Pečená ryba s karotkovým pyré
Kolínka osolte, opepřete a na středním plameni ze všech stran opečte v kastrolu na 3 lžících rozehřátého oleje. Vlijte vývar, uveďte do varu, pak...
více o Boršč s jehněčím masem
Špenát necháme rozmrazit, přebytečnou vodu odlijeme. Na rozpáleném oleji osmažíme dorůžova pokrájenou cibuli, přidáme špenát a rozetřený česnek....
více o Špenátovka
Omyté, ale neoloupané brambory nakrájejte na kostičky a uvařte je v osolené vodě. Když jsou měkké, smíchejte zakysanou smetanu, smetanu ke šlehání a...
více o Smetanová polévka (Rahmsuppe)
Mrkve a cibulky opláchněte a očistěte, cibulku nakrájejte na kousky. Špenátové lístky propláchněte a nadrobno nasekejte. Maso omyjte, osušte a...
více o Kuřecí soté s mrkvičkami
Maso králíka uvolněte od kostí a zbavte případných blan a šlach. Hřbetní filety nechte stranou, odřezky, kosti a drůbky zalijte v hrnci 1 litrem...
více o Pot-au-feu s králičím masem a bramborami
1) Brambory opláchneme, oloupeme a nastrouháme najemno. Přebytečnou šťávu odstraníme, aby směs nebyla příliš tekutá.
2) Na brambory vyklepneme vejce a...
více o Bramborovo-cibulový(pórkový) koláč
Máslo rozehřejte v hlubší pánvi. Osmažte najemno nakrájený česnek a cibuli, přidejte jemně pokrájené houby, osolte a přikryté asi 15 minut poduste....
více o Míchanice na topinkách
Na rozpáleném olivovém oleji orestujeme dozlatova na kolečka nakrájenou mrkev a petržel. Poté přidáme pokrájenou cibulku, zpěníme a zalejeme...
více o Karotkový krém s modrým sýrem
Brambory ve slupce dáme vařit na 15 min. Poté necháme vychladnout.
Na pánvi rozpálíme 1 lžíci másla a jarní cibulku pokrájenou na kolečka osmažíme....
více o Bramborové lodičky s mletým masem
Na trošce rozpáleného oleje osmažíme cibuli, ke které přidáme osmažit pokrájené maso a pokrájenou papriku. Pak zaprášíme paprikou, promícháme, přidáme...
více o Tokajský guláš
Kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme na kostky, které na oleji opečeme dozlatova. K opečené zelenině přidáme drobně pokrájenou cibuli a také...
více o (nejen) Hovězí ragú
Mrkve oloupejte nebo oškrábejte a podélně rozkrájejte. Dejte je do hrnce, zalijte vodou tak, aby byly pokryté, trochu osolte, uveďte do varu a asi 4...
více o Marinovaná mrkev s koriandrovým pestem
Karotky, česnek a cibuli oloupejte. Karotku a cibuli nahrubo nastrouhejte, česnek najemno nasekejte. V pánvi rozehřejte olej a asi 5 minut na něm...
více o Karotková pomazánka
Čerstvé krevety vložte do vroucí osolené vody, vypněte plamen a nechte ve vývaru vychladnout a pak je vyloupejte. Většinu oleje rozehřejte v hrnci a...
více o Čočka s krevetami, pórkem a nočky
Filety osušíme a pokrájíme na kostky, jemně osolíme a opepříme, obalíme ve slanině.
Papriky očistíme a pokrájíme na stejně velké kousky jako rybí maso...
více o Barevný rybí špíz
Jednotlivé porce králičího hřbetu osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na pánvi rozehřejeme máslo a maso na něm ze všech stran opečeme do zlatova....
více o Králičí ragú
Lilky opláchněte, osušte a do každého udělejte podélný klínovitý zářez široký asi 8 cm. Vyříznutou část vyndejte, výřez zasypte tenkou vrstvičkou soli...
více o Plněné lilky Imam bajaldi
Olomoucké tvarůžky a nakládanou papriku pokrájíme na malé kousky, oloupanou cibuli na slabé plátky. Vše dáme do misky, zalijeme olejem, chilli omáčkou...
více o Pikantní syrečkový (tvarůžkový) salát