Oloupaný česnek a šalotku nakrájejte na kostičky. Opláchnutá rajčata rozpulte, oloupané brambory nakrájejte na kostky. Rybu osolte, opepřete a... více o Zeleninový vývar s rybou
Maso: Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na tenké kousky,osolíme a opepříme.Na rozpálené pánvi zprudka osmažíme. Zelenina: Zelí nastrouháme,zbytek... více o Tortilly s kuřecím masem a zeleninou
Máslo a rybu používáme zhruba v množství 100g másla na 150g rybího masa. Uzenou rybu zbavíme kůže a kostí, cibuli oloupeme a obojí dáme do mixeru.... více o Máslová pěna s uzenou rybou
Špekáčky oloupeme, pokud máme špekáčky ve střívku, loupat nemusíme. Do špekáčků uděláme dva hluboké zářezy. Jeden zářez okořeníme mletým pepřem, druhý... více o Paprikový utopenec
Kotlety ze stran nakrojíme, aby se nám při smažení nezkroutily, naklepeme je, osolíme, opepříme a potřeme z obou stran hořčicí smíchanou s rozetřeným... více o Hořčičné kotlety na tompě
Jemně pokrájenou cibulku osmažíme dozlatova na sádle nebo oleji. Na cibulku vymačkáme jelito (prejt) ze střívka, rozmačkáme vidličkou a necháme dobře... více o Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)
Maso omyjte, zbavte blan a nakrájejte na nudličky. Osolte a opepřete. Nechte odležet. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka, žampiony... více o Svíčková Stroganoff
Roštěnky na okraji nakrojte, naklepejte, osolte, opepřete a poprašte hladkou moukou. Orestujte po obou stranách na rozpáleném sádle a nechte stranou.... více o Roštěnky Esterházy dle časopisu F.O.O.D.
Kuře očistěte, důkladně opláchněte a naporcujte na čtyři díly (samozřejmě bez křídel!). Lehce poprašte moukou a na hlubší pánvi v rozpáleném oleji... více o Kuře Marengo dle časopisu F.O.O.D.
Kuřecí prsa prokrojením snížíme o polovinu, takže z jednoho prsa budeme mít dva řízky, nebo prso nakrájíme na více menších plátků. Maso osolíme a... více o Prsíčka v zeleninovém kabátku
Troubu předehřejte na 180 °C. Na pánvi v tuku z vyškvařeného bůčku osmažte dozlatova jemně pokrájený pórek a na plátky nakrájenou cibuli. Uvařené... více o Koláč Cholera
Fazole namočíme na dvě hodiny do studené vody, pak je uvaříme doměkka, a scedíme. Kroupy připravíme stejným způsobem. Na trošce oleje osmažíme drobně... více o Fazole s kroupami a slaninou
Brambory omyjeme a i se slupkou nakrájíme na plátky a povaříme v osolené vodě. Máslem vymažeme plech, rozložíme povařené brambory, nakrájená rajčata a... více o Okoun po italsku
JÁTRA: Očištěná játra nakrájíme na kostičky. Dále si na kostičky nakrájíme cibuli, kterou poté dáme na rozpálený olej a počkáme až zesklovatí. Přidáme... více o Drůbeží játra se zeleninovou rýží
Na sádle orestujeme cibuli na kostičky. Na to dáme naklepané osolené a opepřené vepřové maso a orestujeme. Přidáme houby, masox a veškeré koření a... více o Vepřové maso na houbách
Rozpálit olivový olej na pánvi na mírném ohni, mírně opéct na drobno nakrájenou cibuli. Přidat kuřecí kousky, lehce osmažit. Vmíchat česnek, kari,... více o Curry kuře
Z krajíce vykrojíme střídku.Kůrku nerozkrojujeme! Na střídku namažeme sýry. Na rozpálený olej dáme kůrku. (HLÍDÁME ABY STŘÍDKA S KŮRKOU SEDĚLY) Do... více o Chlebové Očko
Papriku podélně rozřízneme a zbavíme ji semen. Obě poloviny naplníme čerstvým sýrem. Ředkvičky omyjeme a nakrájíme je na kousky. Osolíme je a ozdobíme... více o Paprika plněná čerstvým sýrem
Rozehřejte ve velkém hrnci olej a osmažte na něm chilli papričky. Vyjměte je a v oleji orestujte nakrájené šalotky, česnek a petržel. Přidejte... více o Severoafrická cizrnová polévka
V hrnci rozehřejte polovinu oleje a osmažte na něm papriku, cibuli, česnek a mrkev. Vlijte víno, nechte asi pět minut odvařit, pak vlijte vývar.... více o Ostrá papriková krémová polévka
Špenát nadrobno nakrájejte (zmražený nechte napřed povolit). Fenykl rozkrojte na čtvrtiny, seřízněte košťál a nakrájejte na proužky. V hrnci... více o Perský špenátový krém
Bazalku opláchněte, otrhejte lístky, promíchejte je se 40 ml oleje a špetkou soli, dejte do mrazáku zchladit a pak rozmixujte na ochucený olej (směs v... více o Polévka s kapustou, celerem a fenyklem
Nejdříve povařím asi 5 minut všechny vnitřnosti a pak vodu sliji a vnitřnosti properu. Dám do druhé vody, přidám veškeré koření, cibuli, česnek,... více o Pajšl - plíčky na smetaně
Troubu předehřejte na 200 °C. Olej rozehřejte ve velké pánvi a osmažte na něm na slabé plátky nakrájenou cuketu, cibulku a na kostičky nakrájený lilek... více o Slaný koláč se špenátem a kozím sýrem
Na řízky nakrájíme a vyklepeme maso, následně osolíme a opepříme a natřeme hořčici. Řízky vždy ukládáme na sebe, aby se natřely s obou stran. Na pánvi... více o Vepřové nebo kuřecí maso na přírodno (Cigánská)
Salám nakrájíme na malé kostičky, dáme do misky. 2 cibule nadrobno nakrájíme a přidáme do misky k nakrájenému salámu. Uvaříme 2 vajíčka natvrdo, lehce... více o Švejkův salát domácí
Čínské zelí a cibuli nakrájíme na drobno, dáme do větší mísy, přidáme všechny ingredience a pořádně promícháme. Podáváme vychlazené buď samostatně,... více o Salát z čínského zelí s kysanou smetanou
V hluboké pánvi W!OK podusíme zeleninu. Nejprve na malém množství oleje zpěníme najemno pokrájenou cibulku, pak přidáme na proužky pokrájené papriky,... více o Kuřecí nudličky v sladkokyselé zeleninové omáčce
Kapustu očistíme a celou vložíme do hrnce s osolenou vodou košťálem směrem ke dnu. Vaříme tak, aby jsme nepřevařily, aby zůstala pevná a dala se dobře... více o Smažená kapusta
Kroupy namočíme do studené vody alespoň na dvě hodiny, pak uvaříme doměkka a scedíme. Pro urychlení můžeme vařit nenamočené a v tlakovém hrnci. Drobně... více o Chuďasovy kroupy s vejci
Cibulku nakrájíme najemno a necháme zesklovatět na másle. Po té přídáme na plátky nakrájené očištěné žampiony a na kostičky nakrájenou papriku.... více o Zapečené těstoviny s brokolicí
Z kuřecích skeletů a mrkve u vaříme silný vývar, poté maso obereme a mrkev nakrájíme. Meruňky omyjeme vlažnou vodou a nakrájíme na menší kousky. Lehce... více o Kuřecí kuskus s meruňkami
Hermelíny rozpůlíme, měkkou část vydlabeme lžičkou a společně s nastrouhanou(rozdrobenou) Nivou na pár vteřin vložíme do mikrovlnky rozehřát. Do... více o Nakládaný pivní Hermelín
Hermelín plošně rozkrojíme a položíme do rozpáleného oleje řeznou plochou nahoru. Obložíme salámem, posypeme pokrájenou cibulí(pórkem), doprostřed... více o Hermelín s volským okem
Troubu předehřejte na 200 °C. Maso opláchněte a osušte. Z jedné strany trochu uvolněte kůži a vsuňte pod ni část nasekaných lístků tymiánu. Maso... více o Husí prsa na calvadosu
Pomeranč oloupeme a pokrájíme na kousky. Fenykl očistíme a pokrájíme na slabé nudličky. Obojí dáme do mísy a opepříme. Olej, šťávu a sůl vyšleháme v... více o Fenyklový salát s pomerančem
Prolisovaný česnek smícháme s ostaními surovinami a uděláme marinádu. Maso osolíme, vložíme do misky s marinádou, promícháme tak, aby byl každý kousek... více o Maso v marinádě
Dáme si vařit vajíčka a brambory ve slupce. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vajíčka také oloupeme. Pro lepší zamíchání střídavě... více o Bramborový salát se sladkokyselým nálevem
Změklé máslo vyšleháme s pomazánkovým máslem dohladka, pak zašleháme ještě nivu, ochutíme solí a pepřem. Jako obměnu do pomazánky můžeme vmíchat jemně... více o Jemná máslová pomazánka s nivou
Maso použijeme dle chuti - vepřové, kuřecí(prsa), hovězí, které nakrájíme na plátky, naklepeme a opepříme. Plátky potřeme z jedné strany česnekovou... více o Česnekové závitky se slaninou v omáčce
Kuře dobře omyjeme a osolíme vně i uvnitř. Připravíme si hlavní ingredience, kterými kuře naplníme. Jablka očistíme od slupky a zbavíme jádřinců.... více o Kuře plněné jablky s jalovcovou omáčkou
Nivu jemně nastrouháme a smícháme s přírodní Lučinou dohladka. Podle chuti osolíme a opepříme. Pomazánku mažeme na pečivo, zdobíme vlašským ořechem a... více o Lučinovo-nivová pomazánka
Plátky masa naklepeme, postranách nařízneme, aby se při smažení nezkroutily, osolíme je, opepříme a na rozpáleném oleji zprudka z obou stran osmažíme.... více o Přírodní maso s cuketou - minutka
Nastrouhaný celer dáme povařit do malého množství vody, po změknutí scedíme a dáme do mísy vychladit. K povařenému celeru vmícháme žloutky, smetanu,... více o Celerové sněhánky
Umytou cuketu nakrájíme na kolečka (cca 1cm) a lehce vysušíme. Poté osolíme, opepříme a obalíme v trojobalu. Smažíme do zlatova na pánvičce na oleji.... více o Cuketa obalovaná
Hermelín rozpůlíme a lžičkou vydlabeme měkký střed. Okraje potřeme chilli pastou(buď obě strany nebo jen jednu) podle toho, jak chceme mít Hermelín... více o Ďábelský Hermelín s česnekem a chilli pastou
Kroupy namočíme na dvě hodiny do studené vody, pak je uvaříme doměkka, scedíme a na cedníku propláchneme vařenou horkou vodou. Na trošce oleje... více o Kroupové klobásky
Kuřecí prsa nakrájíme na proužky, osolíme a opepříme. Cukety nakrájíme na podélné plátky a vložíme je na 2 minuty na pařák. Pak do nich snadno... více o Cuketové závitky s kuřecím masem
Ryby důkladně osolte a opepřete a lehce je protáhněte v mouce. Polovinu másla s olejem rozehřejte ve velké pánvi a na středním plameni smažte pstruhy... více o Pstruh na oříškách
Na rozpáleném slunečnicovém oleji na pánvičce osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli do sklovata. Přidáme rozdrobené droždí a necháme ho roztát, za... více o Drožďová pomazánka s tofu a zeleninou