Kůži na prsíčkách několikrát šikmo nařízněte. Opečte zprudka na rozehřátém tuku a pak vložte na 50 minut do trouby předehřáté na 120 °C. Poté zabalte...
více o Hříbky s kachními prsíčky
Maso nakrájíme na plátky nebo kostky, naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem, kmínem, majoránkou, česnekem a dáme na dno vymazaného pekáče. Na maso dáme...
více o Houbová staročeská pečínka s bramborem
Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Na oleji osmažíme z obou stran dozlatova a položíme do vymazané zapékací mísy. Výpek zalijeme vodou (smetanou) a...
více o Maso zapékané s cuketou a nivou
Na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli a slaninu. Oloupané brambory pokrájíme a uvaříme v osolené vodě, scedíme. Květák krátce povaříme v osolené...
více o Květákovo-sýrový gratin
Tuňáka necháme okapat, dáme do misky, rozmačkáme vidličkou, přidáme vejce, petrželku nebo pažitku, čerstvě nastrouhanou nebo pomletou strouhanku z den...
více o Tuňákové krokety
Vezmeme si střední misku, do které dáme kečup a majonézu. Rozmícháme. Přidáme rozmačkaný česnek, pepř a sladkou papriku, znovu zamícháme. Většinou...
více o Dip k brambůrkám nachos
Do mísy vložíme maso, přidáme vejce, koření, mrkev nastrouhanou najemno, cibuli nakrájíme opět nadrobno a přidáme. Vše umícháme rukama a tvarujeme...
více o Masové kuličky, pečené brambory a tzatziki
Maso pokrájíme na plátky, nudličky nebo kostky, které osolíme, jemně opepříme a na rozpáleném oleji zprudka smažíme dozlatova za občasného promíchání....
více o Maso s paprikovou omáčkou
Brambory jemně nastrouháme a přebytečnou vodu slijeme. Přidáme vejce, osolíme, opepříme, dochutíme majoránkou a strouhaným česnekem, zahustíme dle...
více o Bramboráky s prejtem a zelím
Troubu předehřejte na 220 °C. Kuřata řádně omyjte a osušte papírovou utěrkou. Vnitřek osolte a vložte do něj nakrájený citron, stroužky očištěného...
více o Pečené kuře dle časopisu F.O.O.D.
Mrkev očistěte a nakrájejte na stejnoměrné kostky. Vložte do kuřecího vývaru a vařte na mírném ohni asi 10 minut. Přidejte těstoviny a vařte podle...
více o Kuřecí polévka s těstovinami
Nejprve si připravíme marinádu: v kastrolku si smícháme všechny ingredience na marinádu a za stálého míchání přivedeme k varu, necháme krátce...
více o Salát z jemných párků
Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme vejce, ochutíme sladkou a pálivou paprikou (po jedné lžičce), nastrouhaným česnekem, kmínem a drobně pokrájenou...
více o Bůčková roláda se špekem
Nejdříve si uvaříme rýži s kostkou masoxu obvyklým způsobem.
Na pánvi necháme rozehřát sádlo, na kterém usmažíme cibulku s česnekem nakrájeným na...
více o Rizoto s pórkem
Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky.
Tvrdý sýr nastrouháme na jemno.
Cibuli dáme do misky, přisypeme sýr, přidáme majonézu (Poličanku) a...
více o Sýrová pomazánka Eli
Kuřecí plátky si osolíme a opepříme z obou stran. V misce smícháme sojovou omáčku s grilovacím kořením a každý plátek z obou stran potřeme. Na pánvi...
více o Kuřecí s broskví a sýrem
Dáme vařit osolenou vodu na těstoviny a mezitím si nakrájíme šunku na kostičky a stroužky česneku na slabé plátečky.
Na pánvi rozehřejeme máslo,...
více o Smetanové těstoviny se špenátem
Kuřecí masíčko nakrájíme na větší kostičky, ty obalíme v mouce a grilovacím koření, dáme na rozpálený olej. Osmažíme zprudka, po té oheň zmírníme a...
více o Zeleninový salátek s kuřecím masem
Maso nakrájíme na plátky, které ze stran nakrojíme, aby se nám nekroutily. Naklepeme, osolíme a opepříme. Na olej dáme osmažit jemně pokrájený špek a...
více o Vepřové na česneku
Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu. Mezitím si spaříme rajčata a následně je oloupeme. Nakrájíme libovolně papriku a cibuli. Papriku s cibulí...
více o Těstoviny se zeleninovou omáčkou
Dýni rozkrojte na čtvrtiny a vykrojte část se semínky. Dýni pak rozkrojte ještě na plátky, rozložte do pekáčku, posypte solí, pepřem, cukrem a...
více o Pečená dýně s rukolou a fetou
Cukety rozkrojte podélně na čtvrtky nebo osminky, lilky na slabé plátky a cibuli na čtvrtky. Papriku ponechte v celku. Všechnu zeleninu zakápněte...
více o Salát z grilované zeleniny
Plátky slaniny opečte nasucho na pánvi na středním plameni, vyjměte a nechte stranou. Jablka nakrájejte na co nejtenčí plátky, vykrojte střed s...
více o Karamelizovaná jablka se slaninou
Scezenou propláchnutou čočku povařte v osolené vodě s cibulí doměkka. Podle druhu a stáří čočky to bude trvat 20 až 40 minut. Po uvaření sceďte,...
více o Čočkový salát s hruškami a plísňovým sýrem
Ve velké pánvi na smažení rozehřejte olivový olej. Vsypte cizrnu, cibulku a půlky rajčat, za občasného promíchání zlehka smažte asi 8 až 10 minut, až...
více o Cizrnový salát s rajčaty a chorizem
Lososa zbavíme kůže můžeme ho nožem naškrábat, nebo nakrájíme na malinkaté kousky, které ještě nožem můžete rozmáčknout. Dáme do misky.
Asi půl malé...
více o Tatarák z čerstvého lososa
Nastrouhanou dýni, celer a mrkev dáme do kastrolu na kousku rozehřátého másla nebo na olivovém oleji krátce orestovat, pak přilijeme trochu vývaru...
více o Dýňová polévka s česnekem a krutony
1. Na pánev dáme olej, šunku, necháme restovat.
2. Po orestování přidáme vejce, sůl a pepř.
3. Poté dáme nivu a až se niva rozpustí, zalijeme smetanou...
více o Špagety s vejcem na smetaně
Cibulku nakrájíme nadrobno a osmahneme v hrnci na oleji s máslem. Přidáme nadrobno pokrájený česnek, kmín a nakrájené oloupané brambory. Trochu...
více o "Zmrzlinová" bílá polévka s fazolemi
Všechny ingredience vložíme do nádoby pro mixování na tyčové šlehače. Mixujeme tak dlouho, dokud se nám vše nespojí. Nakonec přidáme na jemno...
více o Tuňáková pomazánka s kečupem
Větší očištěné řízky osušíme, ostrým nožem v nich prořízneme kapsu a maso naklepeme. Kapsy v mase rozevřeme, vytřeme grilovacím kořením, vložíme do...
více o Plněné vepřové řízky
Kachnu opláchněte, osušte, osolte a opepřete. Housku nakrájejte na kostičky, zalijte mlékem a vymačkejte. Meruňky rozkrájejte na kousky, smíchejte s...
více o Kachna s nádivkou z meruněk a mandlí
Nejprve si vymažeme zapékací mísu nebo pekáček máslem. Potom do něj nakládáme klobásky.
Rajčata překrojíme napůl a dáme také do pekáče. Dáme na 15 min...
více o Zapečené medové klobásky
Cibuli a mrkev nakrájíme na větší kostky a necháme podusit na másle nebo oleji.
Do hrnce přidáme omyté kuřecí paličky a polijeme sojovkou. Lehce...
více o Kuře na paprice s mrkví
Oloupeme brambory, omyjeme a nakrájíme je na kostičky. Oloupeme si točený salám, který rovněž nakrájíme na kostičky.
Vymažeme si lehce pekáček olejem...
více o Zapékané brambory se smetanou a salámem
Hrášek a špenát opláchněte a osušte. Omytou cuketu nakrájejte na plátky, očištěnou jarní cibulku nadrobno, lístky petržele a tymiánu nasekejte.
Troubu...
více o Zeleninová frittata
Houby poduste na rozehřátém oleji, promíchejte s pokrájenými rajčaty a rozdrobeným sýrem, osolte, opepřete, rozdělte na rozkrojenou bagetu a krátce...
více o Bageta s houbami
Matjesy pokrájíme na malé kousky. Cibulku očistíme a drobně pokrájíme i se zelenou natí. Obojí smícháme v misce i s olejem z matjesů, opepříme, trochu...
více o Matjesový salát s lahůdkovou cibulkou
Množství dle počtu strávníků.
Houby očistíme a posypeme směsí koření. Pak obalíme v trojobale a v rozpáleném oleji osmažíme dozlatova z obou stran....
více o Kořeněné obalované houby
Fazolky (250-300 g) krátce povaříme v osolené vodě a scedíme, musí zůstat na skus.
Slaninu pokrájíme na kostičky (nudličky) a nasucho necháme v pánvi...
více o Česnekové fazolky se slaninou
Mrkev a brambory oloupejte a nakrájejte na kousky, opláchnutou cibulku na kolečka.
V hrnci rozehřejte 1/2 lžíce oleje a zeleninu na něm krátce poduste...
více o Eintopf s jehněčím masem
Omyté maso nakrájejte na kousky.
Na rozehřátém oleji v hrnci osmažte na plátky nakrájené cukety a kostičky cibule, přidejte vývar, 200 ml vody a...
více o Drůbeží polévka
Kedlubnu a mrkev oloupejte a nakrájejte na kousky či plátky, cibulku na kolečka.
V hrnci rozehřejte olej a zeleninu na něm krátce poduste. Přidejte...
více o Čočková polévka se zeleninou