Maso osolte a opepřete a zprudka osmažte tak, aby zůstalo šťavnaté. Ještě teplé pokrájejte na kousky a promíchejte s rukolou nebo natrhanými lístky...
více o Domácí gyros
V osolené vodě uvaříme růžičky brokolice do poloměkka, tři minutky před koncem varu přihodíme pórek nakrájený na 5 cm špalíčky. Slijeme vodu a...
více o Zapečená brokolice se smetanovým přelivem
Kůži na bůčku nařežeme na čtverečky a potřeme směsí medu,rozetřeného česneku, podle chuti soli, pepře a troškou piva. Pořádně vetřeme do masa ze všech...
více o Vepřové maso na pivu s medem
Cibuli nakrájíme na drobno a vložíme do misky s olejem. Přidáme papirku, sůl, pepř a vegetu, promícháme a necháme čtvrt hodiny odležet. Poté odlijeme...
více o Dip na nugetky
Kuřecí řízky obalíme a osmažíme klasickým způsobem. Směs salátů a rajčátky omyjeme a nakrájíme. Smetanu vyšlehám s dijonskou hořčicí a citronovou...
více o Kuřecí salát s hořčicovým dresinkem
Palačinky:
V mléce rozmícháme vejce, olej, trochu bazalky, špetku soli a prosátou mouku. Těsto necháme v chladu 30 min. odležet.
Po odležení...
více o Špenátové palačinky Teri
Mouku a sůl prosejte do mísy. Rozdobené droždí umíchejte se dvěma lžícemi vlažné vody a špetkou cukru na kašičku. V mouce udělejte důlek a vlijte do...
více o Pizza s chřestem a parmskou šunkou
Játra očistěte a nasekejte nadrobno. Najemno nakrájenou cibuli orestujte na másle dozlatova. Přidejte nasekaný česnek, tymián, portské a zakryté duste...
více o Domácí kachní paštika
Na rozpálenou pánev s olejem přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso.
Krátce orestujeme, přidáme sůl, pepř a kari. Krátce dopečeme a vypneme.
Mezitím...
více o Lehký kuřecí salát
Maso nakrájejte na větší kostičky.
Rozšlehejte vejce a přidejte solamyl, aby Vám vzniklo takové těstíčko (hustá konzistence).
Přidejte maso, osolte a...
více o Čína se zeleninou
Mangold očistěte, opláchněte a osušte. Listy nadrobno natrhejte, řapíky nakrájejte rovněž nadrobno. Omyté broskve osušte, rozpulte, vyjměte pecku a...
více o Salát z mangoldu a broskví s kozím sýrem
Pohanku zalilejeme vařící vodou a 3 minuty vařime, poté přikryjeme pokličkou a necháme dojít a následně vychladnout.
Studenou pohanku smícháme s...
více o Rukolový salát s pohankou
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou jarní cibulku a na plátky nakrájený česnek. Pak přidáme mleté maso, opečeme a cca 5 minut dusíme. Nakonec k masu...
více o Zapečená masová směs s těstovinami
Chřest oloupejte, odlomte tuhé konce a šikmo nakrájejte na kousky. Oloupané mrkve nakrájejte nadrobno, stejně jako opláchnuté a osušené maso. V...
více o Jehněčí na kari s chřestem
Omyjeme maso, popř. nařízneme (pokud je silnější) a zprudka opečeme z obou stran na pánvi s olivovým olejem (pokud máme titanovou pánev, můžeme i bez...
více o Hermelínové kuře s rajčátky
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, dáme do misky, osolíme, přidáme steakové koření, trochu oleje, promícháme a necháme chvíli marinovat. Na troše...
více o Kuřecí nudličky pro labužníky
Celé neloupané cibule ogrilujte. Pak je oloupejte a nakrájejte na klínky. Mrkve nastrouhejte nahrubo, promíchejte s cibulí, hojně zakapejte olivovým...
více o Salát z grilované cibule a mrkve
Troubu předehřejte na 150 °C. Očištěný a opláchnutý mangold nakrájejte na větší kusy. V hrnci rozehřejte lžíci oleje, přidejte mangold a nechte ho...
více o Polévka z mangoldu s plísňovým sýrem
Ravioly připravte podle návodu na obalu. Na omáčku rozehřejte máslo. Zaprašte moukou, osmažte, zalijte studeným mlékem a zvolna povařte asi 15 minut....
více o Sorrentinos, ravioly se sýrovou omáčkou
Většinu oloupaného zázvoru nakrájejte na velmi drobné kostičky. Polovinu zázvoru promíchejte s pomerančovou šťávou a kůrou, pepřem a omáčkou teriyaki...
více o Špíz s mořskými plody po asijsku
Omyté kuřecí paličky nebo cokoliv z kuřete i s kůží a kostma vaříme v osolené a opepřené vodě minimálně 2 hodiny, mezitím si nastrouháme nebo...
více o Kuřecí vývar
Maso si nakrájíme na kousky a dáme do mísy, přidáme sůl, grilovací koření, pepř, kmín, mletou červenou papriku, vegetu, chilli koření a zalijeme...
více o Gemerské tajemství
Papriku očistíme a nakrájíme na menší, zhruba 2cm široké a 5cm dlouhé proužky. Na rozpáleném tuku je krátce orestujeme, dokud nezměknou, avšak né...
více o Hermelín pečený s paprikou
Velmi drobně nakrájená rajčata promíchejte s limetkovou kůrou, petrželí a mátou. Sýr rozdělte na 16 stejně velkých kousků. Těsto nakrájejte na 16...
více o Balíčky s pikantní náplní
Šunku promíchejte v míse s kůrou a velmi jemně nakrájenou šalvějí. Panenky očistěte a každou rozkrojte napříč na polovinu. Podélně nařízněte asi do...
více o Vepřová panenka po středomořském způsobu
Meruňky nakrájejte na velmi malé kostičky. Na 2 lžících rozehřátého oleje poduste oloupanou a pokrájenou cibuli a česnek. Nechte vychladnout. Mleté...
více o Orientální jehněčí kebaby
Vepřovou panenku osolíme, opepříme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej. Hodíme na pánev a necháme z obou stran zatáhnout. Potom dáme do zapékací misky...
více o Vepřové medailonky s žampionovým přelivem
Česnek a cibuli nakrájíme na drobno. Kuřecí paličky osolíme a opepříme. Dáme do pánve a ze všech stran dohněda opečeme. Přidáme česnek a cibuli....
více o Kuřecí paličky s oříšky
Pohanku přelijte 300 ml vroucí vody nechte 10 minut bobtnat. Z mangoldu odřízněte řapíky a nakrájejte je nadrobno. Z listů seřízněte silné žebroví a...
více o Mangoldové balíčky se šunkou a pohankou
Omyjte a očistěte celer i mrkev a najemno je nastrouhejte do misky. Přidejte sýr Lučina, pár kapek citronové šťávy, dochuťte solí a pepřem a utřete...
více o Celerovo-mrkvová pomazánka s pečivem
Oloupaný česnek nakrájejte na velmi jemné plátky. Rajčatům nařízněte slupky a spařte je vroucí vodou. Očištěné fazolky podélně rozkrojte na tenké...
více o Těstovinový balíček se zeleninou
Avokádo rozpůlíme, vyjmeme z něj pecku a dužinu nakrájíme na středně velké kostičky. Přidáme k němu stejně nakrájený celer, na silnější kolečka...
více o Americký krabí salát
Těstoviny dám vařit, maso (nakrájené na kostky) lehce posypané grilovacím kořením obdělám na olivovém oleji. Když je zatáhlé, přidám klobásu, za...
více o Těstoviny - co dům dá II
Krůtí prsíčka, nejlépe jen napůl rozmražená (není podmínkou, ale lépe se krájí), nakrájíme na tenké plátky (tak asi 3mm). Na tvaru a ploše plátečku v...
více o Krůtí plátky podle zetě
Z pohanky a čočky uvařte v zeleninovém vývaru hustou kaši. Nechte ji vychladnout a zatím si na pánvičce osmažte najemno pokrájenou červenou cibuli s...
více o Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve
Zeleninu a brambory pokrájíme na kostky, cibuli nahrubo a česnek na kolečka, vše vložíme do olivovým olejem vymazaného pekáčku. Trochu posolíme.
Maso...
více o Maso v pekáčku se zeleninou
Dáme si předehřát troubu (na max. výkon).
Cukety a lilky omyjeme, rozkrojíme na poloviny a vnitřky vydlabeme (tak, aby nám zůstal tak 1-1,5 cm okraje)...
více o Plněná cuketa a lilek
Maso nakrojíme na krajích, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme z obou stran
horčicí. Na sádle zprudka opečeme maso a vyndáme. Najemno nakrájenou 1...
více o Hovězí roštěnka
Pokrm můžete podávat samostatně jako lehký vegetariánský oběd, jako přílohu ke grilovaným jídlům nebo jako salát. Jíst se dá teplý, vychlazený nebo...
více o Kuskus s citronem a čerstvou majoránkou
Mleté maso si vyndáme do větší misky. Přidáme obě celá vějce a řádně promícháme. Poté přidáme veškeré koření a petrželovou nať a opět pěkně...
více o Karbanátky se sýrem
V míse promíchejte čočku, bulgur a pokrájené bylinky. Nasekaný špenát osmažte na oleji, vmíchejte nakrájená rajčata a protlak, přidejte k čočce a...
více o Bat, salát ze zelené čočky
Vývar prohřejte v hrnci. Vejce dobře promíchejte s moukou, citron vymačkejte a mátu nasekejte nadrobno. Koření promíchejte s olejem. Vejce s moukou...
více o Dügün corbasi, svatební polévka
Z mouky, 1 lžičky soli a 100 ml vody uhněťte hladké těsto. Nechte ho asi 30 minut odpočívat. Propláchnutý a okapaný špenát nahrubo nasekejte,...
více o Ispanakli pogaca, špenátové taštičky
Maso opláchněte, osušte a nakrájejte na kostičky. Fazolky nechte trochu povolit, oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno, 1 papričku na kolečka. V...
více o Pilavli kuzu kavurma, jehněčí pilaf
Stonky rebarbory oloupejte, omyjte a nakrájejte nadrobno. Meruňky nakrájejte na kostičky, oloupanou cibuli a zázvor nadrobno nasekejte. Papričky...
více o Rebarborové čatní